[]

Yamaha YDP-162 Dijital Piyano kullanan var mı?

Merhaba, kısmetse yarın bir tane alacağım. Daha önce kullananlar var ise, nedenleriyle birlikte, neden almam veya almamam gerektiğini söylerse çok makbule geçer. Teşekkürler.




 
Bütçen buysa al gitsin. Ne icin kullanacağını yazmamissin gerçi ama müzik öğrencisiysen fazlasıyla yeter.


  • papa sekizinci sarampol  (20.10.15 00:28:24) 
Tek amacım chopin çalmak. (:


  • righteous man  (20.10.15 00:30:03) 
Yeterli, yamaha güzel piyanolar üretiyor yalnız sesini dinledin mi, casio daha ucuz olmasına rağmen bence sesi daha güzel celviano ların. Bence denemeden alma.


  • ekaterina  (20.10.15 00:32:26) 
Sesini beğendim. Benim asıl endişem tuşların hassasiyet ve tuşe bakımından akustik piyanoya oranla gerçekçiliği.


  • righteous man  (20.10.15 00:37:28) 
Tuşlar hassas yeterince, tuşeni geliştirebilirsin fakat akustik etkisi bekleme.


  • ekaterina  (20.10.15 00:46:56) 
Hiçbir dijital piyanodan akustik hassasiyeti bekleme diyebiliriz. Belki çok üst modellerde geçerli olmayabilir ama 7-8 bin tl'ye kadar olan piyanolarda durum budur. Ydp serisi yamahanin başlangıç seviyesi enstrüman grubunda yer alıyor. Clavinovalar cok güzel piyanolar. Hatta model olarak clp 470 favorimdir. Dedigim gibi eğer bütçe buysa al gitsin. Aynı fiyat aralığında bir başka alternatif olarak kawai de düşünebilirsin eğer istersen. Ikisi de ödüllü firmalar sonuçta. Başka bir marka önermiyorum, öğrenim sürecinde başarılar :)


  • papa sekizinci sarampol  (20.10.15 00:53:50) 
Teşekkür ederim, peki siz kullandınız mı bu modeli yada kullanıyor musunuz?


  • righteous man  (20.10.15 00:54:45) 
@papa sekizinci sarampo Maalesef bütçenin sınırı bu. Clp470 de artık satılmıyor sanırım.


  • righteous man  (20.10.15 01:00:45) 
Evet, uzun süre satışını yaptım.
Müzik maalesef pahali bir iş, alacağınız enstrüman tamamen cebinizdeki parayla doğru orantida bir kalite teşkil eder. Bir kere alayım evladiyelik olsun çok da pahalı olmasın diyorsan ve bütçe zorlanabilirse clavinova modellerinden birini öneririm. Diğer türlü klasmanında iyi bir piyano. Suzuki, casio, vs. Ile fiyat performans bakımından kiyaslanamaz bile. Alınabilir demek istiyorum, başlangıç için ideal fakat ileri seviyede kulağın daha kaliteli bir ton isteyebilir. Bunu göz önünde bulundurarak satın almaya git derim. Ben akustik kullanıyorum. Yıllardır içinde oldugumuzdan analog tattan vazgecemiyoruz.

  • papa sekizinci sarampol  (20.10.15 01:11:01) 
Şu kısmı ydp 162 için söylediyseniz artık çok da uzatmadan alayım ben, "Diğer türlü klasmanında iyi bir piyano. Suzuki, casio, vs. Ile fiyat performans bakımından kiyaslanamaz bile. " (: Baktım Clavinovalar'a çıkabileceğim rakamlar değil. Bir de ileri seviyede ihtiyacım olacak şey sadece daha iyi bir ton ise çok iyi VST'lerim var. Bir usb kablo ile çözebilirim sanırım bu durumu da, ne dersiniz?


  • righteous man  (20.10.15 01:28:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.