[]

[CAPSli] Tıkanık mutfak lavabosu temizleme

aslında Tıkanık değil, su gidiyor yine (lavaboacici kullandım 4 5 kere) ama yemek kalıntıları bir miktar tikamis, şu toplanmış tepeye kadar, koku yapıyor. capste görünen o şeyi kullanmadım diye.

soru şu, o giderin tam ortasında vida var. o vidayi açsam sonra da kaşık yardımıyla o suları falan bir karistirsam ise yarar mı? her şekilde açıcam orayı, o vidayi yerine takarım di mi bi sıkıntı olmaz? alttaki borularla ugrasmayayım diyorum, sonucta su gidiyor.

edit Aşağı inemiyorum gençler. TR'de yaşamıyorum, medeniyetin beşiği, rönesansın memleketi, modanın diyarı Milano'dan yazıyorum. Lakin bu soktuğumun memleketinde aşağı inip de 3 liraya pompa alınacak yerlerin tamamı şehir dışında. O yüzden evde hemen halledilir mi diye sordum.

edit2 içim ürperiyor cevaplamış. aynen oyle yaptım. oglen buradan ses cikmayinca bilen bir arkadasa sordum. vidayı soktum, lavabo altındaki boru çıktı, içinde de bişey yokmuş aslında, şöyle bir çeperleri alıp kapadım. herhangi bir sıkıntı yok.

 
abi, iniyosun aşağıya, 3 liraya şundan alıyorsun www.mutfakaletlerimiz.com iki pompada o aşağıdaki şeyleri yukarıya alıyor. Sonra onlar tekrar giderden girmeden önce eline poşet geçirip topluyorsun.


  • okumayi sevmeyen okur  (05.11.15 16:10:20) 
lavabo açıcı tozlar işe yaramadı mı? ayrıca klavuz teller var böyle bişey. Bunlar da yardımcı olabilir

www.gozdenalbur.com
  • hononu  (05.11.15 16:11:29) 
www.hepsiburada.com şöyle birşey var. kullanıyorum ve çok memnunum.


  • şapşiko  (05.11.15 16:21:52) 
açarsın vidayı ne olacak. uzun bir vida o sadece, geri takarsın aynı şekilde. ayrıca arkadaşların dediği şu pompa yoksa madem www.mutfakaletlerimiz.com aynı şeyi elinle de yapabilirsin. avucunla deliği kapat, su doldur lavaboyu biraz, sonra avucunu kaldır indir kaldır indir, basınçla o pompanın yaptığını yapabilirsin tekrarla bir süre, işe yarar belki. ben bir kaç kere açtım o şekilde.


  • veritaslibertas  (05.11.15 17:34:50 ~ 17:35:05) 
markette lavabo açıcı yok mu?
toz halinde oluyor. o tozu lavaboya döküyorsun, üzerine de kaynar su, fossss diye her şeyi eritiyor, akıyor gidiyor, hem çok zevkli bir işlem.

  • peggy  (05.11.15 17:35:22) 
lavabo açıcıların hiçbirinin açamadığı tıkanıklığı sirke ve karbonat açıyor. o deliğe bolca karbonat üstüne de bolca sirke döküp bir iki dakika bekleyerek sonra suyla akıtıyoruz.


  • hayir bu koyden olsam nolcak  (05.11.15 17:46:53) 
o vidayı açarsan boruyu tutan bir şey kalmaz, aşağı iner. içindeki su lavabonun altı neresiyse oraya dökülür. 2 kişi olsun, biri boruyu tutsun biri vidayı açsın. boruyu plastik bir kaba dökülecek şekilde boşaltın. sağ sola kıvırarak rahatlatın boruyu. sonra vidayı takmadan boruyu tutan kişi eski şekilde bastırarak sabitlesin, üstten su dökün. anca böyle açılır bu şartlarda.


  • icim urperiyor  (05.11.15 17:58:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.