[]

Sinirden elim ayağım titriyor! Özellikle yazar arkadaşlar yardımcı olabilir

Uzun olacak, sabrı ve vakti olanlar okuyabilirse sevinirim, sinirden kendimi atacağım camdan!


Bildiğiniz üzere 2 aya yakındır bir süredir Hakkari'de tek bir kitabı dahi olmayan bir okula yardım gönderiyoruz. Canımızı dişimize katarak o okula hem kütüphane, hem anasınıfı açmaya çalıştık. Dedik ki şu karanlık günlerde çocukların dünyalarına ışık olalım. Sevgiyi ve kardeşliği aşılayalım.

Okulun tüm kırtasiye malzemelerini sizlerin ve çevremdeki arkadaşların yardımlarıyla tamamladık. Gelen her bir ürünün fotoğrafını ürünü alan arkadaşlarla paylaştım. Yanılmıyorsam yaklaşık 6 bin tl'den fazla bir sipariş vermiş bulunduk, hepsini şuradan görebilirsiniz: docs.google.com

Ve bu yardım kampanyasıyla ilgili şöyle bir başlık açıldı sözlük'te: eksisozluk.com

Sizlerden gelen bu desteklerle okula anasınıfı yapıldı, bugün okula öğrenciler gelmeye başlamış ama öğrenciler eğitimlerine bu hafta başlayabilecek VE BU HEPİNİZİN SAYESİNDE OLDU! Bu yardım olmasaydı bu sene o okulda anasınıfı eğitimi olmayacaktı, okulda kütüphane olmayacaktı. Okula bugün aldığımız halıfleks yerleştirilmiş, okul müdür yardımcısı beni arayarak "internetimiz gelmedi, gelse fotoğraf çekip paylaşacaktım ama dayanamadım, çok heyecanlıyım, halıfleks yerlere çok güzel oldu, herkes bayıldı" dedi.

Bakın, hiç kimseyi ve beni dahi tanımadığınız halde birilerinin kalbine dokundunuz, o sınıfı görünce okula gelmek isteyen onlarca çocuğu düşünün bir de.

Sizler beni tanımadan, etmeden gerek para toplanma konusunda yardımcı oldunuz, gerek ihtiyaç listesindeki ürünleri alarak direkt okula siz gönderdiniz.

ANCAK!

Bir sorunla karşılaştık ve bu beni mahvediyor. Gerçekten insanlığımdan ve insanlıktan nefret ettim. O kadar sinirliyim ki insan gerçekten boşuna cinnet geçirmiyor!

Yer: İzmir!

Anasınıfı için gerekli olan malzemeler neler diye araştırırken mümkün mertebede uygun fiyatlı ama yine de çocukların sevebileceği ürünler seçtik.

Bu ürünlerden birisi de şuydu: www.pirlantaoyuncak.com

Bir gönüllümüz bu üründen iki adet sipariş etti. Sipariş ettiğimiz tarih ise 19 Ağustos, bakın: tinypic.com

O dönem de maalesef şehit haberleri çok olmaya başlamıştı. Vermiş olduğumuz diğer siparişlerin okula ulaştırılması konusunda pürüzler yaşamaya başlamıştık ancak yardım kampanyası olduğu için firmalar ürünleri gönderme konusunda epey çaba sarf ettiler. 2 bin tl'ye yakın aldığımız halıfleksin o bölgeye o dönem gönderilmesi neredeyse maliyetiyle aynı tutara denk geldi.

Ben de sırf bu yüzden ürünü aldığımız Pırlanta Oyuncak isimli firmayı aramadım. Ne de olsa telefonda konuşmuştuk, parayı almıştı ve ürünleri hazırlayacaktı.

Olaylardan 1 hafta kadar sonra okul müdür yardımcısı bana gelen ürünlerin fotoğraflarını yollamaya başladı ancak bu ürünler arasında Pırlanta Oyuncak'tan gelen hiçbir ürün yoktu. Biraz daha bekleyelim dedik. İzmir'den çıkışı geç olmuştur, insanlık halidir, İzmir gibi bir yerde yanlış olmaz dedik.

10 gün geçti, okuldan bu firmaya ait bir fotoğraf hala gelmedi, ben de artık sormaya başladım okula, hani gözden mi kaçırdılar, yok mu şu iki mobilya diye. Cık, yok.

Artık firma sahibi Muhammet Bey'i aramaya karar verdim. Aradım. Telefonu açtı. Durumu izah ettim. Öğleden sonra beni arar mısınız, fabrikaya gidecem, bir bakayım dedi. Öğleden sonra aradım, "bizim elemanlar ürünleri bırakmamışlar, kusura bakmayın, ben cuma günü göndertiyorum" dedi. "tamam" dedim.

Cuma günü geçti, bir sonraki haftanın Cuması oldu, hala gelen bir fotoğraf yok okuldan. Önce okula tekrar soruyorum, "gelen bir ürün yok İzmir'den" diyorlar, acaba ürünler başka bir şehirden mi yollatıldı diye düşünerek başka şehirden gelen mobilyalar var mı diye soruyorum. "yok" deniliyor.

Firma sahibi Muhammet Bey'i tekrar arıyorum. Tekrar öğleden sonra aramamı istiyor, fabrikada olacakmış, öğleden sonra arıyorum, "ya mobilyalar şu an tam gözümün önünde, kusura bakmayın, gündem kötü ya, gönderememişler, kargo kabul etmemiş" diyor. "Anlıyorum ama diğer siparişlerimizin hepsi gecikmeli olsa da gitti ve hiçbir kargo firması "bu ürünü kabul etmiyoruz" demedi diyorum. Neticede İzmit'ten 92 metrekare halıfleks gitmiş, düşünün! "Tamam, özür dilerim, ben göndericem, bizzat kendim gideceğim hatta, sıkıntı yok" dedi. İnandım.

Aradan 10 gün geçiyor, yine önce okulla teyitleşiyoruz, sonra firmayı arıyorum, Muhammet Bey diyor ki, "Vallahi bizzat kendim götürdüm, kargoyu almadılar, artık hangi kargo firmasına soracağımı şaşırdım". Artık ciddi ciddi kıllanmaya başlıyorum. Diyorum ki, "Ptt kargoyu aradınız mı?". "aaa, iyi fikir, ben bir de onu arayayım, yarın size takip numarasını paylaşırım" diyor. Kendisine tekrar tekrar bu mobilyaların yardım kampanyası dahilinde imkanı olmayan bir okula gönderildiğini, bu mobilyaları da bir gönüllünün aldığını, kendisine de mahcup olduğumu iletiyorum. "tamam, sıkıntı yok, ptt kargo gönderir oraya" diyor.

Ertesi gün oluyor, kargo takip numarası bana iletilmiyor. Ben de kendisine whatsapp üzerinden yazıyorum, yaşadığım hayal kırıklığını, kendisine artık güvenmediğimi, yardım eden arkadaşa da yüzümün kara çıktığını dile getiriyorum. Hepsinin ekran görüntüleri var elimde. Ağzımdan bir tek hoş olmayan kelime dahi çıkmıyor. Ancak bana cevap dahi vermiyor, üstelik aramalarıma da cevap vermiyor artık.

Ben de durumu siparişi veren avukat gönüllümüze iletiyorum, telefon numarasını istiyor Muhammet Bey'in. Muhammet Bey arkadaşıma telefonu açıyor, diyor ki yarın takip numarasını yollayacağım.

Ertesi gün oluyor, arkadaşım takip numarası geldi mi diye soruyor bana. Bana gelen bir numara yok. Biraz daha bekleyelim diyoruz. Sonra bana 1,5 ay önce sipariş ettiğimiz ürünlerin fotoğraflarını yolluyor, "PTT hala gelmedi ürünleri almaya" diyor. Cevap yazmıyorum. Ertesi gün akşam üzerine doğru "Hala gelmedi mi PTT?" diyorum. Okunuyor mesajım ama cevap verilmiyor.

Bir yandan da insanlığa olan inancımı yitirmiş, kendimden ve tüm insanlardan tiksinmiş halde buluyorum. Adamı arasam telefonu yine açmayacak veya yine aynı şeyleri söyleyecek ve ben artık sinir krizi geçirecem diye korkarak aramıyorum, sormuyorum. Bugün google'da "pırlanta oyuncak" diye aratayım diyorum. Aratınca ilk çıkan sonuçlardan biri: pırlanta oyuncak şikayet.

Şikayetleri okuyorum tek tek, şok. İnsanlar cinnet geçirmiş neredeyse! Kimisi köyün birinde öğretmen, velilerden ufak ufak yardım toplamayı başarmış, sınıfının eksiğini almak istemiş. Kimisi 6 aydır oyalandığını söylemiş, kimisi kendisine beddualar atmış, insanlar gerçekten haklı olarak çıldırmış!

Üstelik bu kişinin whatsapp profil durumu: ALLAH'A EMANET.

Şaka gibi!

Ben de dayanamıyorum ve gösterdiğimiz tüm iyi niyet ve anlayış için hakkımızı helal etmediğimizi, o güzel isminin anlamını taşımadığını, diğer müşterilerin yorumlarını okuduğumuzu, bizlerin de şikayet yazacağını ve PTT gerçekten kargoları onca gün almadıysa onlar için de hakkımızı yasal yollardan arayacağımızı söylüyorum.

Ve diyorum ki siz de beni diğerleri gibi oyalacak mısınız? avukatıma söylüyorum, hemen sizi aratıyorum, her yere şikayette bulunuyorum ve sözlük'e de konuyu taşıyorum. Bu sefer bana kargo takip numarasını paylaşıyor, kargonun nerede olduğunu söylüyor ama tabii kargoyu PTT ile vermemiş.

Ve diyor ki; kargo ücretini alıcı ödeyecek!! E biz böyle anlaşmamıştık!!!! Şaka gibi diyorum! "Evet, ister şaka, ister başka bişey" diye cevap dönüyor. Ve bana diyor ki: "Allah'a inancın varsa İnternet'e yorum yazmayın".

Arkadaşlar, yemin ederim, eğer ki kendi keyfim için aldığım bir ürün olmuş olsaydı, bu kadar sinirlerim harap olmayacaktı ama biz bu ürünü gerçekten ihtiyacı olan bir okula göndermek için aldık!! Ne kadar uğraştığımızı en iyi siz biliyorsunuz! Şu an bu iki dolap olmadığı için alınan malzemeler yerleştirilemiyor. Daha da açığımız var hala biliyorsunuz.

Sizlerden ricam, lütfen bu yazımı sözlük'te paylaşabilir misiniz? Yazık günah insanlar çıldırmış, birileri daha mağdur olmasın, şikayetler şöyle:

www.alosikayet.com
www.sikayetvar.com
www.kararvermeden.com

Ben o kadar koşturma arasında gözden kaçırdım, haklısınız, öncesinde firmayı araştırmam gerekiyordu. Ancak ben böyle bir konuda hele ki İzmir gibi bir yerden bu tarz bir sorunla karşılaşabileceğimi sanmıyordum.

Sinirden saçlarımı yolmak üzereyim!!! Bir de ürün için kaç yüz liralık kargo ücreti ödeyeceğiz şimdi kim bilir!

Soru olarak açtım ki her türlü önerilere açığım.

 
change.org'da imza kampanyası başlatsam bir işe yarar mı bir de? ay 140 kişi okudu, 1 kişi hariç kimseden bir cevap gelmedi :((((


  • dessy  (05.10.15 15:42:35 ~ 15:43:01) 
cayma hakkı kullanılamaz mı? sonuçta alışveriş internetten yapılmış.
cayma hakkını kullanmanız durumunda iade kargoyu firma öder.

  • azizakin  (05.10.15 15:52:54) 
Tutar havale yapıldı, internet üzerinden alışveriş değildi. Tutarı geri yollayın dedik, ben ürünü yollayacağım dedi.


  • dessy  (05.10.15 15:54:53) 
avukata soyle artik takip numarasi susu busunu sormayi biraksin cezai islem kovalansin.
gondermeyecek adam belli ki.
yapacak baska bir sey yok istediginiz kadar baslik acin bir sey degismez.
imza kampanyasi da cok sacma bu durum icin, 1 milyon kisi imza toplasa "ay o kadar imza atmislar dur ben mallari gondereyim" mi diyecek?
avukat biraz saf galiba...
gecmis olsun.
  • chaotic good  (05.10.15 15:57:31) 
yazıyı paylaştım.
firma ismi vererek şikayet talep etmenin yasal sakıncası var mı bilmiyorum. bilen birileri varsa aydınlatabilirse sevinirim.

  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (05.10.15 16:00:02) 
internetten olmasın da telefonla olsun, mesafeli satış kapsamında cayma hakkınızı kullanırsınız. avukat arkadaş yardımıyla bir ihtarname çekin, 3 gün içinde paranın geri ödenmesine diye. sonra da malın fiyatına göre hakem heyeti ya da tüketici mahkemesine gidin. şu adamlara para kazandırmamış olun.


  • alice practice  (05.10.15 16:05:35) 
arkadaşınız avukatmış, ne yapılacağını bilir aslında. mahçup olacak bişey yok, firmanın böyle yapması sizin suçunuz değil ki.
ödeme evraklarınıza, sitesine, tanıtım broşürlerine "satıcı yollar/ adrese teslim" ibaresi var mı bakın bi. diğer satışlarına da bakabilirsiniz. firma adrese teslim çalışıyorsa bütün satışları adrese teslim kabul edilir.

  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (05.10.15 16:06:53) 
hocam adam gibi işini yapmayıp üstüne de itibarım zedelenmesin diye nolur internete vermeyin diye yalvaran firmalara acımamak lazım. açık açık twitter ve facebook hesaplarından yazalım durumu. şikayet bombardımanına tutalım, herkes öğrensin bu adamların ne mal olduğunu. hem siparişi geç gönderecek hem insanları aptal yerine koyacak üstüne bi de yalan söyleyip kargoyu alıcıya ödettirecek. yok ya. bir sonraki yardım kampanyasında gene birileri bunların ağına düşecek.


  • halanne  (05.10.15 16:07:33) 
Dediğinizi yapacağım.

Bu arada @hayat aklini konusacak bir filozof uret, bir yanlış anlaşılma olmasın, sonradan dank etti, ben şikayet talep etmiyorum, paylaşılsın sözlükteki insanlar bilsin istiyorum. ben "pırlanta oyuncak" diye aratmıştım sözlük'te ürünü almadan önce, bir başlık çıkmayınca kale alınacak bir durum yok diye google'da aratmamıştım. burada hatalıyım, farkındayım. ancak mesaj içeriğini istersen "şikayet talep ediliyor" demeyelim, hem senin için rahat olur, hem gerçekten sadece sözlükte bir entry açılarak paylaşılmasını ve insanların öğrenmesi amacındayım.
  • dessy  (05.10.15 16:09:33) 
Avukat arkadaşım şehir dışında şu an zaten, o yüzden de başının etini yemek istemiyorum :(

bakın şöyle bir şikayetleri de var, al işte, gel de çıldırma!!! "PIRLANTA OYUNCAK FİRMASI BENİ MAĞDUR ETTİ.PSİKOLOJİMİ BOZDU. KÖY OKULUNDA ÇALIŞIYORUM. VE ŞARTLARIN KÖTÜ OLDUĞUNDAN VELİLERDEN TOPLADIĞIM AZ BİR ÜCRETLE SINIFA GEREKLİ EĞİTİM ARAÇLARINI TEMİN ETMEK İSTEDİM ARAŞTIRDIM EN UYGUN BU FİRMAYI BULDUM.FAZLA OYUNCAK İÇİN FİYATTA ANLAŞTIK PEŞİN EFT GÖNDERDİM AYNI SAATLERDE 28. GÜN KARGO EKSİK ŞEKİLDE GELDİ ..."
  • dessy  (05.10.15 16:12:06) 
@halanne, teşekkür ederim anlayışın için.

firmanın twitter adresi şuymuş: twitter.com ben iş yerinden giriş yapamıyorum, evde akşam şikayette bulunacağım. dileyen arkadaşlar yazabilir.
  • dessy  (05.10.15 16:13:59) 
tamamdır, düzelttim :)


  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (05.10.15 16:17:04) 
cezai işlem+1

ancak adamı, bu tipleri internette orada burada rezil etmek son derece doğru. ders veren olmazsa adam neden devam etmesin ki kazık atmaya. kendiniz demişsiniz, bir sürü şikayet var: bence şikayetçi taraf birkaç kişi olsun.

izmir'de olmasına şaşırmayın, değişim ülkenin her yerine, özellikle büyük şehirlere sirayet etti. it kopuk nereden geldiği belli olmayan bir parayla bırakın onu bunu, istanbul'un nezih semtlerinde dükkan açıyor. hukuksuzluğa güveniyor, arkasının kollandığına güveniyor, onu bırakalım iç politikaya güveniyor falan. toplu tavır geliştirmek lazım ama onun için tüzel kişi haline gelmek mümkün olsa mesela "ekşi sözlük gönüllüleri" * falan olsa belki şans biraz daha artar. tabii bu durum değil sonraki hayır işleri için diyorum.
  • godoşu beklerken  (05.10.15 16:25:33) 
Benim en çok sinir olduğum şey adamın adı Muhammed, whatsapp durum mesajı ALLAH'A EMANET!

Ve bir de bana mesaj atıyor: Allah'a inanıyorsan internete yazma diye!!!

Çıldırmak üzereyim, gerçekten bir de bunun için koşturuyorum. Bir de bana "sizin işiniz gücünüz yok galiba" diyor!
  • dessy  (05.10.15 16:28:39 ~ 21.10.15 15:14:44) 
resmen ürünü şey etmiş. heryere şikayet et. gerekirse sitesine dos saldırı atarız bi kaç gün siteye giriş olmaz falan. niteleyemiyorum bu yapılan davranışı. boşvermişlik umursamama resmen karaktersizlik. lütfen bir daha yapmayın yaptırmayın. benim de aklımda pırlanta oyuncak önünden dahi geçmem. aldırmam da. change.org iyi olur. hepimiz imzalarız. buraya koyduğun belgeleri de ekle cidden hemen yap müsaitsen.


  • indescribable  (05.10.15 16:35:27) 
Sonra bu dincilerin çoğu böyle şerefsiz oluyor deyince kızıyorlar bize.

(Kaliteli dinci kardeşlerimi tenzih ederim.)
  • battal gemalmaz  (05.10.15 16:39:24) 
Her türlü cezai işleme başvurun, yapabileceğim bir şey varsa yardımcı olmak da isterim.
Başlığını da açtım.

  • aychovsky  (05.10.15 16:40:19) 
İşe yarar mı bilmiyorum ama link şöyle: www.change.org


aychovsky, çok teşekkür ederim, rica etsem başlığa benim yazımın linkini de paylaşabilir misin?
  • dessy  (05.10.15 16:53:50) 
ne pislik insanlar var ya..

parayı geri almanın bir yolu olmalı. bundan sonra adam gönderse bile kabul etmeyin, paranızı iade alın.
cezai işlem +1 bugün sizin sorununuz çözülse bile yarın başka biri mağdur olacak.

yol gösterebilecek bir avukat lazım.

kampanyayı imzalıyorum, yapabileceğimiz başka bir şey olursa lütfen haber verin.
  • peggy  (05.10.15 17:08:06) 
Kargo ücreti 120,70 TL imiş. Gel de çıldırma!


  • dessy  (05.10.15 17:47:53) 
bu kişinin cep telefonunu buradan paylaşın. whatsapp dan yüzlerce mesaj gitsin. en azından yardım kampanyasına katılan kişiler hesabını bu kişiden sorabilsin. bunu hak etmiş.


  • o kadar da degil aga  (05.10.15 18:16:52) 
Onu yapamam maalesef. Ancak en büyük yardımı imza kampanyasını Imzalayarak, sözlükten Pırlanta oyuncak başlığı altında yazarak yardımcı olabilirsiniz. Mobilim, imla hataları için kusura bakmayın.


  • dessy  (05.10.15 18:29:19) 
numarasını yaz


  • kurt rambis  (05.10.15 18:52:00) 
izmirdeyim toplanıp gidelim.


  • veritaslibertas  (05.10.15 19:16:35) 
Numarasını paylaşmam hoş olmaz; hem haklıyken haksız duruma düşerim.

En güzel yardım: eksisozluk.com

Ya da: twitter.com
  • dessy  (05.10.15 19:23:07) 
Firmanın int. sitesinde mobil telefon numarasi var. Kıpsss.


  • old possum  (05.10.15 20:05:14) 
Kargo bugün belki de bu yazılar sayesinde gönderildi. Kargo tutarı: 120,70 TL.

Muhammet Bey kargo geldiği zaman okul müdürünün kendisini aramasını söyledi, aradığında Muhammet Bey de kargoyu arayıp "faturayı bize kesin, okuldan ücret almayın" diyecekmiş ama ne derece yapılabilecek bu, emin değilim.

Öncelikle bunun bir netleşmesi lazım. Kargo oraya gittiğinde bize sıkıntı çıkaracaklar mı?

İkincisi, gelen ürünler sipariş ettiğimiz ürünler mi, tam mı, eksik mi, bunu da görmemiz gerek. Zira gelen şikayetler arasında ürünlerinin eksik gönderildiğini söyleyenler de vardı. Bu şekilde sözlükteki başlıkta güncelleme yapabilir misiniz biriniz lütfen? => eksisozluk.com
  • dessy  (05.10.15 20:33:40 ~ 20:43:36) 
Muhammet Bey bana mesaj attı, Allah belanı versin der kendisi. Ekran görüntülerini aldım ne olur, ne olmaz :/


  • dessy  (05.10.15 20:47:22 ~ 21.10.15 15:17:48) 
la adama bak hem suclu hem guclu. utanmadan bi de urun gitti hala ne yapmaya calisiyorsunuz diyo.

ben de izmirdeyim hem de bucadayim. buca-kaynaklardaymis bunlarin da yeri. seytan diyo git fabrikaya, tekriri ile uslanmayani hakkini neymis ogret gel.
  • halanne  (05.10.15 21:50:32 ~ 21:51:33) 
Ürünler gönderildi, kargo parasını firma kendi üzerine aldı. Burada ve sözlük'te yazılanların etkisi büyük. Şimdi tek soru işareti eşyaların eksiksiz ve doğru şekilde gönderilip gönderilmediğini görmek. Bunun için okul müdür yardımcısı en geç yarın iki mobilyayı da monte eder, haber veririz dedi. Bir kullanıcı arkadaş sözlük'te bu şekilde güncelleme yapabilir mi acaba?


  • dessy  (07.10.15 13:52:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.