[]

İkamet Değişikliği Sıkıntısı

Şimdi vatandaşlık kanunu bilmemkaçıncı maddeye göre ikamet değişikliği bildirmek zorunlu, bildirmeyene para cezası vs. yaptırımlar var.

Ben de iş için arada şehir değiştiriyorum. Şimdi memlekete döndüm. Ailemle kalıyorum. Gittim bugün kaymakamlığa ikamet değişikliğini bildirmeye. Dediler annen baban gelip buraya onay verecek, başka türlü elektrik ya da su faturası lazım üzerine kayıtlı...

Benim üzerime fatura yok, bizimkileri de tee kaymakamlığa kadar götürmem böyle tırttan bir iş için. Şimdi ben kaymakamlığa durumu anlatan bir dilekçe yazıp, ikamet değişikliğimin gerçekleşmemesi halinde tarafıma kesilecek bir cezadan sorumlu olmadığımı vs yazıp ekine de annemin imzaladığı, benim evde oturduğuma dair bir yazı eklesem bunlar yapar mı ikamet değişikliğini? Bir de saçma değil mi ya ille evde oturanlara bu senle mi oturuyor diye onay istemek? Soyadımız aynı işte. Daha önce bilmemkaç sene yaşadığım ev. Beyanla olması gerekmiyor mu bu işlerin?

 
tabi ki yapmazlar, sana annen baban gelsin demişler, sen keyfine göre götürmeyip sorumluluk bana ait değil diyebilir misin? hakkaten bunu düşündün mü?
kuzen bizde kalırken muhtardan bir kağıt alıp doldurduk, apartman yöneticisine imza+kaşe yaptırdık, nüfus müdürlüğüne verdiğimiz kağıtla ikameti bizde oldu.

sonuç olarak değiştirmesen de bir şey olmaz. kimse peşine düşmez.
  • cekilmis gayfe  (04.11.15 17:18:02) 
abi başbakan davudson bile oyunu kullanmaya Konya'ya gidiyor, aldırmamış ikametini, sana da bişey olmaz.


  • okumayi sevmeyen okur  (04.11.15 17:18:11) 
ikametgahım hep ailemin oturduğu evde. bende gittim geldim, 3 ev değiştirdim, kimse bir şey sormadı.

sanırım kiradaki evden çıkınca ikametgahını oradan almazsan. yeni kiracı oraya ikametgahını getirirse sıkıntı oluyor.
  • morcivert  (04.11.15 17:19:23) 
"..ikamet değişikliğimin gerçekleşmemesi halinde tarafıma kesilecek bir cezadan sorumlu olmadığımı.." burada tam olarak ne anlatmaya çalıştın, ben mi yanlış anladım bilmiyorum ama böyle bir şey olabilse kimse gss borcuyla falan uğraşmaz, senin gibi bir dilekçe yazar geçer.

soyadlarınız aynı olsa da -çok büyük ihtimalle- reşit bir bireysin. böyle bir kontrol mekanizması olmasa herkes herkesin evine taşır kafasına göre ikametini..
  • nrmnm  (04.11.15 17:40:10 ~ 17:49:14) 
Yahu iyi güzel de ev benim evim işte, 20 sene yaşamışım zamanında. Şimdi her seferinde 60 yaşında annemi babamı alıp o kadar yol mu çektirecem onlara onay vermeleri için. Kağıt imzalatıp getireyim diyorum olmaz buraya gelecekler diyor görevli.


  • benim adim kerim hepinizi severim  (04.11.15 19:51:39) 
ev senin değil işte, anne-babanın. sen onlardan bağımsız bir vatandaşsın o yüzden ev sahibi olarak onların seni kendi evlerine kaydetmeleri lazım. kağıt imzalatıp getirmek hiç bir resmi dairede kabul edilecek bir teklif değil zaten. tanıdık bir memur varsa ancak onun sayesinde halledebilirsin söylediğin şekilde.

bir de bir şey olmaz denmiş yukarıda ama sen bildirmeden biri adresini senin eski ikamet adresine taşıdığı zaman ceza işliyor. bir şey olmaması için oraya kimsenin taşınmaması lazım, bilgin olsun..
  • nrmnm  (04.11.15 21:03:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.