[]

Karavanda Yaşamak istersem..

Merhabalar tekrar,

Hayatım son sayamadığım onlarca aydır hiç bir zaman düzenli olmadı, şimdi de Tübitak'ın verdiği iki gram bursla yurtdışına gideceğim. Ne evim belli ne barkım.
Dandik bir odanın fiyatı 400 eurodan başlıyor. 4 yıl bir odaya 10 aydan yıllık 10*450=4500 euro vereceğime gidip bi karavan alsam nasıl olur? Hem o para bir şekilde bana kalmış oluyor. Ülke Hollanda.
Evli barklı değilim, çoluğum çocuğum yok; göçebelik kanda var, zaten motor kullanıyorum, gezerim de bu sebeple hani, nerde yatıp kalktığımı o kadar sorun etmedim bu güne kadar
Ciddi ciddi düşünüyorum Karavanda yaşamayı aslında 9 yıldır düşünüyordum da param yoktu.
Tecrübe eden var mı?
Tavsiyeleriniz alayım?
Karavanda aklıma en çok takılan şey yemek ve ısınma.
Taksitle alabilir miyim bunu?
Zaten hala ev de bulamadım, kafam atmak üzere gidip kredi çekip bulaşmama az kaldı. Sonra ver elini Avrupa..
Ciddiyim
Help :)..

 
yemek niye sorun olsunki aksine daha rahat bile olabilir kendine özel ocağın olcak sonuçta karavanda ama 4 yılda uzun bir süre onuda düşünmen lazım :)


  • topraam  (13.10.15 17:46:50) 
Erkeksen date durumlarını düşünmen lazım. Hiç bir güzel kız karavanda, trailer parkta yaşayan bir elemanla ikinci date'i yapmaz.

Kızsan, 4 senede en az bir kere tecavüz riskiyle karşı karşıya kalırsın. Wolf Creek filmini izle.
  • [silinmiş]  (13.10.15 17:50:51) 
1-karavana oturma izni almak ölümcül. kalici karavan parki bulmali, aidat vs ödemeli, adres ve posta kutusu edinmeli, bunlara da depozito ve düzenli para yatirmalisin.

2-tuvalet dus gibi sorunlarin devam edecek.

3-karavan parklari her yerde yok, sehir icinde denk gelmedim de zaten.

4-yamuluyor da olabilirim ama trafik ve park kurallarinda karavanlarin farkli durumlari var.

ben de benzer nedenlerle düsünmedim degil, ama yok, mantikli degil.
  • wiillii  (13.10.15 17:58:26) 
dus/tuvalet + park yeri demeye gelmistim.
wiillii+1

  • pilav  (13.10.15 18:12:49) 
astari yuzunden pahali olur, wiillii +1


  • chaotic good  (13.10.15 18:25:57) 
Uzun vade diyorum, kira öder gibi ... sahibi olacağım bişey istiyordum. okulum olacak oranın bahçesine yakın bir yerler olabilir diye düşünmüştüm. Evlerin önünde araba tipi karavan gördüm çünki.. Olmadı hocamın evinin yanına giderim


  • fiber  (13.10.15 20:09:05) 
yemek/ısınma problem değil, hayatının büyük kısmını babası ile karavanlarda belgesel çeken bir arkadaşımın dediğine göre en büyük sorun tuvalet daha doğrusu tuvaletin temizliği sonuçta bir yere dökülüyor onlar, eğer daha olması gereken gibi yaparsan çukur kazıp içine gömmen gerekiyor.

ondan hariç yolda kalma durumu daha sık oluyor, (tabii paraya göre araca göre değişir bu) bununda nedeni aslında sürekli aletin üstünde olman yani normal şartlarda diğer araçlar kadar yolda kalıyorsun ama sürekli üstündesin dolayısı ile daha fazla fark edilir ve daha fazla başına geliyormuş gibi oluyor.
  • selam  (13.10.15 22:29:47) 
harika fikir bence. dezavantajlarının da üstesinden gelinir, ev için de çok şeyle uğraşıyosun. kalacağın yere yakın bir karavan parkı var mı onu araştır. avrupa içi de olsa uzun mesafe yolculuklarında pek güvenmezdim ben karavana.

edit: erkek olduğunu düşünerek yazdım.
  • sayns  (13.10.15 22:45:39 ~ 22:47:46) 
27/ K


  • fiber  (13.10.15 23:07:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.