[]

Çok mu takıntılıyım? + Hangisini alayım?

Selamlar,

Şimdi iki seçenek arasında kaldım. Biraz karışık bir anlatım olacak ama mazur görün. Tam 4 saattir, düşünüyorum, incelemeleri okuyorum, karşlaştırmalara bakıyorum karar veremiyorum. Bu yalnızca bu olay için geçerli değil.

Kendi laptopumu satıyorum. 1000 TL. Uzun zamandır karar veremiyorum ki, satıp tekrar laptop mu alsam, yoksa masaüstü mü alsam. Şimdi laptop alsam aynı fiyata daha güçlü bir masaüstü alabilirim. Zaten şirket laptopu var ama onu iş için kullanıyorum. İşten gelince de ara sıra açıyorum bilgisayarı. Çoğunlukla oyun için kullanacağım yeni alacağımı da. Diyorum ki iyi güzel aynı fiyata daha güçlüsünü alacağım da, ama laptopun da taşınabilirliği var, onu nasıl yapacağız? Bir yere gittiğimde masaüstünü götüremem. Çok sık bir yere gitmiyorum da, ya gidersem?

Neyse günlerce düşündükten sonra masaüstü alayım daha mantıklı dedim, dün oturdum saatlerce bakıp sistem ayarladım kendime (haydaa) 1800 TL tutuyor. Arkadaş tam az önce sipariş verecektim bi baktım ki, i7 işlemcili gtx950m ekran kartlı bir laptop indirime girmiş. Vatanda 3200 TL benim alacağım yerde 1800 TL. Ya 2500 falan düşse zaten alamam bütçem yok da, şimdi tam bütçeme denk geliyor, e işlemcisi süper ekran kartı çok iyi. Nereden çıktı yahu. Nereden tesadüfen gördüm diye küfredip duruyorum kendime.

Şimdi iki soruyu da sorayım? Ben çok mu takıntılıyım arkadaş, neden karar veremiyorum. İki seçenek arasında kalınca en iyisini alayım diye inciğini, cinciğini araştırıp kararsız kalıyorum. (Arada bariz fark yoksa tabi ki). En son geçen sene araba alırken aynı duruma gelmiştim. Diğer sorum da laptop mu alayım masaüstü mü?

Teşekkürler

 
3200 lik laptop kesin 1800'e düşmüşse onu al.


  • ekaterina  (24.10.15 01:47:41) 
i7 işlemci gtx950 1800 lira çok iyi fiyat. asus x550jk mı?


  • mattiadestro  (24.10.15 01:50:08) 
Takıntı değil, paranın kıymetini bilip en iyi tercihi almaisteği. Mükemmeliyetçilik.

Laptopun taşınabilirlik ve yemek yerken, koltukta uyurken kullanmak dışında pek artısı olmayacak. Isınma sorunu, fazla güncelleştirememe parça değiştiremem sorunu gibi sorunu olacak. Ama zamanla laptoplar da gaming için kaliteli olmaya başladıi.

Normalde iyi bir masaüstü alınır, dandik laptop alınır. TErsini yaparsın belki. AMa o ekran kartı b ayağı iyi. SSD sürücüyse hdd,ekran çözünürlüğü inc filan da iyiyse laptop bence. Senin yerinde olsam, laptop alırdım büyük ihtimalle. İndirime girmemiş de olsa.

İNdirim kuponları filan donanımhaberde satılıyor, onlarla daha dainer belki.
  • Cursed Chico  (24.10.15 01:57:36 ~ 01:58:56) 
dolar çok yükseldi 1800 e çok iyi bir masaüstü olacağını sanmam şu an. ama dolar düşerse ya da bazı parçalar ikinci el alınırsa masaüstü taraftarıyım ben. ancak dediğiniz laptop da fiyatına göre fena durmuyor

bu arada ben de masaüstü toplamıştım dolar 1.9 falanken yenilerde de 650 liraya i5 3. nesil 6 gb ramli hafif bir ultrabook aldım(ikinci el). şu an performans konusunda da taşınabilirlik konusunda da hiçbir sıkıntım yok
  • toua tokuchi  (24.10.15 01:58:30 ~ 02:00:30) 
Birazcık tech kafasına sahip olan hepimizde var bu hocam üzme kendini. Ben makineyi almadan önce 2 ay beklemiştim dolar fırladı yine bekledim falan oluyo yani böyle.

Senin bu indirimi dikkate almayıp cevap veriyorum. Normalde 3 4 liranın altında düzgün bir gaming laptop bulmak gerçekten çok zor. Sürekli mobil olmayan bir adam için zaten gaming laptop tercih edilmemesi gereken bir şey. Ben sadece oyun oynamak isteyen üniversite öğrencileri alıyor bu aletleri diye düşünüyorum çok mantıksız çünkü. Bir masaüstü makineye müdahale edebilir, güncelleyebilir, gerektiğinde değiştirip problemini çözebilirsin bilişim bölümü mezunu olmama rağmen laptopta bunu yapamadığım için tercih etmiyorum ben.
Çok yardımcı olan bir cevap olmadı ama kendini bu yüzden kötü hissettiğini görünce dayanamayıp yazdım. Laptopta i7 öneremiyorum ben 10 dereceye yakın bir ısı farkı mevcut aradaki performans farkı buna değmiyor ama sen bedavaya yakalamışsın resmen kaçırma al 1800 e doğru dürüst masaüstü bile toplayamazsın şu anki kurda.
  • Giovanni Pipitto  (24.10.15 08:56:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.