[]

akıllı telefon çılgınlığı

2 sebeple çılgınlık olduğunu düşünüyorum.

1-Maddiyat: İnsanların koca bir ay boyu çalışıp kazandıkları parayı alt tarafı bir telefona vermelerini saçma buluyorum. Bunun da ötesinde henüz tek kuruş kazanmamış çocukların ellerine 1000-2000 liralık telefonları vermek ne ile açıklanır, bilemiyorum. Zengin, hadi zengin, kolay kazanıyor, imaj önemli falan, peki ya fakirler? Ayda 2-3 bin kazanan adamla 50 bin kazanan adamın aynı telefonu kullanması bana mantıklı gelmiyor.

2-Zaman: Otobüste, metroda, gemide, takside, yolda, durakta, sabahın 7'sinde gecenin 12'sinde, her zaman, her yerde akıllı telefonlar. Oyuncaksız yapamayan küçük çocuklar ya da makineye bağlı yaşayan insanlar gibiler. Oyun, müzik, video, laklak değil mi bütün mesele?
Zaman böylesine kısıtlıyken onu çoğunlukla boş işlere ayırmak?


Sizce, akıllı telefonlar daha çok ihtiyaç mı yoksa oyun, eğlence ve imaj mı?

 
Çoğunluk eğlence için kullanıyor sanırım. Bazıları da ihtiyaçtan dolayı.

Bununla ilgili bkz: Black mirror.
  • buffy de vampir sayılır  (12.11.15 19:40:43) 
ayda 3 bin kazanan adam da tuvalet kagidi kullaniyor 1 milyon dolar kazanan da. ne yapalim zengin diye bir farki mi olsun? altin kaplama kullaniyorlar mesela. seni tatmin eder belki.

akilli telefonlar ihtiyactir. nasil tasinabilir bilgisayarlar masaustulerden daha ergonomikse, akilli telefonlar da tasinabilir bilgisyaarlardan ergonomik.

bence gerekli. iletisim, haber alma, fotograf cekme, video-tv izleme gibi bircok ozelligi icinde barindiriyor.

bunlari yapan bir alet icin 2000 tl fazla degil. 1500 tl alan bir adam icin bile fazla degil.

yalniz, bu isin bokunu cikarip ihtiyaci olmadigi halde surekli telefon degistiren denyolari elestiririm. o ayri.
misal ben kendi paramla ogrenciyken bir iphone 4s aldim yaklasik 3,5 yil once. hala onu kullaniyorum. hicbir telefonumu da bozulmadan degistirmedim. elestirilmemi sacma buluyorum.


edit: ek olarak, muzik dinlemenin nesi elestirilebilecek bir sey? walkman olsaydi tatmin mi olacaktiniz?
ya da akilli telefondan haber okumak cok mu banel size gore? iki metre gazete mi acmaliydik carsaf gibi metrobuste?
haberleri sadece aksam 7'de tvden mi izleyebiliriz? ya da oyun ille de bilgisayarda mi oynanmali?

bos laflar bunlar...
  • bohr atom modeli  (12.11.15 19:47:12 ~ 19:50:34) 
kime göre neye göre boş işler? benim müzik dinleme ihtiyacım var mesela, olmadığına sen nasıl karar verebiliyorsun?


  • baba jo  (12.11.15 20:09:36) 
İhtiyaç. İşim gereği kamerasını, office'ini, internetini, internete bağlı olarak whatsapp'ını, mailini vs. Kullanıyorum mesela. Sürekli ofise geçmek yerine sahadayken işlerimi hallediyorum.

Bunun dışında iletişimde kalmayı kolaylaştırması, hemen her yerde haber alabilip gündemde kalma. müzik dinleme var. Gayet gerekli bence.

Tabii 3k falan gibi bir meblağ inanılmaz fazla ben vermedim, vermem fakat konu fiyatları değil aletin kendisi burada.
  • nawar  (12.11.15 20:10:07) 
Mesela zaman bu kadar kısıtlı iken sen bu soruyu niye sordun?


  • a perfect lie  (12.11.15 20:10:55) 
Çoğunluk imaj bence. Sürekli telefon yenileniyor, önceki telefonda yapamadığın ne vardı bunu aldın? Bir de teknoloji sevenler var, insanların parası ayrıca nasıl isterse öyle harcar, pek yadırgamamak lazım. Benim için şarj ve günlük pil tüketimi en.önemli şey şu anda.


  • bigbadabum  (12.11.15 20:14:41) 
bizim toplumumuzun ampulden sonra gelen bütün bir teknolojiyle tanışması akıllı telefonlar sayesinde olduğu için bu kadar yaygınlaştı bence.


  • Kykeon  (12.11.15 20:19:28) 
Benim icin ihtiyaç. Is ve bilgi alma amacli kullanıyorum.

Çoğunluk icin de ihtiyac bence. Sosyal medya kucumsenemez bu devirde.
  • dafuq  (12.11.15 20:50:55) 
atsız patr vefat etmeden önce oğullarına buyurur:

"kardeş derdi niye sana düşüyor ki
insanların ne yaptığını tasa etmek sana hiçbir şey kazandırmaz
kazandırmadığı halde senden götürür
sen kendi işine bak boşver"

oğulları ibret alır, ağlar, sızlar
  • patr  (12.11.15 23:14:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.