[]

pinner test nasıl bir şey bileniniz var mı?

gıda intoleransı testi imiş. ilgincime gitti. aslı astarı nedir bilen var mı? nereler yapıyor bunu? geçerli bir şey mi?

şöyle de bir websitesi var pinner.com.tr


 
nerelerin yaptigini bilmiyorum ama bunlari artik ticarete dokmusler. nasil yani? soyle,

bunlari cogu hastane veya klinik yer paket halinde satiyor. mesela pinner 150. 150 tane gida veya somut maddelerin alerjik ozellik gosteren ozellikleri vucuduna yapistiriliyor belli sure ve sonrasinda bu bantlar cikartiliyor. reaksiyon verilen yerler senin alerjin oldugunu belirliyor.

pinner 250 ise gordugun uzere daha kapsamli. kan olan bolum ise belli oranda kan alinip yine alerjik ozellikler gosteren seylerle karsilastiriliyor ve sonunda senin nelere karsi hassas oldugun ortaya cikiyor.

az cok tabi %100 kesin olmamakla beraber soyle de anlayabilirsin, beyaz un ile yapilan urunleri yedikten sonra asiri uyku ve halsizlik geliyorsa, islenmis gidalar da dahil gaz ve siskinlik artiyorsa anla ki gida intoleransin var.
  • evimin paspasi  (22.10.15 22:44:37 ~ 22:45:08) 
Bazı özel laboratuvarlar yapıyor. benim yaptırdığım testin adı kolibri'ydi. gıda alerjisini değil, gıda duyarlılığını ölçüyor. kandaki IgG seviyelerine bakılıyor. basitçe IgG antikorları gıda duyarlılığına, IgE antikorları alerjiye işaret ediyor. IgG pozitif ve IgE negatifse, duyarlılık var denebilir.

genelde elisa yöntemi ya da benzer şekilde kitler kullanılarak yapıldığı için 100-150-250 gibi paketlerin olması ve bakılacak madde arttıkça fiyatın da artması normal. şahsen sağlık açısından çok sıkıntılı bir dönemde olduğum için yaptırdım, yoksa pahalı bir test. (pahalı olması da normal aslında, testin kendisinden dolayı) ama yaptırmam ve buna uygun şekilde beslenmem, başta sindirimle ilgili olmak üzere birçok sorunumu çözdü diyebilirim. hatta çoğu insanın da bir torba dolusu problemini çözebilecek bir test bence, ancak ne yazık ki devlet karşılamıyor ve insanlar çok zorda kalmadıkça bu parayı verebilecek durumda değil.

geçerli bir şey yani, bilimsel bir temele dayanıyor şarlatanlıkla uzaktan yakından alakası yok. sadece fırsattan istifadecilik yapanlar olabilir. fiyatları ve yapan yerleri iyi araştırın derim.
  • carline  (22.10.15 23:00:02 ~ 23:04:44) 
Bizim hoca yaptırdı bundan. Maya, yumurta, süt falan çıkınca epey bi kısıtlı beslenmeye basladı. Kendini bu gidaların hakikatten ona çok zarar verdiğine inandırdı. Zayıfladı falan da... Ve bu yaz basında bağısıklık sistemi çöktü, birkaç ay yoğun bakımda kaldı. Şimdi allah ne verdiyse yiyor :) Tabii çöküsün nedenini buna bağlamak doğru değil ama herkes de aynı seylere alerji çiktiğina göre bi hafif süphelenmekte falda var bence. Bir de surdaki altıncı soru ve cevap

iyibesleniyihisset.net
  • nutkututuk  (23.10.15 00:10:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.