[]

Silvan'da ne oldu?

Sokaga cikma yasagi vardi, hendekler kazmislardi, askerler girmisti. Simdi askerler cekilmis sanirim. Ne oldu ne bitti bilen var mi orada? Askerler girip ne oldu da cekildi mesela?

Not: Lutfen tartismaya falan girmeyelim, bildigi olan yazsin, tesekkurler.

Edit: Yerel medya, genel medya, twitter, eksi sozluk vs disinda, bizzat bir sey goren bileniniz var mi? Kim oldu kim olduruldu kim kimle catisti kim slogan atti, asker ne yapti, pkk'li ne yapti yerel halk ne yapti vs.?

 
devlet ozerkligi yavas yavas gundeme getirmeye baslayan kurtlere gozdagi verme amacli isidli tipinde, tekbir getiren, polisleri, askerleri gonderip mahalleleri yakip yikti, sivilleri oldurduler, insanlarin temel ihtiyaclarinin karsilanmasina bile izin vermediler.

bu polis, askerler duvarlara 'turke itaat et, kurdun disine kan deYdi' vs yazdilar, kurtleri tehdit ettiler akillarinca ama iyice isgal kuvveti gorunu vermeye basladiklarinin farkinda degiller.

esedullah tim diyor bir de kendilerine bu seferkiler, jitem vs zamaninda askerde poliste turkluk on plandayken bu yeni nesil kolluk kuvvetlerinde din de on planda.

orda yasayanlarin, kurtlerin gorusleri bu sekilde. bir de ahaber izleyicisi hukumet taraftarlarinin ve konu kurtler olunca bunlarla yanyana duran muhalefetin gorusleri var su sekilde; sivil halka kesinlikle zarar verilmiyor, orda hendek kazan pkklilar olduruluyor, teroristlerden temizleniyor, hatta halkin da destegi var kahraman askerimize polisimize vs vs.
  • nawres  (15.11.15 15:08:09) 
Bunlari nereden ogrendiniz ya da gordunuz?


  • stavro  (15.11.15 15:12:21) 
baya tanidgim ve az da olsa akrabam var oralarda yasayan.

ayrica ana akim medya disindaki kaynaklardan, yerel medyadan, biraz twitterdan.
  • nawres  (15.11.15 15:21:06) 
asker şehirde durmaz zaten. şehirlerin asayişiyle polis ve jandarma ilgilenir. muhtemelen askeri destek gerekti ve asker şehre girdi, ihtiyaç ortadan kalkınca da asker şehirden çıktı.


  • air  (15.11.15 15:21:16) 
Bir devlet egemenlik alanındaki bölgede asker bulundurmuş sonrasında askerlerini başka bölgeye sevk kararı vermiştir. Bunu yaparken, vatan haini birkaç çapulcuya danışmadı diye ortalığı velveleye vermeye kalkışanlar olmuştur. Olan biten budur.


  • hebanon  (15.11.15 15:42:37) 
bir de su an askeri sehirde yuruten, tanklari sehre sokanlar bir zamanlar "devletin egemenligi altindaki" sincan'da tank yurudu diye yillarca agladilar, bunun ekmegini yediler, magdur oldular.
o zamanlar birkac laiklik karsiti yobaz olarak goruluyorlardi devlet tarafindan.

  • nawres  (15.11.15 15:50:22) 
Yerel medya, genel medya, twitter, eksi sozluk vs disinda, bizzat bir sey bilen goreniniz var mi? Kim oldu kim olduruldu kim kimle catisti kim slogan atti, asker ne yapti, pkk'li ne yapti yerel halk ne yapti vs.?
Yerel medya'da komik komik haberler cikiyor, twitter vs de oyle. Gercekten neler oldugunu bir sekilde goren bilen var mi diye sordum o yuzden.

  • stavro  (15.11.15 15:51:00) 
asdfghjk evet devlet sivilleri öldürdü, bütün evlerin üzerinden sırayla tanklar geçti. en son çıkarken de bonbaların ucuna taramalı bağlayıp attılar..


  • nrmnm  (15.11.15 15:58:43) 
biraz arastirilip bulunabilir silvan'da, cizre'de, sur'da yasayan, olaylari yasamis birileri.

ve onlarla konustuktan sonra hala 'acaba devlet, hukumet destekli ana akim medyanin soyledikleri mi dogru yoksa olayi yasamis insanlarinkiler mi' diye bir tereddut hala kalabilir 'devlet' vs gibi kutsallariniz varsa.
  • nawres  (15.11.15 16:26:36) 
ahaha bunlar da zaten ana akım medyanın uydurması. zorla söyletmişler bunları yoksa ordaki halk hiç böyle şeyler söylemez.

www.milliyet.com.tr

www.diken.com.tr

kodumun teröristleri. devlet vuracak siz ağlayacaksınız başka yapabileceğiniz bir şey yok.
  • tescillimarka  (15.11.15 16:48:29) 
@ananiyimioguz
Genel olarak, dunden bu gune kurtlere veya baska bir irka neler yapti devlet diye sormuyorum.
Soru, yukarida sordugum soru.
  • stavro  (15.11.15 16:57:40) 
muhtemelen 'ozyonetim', 'ozerklik' kavramlarinin anlamlarindan bihaber ergenler bunlarin istenmesini teroristlik, olum sebebi olarak gorebiliyor.

devlet icin en kullanisli zevat bunlar, bu yuzden de bolca varlar.
  • nawres  (15.11.15 17:10:02) 
bırakın la bu "bunlar çok biz azız biz zekiyiz" ayaklarını. meclisin yavru muhalefetisiniz hala "bunlar çok ühühü" meseleleri. meclistesiniz işte gösterin hünerlerinizi. terörist korumaktan başka bir işe yarasın vekilleriniz b.başkanlarınız.


  • tescillimarka  (15.11.15 17:23:04) 
bırakın bu humanizmi, pkk halktır halk pkk diye slogan atan özyönetim ilan etmeye çalışan insanlara ben acıyamam arkadaş. devlete terörist diyipte pkk ya halkın diyen insan müsvetteleri.


  • bigcaptain  (15.11.15 17:53:14) 
Sadece Silvan degil, onlarca mahalle ve ilce bu sekilde hendeklerle kazilmis, her yerine patlayicilsr dosenmis durumda. Cozum sureci biyunca pkm tarafindan yapilan hazirliklar 7 Hairan sonrasi yavas yavas ortaya dokuldu. Surec boyunca bu hazirliklara goz yumsn akp hukumetinin bu tabloda payi buyuk. İs isten gecse de g3eljnen noktada Her devlet gibi, Turkiye devleti de topraklari icinde silahli, bombali roketatarli vs kalkisma yapanlara gerekli karsiligi veriyor.

Olenlerin buyuk cogunlugu zaten eli silahli teroristler. Tabi bunlar olduruldukten sonra Kurtculer tarafindan sivildi bunlar diye yansitiliyor. Ozellikle twitter uzerinden muthis bir dezenformasyon var kurtler tarafindan. Gazzede, Suriye'de cekilmis fotolari sanki oralarda olmus gibi gosteren mi ararsin, kendi patlattigi sivilleri asker, polis vurdu diyenle mi ararsin. Devlet tarafina geleince, askerden ziyade polisin daha acimasiz oldugu ortada, maalesef hem polis atesiyle hem de pkklilarin atesleriyle olen siviller var. Polisin tavirlari,duvarlara yazdigi yazilar vs bu isi daha da kasimaya ve kiskirtmaya yonelik, hic oyle ergence falan buomuyorum gayet planli yapiliyor bunlar. Devlet pes etmeyecektir haliyle, oradaki halkin kendi huzuru adina pkkya sehirden cik demesi lazim.
  • kint  (15.11.15 18:39:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.