Koyde baba yadigari tek arazim var dostlar, oylece durur. Dun abim aradi ve birisinin benim arsa kenarina ev yaptigini, yol olarak da benim araziyi kullandigini soyledi (ana yoldan baglanti). Ben de gayet masumane dedim ki kullansin ne olacak.. .

Ancak abim soyle devam ediyor;
Su anda ev yapilan araziye yol iznini hicbir komsu vermiyor, haliyle ileriki zamanda cikip bu yolu ben zaten kullaniyordum diyerek senin arazine cokebilir. Olay sadece su an senin arsayi kullanmasi degil diyor.

Simdi ben binlerce kilometre uzakta bir yerdeyim. Ne yapayim? Yasal cercevede nasil bir caydirma yontemi kullanabilirim?
Bu arada koyde yasli anam babam disinda kimse yok, abim de birisinden ogrenmis.

 

Adamın yaptığı ev imarlıysa, evinden yola erişim en kısa şekilde senin arazinden geçmek zorundaysa zaten o yolu senden alır. Ama bunu yargı ile mi yapıyor, Belediyeden mi hallediyor, prosedürü nedir, bilmiyorum. Alır ama şu an yaptığı gibi gasp yoluyla değil.

Memleketten bir avukatla görüşmende fayda var.

Bak video buldum.
www.youtube.com

Mirket

git arazini çevir. abin dogru söylemiş. yandaki arazi kadar kendi arazinden yol izni ver. hiç olmadı git arazini sat eger kullanmayacaksan.

sizofren06

Kadastro çagirıyorsun arazininin sınirlarni belirleyip çit cekiyorsunuz. Komsunuz resmi ölçüme itiraz edemez. Umarım arazinize geçmememiştir.

Fritz-X
1

mobil görünümden çık