[]

Motosiklet eldiveni - fikrim geldi

Bu aralar özellikle gece, deri eldiven ile motosiklet sürerken 20-25 dakika sonra ellerim üşüyüp katılaşmaya başlıyor ve canım yanıyor. Şimdi bir şekilde kışlık eldiven olayını halletmemiz gerekecek, bu bir.
Ayrıca yazın en sıcak günlerinde deri eldiven fazlaca terlettiğinden, maksimum güvenliğe ihtiyaç duymayacağım 10 dklık sürüşler için yazlık eldiven ihtiyacım da var, bu iki.
Diyorum ki ben tutup bu iki eldiveni alacağıma, şu tarz bir
img-kliksa.mncdn.com yazlık eldiven alsam sonra da bendeki yalıtımlı bilmemneli kayak eldiveninin içine bunu giysem ne olur? Kayak eldiveni dar değil, içine sığma sorunu yaşayamam.
Tek çekincem iki eldivenin birbiri içinde kayıp kaymayacağı veya hissin nasıl olacağı. Daha önce hiç kışlık eldiven ile motosiklet sürmedim. Kışlık motosiklet eldivenlerinin de his olarak kayıplar yaşattığını duymuştum. eğer kışlık eldiven ile zaten hissiz şekilde süreceksem bu çözüme giderim. Tek eldivenle yaz kış çözmüş olurum.
Yapan duyan bilen veya fikir yürütecek olan var mı?
Kayak eldiveni de bu www.tchibo.com.tr ( hatta 4. resme bakılınca vizör silmek için zımbırtısı bile var)

 
evet kislik eldivende bi guvensizlik oluyor az da olsa, tam hakim olamayabiliyorsun.

senin cozumunde iyice hissizlik olur gibi, korumali eldivenin uzerine giyebilecegin kayak eldiveni baya genis olmali.

en guzeli yazlik eldiven + neopren elcik koruma. biraz cirkin duruyor ama hem his konusunda sorun yok hem de usumeye, yagmura karsi daha iyi korur.

urun.n11.com
  • nawres  (04.11.15 14:34:39) 
bu en azından çoğu piyasadaki üründen çok daha iyi görünüyor, gerçi benim motosiklette gidonun sonları kapalı ama oraları kesip gidon ağırlığı takma planım zaten vardı, o süreç hızlanmış olur. Yalnız RC'de fazlaca komik duracak orası ayrı.


  • okumayi sevmeyen okur  (04.11.15 14:47:25) 
motosiklette hafif bir kazada bile ilk ve en cok zarar goren yerlerimizden biri ellerimiz. cunku elimizin ustune dusme egilimindeyiz hep. dolayisiyla korumali bir eldiven kullanmak gerek.

bana kalirsa paraya kiyip guzel bir kislik eldiven al. o hissizlik olayi alismamakla ilgili. uzun sure bisiklet eldiveniyle kullanip normal eldivene gecince ben de afallamistim ama kisa surede alisiyorsun. yani gaz kontrolunu dert etme. ayrica kayak eldiveni islanmaz mi? sonra ice gecirecek sonra daha cok usuyeceksin. kurutmak icin de bi dunya ugrasican.

en guzeli su gecirmeyen iyi bir kislik eldiven.
  • jimicik  (04.11.15 15:10:35) 
@jimicik
Yok zaten ana fikir korumalıyı kayağın içine giymekti ama şimdi tekrardan bakınca zaten yaza çok var, kışlığı şimdi alıp taksidi bitince de yazlığa girebilirim.

Ek bilgi, bendeki bu kayak eldiveni ısı yalıtımının dışında su da geçirmiyor aslında.
  • okumayi sevmeyen okur  (04.11.15 15:24:16) 
evet evet anladim korumali olsun istiyorsun zaten. ben hani biraz genel yazdim ilk paragrafta. guvenlik vurgusu seyetmek icin :)

iki kere masraf yapmak istemiyorsan cok kocaman pofuduk olmayan kislik eldivenler de var. yani kisin sicacik olmaz ama yazin da gebertmez. oyle biseyin ustune o su gecirmeyen eldiveni giyebilirsin. ama bu ellerinin hareket kabiliyetini gene de bir miktar azaltir. rahatsiz olabilirsin.
  • jimicik  (04.11.15 15:37:01) 
ilk paragraf sosyal sorumluluk anladım :) ,
Eldiven üstüne giyilen o yağmurluk astarlarından düşünmüyorum. Onun yerine sağlam su geçirmez bi kışlık alırım sanırım. Yazın için bu alacağım kışlık dışında zaten eldivenim var. O yüzden kışlık tam kışlık olsun fikrindeyim artık.
Yazın da kapalı deri eldivene dayanamadığım noktada file bi tane alırım artık.
  • okumayi sevmeyen okur  (04.11.15 16:02:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.