[]

adanalılara istanbulda kebap

arkadaşlar istanbulda bulunan çok iyi kebap yapan yerlere ihtiyacım var. denenmiş yerler olmalı.

adanadan gelen misafirlerim kebap yemek istiyor. kebap cennetinden gelip de böyle isteklerde bulunmaları ilginç tabi.


 
komik olacak ama hakkaten böyle dürüm yemedim ben istanbulda :)

(bkz: fulya daki durumcu)
  • szqnn  (13.10.09 00:57:57) 
o zaman harbi adana mekanlarına gidicekler. şenol kolcuoğlu, küçükyalı. ya da yüzevler kebap.


  • gokriver  (13.10.09 01:22:35) 
Asmaaltı vardı Anadolu yakasında. Semti anımsayamadım, google bilir belki.


  • uyuklayankedi  (13.10.09 01:23:03) 
(bkz: ziya şark sofrası)
(bkz: adana dostlar kebapçısı)

dürüm için, (bkz: fırat dürüm)
  • cgcore  (13.10.09 01:24:33) 
(bkz: medi) karisik kebabi efsanedir.


  • alkolikfedai  (13.10.09 02:42:49 ~ 02:43:15) 
beşiktaş sahil'de otobüs duraklarının olduğu yerde dürümce var. sahibi ve çalışanlarının çoğunluğu adanalı ben istanbul'da en adana'ya benzeyen adana'yı orda yedim (bu nasıl bir cümle oldu lan). bir adanalı olarak dürümceden sonra (bkz: fulya daki dürümcü) seçeneğini de 2 numaraya koyulabilir diyebilirim.

ayrıca dürümce tam adana işi bol salata, turşu, ezme ekstra lavaş ne istersen geliyor. ama sipariş verirken pilavsız olsun diye belirtin, malum adamlar istanbul'da olduğundan ve gerçek adana yememiş müşteriler kebabı pilavlı istediğinden default olarak vermek zorunda kalıyorlar.(lan bak canım çekti şimdi)
ayrıca 24 saat açık, üst katı deniz manzaralı, fiyatlarda efsanevi derecede uygun (sanki çok reklamını yaptım, ben gidim çileklerimi biçim :))
  • benim de soyleyeceklerim var  (13.10.09 02:43:05 ~ 02:44:10) 
palladium'un karşısında adana dostlar sofrası


  • kahvegibi  (13.10.09 09:33:31) 
  • pyro clustic flow  (13.10.09 09:34:54) 
adanadaki gibi bir servis olmayacağını önceden belirtin de hayalkırıklığı yaşamasınlar.
fulya'daki dürümcü önerisine ben de katılıyorum. ama şu an orada artık iki dürümcü var. meşhur olanı, ıhlamur kasrının duvarına tezgah açan dürümcüydü. adamlar parayı bulunca biraz daha ileride tam köşede bir mekan açtılar. adı YES, Yasin Eyüp Servet kısaltması. o mekana gidin. ıhlamur kasrının karşısında hala bir adet dürümcü var ama bunlar o meşhur dürümcü değiller.YES'e götürün misafirlerinizi, ama yine söylüyorum yüksek ihtimalle beğenmeyecekler. Bugüne kadar beğenen Adanalı görmedim. Çünkü Adana'dakilerle karşılaştırıyorlar. Oysa anlatamıyorsun, abi elimizdekinin en iyisi bu işte diye.

yok ben çok daha güzelini istiyorum dersen. misafirlerin için değil ama yolun düşerse senin için tarif edeyim. AĞVA'da otobüs durağının yanında Liman adlı bir restoran var. Ustası Adanalı'ydı. Eğer hala aynı Adanalı usta ile çalışıyorlarsa yolun düştüğünde dene. Şu ana kadar Adana'dakine en yakın tat ve servisi orada gördüm. tek geçerim. kebabın yanında limon veren İstanbul'da gördüğüm ilk ve tek restoran oldu.
  • oztokyolu  (13.10.09 09:38:15) 
kesinlikle çapa da miço.
kesinlikle ama kızılayın karşısından giriyosunuz içeriye doğru bayağı bir gidiyosunuz cadde üstünde solda kalıyor.orada kime sorsanızda söyler zaten.lezzeti inanılmazdır.sahibi yusuf usta da şeker ötesidir.hem fiyatları da çok uygundur.

  • solipsist  (13.10.09 10:17:57 ~ 10:18:56) 
aynı kebabı kesinlikle yiyemezler. eti yenilen hayvanın beslenme şeklinden dolayı


  • Ayiyogi  (13.10.09 17:02:13) 
etiler'deki yüzevler harika.

ama fiyatlar biraz tuzlu tabi.
  • no love no glory  (14.10.09 09:23:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.