[]

solid works, auto cad, 3d max

aralarında bariz bi fark var mi?




 
hepsi bambaşka proğramlar, library mantıkları bile farklı. kullanım olarak auto cad iyi bilen diğerlerini daha rahat öğrenir ama komutlar ya da çizim mantıkları benzemiyor aslında.


  • tiny penny  (22.10.15 12:15:24) 
Solidworks katı modelleme için, tasarım, simülasyon, mekanik analizler için kullanılıyor daha çok. Görsel açıdan daha zengin. hatta şimdi elektrik devre analizleri de vardı son sürümlerde. Autocad daha çok mimaride, iki boyutlu tesisat çizimlerinde kullanılıyor. 3d max bilmiyorum. Bariz farklı programlar.


  • bigbadabum  (22.10.15 12:22:54) 
Autocad vektörel çizim programı. bigbadabum'un söylediği gibi bir tesisat, kroki vb gibi çizimler için kullanılıyor. autocad'de 3d boyutlu çizim de yapılıyor ama bunun için çok da uygun değil. Mimarlar, yahut binaların elektrik, doğalgaz, hidrolik sistemlerinin planlanmasını yapanlar kullanıyor.

SolidWorks katı modelleme programı. Daha çok mühendislik amaçlı kullanılıyor. Bir makinenin parçalarının çizimleri, montaj çizimleri, analizleri vb işleri için kullanılıyor. Solidworks sadece grafik çıktıları değil üretime yönelik çıktıları da veriyor. Örneğin saç büküm ile üretilecek parçanın esneme paylarının hesaplanması ve lazer kesimde kullanılacak açık görünümünü falan veriyor.

3d max hiç kullanmadım. O ise daha çok 3 boyutlu görsel hazırlama programı gibi. Grafikerler, animasyoncular falan kullanıyor.
  • johan sebastian  (22.10.15 12:53:31) 
bariz bi fark yok, cvye hepsini biliyom yaz. bişi olmaz.


  • kargn  (22.10.15 13:42:23) 
var.

autocad inventor değilse 2d çizim için ideal. hatta işin atalarından. 3dmax 3d dizayn programı ancak mimari için yanılmıyorsam. solidworks ise modülüne göre katı modellemeden FEA'e kadar imkanlar sunan bir mühendislik progrmaı
edit: Autocad sadece tesisat kroki için kullanılmaz. autocad de mühendislik programıdır basit parçalardan makine tasarımına kadar pek çok farklı çizim yapbilirsin
  • KidLazer  (22.10.15 14:15:55 ~ 14:16:46) 
uc programi da yollardir kullanan ve bu programlari kullandigi icin para kazanabilen bir insanim. meslegim bu.

oncelikle 3unun de bir kesisim kumesi var aslinda. 3uyle de 3 boyutlu calisma yapabilirsin. ornegin bir sandalye modelleyebilirsin. ama pratikte amaclari biraz farkli.

soyle ki; autocad'i genelde mimarlar-icmimarlar kullanir. tabi ki elektrik ve makineciler de. plan ve kesit cizmek icin, yani yuzde 98 projelendirme icindir. ama bir hadi bakalim mutfak yap tusu yoktur. 2d cizdigin birseyi,3dye cevirmek icin baska bir modda ugrasirsin ve 3d kullanimi cok pratik degildir.

solidworks ise urun tasarimina uygundur. tasarlanacak veya modellenecek urun modellenir, malzemesi bile atanir ve bunlarin fiziksel degerleri verilir. ama solidworkste de mimari proje filan cizemezsin. ama cok guzel bir ozelligi vardir. cizdigin urunun plan-kesit ve detaylarini da modellerken olusturur. o yuzden uretime cok uygundur. tipki modelledigin gibi urunu urettirmen icin birebirdir. genelde muhendisler, efendime soyleyeyim urun tasarimcilari vs kullanir.

3ds max ise, asiri sekilde komplike bir programdir.kimisi animasyon olusturmak icin kullanir, kimisi ise fiziksel bazi simulasyonlari yaratmak icin. ama en cok, yine mimarlar ve icmimarlar ve urun tasarimcilari tarafindan sunum yapmak amaciyla tercih edilir. yapilan urune malzeme atanir ama fiziksel ozellikleri siktir edilir. gorunusune onem verilir. onun sayesinde fotorealistik görseller elde edilir musteriye veya ilgili iscilere-ustalara gosterilir. ana amaci "bak bitince iste boyle olacak" demek icindir. hatta sanatsal amaclarla da kullanilabilir. cizgi film yapilabilir, gorsel efektlerde kullanilir vs.

bunlarin disinda rhino, revit, sketchup, maya, cinema 3d gibi onlarca daha program var. ama aslinda hicbiri birbirinin muadili degildir. mesela rhino ile 3dsmax gibi gorselleme yapmak mumkun degildir ama organik formlar cok kolay modellenir, ama solidworks kadar da uretime uygun degildir. revit tamamiyle mimari ve insaat sektorune yoneliktir. 3d model ayni zamanda 2d modeldir yani detay da cikarir 3d model de, hatta iyi kotu gorsel dd verir, aynı zamanda uretime ve insaya yonelik cok yardimcidir, ama az kullanilan ozel detaylar icin autocad kadar pratik olmayabilir. sketchup ise cok basittir ve hizli bir sekilde sunum yapmak icin uygundur, ama digerleri kadar detayli cozumler sunmasi daha zordur vs. zaten bahsettigim autocad, revit ve 3ds max ayni firmanin farkli programlaridir. yani birbirlerine asla muadil degillerdir. hatta maya da 3ds max ile ayni firmaya aittir amaclari da cok benzerdir ama maya daha cok animasyona yonelikken mac birazcik daha tasarima yoneliktir vs.
  • beyteper canavari  (24.10.15 19:51:28 ~ 19:55:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.