[]

asortik kaynana çaya gelcekmiş ne yapayım

tam olarak sıcak fönlü chp kadın kolları teyze kaynanam var. ilk kez evimize gelecek büyük oğlu, gelini ve torunu ile. ama öğleden sonra çaya gelceklermiş cocuk durmazmış akşam.

ilk dedim ki pattis salatası, mercimek köfte, kıymalı rulo krep, tarçınlı kurabiye, peynirli poğaca ve likörlü tiramisu yapayım dedim ama başlıkta da dediğim gibi asortik böyle yaşına göre aşırı bakımlı vs birisi. dolayısı ile bu işin mercimek köftesiyle pattis salatası, poğaçayla olmayacağına kanaat getirdim.

bana söyle sunumu güzel farklı yiyecekler söylesenize nolur.

tatlı olarak likörlü tiramisu yada limonlu cupcake yapım diyorum.
tarcınlı kurabiyede de iyi oluyor.
şu kıymalı krepli şeyi de güzel yapıyorum.

peki tuzlu olarak neler yapabilirim?

 
içecek olarak küçük kadehlerde nane likörü verebilirsin. hem rahatlatır, hem asortik olur.


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (26.10.15 13:39:13) 
Ya git pastaneden al, kendim yaptim de kanitlari da yok et :p tabii hepsini al demiyorum da bi kismini al :)

Gecen annem asortik arkadaslarima soyle bi menu yapti:
Baklava yufkasiyla borek
Amasra salatasi
Hashasli kek
Amerikan salatasi

Salata saniyede tukendi ben yiyemedim :/
  • la noix  (26.10.15 14:11:38) 
hiii pastane çok tehlikeli kesin anlar. poğaçayı sakallı yapsam olur dimi? şu arasına peynir kaşar koyulan.


  • polypropylene  (26.10.15 14:13:32) 
amerikan ya da rus salatası ve böreği kendin yap,
ekler, yaprak sarma (ama güzel yapan yer bul), bi de yaş pastayı pastaneden ya da butik yemek yapan bi yerden alırsın. güze bir yer bulursan meze türü ya da salata çeşidi şeyler de alınabilir. hiç kendin uğraşma boşuna.

  • kakao  (26.10.15 14:40:10) 
Karnım acıktı ya. Senin menü bence süper.


  • principia  (26.10.15 15:50:25) 
halk tv açık olsun televizyonda.


  • kelepir  (26.10.15 15:51:48) 
@kelepir ahhaha valla 7/24 halk tv izliyor ama üzgünüm bana geldiğinde İMC TV izlemek zorunda


  • polypropylene  (26.10.15 15:56:00) 
ben konuk ağırlayacağım zaman önce konuğun sağlık durumuyla ilgili bilgileniyorum. dokunan bişeyler var mı, şekeri var mı gibi.
ileri yaşlardaki konuklarım için yağ un ve şekeri çok az kullanabileceğim tarifler tercih ediyorum. konuğum yemek sonrası ağırlık hissetmesin, sohpetimize tatlı tatlı devam edelim istiyorum. salatalar bu yönden çok iyi oluyor.

bir de parçaları mümkün olduğunca ufak hazırlıyorum. çeşit çoksa hepsini yemek zorunda hissederse sıkıntı olmasın diye.

chp li kadın kolları veya fönlü kokoş arkadaşım çok, muhtemelen kayınvalidenden yaşlıdırlar, sorun etme, onlar da herkesin sevdiği şeyleri seviyorlar. kendisi için özel hazırlık yapman onu mutlu eder. önemli olan konu bu, kendisine değer verdiğini anlaması. sevdiği sevmediği şeyleri, yemediği, dokunan şeyleri öğren, gerisini kafana göre takıl.

poğaçayı sakallı yapma fikri güzel bence de. hem dekoratif oluyor hem de içini diğer poğaçalardan fazla koyabildiğin için daha lezzetli oluyor.

@konuşma ben konuşuyorum, o durumlar biraz kişilikle alakalı.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (26.10.15 16:34:22 ~ 17:38:22) 
menünüz gayet iyi. boşverin asortiklğini. hem asortik de olsa sever bence. kasmayın bildiğiniz yapın, o da bulduğunu yesin.


  • veritaslibertas  (26.10.15 16:43:43) 
Güzel yapabildiğini yap, alışık olmadığın ciks şeyler yapıcam derken yanlış yaparsın falan rezil olursun. O menüden memnun kaylmayacak Türk kadını tanımıyorum.


  • r_u_h  (26.10.15 17:06:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.