[]

doğalgaz bağlanmayan apartman / alternatif ısınma yöntemleri

temmuzda 1 ay içerisinde doğalgaz bağlanır denen apartmandan ev kiraladım. apartman yeni bina, bizden başka 5 aile var. fakat yeni öğrendiğim üzere doğalgaz şirketi bu sene bizim apartmana doğalgaz bağlamayı düşünmüyormuş. taşınmak zor olduğu için yeniden başka eve de geçmek istemiyorum.

alternatif önerebileceğiniz ısınma yöntemi var mıdır?


 
gaz yağı sobası olabilir. elektrikle ısınırsan ev kirandan fazla elektrik faturası gelir benden söylemesi.


  • cekilmis gayfe  (09.10.15 14:11:46) 
Sevgili. Yoksa battaniye.


  • angelus  (09.10.15 14:13:05) 
soba. odun sobası


  • Frederick Co  (09.10.15 14:20:09) 
soba çıkışı yok maalesef.


  • kafkef  (09.10.15 14:27:28) 
baca çıkışsız ev olması çok garip. iyi baktın mı?


  • cekilmis gayfe  (09.10.15 14:31:55) 
pek anlamadığım için bu işlerden tam anlatamadım, baca çıkışı değil de soba kuramazsın dediler


  • kafkef  (09.10.15 14:36:01) 
klima hem yaz hem kış işine yarar . elektrik faturasını çok da fazla zıplatmıyor diğer elektrik sobaları gibi


  • devilone  (09.10.15 14:42:41) 
@krem peynir, yeni binada oturuyorum baca çıkışı var
kışın mahvolursun eğer kiralık evse bence hemen çık. mutfakta yemek ayrı dert, duş almak ayrı dert, elektrik kesilse hepten hapı yutarsın. gerçekten çekilir çile değil. benden söylemesi.

  • cekilmis gayfe  (09.10.15 15:01:09) 
komsulara sor neyle isiniyorlar? muhtemelen onlar da bir cözüm aramislardir.

odalar nasil? büyük mü, yalitim nasil? normalde sicakliklar nasil?

prosedürü bilmedigimden soruyorum, apartman olarak dilekce verseniz vs dogalgaz baglanmasini saglayabiliyor musunuz? neye göre baglaniyor baglanmiyor?
palmiye seklinde isitici vardi mesela. 4 metre tavan, herhangi baska bir sey isitamazdi o dersligi mesela. yamulmuyorsam tüple calisiyordu.

sicak suyu falan nasil sagliyorsun? elektrik mi sofben mi var? tüp aliyorsan zaten diger secenegi düsün. basta cok üzer fiyati ama uzun vadede iyi olabilir. oldukca güclüler. ama ev icin ideal mi düsünemedim simdi.
  • wiillii  (09.10.15 15:07:37) 
aynı dertten müzdaribiz. bir aylık doğalgaz faturası kadar izmir gazla telefon görüşmesi yaptım şu ana kadar. bizimki daha ayrı bir dert yeteri kadar talep yok diyorlar. la bugün olmaz yarın olur, sen ha bugün bağladın ha yarın ne farkeder.

bizimki de yeni bina, geri zekalılar sadece salona baca deliği yapmışlar diğer odalarda yok.

neyse benim planım şu: geceleri yatağın içine elektrikli battaniye, gündüzleri en küçük odaya taşınıp klima. belllki bi tane küçük elektirikli ısıtıcı gibi bişeyle takviye.
  • halanne  (09.10.15 15:46:06) 
ankarada yaşıyorum ve kışları biliyorsunuz. ev de kocaman ama küçük odaları iptal edip oturma odası, yatak odası ve mutfağı ısıtmam lazım. nasıl olacak bilmiyorum


  • kafkef  (10.10.15 12:07:08) 
kapıların altına hava gecislerini engelleyecek bi sey koymak lazım. pencere kenarlarına da sunger cekin.
sıcak su torbası alın. bol bol salep, sıcak cikolata, ıhlamur gibi sıcak icecekler stoklayın. bir de aksamları içinizi ısıtacak kanyak aldınız mı tamamdır :)

  • halanne  (10.10.15 15:19:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.