[]

Ne pis bi şehirmiş la bu Konya!

Linkteki videoyu görünce sinirden ellerim titredi, bir kişi iki kişi tamam da bu kadar pislik bir araya nasıl geliyor anlamış değilim. Var mı aramızda Konya'da yaşayan? Gündelik hayat nasıl? İnsanları nasıl?

odatv.com


 
Anadolu Çomarı olmak bunu gerektirir.


  • angelus  (14.10.15 00:11:06) 
Sevgilinle el ele yurumezsen icki icmezsen kadin olarak sort falan giymezsen kafandan her sapkinligi gecirip agzindan allahi dusurmezsen daha uzar gider bu liste hayat gayey guzel aslinda. Bi dk lan turkiyenin genelini tarif etmisim neredeyse.


  • floydian  (14.10.15 00:14:40) 
comarin harman oldugu bir diger milliyetci, dinci anadolu sehri iste.

bir de cok rahat genelleme yapilacak kadar fazla bu sehirlerdeki comar sayisi.
  • nawres  (14.10.15 00:38:32) 
asker selamı veren futbolculara saldıran sığıntı pkk lıların şehri gibi.


  • ya ben lan neyse  (14.10.15 00:55:52) 
mac bitti konyalilar klavye basina gecti.


  • nawres  (14.10.15 01:22:49) 
dostum konya dediğin şey bu ülkenin en saf, en bariz gerçeği.

istanbulda da aynı insanlar var mesela, ardahanda da var bu insanlar.

sadece konyada mesela bu insanlar çoğunluğu oluşturuyor ve bu net bi tablo seriyor önüne, sindirmeye çalış bakalım nası sonuçlanacak.
  • Kykeon  (14.10.15 01:24:06) 
sadece konyadaymışlar diye düşünmez yersiz . ülkenin heryerinde , toplumun belli bir kesimi öldüğünde göbek atan bir stad dolusu adam bulabilirsin maalesef. burası türkiye acıların bile onlar , bizler gibi katagorileri var.


  • cekingen fil  (14.10.15 01:40:29) 
Valla abim orda okurken anladık biz de (sene 2002 falan). Kız arkadaşıyla el ele geziyor diye burnunu kırmışlardı. Benim de 2 gittiğimde de adres sormam gerekmişti ve hiçbir şekilde cevap alamamıştım yoldan geçen adamlardan.

Öyleler.
  • innatedesire  (14.10.15 01:42:45) 
sadece konya ile pek alakası yok.. millet olarak sorunumuz var..
çok değil daha geçen senede benzer bir olay yaşanmıştı abdi ipekçide.

inserbia.info
  • gibicibicis  (14.10.15 01:59:34) 
Konya'nın eksiği içinde alevi nüfus barındırmaması
Kürtlerinin de ultra tutucu olması (sadece Kulu, Cihanbeyli değil değişen oranlarda Kürt olan pek çok ilçesi var)
köy enstitüleri kapatılıp eski düzene emanet edilmesi
neresinde tutsan kaçamıyorsun, tüm nüfusu milliyetçi-muhafazakar
ha patlamada ölen Gülhan hoca Zengenli mesela ama Zengen zaten erzincandan daha dün gelmiş kişilerden oluşuyor, alevi köyleri hep böyle çok sonradan gelenlerden oluşuyor Konyanın onlar da kendi içlerinden evleniyorlar. x mahallesi y mahallesi köyü gibi oluşumlar çoktur. Dağlıcada ölen çocukların da biri ereğlili biri sanırım akörenliydi merkezle alakaları yok aslında.
kısacası goca Konyanın fıtratında sağ dışı onu geçtim liberal, eleştirel bir görüş yok :/ Konyalı hep düzen adamıdır.
Ereğli, Akşehir gibi istisnalar var işte o da 1 CHPli vekile ancak yetiyor. 2 olsun diye CHP resmen yırtınıyor, Bakalım Cömert becerebilecek mi
Konya nasıldır dersen, hani burada dalga geçiyoruz ya gelinlerin tatlı telaşı gibi filan facebook sayfalarıyla kemiksiz Konyadır oralar işte. Erkek kadına bakmak zorundadır. Çok ağır ve acaip tavatır adetleri vardır. Hepsi erkeği yolmak üzerine kuruludur :) Anneler başı açık kız alan oğluna sütünü helal etmez, kızlar da X marka 500 liralık eşarp düğün alışverişinde olmazsa nişan atar...
öte yandan yerlisi de muazzam zengindir, hem tarım yapılan hem sanayi (ki konya sanayisi sadece modifiye şahin değil pek çok ürün çıkarıyor) olan bir şehir, imkanlar geniş, evler geniş, yaşam onlar için oldukça zevkli, senden benden çok daha rahat oldukları kesin, bir şikayetleri yok. (sanma ki konsere tiyatroya gidemediklerini filan düşünüyorlar, kimsenin aklına bile gelmiyor) burada AKP nasıl bu kadar oy alıyor diye şaşıran arkadaşlar gidip bi 15 dakika geçirseler, anlayacaklar aslında.
Düğünleri pilavlıdır, pilava gitmekten sonra en büyük sosyal aktivite hacı uğurlamak ve karşılamaktır.
yemek yemek için yaşayan 1. şehir adana ise 2. şehir konyadır üstelik mutfağı ağırdır en obez şehirdir. zayıf olana fakir mi yazık derler. akşam vakti mahalleleri birbirine akışırken görürsün herkes akşam gezmesine gider. bu standarttır. geceyarısı yemek öğünü olan belki tek yerdir.
üniversitelilerin olduğu yer (konya merkez için) kurtarılmış bölgeye benzer
Adı bar olan bir yer bulamazsın, eşinle filan zinhar bir yerde içemezsin ama erkek erkeğe herkes bağ evinde içer, hem de zevkine içmez,bokunu çıkarana kadar içer, oraya fahişe getirilir kırsal yerlerde (oturak alemi diye bişey icat etmişizdir) herkes o kadınla birlikte olur, babalar oğullarına fahişe "ısmarlar". Şimdi mobil oldular artık daha pratik konyalı antalyayı ve sair çevre şehirleri ihya eder, bir takım ihtiyaçlarını gidermek için.
aynı babalar cami yaptırma, kuran kursu yaşatma gibi derneklere bağış yapar. cami çıkışında kısa giymiş kadın görse laf atar. camilerden sık sık ayakkabı çalınır.
öte yandan ağırlıklı olarak kızlar okuyacaz derse de okur, tuhaf karşılanmaz, mümkünse öğretmen olsa iyi olur, erkekler kırsal yerlerde askere gider gelir evlendirilir (osmaniye gibi, yozgat gibi o yüzden ha bire buralardan şehit oluyor) astsubayı polisi zibil gibidir, üniversitede hoca olan ne soykalar biliyorum (sonra sekreter için birbirlerini vuruyorlar işte) Bu gençler arasında hakikaten kafasını kaldırmadan okuluna gidip gelen, hoca filan olan da çok, geneli sonradan bir yerden patlıyor. Kalanı görünürde müslüman olup gizliden işler çevirenler.
daha da tutucu olan istanbulun çarşambası gibi yerler de var, kara çarşaflımız filan da çok ama bunlar genel profil değil, genel profil; milliyetçi-dinci-paracı-gösteriş meraklısı- örf/adet/geleneğe ultra önem veren orta anadolu profili.
  • niye ama  (14.10.15 02:03:01) 
Gez Dünyayı gör Konya'yı :)

Güzel Konya'mıza laf atmayalım ama hepsinin amk.

5 sene yaşadım burada, insanı etli ekmek kafalı, ayran beyinli. Hayatlarında inanılmaz ikilemler barındırırlar. İstiklal savaşında dini nedenlerle isyan ettiği için övünecek kadar tutucu, çarşısının ortasında 3 film peşpeşe sineması var, ne alaka? öyle.

Ama etli ekmeği de güzel olur, yanında ayranla.
  • [silinmiş]  (14.10.15 07:02:16) 
daha neler gorursun bir gezsen anadoluyu.


  • bryan fury  (14.10.15 08:28:39) 
ankarayı cizre ye çevircez diyen , miting alanına girerken kendini aratmayan, polise saldıran , Türkiye düşmanı olanlara heralde o tepkiler.


  • eyyar  (14.10.15 08:39:59) 
dün yapılan yanlıştı ok.
ama bence gayet yaşanabilecek bir şehir konya. istanbul dan iyidir. yok elele yürünmezmiş te falan, hep efsane hep geyik. abisinin burnunu kırmışlarmış:)) başka bir sebeptendir o. yani ben sevmiştim. sıkıntı yok. pislik her yerde var.
ayrıca @sadakatsiz gibi tipler daha acı verici bence. yok yenilsinmişmiş elensinmişmiş. ne alaka lan? konyaspor mu bu? milli takım.
  • aklimdakisorular  (14.10.15 16:59:15 ~ 17:00:33) 
çok insancıl güzel insanlar da tanıdım konyadan.

ama sığır dediğim insanlar da genellikle ordandı.
  • zvonimir  (14.10.15 17:05:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.