[]

regl

Merhaba, regl olduğum günden sonraki 24. günde yazz almayı unuttum. almam gereken 2 pembe ilaç daha var. Hafiften kanama başladı. Normalde 27-28. günde regl oluyorum. Bu son iki ilacı da almalı mı yoksa bırakıp 4 gün aradan sonra yeni paketle mi devam etmeliyim. Tedavi de korunma yöntemim de bu ilaç şu an. Teşekkürler.




 
trollük çabasında mısınız, ciddi misiniz?

ciddi iseniz ve bahsettiğiniz doğum kontrol hapı ise heabınızda, kullanımınızda yanlış var.

ekleme: geçen hafta benzer konuda trollenmekten dolayı böyle bir soru sordum, belki sözlükteki kadın saldırganlığından dolayı da fazla tepkili(anlamadan dinlemeden) ithamda bulundum. @i-pek kırıcı olmak istedim, özür dilerim.
  • madarch  (24.10.15 17:20:53 ~ 19:19:22) 
Bunun ne trollugunu yapıcam yahu paranoyak mısınız? 24+4 hapın 22.sini unuttum işte. Kanama başladı. Alıyım mı son 2 hapı almıyım mı diyorum.


  • i-pek  (24.10.15 17:29:20) 
hap zaten 21 gün kullanılıyor o nedenle trollük amacıyla yazdığınızı düşündüm. çünkü hap kullanırken 24. gün saymak yerine 21+7 şeklinde hesaplar kadınlar. bu ay ve gelecek ay için ufak dengesizlik yaşarsız. kanama başladıysa hapı alarak kesmiş olursunuz. tüm regl düzeni bozulur. hapı bıraktığınızdan itibaren yani almayı unuttuğunuz günden itibaren 7 gün sayıp yeni kutuya başlayın. en doğru bilgiye kullandığınız hapın prospektüsünden ulaşırsınız.
21 günlük kullanım sonrasında genelde 2-3 gün içinde kanama görülür. sizin hesabınıza göre 24. günde. 27 ve 28. günde kanama biter hap kullanımına başlanır (kanama bitmese de) genel kullanımızla ilgili hekiminize ya da eczacınıza danışın.

  • madarch  (24.10.15 18:38:38) 
diğer haplar nasıl bilmiyorum ancak en yaygın kullanımı olan "yasmin" için uygulama böyle. uydurma değil gerçek. www.ilacprospektusu.com


  • madarch  (24.10.15 18:49:35) 
Her d.kontrol ilacı 21 gün kullanılmıyor. Yazz 24+4 adı da bu. 24 gün ilaç alıyorum. Prospektüste de 15.- 24. günlerde unutulduğunda iki farklı yönlendirme var. Biri paketi bırak diğeri de devam et. Açıklayıcı değil. O yüzden sordum çünkü korunuyorum bu ilaçla aynı zamanda.


  • i-pek  (24.10.15 18:53:34) 
YAZZ'i kullanmayı unuttuysanız


Etkin madde içermeyen beyaz renkli tablet alınması unutulduğunda ek tedbir gerekmez, ancak unutulan tablet atılmalıdır.

Etkin madde içeren açık pembe renkli tablet alınması unutulduğunda:

- 12 saatten daha az zaman geçmişse hatırlanır hatırlanmaz tablet alınmalıdır. Sonraki tabletler de her zamanki gibi alınmaya devam edilmelidir.

- 12 saatten fazla zaman geçmişse;

1. haftada: Son unutulan tablet hatırlanır hatırlanmaz alınmalıdır. Sonraki tabletler her zamanki gibi alınmaya devam edilmelidir. İlk 7 gün ek bir yöntem kullanılmalıdır. Bu 7 günden önce cinsel birleşme olduysa hamilelik ihtimali göz önüne alınmalıdır.

2. haftada: Son unutulan tablet hatırlanır hatırlanmaz alınmalıdır. Sonraki tabletler her zamanki gibi alınmaya devam edilmelidir. İlk unutulan tablete kadar 7 gün boyunca tabletler hatasız alınmışsa ek yöntem kullanmaya gerek yoktur. Aksi takdirde ya da birden fazla tablet unutulmuşsa ek yöntem kullanılmalıdır.

3. haftada: Unutulan tablete kadar 7 gün boyunca tabletler hatasız alınmışsa aşağıdaki 2 seçenekten birinin uygulanmasıyla ek yönteme gerek kalmaz. Aksi takdirde 1. seçeneğe ilave olarak ek yöntem kullanılmalıdır.

1- Son unutulan tablet hatırlanır hatırlanmaz alınmalıdır. Kalan etkin madde içeren tabletler bitene kadar normal zamanda kullanılmalıdır. 4 etkin madde içermeyen tablet atılmalıdır ve bir sonraki kutuya hemen geçilmelidir. Kullanıcıda ikinci kutunun etkin madde içeren tabletleri bitene kadar kanama beklenmez, ancak tablet alınan günlerde lekelenme veya ara kanamalar görülebilir.

2- Kullanılan kutu bırakılmalıdır. 4 gün aradan sonra (tablet unutulan günler de dahil) yeni kutuya başlanır.

Mide-bağırsak bozukluğu durumunda ek yöntem kullanılmalıdır. Tablet alımından sonra 3-4 saat içinde kusma olursa unutulan tabletler için yapılan öneriler geçerlidir. Eğer normal tablet alma programı değiştirilmek istenmezse, gereken ekstra tabletler başka bir kutudan alınmalıdır.
  • gusano  (24.10.15 18:57:36) 
prospektüsten daha açıklayıcı mı bilmiyorum ama web üzerindeki prospektüsünde "• İçeriğinde hormon bulunmayan 4 beyaz film kaplı tableti (blisterdeki en son 4 tablet) almayı unutmanız halinde, bu tabletler hormon içermediğinden hala hamileliğe karşı korunmaktasınız. Ancak, doğum kontrolü açısından önemli olan tablet alma düzeninizi değiştirmemeniz için normal zamanda bir sonraki tableti almaya devam etmeli ve karışıklığı önlemek için, almayı unuttuğunuz beyaz film kaplı tabletleri atmalısınız. Paketinizdeki en son beyaz tableti almayı unutursanız sonraki paketten doğru zamanda, ilk tableti almanız önemlidir.
Hormon içeren açık pembe renkli tablet (blisterdeki ilk 24 tablet) alınması unutulduğunda:
- 24 saatten daha az zaman geçmişse hamileliğe karşı korunma azalmaz. Hatırlanır hatırlanmaz tablet alınmalıdır. Sonraki tabletler de her zamanki gibi alınmaya devam edilmelidir.
- 24 saatten fazla zaman geçmişse hamileliğe karşı korunmanızda azalma olabilir. Ne kadar çok açık pembe tablet almayı unutursanız, hamileliğe karşı korunmanın azalması riski o kadar artar. Tablet almayı paketin başında veya sonunda (24 açık pembe tabletin sonu) unutmanız halinde hamile kalma riski özellikle artar. Ayrıca aşağıdaki 2 basit kural uygulanır;" notu var. kt.ilacprospektusu.com
  • madarch  (24.10.15 19:04:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.