[]

Kimsenin hiç bir iş yapmıyor olması

Selamlar,

İş hayatında özellikle üstlerinizden bir görev aldığınızda "ya bunu kısa sürede halledersin yea" dedikleri olmuştur. Ya da toplantılarda başka şirketlerle iş yaparken "yea zaten onlar da tüm gün oturuyor, biz iş isteyince de yapmıyorlar" dedikleri de olmuştur. Hatta "o adamın işi çok kolay, hiç bir şey yaptığı yok" dediklerini de duymuşsunuzdur.

1- Bu sebeple size başka işlerin kitlendiği ve normal işinizi yapamadığınız durumlar oldu mu?

2- insanların(özellikle türkiye'de) böyle bir yaklaşıma girmelerinin sebebi nedir? Yapılan işe duyulmayan saygı mı?

 
herkes birbirine sallıyor. ikdakiler muhasebe kek diyor finansçılar it ne yapıyor iki program kuruyor diyor pazarlamacılar finansa sallıyor vs.

sebebi ise insanların aslında sistemi bilmemesi ve işleyiş hakkında zerre fikir/bilgi sahibi olmamaları.
  • tescillimarka  (08.11.15 20:46:54) 
Ben direkt üretimdeyim, saydığınız her bölüm benden bi iş istiyır, hepsinin doğrudan benle işi var ama örneğin ik ya da personelin planlamayla işi olmuyor. Yani herkesin yaptığı işi önünde sonunda benle bitiyor. Herkesin işi akşam altı deyince bitiyor, benimki gece gündüz devam eder. Örneğin destek departmanlarda herkes genelde kendi yaprığı işlerden sorumlu olur, ben kırk kişinin yaptığı işten sorumluyum, birinin hatasının hesabını ben veriyorum, kendi işim kadar kitlenen işleri de yapıyorum, böyle durumlar çok oluyor. aslında doğrudan ya da dolaylı olarak değişiyor, karmaşık biraz.


  • bigbadabum  (08.11.15 20:59:45 ~ 21:04:11) 
goril hepsini yener


  • hebanon  (08.11.15 21:04:55) 
1-) eskiden yapıyordum artık bahane uydurup ya da direkt benim işim olmadığını söyleyip yapmıyorum. işim olmasa bile meşgul görünüyorum. kendi işimi yapıyorum ama o konuda kaytarma yok.

2-) bizim ülkede insanların kendi yaptıkları iş hariç bütün işler kolaydır. komşunun tarafında çimen daha yeşildir hikayesini çok abartıyoruz. bir kıskançlık var bitmeyen. a, b için "b'nin işi çok kolay yeaaa. n'apıyor ki? yan gelip yatıyor" derken, b ya a için ya da c için aynı şeyi söylüyor. c için söylüyorsa, c de gidip a için söylüyor. yani sistem böyle.
  • nawar  (08.11.15 21:10:59) 
en büyük rahatsızlığıma değinmişsin, şimdilerde akademiye kaçsam mı diye kara kara düşünmemin sebebi de bu tam olarak. en azından asıl işimi kendim yaparım diye düşünüyorum.

öncelikle 1 için, evet çok oldu. bunun da yegane sebebi elim default olarak excel'e ve içerik üretmeye yatkın olduğu için başkasının sündürdüğü işler aslansın kaplansın diye bana çok kitlendi. bunun sonunda üçüncü yılda yöneticimle performans görüşmesinde alenen "alemin kerizi ben miyim" demiştim. aynı paraya daha fazla iş yapmak batıyor çünkü. o yüzden kurumsalda iş yavaşlatmayı ve sürekli yoğun görünmeyi bilmek çok önemli. ve iğrenç.

2 için de şöyle bir şey var, 3 sene kadar çalıştım. kesinlikle senin ekibin ırgat ve geri kalan tüm birimler bütün gün ense yapan katıksız orospu çocuğu. bi kere bunu kabullenip dillendirmezsen başarılı olmak yok plaza dünyasında. deliriyordum ya bir telefonda naber dediğim yoğunluk falan demesin ya iyiyim desene şikayet etmesene şu siktiğimin yerinde diye bağırasım geliyordu insanlara.

o gördüğün plazalar falan hep düpedüz verimsizlik abidesi. özellikle bankalar falan. rahat 1/4 kişiyle dönebilecek yerler yani, bizzat gördüğüm bu.
  • sosyal muhendis  (08.11.15 21:56:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.