[]

türkiye basketbol ligi

kalite olarak dünyada kaçıncı sıradadır?




 
www.basketfaul.com

burdaki listeye göre en pahali ikinci lig avrupa'da. en pahali demek her zaman kaliteyi gostermez belki ama belki fikir verir diye bulunsun burada.
  • la traviata  (19.11.15 09:27:00) 
2011'li haberde ilk beşte değil en azindan onu soyleyebilirim ama ilk on icerisinde olduguna eminim.

uproxx.com

hatta belki kobe bile gelebilir demişler. beko, basketbol ligine ilk sponsor oldugu zaman avrupa'da yanilmiyorsam ya bir ya da en kaliteli ucuncu lig olmustu.
  • evimin paspasi  (19.11.15 09:28:58) 
valla kaliteyi nasıl ölçüyorlar bilmem ama hangi maçı açsam zevk alabiliyorum.ligde kalbur üstü denilecek çok takım var. geçen sene ufuk sarıca ve takımı karşıyaka tarih yazdı resmen. 10 kat daha büyük bütçeli takımları bile geçerek hatta ezerek şampiyon oldular. bu bile ligin kalitesini gösteriyor bence.


  • okuyucu olmak da iyi be  (19.11.15 09:48:54 ~ 09:49:19) 
dünyayı bilmem de avrupa'da bence ikinci sırada. birinci ispanya. vtb, adriyatik gibi birleşik liglerde çok fazla dandik takım var. yunanistan'da olympiakos ve panathinaikos dışında istikrarlı bir şekilde avrupa'da oynayabilen takım yok. italyanlar zaten krizden sonra tamamen bitti. taraftar sayısı, lig zorluğu, takım kalitesi, avrupa başarısı gibi faktörleri göz önünde bulundurduğun zaman türkiye basketbol ligi gerçekten ülkece en iyi işlerimizden biri. efes, fenerbahçe, galatasaray, karşıyaka, banvit, beşiktaş, daçka, trabzon, uşak, konya, gaziantep... hepsi TAŞ gibi takımlar gerçekten. hiçbir deplasman kolay değil. üstelik bu saydığım takımların neredeyse tamamı düzenli olarak avrupa kupalarında oynayıp ikinci turda hatta daha ötesinde boy gösteren takımlar. genel olarak bu kadar çekişmeli ve aynı zamanda üst düzey olan başka lig bilmiyorum ben avrupa'da.

dünyada da NBA'i saymazsak, belki güney amerika liglerinden çıkabilir 1-2 tane bizden iyi ama onu da zannetmiyorum. yakından takip etmesem de arjantin liginin kaliteli olduğunu biliyorum mesela. yine de zannetmiyorum herhangi bir avrupa ligi seviyesinde olduğunu. NBA 1, ACB 2, TBL 3 diyorum ben.

yalnız tekrar altını çizerek söylüyorum: ligin GENEL kalitesi için yapıyorum bu sıralamayı. euroleague, eurocup ve eurochallenge 100 kez oynansa bizim takımlarımız 10'dan fazla kez şampiyon olamaz. ama istikrarlı bir şekilde turnuvalarda oynayıp üst turları görmeye puan verilse, en yüksek puanı bizimkiler alır.

edit: almanları unuttum. onlar da iyi ama ben yine türkiye'yi bir adım öne koyarım. bizde fenerbahçe, efes varken onlarda alba berlin ve brose baskets var. bizim banvit'e, galatasaray'a karşılık onlarda bonn, oldenburg, ludwigsburg var. taraftar sayısı, altyapı, istikrar konusunda almanlar da fena değil ama teraziye koyduğun zaman bizim takımlar ağır basar.

edit2: okuyucu olmak da iyi be, "bayern'i unutmuşsun" dedi, haklı. onları da ekleyebiliriz almanya listesine. jugador'a da katılıyorum. işin içine altyapı falan girdiği zaman biz geriye düşüyoruz biraz.
  • der meister  (19.11.15 09:59:38 ~ 14:27:17) 
avrupda 3-4 rahat denilebilir. Dünyayı bilemiyorum. o kadar hakimiyetim yok.

ancak bence bu biraz seyir zevki, isim yapmış ya da nispeten kaliteli oyuncuların varlığı ve takım dengelerinin çok çok uçurumu olmaması ile alakalı. yani sahada oynanan 40 dk ile sınırlı.

işin içine altyapı- oyuncu yetiştirme ve bunları üst yaş gruplarına adapte etme, organizasyon artı lig organizasyonları, sistem gibi etkenleri sokarsak aşağılara düşeriz.
  • jugador  (19.11.15 10:30:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.