[]

Ne zamandır soracağım soramıyorum

ekşi duyuruda; soruyu cevaplamak, yardımcı olmak, duyuruyla ilgili cevap vermek yerine kafasına göre akıl veren, kendi doğrusunu ön plana çıkarmaya çalışan çoğunluk olmasa da olması gerekenden çok daha fazla olan bi kitle var gözlemlediğim kadarıyla. eminim siz de denk gelmişsinizdir sorularınızda veya sadece duyuruya bakınırken bile. ben bu insanlara aşırı sinirleniyorum arkadaşlar, SANANE AMINA KOYİM ONUN CANI ÖYLE İSTEMİŞ diye çemkiresim geliyor, ama hep hoş değil hem de suçlu ben olurum o durumda. neyse sorum şu: bu insanlar hakında siz ne düşünüyorsunuz? benim gibi düşünen var mı? aşağıya bana denk gelen bi örneği yazıyım da neden bahsettiğim tam olarak anlaşılsın.

duyuru: arkadaşlar oyun laptopu alıcam ne önerirsiniz?

cevap: niye laptop alıyosun ki masaüstü al, ben de anlamıyorum bu laptopta oyun sevdasını..

gibi gibi


not: senin ben derdini sikeyim diyenler olabilir, eğer diyorsanız siz konuyu hiç anlamamışsınız.

 
örneğin gibi bariz olunca katılıyorum ama bazen alternatifleri düşünememiş oluyor insanlar alternatif vermek de doğru olabiliyor.


  • basond  (08.11.15 22:06:17) 
Senin gibi düşünüyorum ben de


  • lilidance  (08.11.15 22:08:14) 
+1


  • sytemofadownmanyagi  (08.11.15 22:09:47) 
şurda bi örneği varmışta kaçmış yazan kişi..

www.eksiduyuru.com
  • güneyli çocuk  (08.11.15 22:13:37) 
once bi sakince dusunmek lazim. evet bazen ayrintisiz cevap verip gicik oluyorlar ama sonucta o da cevap. bence hakaret etmedigi surece sorun yok. alakasiz cevaplari da uyarabilirsin zaten.

verdigin ornekte alakasiz bir cevap vermemis ama pek duzgun bir cevap degil. masaustu her zaman daha ustun gercek bir oyuncu icin. fazla seyahat edip oyun oynamak istiyorsan laptop dusunulebilir mesela.

diger cevap kendi fikrini verecekse avantajlari ve dezavantajlari da vermesi daha iyi olur ve uslup da onemli tabii.

not: basligi sorunla alakali yapsan daha iyi olur bence. mesela "Eksi duyuru'da cevap olarak akil vermeye calisan insanlar". bak bu da senin dedigine geldi yine :)
  • ermanen  (08.11.15 22:16:11 ~ 22:26:13) 
Bak dostum sen verdigin ornegi bile tam analiz edememissin. O kadar fazla insan var ki oyun laptopu alirsa tipki masaustu gibi hicbir fark olmadan senelerce catir catir oyun oynayabilecegini sanan.

Her ihtimale karsi insanlar kendi fikirlerini belirtiyor veya bir gercege parmak basiyorlar onlarin bunu yapmasinda zarar yok (her zaman olmasa bile) fayda var. Ne zaman bu kadar tahammulsuz olduk.

Montla sic. Bu da benim alakasiz tavsiyem.
  • floydian  (08.11.15 22:17:14) 
soru gizli bir kabul içerdiği zaman ben o bahsettiğin boktan takıma girmekte beis görmüyorum. bahsettiğin her durum örneğindeki gibi ise katılırım ama birisi kalkıp "elma diğer sebzeler kadar lezzetli değil" tarzı elmanın sebze olduğu kabulü gibi bir kabulü dayatır ama bunu elma örneğindeki gibi bariz bir hatayla değil gizli yapmaya çalışırsa iş değişir.

gizli önkabul, silojizm, demagoji... bunun olabildiği bir soru varsa cevaplara sana ne amk deme hakkını muhafaza edemez. böyle yapmamışçasına senin eleştirinle çok duyuru açılıyor. sen öyle yaptın demiyorum ama ben cevap verirken bunu da gözetmek durumundayım.

edit: yoğun türkçe katliamı
  • godoşu beklerken  (08.11.15 22:19:43 ~ 22:27:41) 
verdiğin örnek için doğru. cevap veren kişi şu nedenlerle masaüstü alsan daha iyi olur ama illa laptop almak istiyorsan şu modele bakabilirsin gibi bir uslupla yazsa yazacağını daha uygun olabilir.

bunun dışında mesela komşu şikayetleriyle ilgili duyurular oluyor. 20 cevap varsa 15'i adamın şikayetinde haksız olduğunu söylüyor. gönül ilişkileriyle ilgili olan sorularda da aynı şey geçerli. bu tür gündelik hayaťla ilgili olan duyurularda kendi fikrini belirtmen gerekiyor.
  • montauq  (08.11.15 22:19:55) 
insan bi soru soruyorsa farklı görüşlere ve alternatiflere de açık olmalı. sadece tek bir cevabı olamaz her şeyin. illa ki soruya doğrudan cevap verenler de olur, farklı alternatif sunan da olur. adamın vereceği cevabı değiştiremezsin, aşırıya kaçmadığı sürece bırak yazsın bir şey kaybetmezsin. hiç yazmamasından daha iyi bence.


  • bigbadabum  (08.11.15 22:23:29 ~ 22:24:22) 
evet, bikaç sene önce aktif kullanırdım duyuruyu o zamanlar silinirdi bu cevaplar, şimdi tekrar girmeye başladım bi baktım o saçma cevaplar gitmiyo, gerçi o zamanlar da biraz şeyi çıkmıştı bu silinmelerin demekki ortası bulunmuyor. yani farklı cevaplar falan kabul ama, şakalar, komiklikler olsun diye uğraşanlar, akıl verdiğini sanan insanlar da sıkıyor.


  • pamuk helvalar cebe  (08.11.15 22:55:52) 
biraz sert yazmışım soruyu, o yüzden problemim tamamen alternatif sunulmasıyla ilgiliymiş gibi anlaşılmış. alternatif bence de güzel bir şey dediğiniz gibi, kimi zaman (cevaplardan birinde bahsedilmiş) hakikaten daha iyi bir sonuca veya daha az derde yol açabiliyor. cevaplar şöyle olsa (yine cevaplarda biri bahsetmiş): "laptop önceliğinse şu şu modeller iyidir ama oyun için masaüstü tavsiye ederim" gerçekten buna sinirlenmek tahammülsüzlük olur, hiçbir sıkıntı görmüyorum. ama soruyu soranın soruyu ne amaçla sorduğunu bilmeden alakasız fikir belirtmesi bana saçma geliyor yahu. yine örneğe geri döencek olursak; belki evimde çok güzel bi masaüstü pc'im var ama çok param var ve yanımda taşımak için laptop da almak istiyorum. hal böyle olunca ben o kişinin ukalalığna sinir oluyorum yani. neyse cevaplar için teşekkürler.


  • tunachu  (09.11.15 00:29:43) 
@floydian DOSTUM ben de diyorum ki sen benim duyurumu analiz edememişsin. tavsiye değil düşünce sormuştum çünkü, tamamen alakasız. ha ben sinir etmek için bilerek yazdım diyorsan senin de canın sağolsun.


  • tunachu  (09.11.15 00:32:56 ~ 00:33:26) 
Verdiğin örnekte biraz bulanık bir durum var. Masaüstü demesinin gerçekten mantıklı bir sebebi de olabilir, dalga geçme amaçlı da olabilir. Örneğin, bir kişi burada "Kediyi nasıl yıkayayım" diye sormuştu, bir kişi "Yıkama sakın!" dedi ama ikna olmamıştı. Arka arkaya birçok kişi "Yıkama sakın!" deyince ikna oldu. Burada da gerçekten masaüstünün bir nedeni olabilir. Ancak bu nedenleri açıklamayıp sadece kendi kafasındaki söyleyip kaçanın niyetini algılayamıyorum. Burada bir niyet arıyorum çünkü asıl üzüldüğüm kısım birisi bir soru sorduğunda neden açıklamak yerine aşağılamaya, dalga geçmeye hazır bir güruh var. Örneğin, sık sık gördüğümüz "Mağara serin miydi kardeş" bunun en hafiflerinden biri. Birçok kişiden "Soruyorum, sorduğuma soracağıma pişman oluyorum" gibi mesajlar aldığım oluyor. Dolayısıyla, normalde yukarıdaki konuşmadan alternatif önermesini, yapılacak bir yanlışı engellemesini beklerken, kullanılan kelimeler ve nedenlerinin açıklanmaması, sadece lafın sokulup kaçılması nedeni ile kızmasam da pek hoş bakamıyorum, üzülüyorum bu duruma. Bu şekilde doğru söylense, ne olur? Yukarıdaki soruyu soran olsam, "İyi de neden?" demeye çekinirim; "Cevabını yine döver gibi söyleyecekse, ben aptal kalayım, daha iyi" diye düşünürüm. Açıkçası nedenini de anlamıyorum.


  • aychovsky  (09.11.15 00:39:13 ~ 00:50:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.