[]

ODTÜ'de Müslüman olmak

ODTÜ'de Müslümanlara mahalle baskısı var mı? böyle duyumlar alıyoruz?

ya da Müslüman'ların Müslüman olmayanlarla arası nasıl?
Hoşgörü ortamından biraz bahsedebilir misiniz?

ve ODTÜ'de bir Müslüman varsa aramızda benimle iletişime geçebilir mi?

teşekkürler şimdiden

 
PALALARLA YÜRÜYORLAR, MÜSLÜMANLARI YAKIYORLAR


  • mula  (01.11.15 19:41:19) 
Ağaçlık alanda kıstırıyorlarmış diye duydum.


  • diabolus79  (01.11.15 19:41:43) 
kedi yedirip sonra atese atiyolarmis.


  • chaotic good  (01.11.15 19:44:25) 
arkadaşlar bir sakin olun. şöyle haberler çıkmıştı geçen bahar, doğru muydu merak ediyorum.

www.furkanhaber.net

ama teşekkür ederim de bir yandan, duyurunun sağda çıkmasına yardımcı oluyorsunuz.
  • damba  (01.11.15 19:45:50) 
ben dalga geçilecek bir şey göremiyorum yahu.
biz de müslümanız falan meselesi değil. sizin anlayacağınız kelimelerle islamcılara mahalle baskısı var mı demiş soru sahibi.

fikri anlamda sol düşüncenin yıllardır hegemonik olduğu bir okul odtü. kadroları da böyle. daha fazlasını odtü'lülerden öğrenebilirsiniz.
  • antepaunovic  (01.11.15 19:46:40) 
Odtü'nün yarısı solsu yarısı cemaatçi,bi arkadaş böyle demişti.
Ciddili cevap,oda arkadaşlarım odtülü ve cemaatçi tipler,hiç öyle duyumlar almadım.

  • birfincankahvedahaisteyenadam  (01.11.15 19:47:04) 
ben bir agnostik olarak burada arkadaşların tersine sana ciddi cevap vereyim.

Odtü'de Müslümanlara baskı yoktur. isteyen Kütüphanenin arkasındaki mescidde veya kampüsteki camide ibadetini özgürce gerçekleştirir. ateisti ile dindarı birbirine karışmaz.

bunun yanında cemaat okulda son 5-6 yılda bir örgütleme çabası içinde. çevremden gördüğüme göre hem cemaatteki ortamı görüp cemaatten kaçan müslümanlar(akp-cemaat çatışması) hem de zaten lisede cemaate zaten yakın olan sonradan okulda yurtta kalıp öyle cemaat sohbetlerine gidenler var.

milletin cemaate kızmasının sebebi de okuldaki yurtları birer günah yuvası olarak gösterip yeni yetmeleri kandırarak kendi evlerine çekmeye çalışması. 2-3 sene önce gerçekleşen malum olaydan hatırlarsın.

son olarak verdiğin haberde ciddi manipülasyon var. orada okul içinde sayısı 20-30 kişiyi geçmeyen bir köktendinci grup var. bunlar ne rektördeb ne de caminin imamından izin alıp camiye vaaz vermesi için konuşmacı çağırmışlar. çıkan olayın sebebi bu. hatta benim camiye giden arkadaşıma da dert yanmış hocanın kendisi. bu köktendinci elemanlar hocanın yanına gidip işte namaz böyle kıldırılmaz doğrusu şöyledir diye de kızmışlar, hocaya yol yordam göstermeye çalışmışlar. okuldaki müslümanların tersine uzak durulan kesim bunlardır.

sonuç olarak okulda cemaatçisi de var, köktendincisi de var, kendi halinde takılan dindarı da var.

başka sorun varsa bana ulaşabilirsin.
  • sporty  (01.11.15 20:07:06 ~ 20:19:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.