öncelikle selam herkese.evet sorum basit gibi gözükebilir fakat tam açıklamasını yapamıyorum bunun.şimdi bahsettiğim şey 2 yıllık eğitim veren meslek yüksekokulları değil.onu biliyorum. 4 yıllık eğitimi olan mesela marmara üniversitesi içerisinde de bulunan bankacılık,aktüerya gibi bölümleri olan yü
öncelikle selam herkese.
evet sorum basit gibi gözükebilir fakat tam açıklamasını yapamıyorum bunun.
şimdi bahsettiğim şey 2 yıllık eğitim veren meslek yüksekokulları değil.onu biliyorum. 4 yıllık eğitimi olan mesela marmara üniversitesi içerisinde de bulunan bankacılık,aktüerya gibi bölümleri olan yüksekokuldan bahsediyorum. nedir bu? neden fakülte değil de yüksekokuldur? burdan çıkan üniversite mezunuyum diyebilir mi? lise ile üniversite arasında bir kurum mu?
sözlükte dekanı olmaz müdürü olur gibi bir entry gördüm. neden böyledir?
yani kısaca nedir bu yüksekokulun olayı arkadaşlar? bu konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar çekinmeden birkaç cümle yazabilirler. teşekkür ederim.
0
ben 9 eylül denizcilik yüksekokulunda kurs görüyorum şu an. geçen deniz hukuku dersinde bununle ilgili bir konu geçmişti. yanlış hatırlamıyorsam yüksekokullar yeterli prof. sayısına ulaşıp fakülte olmak ister. ama eğitim bakımından çok bir değişim içerisinde değiller açıkçası.
0