(5) 

Sivasspor Fenerbahçe penaltısı VAR kamerası

grimavi #1580905 
Öncelikle üç büyük takım ve futbolla alakam yok VAR sistemiyle ilgili sorum

Az önce öylesine maça bakıyordum penaltı pozisyonu oldu, hakem VAR ekranından izleyene kadar pozisyonun tekrarını verdi yayıncı, defans oyuncusunun forvetin ayağına arkadan vurduğu anlaşılmıyordu

Hakem gidip pozisyonu izledi, ardından yayıncı tekrarı bir daha verdi bu sefer arkadan temas olduğu net göründü

Bizim izlediğimiz kameralarla VAR'ın izlediği kameralar farklı galiba, yayıncı hepsini vermiyor öyle mi ?

instagram yayın kanalına davet bildirimi

lamentoftheperishingroses #1580903 
instagramda bilmemkim seni yayın kanalına katılmaya davet etti bildirimleri nereden kapatılıyor?
(3) 

Türkçe soru çözme hızı

dissendium #1580902 
Merhaba. KPSS, ALES sınavlarında Türkçeyi hızlı çözenler nasıl çözüyorlar? Her gün bir deneme çözüyorum. 10 Türkçe denemesi bitirdim. Doğru sayım düzeldi ama hız konusu için bir çözüm bulamıyorum. Hızlı okumam gerekiyor. Nasıl hızlı ve anlayarak okuyabilirim?
(1) 

Yarın kargo

pianeta #1580901 
Yarın kargolar açık mı, dağıtım yapıyorlar mı yoksa resmi tatil mi?
Kargoyu takip sayfasında tahmini teslim olarak yarını gösteriyor ama kapalı diyenler de var.
Yurtiçi Kargo.
(10) 

Avukatlar yardım- boşanma davası

benaslindayohum #1580900 
Tr de bir tanıdığım eşiyle anlaşmalı boşanmaya çalışıyor.
Düğünde takılan altınlarını bugünkü değeri ile 650 bin tl eşine ev alsın yatırım amaçlı diye veriyor.
Sonrasında ortalama 2 milyon tl ye ev alınıyor. Evin kalan parasını babası ödüyor. Ev babanın yani kayınpederin üstüne.
Karşı taraf protokol de “…. Kişi adına kayıtlı(babasının adı) ev altı ay içerisinde satılacak ve değerinin yarısı x hanıma verilecek” maddesini ekliyor. Görünürde gayet ok güzel ama
1) ya evi satacak olan babası satmazsa?
2) ya evin değeri deyip daha düşük değer verirlerse?
3) ya müşteri çıkmadı ucuza satmam deyip 2 yıl sonra satarsa?

Bu hususlarda nasıl güvence olabilir? Ne yapılabilir?
(6) 

Davayı kazandım, masrafları kim ödeyecek

bu yolun yolcusu #1580898 
(git: 1569664)

sonunda mahkemede karar çıktı ve davayı kazandım.
Şu an tebliğ süresinin dolmasını bekliyoruz. Avukatım dava süresince benden hiç ücret almadı, tanıdık olduğu için sonra hallederiz dedi.

Hakim karşı tarafı ödemeye mahkum etti. Bu süreçte ödenen harçlar ve benim avukatın masrafını da karşı taraf mı ödeyecek?
(2) 

Acil !! yoğun bakımda Entübe edilen hasta ve kurtuluş yolu

Rao #1580896 
Merhabalar,

Özellikle tıp konusunda uzman arkadaşlardan yardım rica ediyoruz.

Durum şöyle anlatayım. Kişinin yoğun sigara kullanımı vardı, geçtiğimiz sene hastanede yatıp bu sırada koah teşhisi konulda ve akciğer durumunun kötüleşmesinden dolayı oksijen makinesi verildi.

Bundan sonra akşamları oksijen makinasına bağlı uyuyup. Sabah makinasız olarak yaşantısına devam ediyordu. Ancak son haftalarda, nefes almasında zorluk nedeniyle kişi ayakta acil servise başvurdu. Acil servis göğüs hastalıları uzmanı olmamasından dolayı farklı bir devlet hastanesine sevk etti.

Bu hastanede kişiye ek olarak ağır zature teşhisi konuldu, ilk bir kaç gün normal oksjien maskesi ile nefes verildi, ancak sonradan hastanın tedaviye red etmesi gerekçesi ile Entübe edildi ki o sırada doktoru bayram iznine ayrılacağını söylüyordu. Şu anda hasta bayramın ilk gününden itibaren entübe edilmiş durumda, doktorlar normal insana %20 oksijen ihtiyacı varken, makina ile %100 oksjen verlidiği söylüyor.Ancak buna rağmen hastanın ak çiğerlerinde her hangi bir toparlanma mevcut değil.

Hastayı başka bir hastaneyi nakit etmek istiyoruz ancak, doktorlar bu durumda hastanın nakil olmasının tehlikeli olacağını ve hangi hastane olursa olsun, farklı bir tedavi yöntemi olmadığını söylüyorlar.

Son yatışında ayakta giden hasta, 2 gün sonra entübe edildi. Entübasyona neden zorunlu kalındığı hakkında ikna edici bir cevap alamadık. Doktorun bayram iznine çıkacağı günden önce entübasyon yapılması kafamızı çok karıştırıyor.

Konu ile ilgili kamera kayıtları istedik ancak, hastane mahkeme olmadan işlem yapılamayacağını söylüyor. Bu durumdaki hastayı kurtarmak için ne yapabiliriz, hasta nakli ne kadar mantıklı olur.

Nokta bile olsa yazan herkese şimdiden çok teşekkürler.
(2) 

Aracımı kasko yapacağım fakat 2-3 sonra satma ihtimalim var?

HellKeePer #1580895 
Kasko parasının kalanını geri alma gibi bir durum oluyor mu yoksa para yanıyor mu? teşekkürler

Satılık lego dune ornithopter 10327

geber marla singer #1580894 
merhaba, 75331 razor crest almaya didindiğimden 1 ay önce alıp yapıp rafta sergilemekte olduğum ornihopterimi satıyorum. ürün eksiksiz, hasarsız, figürleriyle, orijinal kutusu ve kitapçığıyla verilecektir. Ankara için çankaya bölgesinde istediğiniz lokasyona doğrudan teslim edebilirim. Ankara dışı içinse alıcı ödemeli kargo yapabilirim. kargo seçeneğinde ornihopteri zarar görmeyecek ve kutunun içinde oynamayacak şekilde pıtpıta sarabilirim ve orijinal kutuyu da daha büyük başka sert bir dış kutunun içine koyarak gönderirim.

ürün fiyatı aldığım fiyatla aynıdır: 5.500 tl... ürüne sıfır ulaşma şansı olanlar sıfır da alabilir tabii ama ben bulamıyorum diyen için gayet adil. iletişim bilgisi verecek olana fotoğraf yollayabilirim.
(12) 

Macbook'a verilen paraya değiyor mu?

ferenc #1580893 
Hafif bir laptop almak almak istiyorum. Dell xps ya da macbook alacağım. Arada ciddi fark var. Macbook fiyatına değer mi sizce?
(3) 

Yunanistan yaz tatili

Kittie #1580891 
Nereleri tercih etmeli.
Turla gitmeyi dusunuyorum. Iyi mi yaparim?
Thassos, halkidiki, kavala, selanik cikiyor mesela jollynin sitesinde.
Kultur degil denizkumgunes turizmi olacak.

Yillardir bodruma giden biri olarak gecen yil tovbe ettim turkiye ici tatile.
Yunanistani dusunuyorum bu yil.
Baska onerilere de acigim.

Tesekkurler
(1) 

Otomobil dünyasıyla ilgili popüler instagram hesapları

harmanyeri #1580890 
Merhaba.
Otomobil dünyasındaki gelişmeleri paylaşan en popüler yerli instagram hesapları hangileridir? Teşekkürler :)
(2) 

Nasıl İs Kurulur

sekizdokuzon #1580889 
Başta YouTube dan ücretsiz Matematik -geometri dersleri vereceğim (bunun için ya bir stüdyo kiralamam ya da ekipmanları alıp evi stüdyoya cevirmem gerekiyor), sonrasında iş tutarsa diğer branşlardan öğretmenlerin de ders vereceği bir online eğitim platformu için çalışmaya nereden başlamak lazım. Kadın girişimcileri destekleme fonlarini mi kovalayayim, KOSGEB e mi basvurayim?

Daha önce şirket kurmuş ya da kuruluşuna şahit olmuş arkadaşlardan öneri bekliyorum. Teşekkür ederim.
(2) 

monitör önerileri (genel kullanim için)

dont judge me mom #1580887 
merhaba. eve bir çalışma masası kurma niyetindeyim. ilk olarak bir monitör almak istiyorum. m1 işlemcili macbook pro kullanıyorum günlük işlerim için. alacağım monitörü şimdilik macbook ile kullanacağım ama bir windows kasa alma niyetim de var. monitörü genel internet kullanımı, film-dizi, arada bir de oyun maksatlı kullanacağım. yani renk doğruluğu, görüntü kalitesi ve akıcılık konularında kaliteli bir monitör arıyorum. rgb ışıklandırmalı ışıklı afilli oyuncu monitörlerinin tasarımları pek bana göre değil. biraz daha dekoratif şık bir alet olursa çok güzel olacak. çok pahalı profesyonel monitöre de ihtiyacım yok.


10-20 bin tl aralığında bahsettiğim türde bir alet var mıdır bilemiyorum ama tavsiyeleriniz çok makbule geçer :) saygılar.
(5) 

alaçatı & akyarlar

liberal #1580886 
merhaba,

açıkçası benim için uçuk rakamlar ama villa fiyatlandırmalarında bazı şeyleri anlayamıyorum, sizlerden yardım istiyorum.

bir tanesi alaçatıda site içinde havuzlu fakat manzara yok bir şey yok, evden çıkıp dolaşacaksın falan. evdeyken de havuza bakıyorsun mesela bu bana çok iyi gelmiyor.

diğeri ise bodrum deniz manzaralı.

siz olsanız hangisini seçerdiniz.

1 - www.sahibinden.com


2 - www.sahibinden.com

kayip ehliyet - yeniden cikarma

rotario #1580885 
merhabalar,

te haziran 2010 yilinda b sinifi surucu belgemi aldim. ayni yilin devaminda belgeyi kaybettim (kayip olarak bildirilmedi), ve aradan gecen 14 senede belgeyi yeniden cikartmak icin hicbir sey yapmadim...

bu surecte olaylar gelisti, baska bir ulkeye (almanya) yerlesildi, simdi yeniden ehliyet alma surecinde oncelikle mevcut surucu belgeme ihtiyac duyuyorum.

soru: eski ehliyetime sahip olmadan, bulundugum ulkenin konsoloslugunde 'yeni ehliyet basvurusu' yapabilir miyim? ya da oncesinde tamamlamam gereken baska islemler var midir?

cevaplariniz icin tesekkurler :)
(4) 

Doymak icin gittiginiz bir mekan var mi?

duyurukullanıcısı #1580884 
Eskiden fastfood menulerinde doyardik simdi doyamiyoruz bile. Ozellikle doymak icin gittiginiz bir yer var mi?
(4) 

Açlık ve tokluk şeker ölçümlerinde teknik fark var mı?

akhenaten #1580882 
Demek istediğim şeker ölçümü hiç hesapta yokken yanlışlıkla teste eklendiğinde ve açlık şeker ölçümü tok karnına yapıldığında absürt bir değer çıkması olası mı?

Daha detaylı olarak demek istediğim, açlık şekeri ölçümüyle tokluk şekeri ölçümünde tek değişken süre mi? Örneğin yanlışlıkla açlık şekeri olarak ölçülen x miktarındaki değer "ama siz tokmuşsunuz, bunu tokluk şekeri olarak düşünelim" denebilecek bir şey mi?

esasen demek istediğim, çıkan şeker değeri hem açlık hem de tokluk standartlarına göre yüksek bir değer. ancak test tok karnına açlık şekerini ölçmüş. bu durumda bu değer tokluk şekeri olarak mı değerlendirilir yoksa alakasız olarak mı?
(1) 

Kiracısı olduğum ev satıldı: Ara bulucu aradı, ne yapayım?

nic cage #1580881 
www.eksiduyuru.com

Pazartesi görüşeceğiz. Avukat gerekiyor mu nasıl oluyor bu görüşmeler?

Bu arada, tahliye tebligatı bana 4 ay önce ulaştı, ara bulucu evresinin de 6 aydan sonra başlaması gerekmez miydi?
(1) 

star wars oyun serisi

vasilias #1580880 
serilerin değişik sıralaması vardı bir de bağımsız hangi oyunu önerirsiniz teşrkkürler

Temmuz’da Atina ve Roma planı/ Vize sorusu

coca cola #1580879 
Merhaba, iade edilebilecek bileti ve otel rezervasyonlarını nasıl ayarlıyorsunuz? Temmuzda Atina ve Roma’yı uçakla 1 haftalığına seyahat etmek istiyoruz. Vizede nasıl yol izleyeyim? Devlette öğretmenim.
Giden kişilerden uygun otel ve uçak önerilerini de alabilir miyim? Teşekkürler
Not: İlk yurt dışı seyahati, yeşil pasaportlu kardeş ile gideceğim
(1) 

bir film arıyorum

KidLazer #1580878 
the belly of the beast

IMDB puanı ve bulabildiğim yorumları oldukça iyi ancak hiçbir yerde yok.
kendisine nasıl erişebiliriz?

www.imdb.com

Yaşar Üniversitesi - Dönem Başlangıcı Ne Zaman?

Etanglement #1580876 
Değişim programıyla eğitim alacak arkadaşım için, 2024 Güz Dönemi başlangıç tarihini öğrenmeye çalışıyoruz.

Vize başvuru takibi

put it in your appropriate place #1580875 
Referans numaram var; MLT/ALT/220424/..../.. diye

ama boşlukta 19 karaktere izin veriyor. Her formatı denedim ama yapamadım bir türlü. Neyi yazayacağım?
(3) 

Göz makyajı yapınca gözleriniz mikrop kapıyor mu?

Kahvedesu #1580874 
Hafta da bir kere göz makyajı yapıyorum. 2 kare yapsam ertesi gün, gözlerim şişiyor. Her gün yapanların sırrı ne?
(60) 

Boşanma masrafları ve evlilikte parasal durumlar vol.63925

ananiyimioguz #1580873 
Anlaşmalı olunca çok masraf olmuyor değil mi? Eğer öyle ise bu fikir bir kenarda dursun çünkü en sonunda adaya veda edebilirim çünkü bazı konularda aynı bakamadığımız, yani anlaşamadığımız konusunda anlaşabiliriz gibi duruyor.

Aslında çoğu ayrılmamız veya boşanmamız gereken badireleri atlattık genel olarak ilişkide bir sorun yok. Fakat ekonomik nedenlerden ötürü eşimin beklediği bir koca olamıyorum. Aslında başlarda da değildim neden beni tercih etti diye ayrıca sinirliyim bana kendimi kötü hissettirmeye de hakkı yok ama yine de kendince haklı olduğu için bir şey diyemiyorum.

Kredi kartımı yatırınca ana paramdan geriye sadece anam kalıyor. Kendisi benden 2-3 kat fazla kazandığı için durumu anlamakta zorluk çekiyor. 40-50 bin lira gelirin var nasıl paran bitiyor diyor. 40-50 bin dediği eskinin 4bini işte.

Kirayı bölüşüyoruz, faturalar bende, mutfak alışverişi yemek kartımdan. Yetmezse eşim alıyor. Geriye de alınan eşya, elektronik eşya taksitleri var. Motorum var kredi borcu bittikçe gıdım gıdım onu yükseltmeye çalışıyorum. Sonrasına arabaya çeviricem o yatırımı.

Hal böyle olunca ay başında param sıfırlanıyor zaten. Eşim de eve aldığımız eşyaların bazılarını ödüyor. Gezme tozma olunca o karşılıyor.

Fakat dışarıda bir plan yaparken ben sürekli "bana bakma bende yok" dediğim için sanki paraları karı kızla yemişim gibi "nasıl ya nereye gidiyor maaşın özel günde de bir yere çıkamayacak mıyız" diye çıkışabilir. Halbuki ben sadece hediye alabilmişim mesela. Başka bir plan yapmamışım. Hediye ve özel günlerde lüks mekan takıntısı var. Kendisi de beni götürür bu arada. Ama ben önceki ilişkilerimden alışkınım genelde para harcamamaya veya az harcamaya yönelik planlar yapılırdı. Veya kimse kimseden para harcamasını beklemezdi zaten karşı taraf yaparsa bir plan, jest yapmış olurdu.

Eşimin bir maddi kaygısı olmadığı için böyle dinamikler geliştirmemiş. Tanıştığımızda beni bir yere götürmüştü mesela ödediği tutar benim o anki maaşım kadardı zaten. Ben hayatta öyle bir yere gitmem rahatsız oldum.

Param olsa da gitmem yani bazı şeyler bana saçma geliyor. Ailede maddi durumu en iyi amcam ve yengem var kişi başı 150bin kazanıyorlardır. İkisi de yönetici güzel yerlerde. Onlarda hiç böyle zevkler görmedim mesela. Lüks görüneyim, lüks takılayım gibi bir havaları yok.

Yani öyle zengin kız fakir oğlan durumu canlanmasın gözünüzde ben de fakir büyümedim tek çocuğum, mühendisim, idare ediyorum fakat eşim para harcamayı seviyor. Karşısındaki birisi harcamazsa da sevilmediğini düşünüyor.

Ben çok sevmiyorum dışarıda para harcamayı. O yüzden önceliklerim farklı. Kardeşleri kuzenleri falan da öyle mesela özel bir günde illa lüks bir yere götürmesi lazım erkeğin. Önceden hazırlık yapması lazım.

Yoo ben evde bir şeyler hazırlayıp evde kutlamak istiyorum. Hediyemi de evde vericem. Aa olmaz fakir miyim ben illa güzel bir yere götürülmeli.

Böyle böyle doldum biraz. Hanım da dolmuştur. Zaten çocuk falan da düşünemiyoruz ekonomik sebeplerden dolayı. Yarın öbür gün bir bez bile alamıyor musun der yani.

Zamanla düzelir de demeyin biz düzeldikçe hayat daha da pahalılaşıyor o yüzden giderler aynı oranda artarken bu mücadele hep devam edecek.

Ve anlayışla karşılayamayan veya normal karşılayamayan bir insanla ilerlemek zor. Kendisinin rahat rahat para artırabilen birisiyle, benim de biraz sürekli beklenti içinde olmayan veya dışarıda para harcamayı sevmeyen birisiyle hayatı paylaşmam daha doğru gibi duruyor.

Kendisine de sorsanız ben nelere katlandım, o dışarıda harcamaya yapmaktan aciz mi? diyecektir fakat kendisinin nelere katlanacağı önceden belliydi. Benim kazandığım belliydi. Huyum belliydi. Belli olan şeyler konusunda neden şikayet edilir?

Veya kadınlar neden kendinden daha alt gelire sahip adamlar tercih ederler? Tercih ettin madem, bunu neden hissettirirler? Kafamda deli sorular.

Edit: Bu arada hediye almayan bir insan değilim, alıyorum. Bir yerlere götürmemezlik yapmıyorum, götürüyorum. Param artarsa ilk iş kendisiyle veya komple ailesiyle bir şey planlamak oluyor, onda da sorun yok.

Fakat bunları sürekli yapamadığım için, yapamadığım "her" olayda kötü koca oluyorum. "Ne biçim erkek" oluyorum. Bu topraklarda pek hoş karşılanmıyor. O ay başka harcamalarım oluyor. O yüzden bazen "e yuh yani 2000tl hesap ödeyemedin mi" deniliyor ya, e evet gerçekten ödeyemedim ve bunda gocunacak bir şey görmüyorum hesabıma gelen belli giden belli yani sende varsa sen öde. Veya ben durumları genelde başından söylüyorum. Neden beni o olay ile baş başa bırakıyorsun? vs. gibi sorunlar...
(4) 

Ps5 yurtdışı cihaz güç kablosu problemi?

Pleiades #1580872 
Merhaba Malezya’dan ps5 aldım. Öncelikle fiş kısmı bizim prizlerimize uygun değil. Görsellerde paylaştım. Ayrıca voltaj özelliklerine baktığımda 100 volt~3,55A yazıyor (50-60Hz).

Türkiye icin sebeke gerilimi 230 volt 50Hz.

Ben bu ps5’i kullanmak için herhangibir voltaj dönüştürücü kullanmalı mıyım? Yoksa sadece fiş dönüştürücü kullanabilir miyim? Ya da elimdeki ps4’ün eski kablosunu takıp kullanayım mı? Ne önerirsiniz? Teşekkürler.
(4) 

Gaziantep tavsiye

gibigibs #1580871 
Gençler selam, 1 ay sonra 3 bayan Gaziantep e gideceğiz. Bilen beri gelsin, klasik soguslenecek mekan değil de daha uygun ama lezzetli yemek yerleri,tatlicilar ve eli yüzü düzgün( bayan olduğumuz için itin köpüğün olmadığı) ve en önemlisi soguslemeyen güzel sıra gecesi mekanı onerilerinizi bekliyorum.
(13) 

saat seçelim mi?

odiyus #1580870 
iki model arasında kaldım ya ikisini birden alacağım fakat bu da birbirlerine benzediği için çok mantıklı gelmiyor ya da bir tanesini seçelim sizce hangisi? yahut daha farklı önerilere açığım şimdiden teşekkürler.

1-) www.saatvesaat.com.tr

2-) www.saatvesaat.com.tr

Gaziantep tavsiye

gibigibs #1580869 
Gençler selam, 1 ay sonra 3 bayan Gaziantep e gideceğiz. Bilen beri gelsin, klasik soguslenecek mekan değil de daha uygun ama lezzetli yemek yerleri,tatlicilar ve eli yüzü düzgün( bayan olduğumuz için itin köpüğün olmadığı) ve en önemlisi soguslemeyen güzel sıra gecesi mekanı onerilerinizi bekliyorum.
(3) 

Elektronik devre kablo şeması çizmek için program

Fodera #1580868 
Selamlar, elektronik komponentlerin montajını göstermek için basit şekilde çizimler yapmam gerekiyor. Bu çizimleri basit bir şekilde yapabilmek için bir program var mıdır? ai veya ps de yapabilirim ama uğraştırıcı olacağı için size sormak istedim. aşağıya örnek bir çizim koydum. bunun gibi şeyler yapmak istiyorum.

nsa40.casimages.com
www.talkbass.com
(5) 

Çocuklu aile

karincaezmezuo #1580866 
Selamlar,

2 yaşındaki kızımın rahatsızlığı nedeniyle motor becerilerinin gelişmesi için yoğun tedavi alıyoruz. Ancak ayna nöronların tetiklenmesinin de son derece önemli olduğu bu süreçte, yaşıtı bir çocukla bol vakit geçirmesi de son derece önemli.

Yakınlarımızın çocukları ile ve parklarda sık sık vakit geçirmeye çalışsak da gerek kızımızın tedavi yoğunluğu nedeniyle, gerekse de yakınlarımızın yoğunluğu nedeniyle süreyi çok artıramıyoruz.

Çocuğu olup evimize düzenli gelebilecek biri en optimum çözüm gibi görünüyor ancak nerden nasıl, ücret konusu nasıl dillendirilir, abes mi vs. kafamız karışık haliyle.

Fikir ve tavsiyelerinize muhtacım :)
(9) 

1 yıllık vize ne demek?

but that was just a dream #1580864 
Arkadaşlar selam,

Annem için schengen vizesine başvurmuştuk, 1 yıllık vermişler ama gün sayısı 90.

Bu 1 yıl içerisinde 90 gün schengen’de kalabilir demek, değil mi?

Eğer öyleyse atıyorum 5 yıllık vizesi olan insanların vizelerinde 360 falan mı yazıyor? Saçma geldi bana zira schengen max 90 günlük olabiliyor, daha fazla kalacaksan oturuma başvurmalısın ya da farklı vize türünde başvurmalısın diye biliyorum. Yanılıyor muyum? Nasıl oluyor çok yıllık vizeler?

Şimdiden teşekkürler.
(2) 

İşyerinde herkese saygılı, nezaketli ama mesafeli olmak problem midir?

psmstc #1580863 
Müdürlerimden yaptığım işimle ilgili olumlu geribildirimler alıyorum. Ama asosyalsin, mesafelisin gibi geri bildirimleri de konuşma içerisinde birşekilde samimiyete bağlı olarak geçiyor.

Özetle sosyalleşmeyi seven ama sosyal iletişim veya sosyal zeka konusunda bir yetişkine göre biraz zayıf bir yapım var. Bugüne kadar güleryüz, saygı ve nezaketle bir de sanırım bu açığımı telafi etmeye çalıştım.

Sizce bu iş hayatında sürekliliğim için büyük bir problem midir? Acaba daha az sosyal iletişim beklentisi olan iş sahalarına mı yönelmeli?

Şimdiden teşekkürler…
(3) 

Izinsiz arazi kullanimi - Bir koy hikayesi

va #1580862 
Koyde baba yadigari tek arazim var dostlar, oylece durur. Dun abim aradi ve birisinin benim arsa kenarina ev yaptigini, yol olarak da benim araziyi kullandigini soyledi (ana yoldan baglanti). Ben de gayet masumane dedim ki kullansin ne olacak.. .

Ancak abim soyle devam ediyor;
Su anda ev yapilan araziye yol iznini hicbir komsu vermiyor, haliyle ileriki zamanda cikip bu yolu ben zaten kullaniyordum diyerek senin arazine cokebilir. Olay sadece su an senin arsayi kullanmasi degil diyor.

Simdi ben binlerce kilometre uzakta bir yerdeyim. Ne yapayim? Yasal cercevede nasil bir caydirma yontemi kullanabilirim?
Bu arada koyde yasli anam babam disinda kimse yok, abim de birisinden ogrenmis.
(4) 

Silikon uçlu kulaklık kulağımda durmuyor?

dejame #1580861 
Yıllardır kulak içine girmeyen kulaklıklardan kullanıyorum. Ama daha iyi müzik ve izolasyon istediğim için kulak içi modellerden bir tane aldım Amazon'dan. Şimdi kargoda, fakat arkadaşımda aynı modeli denediğimde hiçbir şekilde kulağımda durmadı. Farklı boyutta uçlarla geliyor, diğerlerini denesem durur mu acaba?

Daha önce de denediğim silikon uçlular hiçbir şekilde kulağımda durmamıştı. Amazon iade alıyor diye biliyorum ama paketi açıp kullandıktan sonra iade etmek hiç içime sinmiyor.
(5) 

Maaş mı şirket sahibi olmak mı daha kazançlı?

michael_knight #1580859 
Ayda 100 bin lira brüt maaş alan bir çalışanla ayda 100 bin lira kar eden bir şirket sahibini karşılaştırsak hangisinin cebine bir yılda daha fazla para girer?
Şirket sahibinin sadece yeteneği ve zamanını sattığını, herhangi bir malzeme masrafı olmadığını ve 10 bin lira iş yeri kirası ödediğini varsaysak.

Maaşı çalışanın aylık ortalama kazancı 65 bin lira oluyor. Şirket sahibi için nasıl bir tahmin yapabiliriz?
(Pek çok harcamasını masraf yazabilecek ama mesela muhasebeci parası, defter masrafı vs. ödeyecek)
(7) 

kuyumcular vergi veriyor mu?

avatar is back #1580858 
yok kambiyoydu şu bu onları geçelim. adamın eline x liradan altın geliyor, kar koyup satıyor veya x liranın altından bozdurmak isteyenden alıp, karlı fiyattan satıyor. bunu devlet vergilendiriyor mu? çünkü görebildiğim ve konuştuğum kadarıyla kuyumcular hem doların uçuşu hem güvenli liman vs vs deli gibi para kazanmışlar gibi. peki ya vergisi? yoksa ona da kulp bulup vergisiz takılmaya devam mı?
(1) 

test okuma için app

vss #1580857 
200 kadar 20 soruluk testim var. işaretleme anahtarı var arkada. bunu en kolay nasıl okuyabilirim?
(2) 

TR ye gönderim yapan puro siteleri

dudek #1580856 
gümrük sorunsuz satış yapan güvenilir yerler varmıdır,hitcigardan sonra yalan oldu puro maalesef.

Babama bağlama almak istiyoruz

chicha_v2 #1580855 
Merhaba, benim babam emekli öğretmen ve çok uzun zamandır bağlama çalıyor. Emekli olduktan sonra youtube’taki hocalardan nota eğitim izliyor.

Güzel bir bağlama almak istiyor ama kendisinin seçimini beğenmemekten korkuyor. Yanımda bilen olsa da alsak diyor ama kimse o kadar anlamıyor aileden.

İstanbul’dan almak istiyoruz haftaya cumartesi. Beşiktaş’ta oturuyoruz. Arabamız da var. Bizimle ilgilenebilecek ve güzel bir bağlama alabileceğimiz yer önerir misiniz? Babamızı mutlu etmek istiyoruz.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

sakal bakım kremi

1195 #1580854 
sakallarım kısa (2-3 no) iken bir sorun yaşamıyorum ama biraz daha uzayınca özellikle de bıyık bölgesinin kenarlarındaki kıllar dik dik oluyor, beni rahatsız ediyor, uzun sakal olunca evsiz sapsıza dönüyorum. normalde kısa sakalı tercih ediyorum ama 2-3 güne bir uğraşmak da ayrı bir dert.

sakal bakım kremi kullanıp "benim sakallarım daha homojen bir görüntü aldı" diyeniniz var mı? varsa hangi marka allah rızası için. selam ve dua ile.

not: bi yandan saçlar için olan keratin bakım kremimi kullansam dedim, saçma bi hal alabilir, gür gür kalın kalın sakallarım olur da evsizden kaptan mağara adamına downgrade olurum diye vazgeçtim. belki benim gibi bir çılgınlık yapmaya kalkmış olanlar olabilir diye bunu da ekleyeyim dedim, keratin düzleştiriyor imiş.
(2) 

İstanbul Avrupa yakasında mangal yapılmayan sakin güzel piknik alanı

Cezcez #1580853 
Kalabalık olmasın diyeceğim ama kalabalık yine tolere edilebilir. İnsanların dip dibe olmadığı yeşil koşuşturmalı çocuklar için falan neresi var?
(1) 

Şirketlerin ödedikleri vergileri görmek üzerine

biseysorcaktim #1580852 
Şu web sitesinden e-sirket.mkk.com.tr şirketlerin vergi numaralarına baktım, dijital.gib.gov.tr buradan ise ne kadar ödeme yapmışlar (çoğunlukla yapmamışlar) onu gördüm.

* bazı şirketler "matrahsız" yazıyor. bu kar etmedikleri (ya da böyle söyledikleri) için hiç vergi vermedikleri anlamına mı geliyor?

* ilk verdiğim linkte 2919 şirket var, her şirketin ismi çıkmıyor. neden sadece bazı şirketlerin bilgileri yer alıyor orada?

* vatandaş olarak her şirketin ne kadar vergi verdiğini (vermediğini) görme hakkım var mı? nasıl?

* küçük esnaflar için kasanın arkasına vergi levhası asılması yasal bir zorunluluk değil mi, çok az yerde görüyorum bunu. gördüklerim de okunmuyor zaten. internetten vs sorgulanıyor mu küçük esnaf?

* küçükler neyse de; amazon, çiçeksepeti, koç holding vs bi kaç aklıma gelen şirkette "matrahsız" yazıyor sonuçlarda. resmen rastgele sorgu yapıp vergi ödeyen şirket var mı diye baktım, pek başarılı olamadım.
(9) 

aynı ürünler arasındaki fiyat uçurumu neden böyle?

geveze yazar #1580851 
bunları denetleyen yok mu? internette öyle ama mağazalarda aynı bunları denetleyen yok mu?

derdim şu aslında dün şu soruyu sormuştum: www.eksiduyuru.com

dünden beri fiyat araştırması yapıyorum. inanın aynı ürün hiç fark yok biri diyor bin lira, öteki 3500. yani ... değil mi bu? gerçekten 3500 e alsam bana yazık değil mi? ya da ne bileyim bilemedim.


yıllar önce evlerimize satıcılar gelir halk arasında bohçacı çingene gibi isimlerle adlandırılırlardı. onların satışlarında vardı böyle uçuk farklar. o şekilde adlandırmam bu nedenledir. yine de durduk yere kimseyi incitmeyelim. sağlıkla.
(9) 

Dükkandaki kiracımızla kira artışı için sizce nasıl diyalog kurmalı?

psmstc #1580850 
Bir dükkanımız var. Rahmetli babamla kiracımızın arası bazı konulardan dolayı açılmıştı. Şimdi ben adamla yeni, yeni iletişim kuruyorum. Ağabey vs. diyerek saygılı nezaketli bir biçimde.

Rahmetli babam 5 senelik sözleşme yapmış ve her sene %10 kira artış oranı yazdırmış.

Şimdi bu sene kiracının 4. senesi doluyor. Ve yine %10 artış yapacak.

Ve malumunuz ödediği fiyat enflasyona göre ve emsal dükkanlara göre kuş gibi kaldı.

Ama adam öncesinde babamla konuşmuşlar, eski sözleşmenin üstüne yatıp kabul etmemiş. Avantajına çünkü. Bu arada maddi durum olarak hiç ihtiyaç sahibi de değiller. Büyük bir firmanın şubesi

Şimdi ben hazır yeni iletişimdeyken ve (bu ay kira arttırım ayımız) tatlı dil belki işe yarar mantığıyla bir whatsapp mesajıyla abi sizi seven bir kardeşiniz olarak durumumuz böyle böyle annem ve biz geçinmekte zorlanıyoruz sizler bu yıl bütçenize göre bir güncelleme yapabilir misiniz diye yazsam.

Makul olur mu yoksa 1 sene daha bekleyip kira uyarlama davası mı açsak?

Annem bu arada hiç diyaloğa girme diyor. Ve 5 senesinin dolmasını bekleyelim diyor. Öncesinde babamla aralarının açılmasından dolayı. Karşılıklı ihtarname yollandı vb. o sebeple.


Şimdiden teşekkürler....
(7) 

Köpek için gps

avatar is back #1580849 
Kaybolma kaçırılma durumlarına karşı önlem olarak gps ile takip etmek istiyoruz. Çözümler nelerdir? İlk akla gelen gps’li tasmalar. Önerir misiniz? Bir de deriye vücuda falan var mı gps vs? (Bu kısmı hiç bilmiyorum öyle akla geldiğinden mütevellit sordum)
(2) 

En uygun ihtiyac kredisi hangi bankada su an, yakin kullanan var mi?

The_Lollok #1580848 
300k filan lazim. Yakin zamanda kullanan varsa oranini paylasirsa sevinirim :)
(5) 

Bebekler için güneş kremi/losyonu?

gameofannen #1580847 
merhaba. detaylı araştıran var mı hangi markayı tavsiye ediyorsunuz? mineral bazlı demişler ama hangisi mineral bazlı nerden anlıyoruz? bir de bunu büyükler de kullanabilirler mi*
(9) 

şu tip valizler kullanışlı mı

phoarbix #1580846 
normalde dört tekerlekli kabin boy valizim var ama bir haftalık gezilerde beni zorluyor. orta boy bir valiz bakıyorum da eastpak’ın şu aşağıdaki tip modellerini gördüm:

www.amazon.com.tr

standart orta boy valizlere göre daha uzun ve hacimli duruyor ama 2 tekerlekli. bazıları tekerlekler çabuk bozulduğu için bu tip sabit iki tekerlekli olanların daha dayanıklı olduğunu söylüyor ama boyutu da uzun olduğundan taşıması, çekmesi kolay olur mu bilemedim.

mobil görünümden çık