[]

mühendislik konusunda literatür taraması yapabileceğim

scholar.google.com.tr başka bir ortam var mı?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Kolay gelsin.

 
sciencedirect


  • ekaterina  (28.10.15 14:55:17) 
eğer öğrenciysen okul kütüphanesinin sitesi. yayınların tam pdfine ulaşmana da izin veriyor. ebscho, jstor ama bu dediklerim ve google scholar benzer şeyler çıkarıcak. ebscho biraz daha iyi gibi ama. yine dediğim gibi full pdfler için para istiyorlar.


  • glamdr1ng  (28.10.15 15:06:00 ~ 15:11:48) 
Hic bir database'in google scholar'dan daha kapsamli oldugunu dusunmuyorum. Pdf bulmaksa amaç ya ´makale aranıyor duyuruları´ ya da ´sci-hub.org´.


  • marido  (28.10.15 15:08:46) 
eğer okulundan giriyorsan- - ya da okulunun kütüphanesine bağlanarak giriyorsan- zaten bir sürü database'e ulaşabilirsin. google ya da google scholar zaten mecburen daha kapsamlı olur, çünkü google ve scholar hizmeti bir "arama motoru", fakat sırf bu nedenle de karşına bir sürü birbirinin aynısı sonuç çıkabiliyor. sen şimdi sciencedirect'e ya da wiley'e girersin, sadece bu database'lere ait ya da anlaşmalı oldukları journalları görürsün, google scholar gibi bir sürü database'e ait sonuç görmezsin. ben düzenli bir tarama yapmak adına, databaseleri tarihlendirip, konulara göre ayırarak geziyorum -zaten üniversite kütüphaneleri de databaseleri konularına göre ayırarak sana sunuyor- ondan sonra da tamamen açık olanlara zaten her türlü girip, pdflerini indirebiliyorum. eğer okul üzerinden erişebileceklerim varsa ya uzaktan bağlantı sağlıyorum ya da okula geldiğim zaman hallediyorum. eğer hiç erişebileceğim durumda değilse -bazı makaleler çok kısıtlandırılmış olabiliyor- o zaman da "malum" sitelerden olan libgen ya da marido'nun dediği gibi sci-hub'a başvuruyorum. en son çare de makale aranıyor duyuruları tabi.

ha şu da var: hiç bir şekilde bulamazsan, okulun kütüphanesiyle görüşüp, edinebilirsin bir şekilde, getirtiyorlar makaleleri bu durumda.
  • pasp  (28.10.15 15:38:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.