yok kambiyoydu şu bu onları geçelim. adamın eline x liradan altın geliyor, kar koyup satıyor veya x liranın altından bozdurmak isteyenden alıp, karlı fiyattan satıyor. bunu devlet vergilendiriyor mu? çünkü görebildiğim ve konuştuğum kadarıyla kuyumcular hem doların uçuşu hem güvenli liman vs vs deli gibi para kazanmışlar gibi. peki ya vergisi? yoksa ona da kulp bulup vergisiz takılmaya devam mı?




 

Ben kuyumcuya gittiğimde eğer eft yaparsan X fiyat nakit verirsen Y fiyat diyor. bence gayet net bir şekilde parayı elden aldığında vergi ödemiyor. Bankadan alınca da vergi dairesi gördüğü için ödüyor.

Aslında bu altının bu adama girişini çıkışını da devleti takip etmesi lazım. Ancak görününen o ki etmiyor. Örnek verecek olursak mesela sigara alkol vs bunlar girişi çıkışı takipli ürünler. Ama altın sanırım öyle değil.

Sektörle hiç alakam yok normal müşteri olarak fikirlerim bunlar.

nuevo

İki gündür meşhur olan malum firmanın vergi levhası eğer doğruysa şurada.
eksisozluk.com

Anladığım kadarıyla bütün 3 harfli marketlere satış yapan bir firmanın (ki CEO'su bile var :) ) bu kadar vergi ödediği bir ülkede kuyumcular eğer vergi ödüyorsa, ödese ne olur ödemese ne

Mirket

vermiyor hic bir esnaf vergi vermez.

sizofren06

Bakın şöyle örnek vereyim, son çıkan ipad ve iphone alan bir tanıdığım, faturasını şirketine kestirmeye bile tenezzül etmedi. sorduğumda, aa unuttum falan dedi ama biraz daha kurcaladığımda zaten tüm ticaretin nakit döndüğünü söyledi, hacmin büyük olduğu toptan ticaretin bile. demek ki hiç biri vergi vs ödemiyor. o faturada nerden baksanız 40-50k vergi kazancı vardı.

karincaezmezuo

Türkiye'de vergi verenler sadece maaşlı çalışanlar. Geri kalan kimse vergi vermez. Ondan zaten maassiz calisanlara cennet, maaşlıya cehennem.

logisticsmanager

nakit ve kayıtdışı

bir soru sorcam

kuyumcularla sınırlı değil ki bu konular. Her alanda var.
www.patronlardunyasi.com

diyecevaplandı
1

mobil görünümden çık