[]

Gülen cemaati

1- bu cemaate mensup olduğunu bildiğiniz tanıdıklarınız şu sıralar ne yapıyor? mesela benim okuldan bildiğim 2 - 3 kişi ya bu işleri bıraktı ya da ortadan kayboldu.

2- bir dönem bu cemaatteki hanımların başörtülerini belli bir biçimde örttüklerine dair bir geyik vardı. acaba şu sıralar aralarında anlaşıp siyah başörtü takmaya mı başladılar? altunizade'deki ne olduğu belli olmayan binalarının etrafında görüyorum arada da ordan kafama takıldı.


 
Bir tane var, yurtdisindaydi o hareketli donemlerde. Bir daha da donmedi.


  • stavro  (14.10.15 21:42:13) 
Etiyopyada makarna fabrikası açtılar hala ordalar.


  • ekaterina  (14.10.15 21:44:09) 
AKP'lilerin iclerinden ayrildigini soyluyorlar. Su anda kalanlar AKP oncesinde de cemaate bagli olan kisiler. Cemaat bitmeyecek cunku bu neredeyse 30 yillik bir olusum ve yurt disinda bile onemli isimler bu olusuma bagli.

Cemaat kadinlara siyah basortusu zorunlulugu getirmez.
  • Traveller  (14.10.15 21:44:13) 
Cemaatin de eksiklerini gorursun eger dindar degilsen. Ama 21.yuzyil yasamina en fazla yaklasan Islami olusum Turkiye'de Gulen cemaati


  • Traveller  (14.10.15 21:49:07) 
basortusu mevzusu suleymancilar da var diye biliyorum.


  • qavqaw  (14.10.15 22:00:51) 
1- cemaate mensup derken ne kast ettiğinize bağlı
ben cemaat lisesinden mezunum üniversite boyunca irtibatım oldu ama cemaatten hiçbir zaman olmadım.
cemaatin sohbetine katılan, çocuğunu dershanesine gönderen, hatta bağışta bulunan ama cemaat üyesi olmayan tonla insan var. anadolunun çoğu yerinde cemaat dışında sosyal ortam kalmamış neredeyse, yine kalacak yer olsun, eğitim olsun her konuda cemaat oldukça iyi, bunlardan yararlanan herkes cemaatçi mi?
bir diğer mevzu menfaat için cemaatçi olan çooook insan vardı, benim etrafımda bunlardan da sürüyle var-dı. daha önce başka cemaatlerde olan, sağ kesimden çok insan cemaate yanaştı, himmet toplayıp cebine attı, birden köşe oldu, çoluğunu çocuğunu bir yerlere getirdi, ihale aldı, vs.
bunlar şimdi "hocaefendi dedik ama kandırmış bizi" diyorlar, onlar için forever Tayyip

cidden cemaat mensubu olanlar hiç bişey olmadı, aynen devam ediyorlar, belki bi kısmına cemaat fazla öne çıkmayın demiştir, başka görevler vermiştir.

2) cemaati 22 senedir (ilkokul 4 ten beri, ki o zaman hocalarımız örtülüydü) bilen bir kadın olarak ben cemaatin dayattığı bir örtü şu ana kadar duymadım. Süleymancılar pardesü üstüne türbanı önce iğneleyip sonra çene altında bağlar. Siyah örtü daha çok caferiler ve nakşilerin fatımatüzzehra grubu tarafından tercih edilir diye biliyorum.
  • niye ama  (14.10.15 22:46:02) 
@niye ama,

cemaate mensup derken tabi ki çocuğunu dershaneye gönderen sıradan insanlardan bahsetmiyorum. cemaat hiyerarşisi içinde yer alıp bağış toplama, abi - abla olma, devlet kademesi içinde olup göreviyle ilgili olarak cemaatten telkin alma gibi şeyleri gerçekleştiren insanlardır kastettiğim.
  • zgrydn  (14.10.15 22:55:04) 
bu kısım net sınırları çizilen bir alan değil, flu bir alan
cemaatin bir yemini, bir kimlik kartı filan yok

cemaatin %1 içeriğinden ancak haberi olan çok abi-abla var. nefer olarak her işi yapan, hiç söz hakkı olmayan hiç bir kararda etkisi olmayan çok kişicik var. Zamanında bir şekilde pozisyon almış (özellikle devlet içinde) çok insan var ki yaşayışlarını görseniz bunlar nasıl müslüman demeniz çok olasıdır. (şöyle diyim zamanında gay barlardan toplanan vs. çok şehir imamı gördük)

kısacası böyle tek bir başlıkta, şöyle insanlardır da şimdi şunu yapıyorlar diyeceğimiz bir insan topluluğu yok karşımızda. yine de genelleyerek konuşmaya devam edersek şu anda cemaatte esas mevzu RTE'nin onlara savaş açması değil, F. Gülen sonrasında ne yapılacağı, taht kavgası var.
  • niye ama  (14.10.15 23:18:01) 
bi ablada beni sokmaya calisti deli gibi kombi klima işi çıkar paraya para demezsin demişti ben namus timsaliyim ya ! ne işim var benim yeaa sanki abdestsiz kabe ye gidiom gir işte :p


  • Dönmezer  (15.10.15 02:06:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.