[]

Sorum yalnız yaşayanlara

Merhabalar, yalnız yaşayanlar geceleri korktuğunuz oluyor mu acaba ? Yani öyle hırsız vs. mantıklı bir korku olması gerekmiyor, huzursuz oluyor musunuz ?Cevap verenler yalnız yaşamaya başlamadan önce bir yerde yalnız kaldıklarında korkup korkmadıklarını da yazarsa sevinirim.




 
aile ileyken hiç olmadı, çocukluk hariç.
yalnız yaşarken çok nadir olsa da oldu bir kaç kez.

  • manuel mandalina  (25.10.15 00:22:10) 
bi süre yalnız kalmıştım. oluyor. aile iken de oluyordu çünkü bi kez hırsız ile aynı odada bulunduk ve çok yakından uyuyup uyumadığımı kontrol etmişti.


  • allanpoe  (25.10.15 00:27:01) 
ooo nööö


  • gündüz m  (25.10.15 00:28:01) 
üniversite zamanında yalnız yaşadığım çok oldu. tüm kapıları kapatmıştım evde, odamınki dahil olmak üzere. o şekilde rahat edebildim.


  • nice tnetennba  (25.10.15 00:28:44) 
"Acaba şimdi ölsem cesedim ne kadar süre sonra bulunur?" şeklinde bir huzursuzluğa giriyordum bazen. Bunun dışında yalnız yaşamak, karanlıktan tiksinmeme yol açmıştı. Hafif bir müzik ya da bilgisayarın ışığı bunu aşmamı sağlamıştı.


  • protector  (25.10.15 00:29:09 ~ 00:29:24) 
hayır ve hayır.


  • kljgslsdkjsd  (25.10.15 00:30:57) 
bazı geceler, kafam rahat değilse özellikle, huzursuz olabiliyorum. zaten boğazım ritmik bir şekilde pıt pıt diye ses yapıyor, o delirtecek yakında. gece tüm sesler kesilip ışıklar kapandığında, o sebebini anlamadığım, balon patlamasına benzeyen sesle baş başa kaldığımda bazen rahatsız hissediyorum. dediğin gibi, korku veya ürkü değil de, huzursuzluk işte. iyi bir gün geçirmişsem, kafam rahatsa veya çok uykum varsa problem yok. hue hue hue hue diyerek uyurum.

yalnız yaşamaya başlamadan önce, yalnız kaldığımda korkmuyordum. atıyorum lisedeyken evde geceyi yalnız geçirdiğim zaman hiç korkmadım ama şu anki yalnız yaşama deneyimim, evin tamamen bana emanet olduğu ilk deneyim. o yüzden, ilk günlerde tedirgin oluyordum biraz. yani gece yangın çıkmasından, aynı zamanda arkadaşım olan ev sahibimin "tanıdıktır dedik kiraya verdik, evi yaktı ayı oğlu ayı" demesinden falan korkuyordum haha. o acemilik, "benim mi lan şimdi burası" hissi geçince korku da kayboldu.
  • der meister  (25.10.15 00:32:03) 
bir kac sene yalniz kaldim, karanliktan korkarim cok.
elektrikler gidince cok korkuyordum.
arada hirsiz girer vs diye de tirsiyordum :)
  • chaotic good  (25.10.15 00:36:45) 
diyarbakır'da iki yıl kadar yalnız kaldım. ilk zamanlar geceleri en ufak bi çıtırtıda yüreğim ağzıma geliyordu, ki bunlar 'mantıklı' korkulardı (en çok hırsız korkusu). bunları zamanla aştım, çok nadir tekrar ettiler. onun dışında bi yıl da istanbul'da yalnızdım, yer değişikliğinden, yeni yere alışamamaktan yine bi süre korktum. sonra daha çabuk geçti, tecrübeli olduğumdan. bu üç yıl boyunca en kötüleri durduk yere uykumdan uyanıp, sebepsiz yere korktuğum, vücudumun kaskatı kesildiği zamanlardı. böyle zamanlar nefesimi tutmaya falan çalışırken bulurdum kendimi, galiba yokmuş gibi olmak içindi. bunun beni daha çok kaygılandırdığını fark edip böyle zamanlarda derin nefes almaya başladım. hatta elime telefonumu alıp mesajlarımı falan tekrar okuyup, normal şeyleri düşünerek, plan falan yaparak mahmurluğumu atınca rahatlayıp uyuduğum çok oldu :)) bir de öyle zamanlarda en ufak bi ses kafamda büyürdü. tedirginliğimi atmak için mutlaka kalkıp sesin kaynağını bulurdum. şimdi de zaman zaman evde yalnız kaldığım oluyor ama korkuyla uyandığım çok nadir, o da ilk yalnız kaldığım zamanlara göre çok çabuk sönen bi korku oluyor. geliştirdiğim tekniklerle daha çabuk atlatıyorum sanırım :P


  • nickbulmayamuvaffakolamam  (25.10.15 00:40:27) 
18 yaşımdan itibaren hep yalnız yaşadım evlenene kadar, şimdi de eşim bazen gece çalışıyor.
hiçbir zaman korkmadım ama önlemlerimi de aldım. arka taraflar hep demirli, çelik kapı+bütün pencerelerde alarm sistemi var. "mantıklı" olmayan şeylerden korkmam zaten.

  • physcos physcos  (25.10.15 01:14:15) 
5 yıldır yalnız yaşıyorum. Ilk haftalarda her ses duyduğumda kalkıp bakınıyordum sonra alıştım. Şimdi hiç korkmuyorum. daha önceleri de oyle bir korkum olmadı.


  • hypathia  (25.10.15 01:26:33) 
geçenlerde tükrüğüm boğazıma kaçtı, ondan beri bok yoluna gitmekten tırsıyorum


  • tektasakaldimyine  (25.10.15 01:40:14) 
Kiz arkadasim bende kalmadigi zamanlar tek kaliyorum. Bazen yalan yok tirstig8m oluyor. Yatmadan once k9rku filmi tarzi bisey carptiysa gozume ya da kapi carpma sesi falan gelirse icerden hafif tirsiyorum.


  • condom kurşunu  (25.10.15 01:49:24) 
çok afedersiniz osbir esnasında ölüp kalırım diye korkuyorum sadece. o da bazen. sonra öldükten sonra bunun çok da umurumda olamayacağını düşünüp işime kaldığım yerden..


  • kargn  (25.10.15 01:56:08) 
Bir kere ikinci kattaki evimizin balkonuna gelip kot pantolonları alıp giden bir hırsızımız olmuştu. Evden herhangi bir şey çalınmadı. Eve girip girmediği belli değildi yani, o dönem ailemle yaşıyordum, ve bir süre korkmuştum. Sürekli eve girerse ne yapacağımı düşünüp dururdum.
Şimdi hiç olmuyor. Ne yalnız yaşıyorken ne de ailemleyken.

Normalde ailemle yaşıyorum ama evde yalnız çok olduğum oluyor. Bu zamanlarda eğer bir komşu korkmuyor musun filan derse ya da annemler arayıp korkmuyorsun değil mi, diye filan sorarsa o gün hafif bi nerden çıktı ki şimdi bu, deyip tedirgin oluyorum. Bir gün sürüyor.

İki ayda bir kaç gün de deprem korkusu yaşarım. Sonra o da geçer.

Aklıma bir şey gelmediği, ya da biri bir şey getirmediği sürece tedirginlik huzursuzluk olmuyor yani.
  • a perfect lie  (25.10.15 02:54:40) 
mantıklı olmayan şeyler derken hayal gücünden bahsediyorsan, eğer çok içten dürtecek bi film vs izlemediysem hayır, yalnız yaşamaya başlamadan önce ailemle yaşarken olurdu ara ara ama alışkın olmadığımdandı galiba.

evde eğer misafir varsa ki çok nadirdir, o zaman huzursuz olurum asıl.

evime hırsız vs girerse buradan çıkamaz bundan da baya bi eminim o yüzden kafam rahat.
  • Kykeon  (25.10.15 03:36:49 ~ 03:39:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.