[]

huawei + boğaziçi için savunma sanayi bırakılır mı?

merhaba bilkent mezunuyum. ankaradaki top savunma şirketlerinden birinde çalışıyorum. boğaziçinde de yüksek lisans öğrencisiyim. boğaziçinde derslere gidemiyorum ankarada çalıştığım için. şimdi huaweiden bir teklif var ama maaşı şu an aldğımdan neredeyse 1500 lira daha düşük ve istanbul pahalı. fakat istanbula gidersem de boğaziçinde yükseğe devam etme durumum var. ne yapılabilirim bu konuda? ne tavsiye edersiniz?

ek olarak ocak ayından bilkent ve odtüye de master başvurusu yapıcam ankarada kalma ihtimaline karşı. bu da bir seçenek.


 
git ODTÜ'de ya da Bilkent'te yap master'ı. iş değiştirirken daha yüksek maaşlı işlere geçilir. ayrıca zaten halihazırda son derece iyi bir yerde çalışıyorsun. eğer tek derdin ankara'dan kurtulmaksa ya da mutlaka istanbul'da yaşamanı gerektiren bir sebep varsa bilemeyeceğim. ama eğer öyle bir durum yoksa kal yerinde.


  • sen git ben geliyorum  (17.10.15 15:15:18) 
niye o kadar düşük teklif etmişler anlamadım. kaldı ki istanbul daha pahalı bir şehir, sıkıntısı da çok. 1500 fazladan verseler gel derdim ama maaşın eksilecekse boşver.


  • mattiadestro  (17.10.15 15:19:41) 
istanbulda piyasa genel olarak böyle biraz. ankarada başlangıç maaşları daha yüksek.


  • spina scapula  (17.10.15 15:22:51) 
ayrıca huawei garanti bir iş değil, çok fazla sirkülasyon var, sürekli yenileri alıp eskileri yolluyorlar.


  • godless frog  (17.10.15 15:45:23) 
sizin sektörde değilim ama istanbula 1500 altına gidilmez kesinlikle. bu arada huawei nin ankarada da koca binası var. birde kariyer olanakları açısından da bakmak lazım tabi


  • morcivert  (17.10.15 15:52:41) 
otur oturdugun yerde.


  • gencliginde metalci dovmus hikmet amca  (17.10.15 16:04:36) 
çok büyük hata yaparsın gelirsen. huawei de neymiş.


  • zawisza  (17.10.15 16:11:23) 
millet istanbul'dan kaçmak istiyor, sakın buraya gelmek gibi bir hata yapma. maaşlar arasındaki fark az olsa yine neyse diyeceğim ama arada çok fark var, değmez. özellikle son bir iki yıldır filan istanbul'da kira fiyatları da uçmuş durumda.

zorunlu olmadıkça iş değiştirirken eski işindeki maaşından aşağıda bir maaşa çalışma ayrıca.
  • dust in the wind  (17.10.15 16:28:04) 
eğer böyle bir karar verirsen korkunç bir kariyer hamlesi olur.

Huawei çok sirkülasyonlu bir şirket 1-2 sene sonra ortada da kalabilirsin.

Ben de savunma sanayine iş yapıyorum hatta ankara'da bir teknokkentte yeni bir ofis açmanın arefesindeyiz. Özel mesajla iletişime geçersen işbirlikleri de yapabiliriz belki
  • dusunuyorumoyleysevurun  (17.10.15 18:31:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.