Evin satıldığını biliyorum, kime olduğunu bilmiyorum. Aramadı da henüz. Muhtemelen çıkmam için ihtar çekecek de kira ödeme günü geldi, napayım şimdi ben? Bugüne dek hiç geciktirmemiştim kirayı, bu sebeple gecikirse kabahatli mi olmuş olurum?




 

Size yeni ev sahibinin bildirimde bulunması gerekiyor. Yeni ev sahibiyim, iban da şu diye. Evin satıldığına eminseniz beklemenizde fayda var. Yok emin değilseniz mevcut ev sahibine ödeme yapmazsanız da hukuken kabahatli duruma düşersiniz.

fikox

Aslında onların bildirmesi lazımdı ama madem siz eski ev sahibinize yazıp sattığı kişinin numarasını alın.
(sözleşmelerde genelde 5 gün süre tanınır. 18'inde ödüyorsanız 5 gün sonrasına kadar ödediğinizde sıkıntı olmamalı)

nhk ni youkosu

Size herhangi bir bildirim, bilgi vs gelmediyse evin satılıp satılmadığını bilemezsiniz ki. Kira ödeme günü geldiyse ve size kimse bir şey demediyse her zaman kirayı yatırdığınız hesaba yatırmanız mantıklı olan sanki.

Tapuda ev sahibi değiştiyse bu kirayı kendi aralarında hallederler, ya da yazılı olarak mesaj atın ve kirayı yatıracağınızı, yeni ev sahibine mi onlara mı yollamanız gerektiğini sorun.

Onlardan gelen cevaba göre yatırın parayı, ama mutlaka parayı süre geçmeden yatırın birine.

John Bloor

hocam eski ev sahibi aradı, mesaj yazdı, emlakçı mesaj yazdı ev satıldı dedi. onlar söylemeden nasıl bilicem zaten. kirayı yatırayım mı diye sordum, hayır, sizi arayacaklar dediler, ama ödeme günü geldi arayan soran yok. bu sonra karşıma kirasını vaktinde ödemedi olarak çıkar mı diye endişelendim. elimde ev satıldı mesajları var bu arada.

nic cage

Hukuki yardım alın bence. Şöyle ilginçlikler var çünkü.

www.dunya.com

Ev sahibinin adı adresi belli ise ya da tapudan bulunabilirse posta ile de gönderilebilir kira.

Mirket

bana göre en kötü ihtimal ile eski ev sahibine yatırın kirayı süresi geçmeden, en azın yarın elinizde bir dekont olur.

Normalda yeni ev sahibinin size ulaşması gerekirdi, ama ulaşmadıysa veya siz ulaşamadıysanız çözüm olarak yani.

Yada en garanti varsa tanıdık bir avukata oda yoksa baro avukatına bir danışın.

Rao

Bir sıkıntı olmaz.

Aradığı zaman evle ilgili ne düşünüyor, çıkmanızı istiyor mu? Çıkmanızı isterse, ne zaman çıkabilirsiniz? vs. bunları konuşmak kiradan daha önemli bence. Kirayı hesap atar, oraya yatırırsınız.


.

kartallar yuksek ucar

Apartman yöneticisine sormayı da deneyin isterseniz. Belki onlar biliyordur ve size telefon numarasını verirler. Hatta onları da paniğe sürükleyin. "Apartman masrafı olsa kimden isteyeceksiniz, eski ev sahibinden öğrenin numarasını" diyerek yöneticiyi kullanın.

michael_knight

Hocam elbette size söylemişlerdir ev satıldı vs diye, ama benim demek istediğim elinizde "gerçekten evin satıldığına dair" bir kanıt yok.

Bu oyalama ile kirayı yatıramazsanız, yarın bir gün bu sebepten dolayı size sıkıntı çıkarabilirler.

Diyelim ki biri sizi aradı ve dedi ki "ev sahibi bundan sonra benim, parayı bana at" bu da hukuki olarak yeterli değil sanki!

Ne belli gerçekten evin satıldığı ve o kişinin yeni ev sahibi olduğu?

Siz yine de ev sahibinize yazılı olarak ısrarla şunu yazın;

Lütfen bana yeni ev sahibinin bilgilerini verin ki kirayı yatırayım, eğer vermezseniz ben günü gelen kirayı daha önce yolladığım gibi size yollayacağım. Sonrasını kendi aranızda halledersiniz, kiranın gününü geçirmek istemiyorum.

Elbette bir avukattan danışmanlık hizmeti alın, bizim fikirlerimiz hep mantık üzerine, ama sizin bu kirayı bir şekilde yeni ya da eski ev sahibine yatırmanız lazım.

Yeni ev sahibinin de o kişi olduğuna emin olmak için dask ve tapu fotokopisi isteyin bence.

John Bloor

Eski ev sahibinizden bilgilerini alın, yeni ev sahibi ödeme yapmanızdan kaçınıyorsa hemen yarın durumunuzu anlatan bir dilekçeyle adliyeye gidip ödeme yeri tayini (tevdi mahalli) isteyin. Genelde 1 günde karar çıkıyor. Mahkeme o kişi için banka hesabı açıyor, kiranızı o hesaba yatırıyorsunuz.

Bu konuyu aksatmayın çünkü bu durumlarda mahkeme kiracıyı sorumlu tutuyor, temerrüde düşmüş olursunuz.

Ayrıca yeni ev sahibinin çık demesiyle çıkmak zorunda değilsiniz. Yeni ev sahibi evi tüm sözleşmeyi kabul ederek alıyor, sözleşmeniz hala geçerli yani. Size çıkın diye ihtarname çektikten 6 ay sonra mahkeme açma hakkı var. Normalde çıkmanız gereken şartlar oluşmamışsa çıkmazsınız evden.

ofkeyle kalkanin yerine oturan yazar

Mahkeme ödeme yeri için hesap açma kararı verirse, mahkeme kararıyla beraber yeni ev sahibi adına siz şubeye gidip açıyorsunuz hesabı

ofkeyle kalkanin yerine oturan yazar

Hay Allah razı olsun, bak işi bilen biri nasıl nokta atışı cevap veriyor. Benim gibi sadece tahmin değil :)

Ama bu durumda da şöyle bir sıkıntı var, yeni ev sahibinin kim olduğunu nasıl öğreneceğiz?

John Bloor

Ben olsak eski ev sahibine yollardım parayi,çünkü ev satıldı mı gerçekten,sana belge yollandı mı? Belkide evden cikarilman için yapılan bir komplo,artık kimseye güvenim yok bu konuda. 1 gün bile gecikse kira,sana dava açar.

brnbrs
1

mobil görünümden çık