[]

zincirlikuyu'daki ikiz kule sorusu. mühendislik içeririr. inşaatçılar!!!

ya bir kaç defadır görüyorum.. ya bunun rüzgar yükü nasıl hesaplanmış..? makineciyim ben hiç anlamam inşaat işlerinden ama mekanik olarak en-boy oranı çok garip geldi bana.. sonlu eleman analizi çalıştım baya bir o yüzden malzemelerin dayanımlarını vs az çok biliyorum ama binalar konusundaki bilgim sıfır tabi..

sorum kuvvetli bir rüzgarda bu binanın etkilenmemesi için nasıl bir önlem alıyorlar? en-boy oranı yakın olsa anlarım,cephesi piramit üçgen olsa yine anlarımda direk dikdörtgen çephe yapmışlar.. arkaya destek sütunu mu dökmüşler? nasıl yapmışlar bunu?


 
ilk resimde binanın ince olduğu cephedeki sol taraftaki perdeyi o sebeple koymuşlar, (tabi ki de sadece o sebeple değil) ama perde'nin en solundaki ve en sağındaki donatıların arasındaki moment kolunu göz önüne alırsan biraz daha için rahatlar.


  • okumayi sevmeyen okur  (27.10.15 17:06:24) 
eğer perdeyi o sebeple koymuşlar ise en az bi bu bina kadar da yerin altında var demektir.. temeli sağlam kazmışlar demekki o zmn..

edit : orijinali de şöyle sanırım
www.ciftcitowers.com.tr

bana hala garip geliyor açıkcası..
  • dedim dedim de kime dedim  (27.10.15 17:10:36 ~ 17:14:30) 
aynı şeyi dün akşam oradan geçerken düşündüm :) eni çok dar geldi. sıkıntı çıkmaz umarım. yorumum bu kadar.


  • sckxyss  (27.10.15 17:13:42 ~ 17:14:16) 
baku dunya'da en ruzgarli olan yerlerden birisi. gecen belgesel vardi bununla ilgili adamlar ruzgara gore calisiyorlardi. baku flame towers diye aratirsan youtube'da veya herhangi gokdelen projesini, illa ruzgara karsi nasil detaylandirildigini anlarsin.


  • evimin paspasi  (27.10.15 17:39:06) 
alıntıdır. "bina temellerinin (+85.00) yol kotundan (+124.00) yaklaşık 40m aşağıda yapılması projelendirildiği için kazı çalışmalarının 1 yıl gibi süreceği öngörülmektedir. "


  • okumayi sevmeyen okur  (27.10.15 17:41:24) 
bak bu baku flame towers'ı anlarım..burada rüzgar akışı var uygun geometri var..ama burada geometri farklı artı beşiktaş'tan çıkan rüzgar buraya vuruyor direk..


  • dedim dedim de kime dedim  (27.10.15 17:52:24) 
adam onları ayarlarmış da koymuş :)


  • titiraprap  (27.10.15 17:57:00) 
hocam rüzgar için pulsasyon hesapları yapılır, bu tip abuk subuk binalar için rüzgar tüneline ölçekli maketi koyulur test edilir, yüzeylere gelen gerilmeler değerlendirilir. bilgisayarda modellenir, pulsasyon yükleri verilir vs vs..

tek bir perde üzerinde değerlendirme yapmak doğru değil, alengilli işler bunlar. bu tip bir yapıda eminim gerekli değerlendirmeler yapılmıştır. birde istanbulda zaten deprem daha kritik, pulsasyon etkisinin daha kiritik olacağını düşünmüyorum.
  • morcivert  (27.10.15 18:28:17 ~ 21:23:49) 
birde türk yönetmeliklerinde pulsasyon denmiyormuş. bu yüke dinamik rüzgar etkisi deniliyor. ilgilenenlere.


  • morcivert  (27.10.15 21:29:54) 
temeli derin. yer altında 10 katı varmış bu binaların. yer üstünde 45. toplam 180m.


  • sckxyss  (28.10.15 09:30:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.