[]

http://eksiduyu.ru/999580 İstinaden

Merhaba arkadaşlar
Önceki sorumun devamı olarak ben okul idaresiyle konuştum. Onlarda öğretmenle konuştu. Ve tabikide öğretmen kabul etmedi. İdarede çocuğunuzun hayal gücü dedi. Benimde elimde bir delil olmadığı için daha fazla ileri gidemedim. Şuan için bekleme aşamasındayım.
Neyse dün abimle konuştum. Yaptığım hareketin yanlış olduğunu söyledi. İdare öğretmenle sözde isim vermeden konuştu. Ama emininki benim ismimi vermiştir. Abiöde öğretmen şimdi sana dahada kinlenmiştir. Kızına daha kötü davranacak dedi.kızınla işgilenmeyiz kesin ikinci plana atar dedi. Sizce öyle mi olur?
İşin içinden çıkamıyorum. Benim kızımın konuşma problemi var. Pedagog tavsiyesiyle anaokuluna yolluyorum. Yoksa çalışmıyorum evdede kalabilir. Ama konuşmasının gelişmesi için okula gitmesi gerek.
Kafam okadar karışıkki okuldan almayı bile düşünüyorum.
Bir fikir verin sizce ne yapayım?
Eski duyurum
eksiduyu.ru

 
ekonomik durumunuz, daha iyi bir eğitim alabilecek özel bir anaokulu -okul öncesi okul-a yetiyorsa; çocuğunuz ve sizin için en sağlıklısı okulunu değiştirmeniz olabilir.


  • acilmayan kavanoz  (10.10.15 22:41:30) 
@acilmayan kavanoz maalesef işten çıkarıldım. Özel kreşler 1500 den başlıyor. Abimler 1900 tl veriyor. Keşke imkanım olsa yollasam


  • ayhsegul  (10.10.15 23:01:42) 
Konuşma terapistleri daha mı iyi olur acaba?

Çocuklar durduk yere yalan söylemezler, o yüzden söylediği doğru kabul edilmeli. En azından istismar için adli tıpçıların söylediği bu. Gözünüz üzerinde olsun. Benim ilkokulda öğretmenim kafama ayakkabı atmıştı. Müdürün önünde kesinlikle yapmadım diye ağladı, çocuklar çiçektir böcektir dedi. En son eve giderken de anneme bana ayakkabı borcu var kızınızın deyip sırıttı.
  • Lim5  (10.10.15 23:09:40) 
@Lİm5 terapiste gittik ama devam edemedik. Seansı 250 tl ve haftada 4 seans olarak en az 7-8 ay devam etmesi gerektiğini söyledi terapist. Maddi olarak okadar gücümüz yok. Devlette 4 yaştan sonra destek veriyormuş.
Bende yalan söylediğini düşünmüyorum. Devam eden bir vurma yok. Ama olmayacak diye bir kuralda yok.
Kızım üç yaşında inanılmaz hareketli. Annemlerde öğretmen ne yapsın başedemiyordur diye yaklaşıp daha çileden çıkarıyorlar beni
  • ayhsegul  (10.10.15 23:15:24 ~ 23:16:14) 
Lim5 yaniliyor, ozellikle 3-4 yaslarindaki cocuklarda durum tam tersi ki bunu gosteren kapsamli deney de var Amerika'da yapilmis olan.
Ama tabii ki bu cocugunuzun dogruyu soylemedigi anlamina gelmez, asla bilemeyiz.
Bana sorarsaniz ogretmen bence de artik cogunuzla ilgilenmeyecektir, hele de gercekten vurmadiysa cok fena kinlenmistir.

Lim5 o laftan sonra ne yaptiniz peki ogretmene?
  • stavro  (10.10.15 23:20:15) 
@stavro acaba öğretmenle yüzleşsem mi?
Yada idareye gidip siz isim vermişsiniz öğretmen çocuğumla ilgilenmiyor mu desem?
Ailem de beni suçluyor. Çok üstüne düşüyormuşum. Bu arada kızım sabah kalkıp okula gitmek için ağlıyor. 1 de gidiyoruz. Haftasonu bile ağlıyor gitmek için okuldan soğumuş değil.
  • ayhsegul  (10.10.15 23:25:23) 
@stavro Benim bilgim bu kadar, çocuğa inanın diyorlar. Arada Jagten vakaları oluyordur ama yaygınlığını bilemiyorum. Öğretmene bir şey yapmadık. Adam ağlayıp zırladı yani. Ara ara millet beden dersindeyken tek ayak cezası alıp sınıfta dikildiğim oluyordu ama başıma ikinci kez ayakkabı yemedim. Gözden çıkartmak için fazla değerli bir öğrenciydim. Zaten sene sonunda taşındık. Her dönem için bir sınıf mı vardı yoksa diğer öğretmene de ben şiddet uyguladığım için mi sınıfım değişmemişti hatırlamıyorum.

@ayshegul İdareye yok yere çocuğumla ilgilenmiyor demek çok saçma bir hareket. Çocuk da okulu seviyormuş. Devam etsin bence. Bir daha duyarsanız hocaya gidip hocam böyle böyle diyor pek ihtimal vermedim ama yine de sormak istedim nedir durum diyebilirsiniz.
  • Lim5  (10.10.15 23:42:56) 
"Çocuklar durduk yere yalan söylemez" lafı 10 yıllık meslek hayatımda duyduğum en saçma laftır. Daha geçen gün 5. sınıf öğrencisini öğretmene yolladım yoklamada hata yapmış diye, akıbetini sorduğumda "Öğretmen bana siktir git dedi" diye anlattı. Biraz ağzını aradım, öyle bir şey dememiş. Belki kızmıştır, ancak öyle bir şey demediğini anladım. Öğrencilerin her söylediği şeye inanırsak okulda öğretmenler sürekli birbirlerine girer.
Öyle bir şey olduysa bile, ki inanmıyorum, bence okula giderek bunu hissettirmeniz bile şimdilik yeterli. İleride sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum.

  • Simrug  (11.10.15 00:11:38 ~ 00:18:49) 
@Simrug küçük oldukları için yalan söylediği düşünülmüyor. Daha üç yaşında yalan nedir bildiğini düşünmüyorum. Yani hata yaptığında sorduğum zaman herzaman doğruyu söyler.
Daha çok küçük öğretmeninde ona vurarak birşeyleri benimseteceğini eğitim vereceğini düşünmemesi gerek.

  • ayhsegul  (11.10.15 00:31:26 ~ 00:31:58) 
peki idareci gerçekten isim vermeyerek sormuşsa kendinizi o idarecinin karşısında ne duruma düşüreceğinizi hesap ettiniz mi? öğretmenin çocuğa vurduğu, ilgisiz davrandığı bile kesin değilken hem de. elinizdeki tek veri, çocuğa bir hafta içinde birkaç kere sormuş olduğunuz (bu durumda periyodik olduğunu söyleyebiliriz) öğretmenin sana vurdu mu sorusuna verdiği tokat atma hareketi. ayrıca iletişim sadece konuşmaktan ibaret değil, çocuk sorunuzu tamamıyla doğru anladı mı, ondan bile emin olamayız. belki de çocuk sadece vurmanın nasıl olduğunu eliyle taklit etmiş bile olabilir. durduk yere gelip size böyle bir şey anlatmaya kalksa tamam diyeceğim de. onca yıl okul okudum, bir gün bile annem bana öğretmenin sana bugün vurdu mu diye sormamıştır. çok çok enteresan bir yaklaşım cidden.


  • gusano  (11.10.15 01:26:02) 
@gusano aslında sadece iki kez sordum. Birinde vurmadığını ifade etti diğerindede iki yanağınada kendi tokat atarak gösterdi.
Kendisini ifade edemediği için sordum. İnanın sizde konuşamasaydınız anneniz sorardı.
Bende aslında böyle bir anne olmam diyordum ama olunuyormuş. Kimsenin düşünmediği şeyleri düşünüyorsunuz çocuğunuzu korumak için. İşin bir diğer tarafıda başka bir veliyle ayak üstü konuştuk hegun çocuğunu sınıfta bekliyormuş ağladığı için. Sadece benim kızımın vurduğunu söyledipi gun sınıfta yokmuş. Bunuda tesadufen öğrendim.
  • ayhsegul  (11.10.15 01:57:19) 
"Daha 3 yasinda yalan nedir bilmez" diye bir sey yok bakin. Kundaktaki bebeklerin bile yalandan agladigini gosteren calismalar var, kendi kafanizdan bir seyler uretmeyin yalani bilmezler diye. Kucuk yastaki cocuklarda yalan cok yaygin.

Sizin cocuk da okula gitmek istiyor, bu da beni ogretmenin cocuga vurmamis olduguna inanmaya itti ama tamamen sahsi dusuncem, tokat falan yeseydi orada olmak istemezdi diye dusundum sadece.
  • stavro  (11.10.15 02:34:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.