[]

bu yorum sizce iyi olmuş mu

12 eylül filmleri de tıpkı Amerikaların Vietnam savaşı 2. Dünya savaşı filmleri gibi temcit pilavı gibi oldu yani demek istediğim 12 eylülün ekmeği çok yenildi




 
No escape filmini yeni izledim. Adamlar yapıyor, daha doğru düzgün bir fetih filmi çekilmedi. Yani sen yapmazsan adam otuzbir çeker izlersin daha bunlar ne ki.


  • rhan  (09.11.15 07:06:02) 
Olmamış. "Yani demek istediğimi"i ekleyince bir önceki cümlede yarım yamalak yazılan deyim ortada kalmış.

Ayrıca amerikan sinemasında sürekli ortaya atılan, sıkıştıkça sunulan 2. dünya savaşı filmleri özgürlük maskesi altında milliyetçilik pompalayan 875bin filmlik konu iken 12 eylül ile ilgili bu politika izlenmediği gibi bu cümleyi kurduracak kqdar film de çekilmedi.
  • nawar  (09.11.15 07:19:57) 
olmamış, dediğine katılmamakla birlikte söylemek istediğin buysa şöyle ifade etmek daha şık olabilir.

" türkiye'de 12 eylül'ü anlatan filmler de amerikan sinemasının vietnam savaşı'nı anlatan filmleri gibi yaratıcılıktan uzak bir tekrarın içine girdiler."

ayrıca memlekette 12 eylül'ün gerçek yüzünü anlatan tek bir bile çekilmedi henüz. hala daha bireylerin dramları üzerinden , 12 eylül'ün kıyısından köşesinden dolaşan senaryolarla filmler yapılıyor. türkiye'de iktidar 12 eylül'le göstermelik bir hesaplaşmaya girdi güya ama bugün hala o politikalarla işlerini yürüttüğü için 12 eylül'e gerçekten dokunmak hala mümkün değil.
  • dutyemişbülbül  (09.11.15 07:56:01) 
yorum olarak hiç katılmıyorum, anlatım olarak ise berbat bir cümle olmuş.


  • make a wish  (09.11.15 10:45:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.