[]

arkadaşım intihar etti bugün

çok kötüyüm.cenaze yarın.

1-2 akıl verin.ne yapayım?çıkmıyor aklımdan.


 
başın sağolsun. bu durumda ne söylesek anlamı olmayacak. teselli etmez maalesef. umarım mümkün olduğunca çabuk toparlarsın.


  • bir fincan kahve ile film izlemek  (02.11.15 21:09:13) 
başın sağ olsun :/ kötü olmuş. evde durma bir süre arkadaşlarınla vakit geçir. üzüleceksen de dışarda yakın olduğun insanlarla üzül.


  • veritaslibertas  (02.11.15 21:14:12 ~ 21:14:34) 
ağlamazsan geçmez. otur ağla. içine atma.


  • [silinmiş]  (02.11.15 21:31:14) 
başın sağolsun, yalnız kalma yakın arkadaşlarınla paylaş dertleş


  • limoncello  (02.11.15 21:32:35) 
avaz avaz ağlayın arkadaşım. kimseden utanmadan. o sizi açar az. başınız sağolsun.


  • galahad  (02.11.15 21:40:18) 
bastırılması mümkün olmayan duygular içindesin. oturup yasını tut. yakın çevrenle psikolojik durumunu paylaş ve onlarla vakit geçir. yasını istediğin şekilde tut. hayata devam etmek zorunda değilsin. işlerin varsa ertelemekten çekinme.

ölüm üzerine düşüneceksin.

arkadaşının iradesine saygı duy.

sokratesin savunması nda ölüm üzerine şöyle bir yaklaşım var. ondan bahsetmek istiyorum.
ölüme mahkum edilen sokrates yakın arkadaşlarına üzülmemeleri gerektiğini anlatır idamından önce. onlarla konuşmaktadır ve şöyle düşündüğünü anlatır.
ben tanrıya inanıyorum ve ebedi hayata inanıyorum. ölümün bir son olmadığına inanıyorum. gerçekten tanrı varsa ebedi hayatım devam edecek. ölmüş olarak aslında gerçek hayata adım atmış olacağım üzülmeyin.
eğer ben yanlış inanıyorsam ve tanrı aslında yoksa ölüm benim için derin bir uykudan farksızdır. yaşadığım anlarla derin uyku anımı kıyaslıyorum, yaşam o kadar da matah bir şey değil. artık hayata devam etmiyor olmakla çok da güzel şeyler kaybetmediğimi bilecek kadar yaşadım.

arkadaşınız da böyle düşünmüş ve kendi iradesiyle bir karar almış.
iradesine saygı duyun. 17-18 yaşlarında değil de olgunlaşmış bir çağdaysa iradesine saygı duymamız gerekiyor.

başınız sağolsun.
bencil davranmayın. kendinizden yola çıkarak üzülmeyin.

tasımı tarağımı toplayıp bambaşka bir yere taşınıyorum ve tüm sosyal ilişkilerime son veriyorum demiş olmakla benzer bir psikoloji içinde olduğunu düşünüyorum.

dipnot : umarım 'intiharı övmek / meşrulaştırmak / özendirmek' gibi bir suç işlemiyorumdur.
yasal zemini bir kenara bırakırsak ; umarım etik olarak yanlış bir duruş sergilememişimdir.
  • andoreii  (02.11.15 21:43:37) 
Dışarı çık, bağıra bağıra koş. İçindeki olumsuzluğu bir şekilde tahliye et. Ağla, duvar yumrukla, bir şeyler yap.


  • yirmisantim  (02.11.15 21:49:16) 
başın sağolsun.
duygularını arkadaşlarınla, çevrenle paylaş, ağla +1

  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (02.11.15 21:49:59) 
not fln bırakmış mı?
sebebi neymiş?

akp yuzunden mi...
  • cenkertem.afc  (02.11.15 21:51:12) 
basin sagolsun, andoreii ye katiliyorum. mehmet piskinin o huzurlu videosundan beri ayni sekilde dusunuyorum. olumu bir tercih olarak secmek de insanin bir parcasi. ben hep kucumsedim boyle durumlari ya da yazik allah biliyor ne bicim buhrandaydi dedim. bir anlik cocukluk da olabilir, sacmalik, bir anlik huzur ani da olabilir ya da berraklik. bilmiyorum yasini, genc oldugunu tahmin ediyorum.
olumu bu kadar yakinimizda hissetmek cok zor, cok sarsici. basin sagolsun tekrar, geride kalanlara saglik versin allah. cenaze gunu bitene kadar acini yasamalisin bence. sonra yavas yavas arkadaslarinla dertles birseyler yap, eglenceli oyunlar oyna hayat enerjini artiracak bir seyler yap. bana dusmez ama aklima gelen bu kadar:(

  • purptakal  (02.11.15 21:52:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.