[]

Bildiğiniz zekice düzenlenmiş bir dolandırıcılık olayı var mı?

Selam arkadaşlar. Konuyla ilgili bir araştırma yapiyorum da boyle zekice, efsanevi dolandiricilik olaylarini bulmaya calisiyorum.

Ornek: Adamin biri eyfel kulesini 2 defa hurdaciya satmış.

Tabii söylediğiniz şeyin kaynağı da olursa cok guzel olur.
Teşekkürler.

 
Jet Fadıl.


  • polifonik osuruk  (22.10.15 17:40:43) 
Sülün Osman

tr.wikipedia.org
  • polifonik osuruk  (22.10.15 17:41:12) 
Zekice mi sanmıyorum ama çok eskiden boğaz köprüsünü satma meselesi vardı. nette arayabilirsin.
....

Düzenleme: evet üstteki cevap olacak
  • 1adam  (22.10.15 17:42:47 ~ 17:44:49) 
buradan birseyler cikabilir ha
www.quora.com

  • jedilance  (22.10.15 17:46:26) 
efsanevi olmayabilir ama
bizim orada bu yaz gerekli mercilerden film çekmek için izin alınıyor
film de islami bir film olacak kabeli filan (memleleketim çöldür de)
figüranlar filan bakılıyor, ilkel bir set kuruluyor, jeneratörler araçlar, makineler vs.
millet bunlarla uğraşırken esas amaç; bölgenin kalesindeki tespitini nasıl yaptıklarını tam bilmediğimiz yerde kazı yapmak, normalde bozkırın ortasındaki bu kaleye gidip bişey yapamazsın film tamamen dikkat çekmeden oraya insan ve ekipman çıkarmak için düzenek
sonuç: kazı yapılıyor, gömü (yani define) bulunuyor, tüm ekip vınn
bence zekice tam dolandırıcılık değil sanırım (gerçi para vaad etmişler vermemişler filan bazı kişilere ama çok cüzi miktarlar zaten)
  • niye ama  (22.10.15 17:52:19) 
selçuk parsadan reyiz.
örtülü ödenek gibi bir para kaynağını zamanın başbakanı vasıtasıyla tırtırlamıştı hey gidin hey koca reyiz.

  • kargn  (22.10.15 17:53:04 ~ 17:54:06) 
yenilerden de cointellect


  • kargn  (22.10.15 17:55:12) 
Şu 2000lerin başındaki batık bankalar konusu da maalesef milletin ve devletin nasıl dolandırıldığına bir örnek olabilir.


  • 1adam  (22.10.15 18:02:19) 
Parsadan +1

Çiller'i arayıp ben generalim diyerek para istemişti :))))
  • i ve been mistreated  (22.10.15 18:28:19) 
d.b. cooper olayı. tam dolandırma sayılmaz ama herif 40 yıldır ortada yok:(


  • okuyucu olmak da iyi be  (22.10.15 19:00:18) 
not: başlıgı favoriye aldım, lütfen silme.

"benim dolandırdığım insanlar dolandırıcıydı aslında. yani bana yaklaşma sebepleri beni dolandırmaktı. on tane bilezikle geliyorum adamın önüne akşam vakti. kuyumcunun kapısındayız. ve dükkân kapalı. karımın hastalığını anlatıyorum, acilen bilezikleri bozdurmam gerektiğini, o an nöbetçi eczaneye gidip hastaneden istedikleri ilaçları almamın şart olduğunu söylüyorum falan. hakiki olsalar bileziklerin fiyatı bin lira. diyorum ki 300 liraya ihtiyacım var. paranın gerisi umurumda değil, yeter ki karım ameliyat masasında kalmasın... adam sabah kuyumcuya gidip bilezikleri bin liraya bozdurabileceğini ve birkaç saat içinde havadan 700 lira kazanacağını düşünüyor. o arada benim ayakçım da ortaya çıkıyor ve o almak istiyor bilezikleri. telaşlanıyor adam kazanç imkânı kaybolacak diye. 300 lirayı verip alıyor bilezikleri, be de kayboluyorum ortalıktan. adam ertesi sabah kuyumcuya gidip de bileziklerin sahte olduğunu öğrenince, dolandırıldım, diye karakola gidiyor. ben aranıyorum. demiyorlar ki ona, be adam 1000 liralık bileziği 300 liraya almayı düşünürken aklında ne vardı, diye. gayet açık ki, beni dolandırmayı planlamıştı. ben hayatım boyunca beni dolandırmaya kalkışmamış tek bir kişiyi dolandırmadım."

muhtelif semtlerde bu numara hala yapılır. gecen sene bizim bi kekoya altın kol saati satmaya calismislardi 200 liraya.
  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (22.10.15 19:07:01 ~ 19:08:12) 
Bankamatikten para çeken adamlara altın diye altın görünümlü çakmak satmak.
Nueve reinas filmini izle mutlaka.

  • bigbadabum  (22.10.15 19:25:05) 
hahah @bigbadabum duyuruyu gordukten sonra soyledigin filmi izlesem mi diye dusunuyordum :)


  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (22.10.15 19:26:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.