[]

Evde bira yapıcam!

Evet. Kafaya koydum abi yapıcam. Bira kitimi sipariş ettim geldi. Şişelerim ve kapaklar, diğer malzemeler her bir şey hazır. İnşallah alnımın akıyla çıkarım bu işten.

Evde bira yapmayı deneyen var mı merak ettim?


 
arkadaşım daha geçen gün ilk şişesini açmış. sadece biraz acı olmuş dedi, o da sıcaklığı sabitleyemediğinden. ama havalar serinledi, daha rahat yaparsın sanki.


  • teritori  (06.10.15 14:07:55) 
denedim. ikinci parti şu anda dolapta, 5-6 şişe kaldı. nedense şu gaz (karbonasyon) olayını beceremedim. ilk partide hiç yoktu, ikinci partide az var. köpüğü hemen dağılıyor. temizlik ve sıcaklık kontrolü çok önemli. mr beer almıştım ben, butik biradan alıcam daha sonra. siz nereden aldınız?


  • inheritance  (06.10.15 14:09:20) 
@inheritance, Butikbira'dan aldım bende. Gaz olayı için neye dikkat etsem.:( Off gazsız da içilmez be.


  • old possum  (06.10.15 14:11:23) 
hamur kızartması (bkz: pişi) yapmak için geçen sene hamur mayaladım. bi kısmını kızarttım, bi kısmını da dolaba koydum haftasonu kızartırım diye. sonra sanırım o haftasonu kızartmadım, sonraki haftasonu kızarttım.

kızartırken burnuma bira kokusu gelmişti aslında ama çok ciddiye almamıştım (gebeydim ve garip garip kokular duyuyodum zaten) sonra bi tanesini yediğimde keskin bira tadı geldi ağzıma.

bilmeden böyle bira yaptım, sonra da kızarttım
  • la noix  (06.10.15 14:17:18) 
evde kit ile bira yapmak oldukça basit.
1. sanitasyona dikkat
2. sanitasyona dikkat
3. sıcaklığa dikkat
4. şişeleme şekerine dikkat

yazar olanlar sözlük üzerinden olmayanlar da twitter.com üzerinden ulaşabilir, soru sorabilir, arada etkinlik vs oluyor takip edebilir
  • asbe  (06.10.15 14:21:24) 
  • inheritance  (06.10.15 14:31:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.