[]

ev sahibinin kira oranindaki fazla artis talebi

aralik basinda kontrati bitecek bir evde yasiyoruz. ev sahibimiz ankara'da, biz istanbul'dayiz. kendisi bundan birkac ay once 'yaa ben evi fazla ucuza vermisim, 50-100 lira zam yapmamiz mumkun mu?' demisti (evi tutarken 50 lira indirim yapti; biz de karsiliginda 2 kira pesin verdik), kibarca reddetmistik. simdi de kontratin yenilenmesi sirasinda yasal zamdan 200-300 lira fazla bir zam istiyormus. 'en fazla yasal oranlarda zam yapabiliriz' dedik. 'onlar yasal durumlari karistiriyorsa kontrat 1 senelik zaten' gibi bir cevap vermis.(kendisiyle direkt iletisim kurmadik, yakiniyla iletisim kurduk. bizimle direkt iletisime gecmek istemiyor bu konularda)


200-300 lira daha fazla verebiliriz ama buraya vermek istemiyoruz zira evde zamdan ziyade basta anlatilan imkanlarin cogunun aslinda olmamasi gibi bir durum da soz konusu. havuz ve teras vardi, butun yaz acilmadi. spor salonu, sauna var denildi hicbiri faaliyette degil. guvenlik gorevlisi bir var bir yok vs vs. bizim icin tek avantaji ailelere yakin olmasi ve alismamiz.


simdi ayin 15'ine kadar kirayi yatirmamiz gerekiyor ve biz evden cikmak istersek icerde olan 2 depozitomuzu bu 2 aya sayin deyip kira vermemeyi dusunuyoruz. bu durumda sorun yaratir mi? siz evden cikarken nasil yapiyorsunuz? kisacasi biz nasil bir yol izleyelim? bir de bu evden cikalim, degil mi? tesekkur ederim simdiden herkese.

 
ev sahibi hiçbir hukuki sebebi yokken sizi evden çıkaramaz öncelikle. ama "biz bu adamın evinde oturmayız" diyorsanız orası size kalmış tabi.

fesih konusunda;

- Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş
gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez

-Konut ve çatılı işyeri kiralarında fesih bildiriminin geçerliliği, yazılı şekilde yapılmasına bağlıdır.

ekleme: depozito bedeliniz sözleşmede belli ve dolayısıyla tartışmasızsa anlaşarak son 2 aya saydırabilirsiniz. fakat anlaşmazsanız sorun yaratabilir.
  • arma aski  (13.10.15 17:47:26 ~ 17:50:39) 
siz istemedikten sonra o sizi biraz zor çıkartır.
yasal sınır neyse o kadar zam yapın kontrat bitiminde de kirayı aynen yatırmaya devam ederseniz kontrat otomatik olarak uzar.

  • sta  (13.10.15 17:49:45) 
sorun bizi cikarip cikarmamasi degil; biz her sene sorun yasamak istemiyoruz ama su iki kirayi yatirmak yerine icerdeki depozitomuzu saydirmak istiyoruz zira adamin depozitomuzu verip vermeyecegi belli degil. bunu yapsak sorun olur mu, onu merak ediyorum. yoksa bizi cikaramayacaginin farkindayim.


  • fraise  (13.10.15 17:51:24) 
Kira çevreye göre uygunsa, çıktığında daha fazla kira vereceksen çıkma. Tefe-Tüfe ortalamasıyla zam yap.


  • [silinmiş]  (13.10.15 17:55:14) 
evet sorun olur, depozito kira sözleşmesi sona erdiğinde iade edilir,kira bedeli kira kontratı içerisinde ödenir. yani anlaşmadığınız sürece sorun olur.


  • arma aski  (13.10.15 17:55:30) 
Normalde depozito kira ödenmeme durumunda değil, eve zarar verme durumunda kullanılmak üzere garanti olsun diye verilir. Son aylara saydırma, biraz Türkler'e özgü bir yöntem.


  • burfak  (13.10.15 21:25:51) 
hayret bişey aynı durumu geçen gün ben de evsahibi ile yaşadım.bu ev sahiplerinin gizli bir örgütü ya da derneği mi var acaba.?hepsi anlaşmış gibi enflasyonun üzerinde zam yapıyor.beğenmezsen çık diyor.melek gibi dediğim evsahibim de kelek çıktı.nuh diyor peygamber demiyor.kontrat bir yıllık cümlesini de ezberlemişler yahu.sinirlendim iyice.


  • izole  (13.10.15 22:26:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.