[]

bomba nasıl etki eder?

Bilgisizliğimi mazur görün, araştırdım ama tatmin edici bir bilgiye ulaşamadım. İki bomba ile 128 kişinin öldüğünü, çok daha fazlasının yaralandığını düşündükçe aklımda sorular birikiyor. Bomba nasıl bu kadar tesirli olabilir, geniş çaptaki bir topluluğa zarar verebilir? Ölen kişilerin asıl ölüm sebebi nedir? Otopsi raporlarına ölüm sebebi olarak ne yazılır yani? Son olaydaki bombanın bilyelerle güçlendirildiği söyleniyor mesela, o bilyelerin öldürücü etkisi olmuş mudur?




 
bilyeyi elimle sana atsam belki canını acıtırım. aynı bilyeyi sapanla atsam daha fazla canın yanar. silahla atsam belki yaralar. bombanın gücüyle deler geçer. çivi vb. sivri şeylerde kullanıldığı söyleniyor. bilye deyip geçme.


  • sutlu nescafe  (12.10.15 14:30:16) 
  • dieselsingle2  (12.10.15 14:30:59) 
  • cokponcik  (12.10.15 14:36:44) 
bilyeler insanların kafalarına boğazlarına saplanmış. bugün bir yerde okudum çoğunun ölüm sebebi buna benzer diye, çoğu bu yaralanma sonucu kan kaybından ölmüş. kurşun gibi işte.. ambulansların da yarım saat sonra geldiğini düşününce. vurulmuşlar ve kan kaybından ölmüşler.

kopan uzuvlar için de tabii kan kaybı..
onun dışında bomba da basınçla muhtemelen birçok organın patlamasına filan sebep oluyor.
  • kaputt  (12.10.15 14:38:53) 
ben de bir şey merak ediyorum. yaralılardan 2 kişi canlı bombaları gördüklerini iddia etti. canlı bombalardan kadın olanı flamasını iddia sahibi kişinin eline uzatmış daha sonra patlama olmuş. sırt çantam vardı bana çok etki etmedi diyor. diğer kişi de erkek olan canlı bombanın çantasını yere bırakıp elindeki bir şeye bastığını ve patlamanın gerçekleştiğini söylüyor. yani o da yakınındaymış. bu kadar tahrip yaratan bomba, nasıl dibindekileri daha az etkiliyor?

edit: ilgili haber - www.milliyet.com.tr
  • nıç  (12.10.15 15:03:28 ~ 15:07:14) 
Öldüren şey aslında bilyaları o kadar hızlı fırlatan şeyle aynı. Bi anda çok yüksek basınç yapıyor, hava da seni itiyor. Bi anda havanın ulaştığı her yerde, kapalı kapılarda camlarda aynı etkiyi yaratıyor. Örneğin uzaktan izlesen önce patlamayı görürsün, biraz sonra basıncı hissedersin.


  • bigbadabum  (12.10.15 15:09:11) 
Açıklamalar için teşekkür ederim.

Diyecek başka bir şey bulamıyorum. Lanet olsun.
  • cimeray  (12.10.15 15:22:18) 
m.imgur.com/gallery/CXbLYzy
arkadan gelen sok dalgasi var ya, ondan daha hizli olarak bir suru demir bilyenin etrafa sacildigini dusun. vucudun bir yerinden girer arka tarafindan cikar.

  • icim urperiyor  (12.10.15 15:28:49) 
uçağın yere düşmesinde ve ilk temas anında yolcuların birçoğu çıplak kalır. buradan basınç hakkındaki ufkumuzu genişletebilir, saldırı fotoğraflarında da üzerinden elbiseleri çıkan yaralıları görebiliriz.


  • elmalili hamdi yazar  (12.10.15 17:12:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.