Kaybolma kaçırılma durumlarına karşı önlem olarak gps ile takip etmek istiyoruz. Çözümler nelerdir? İlk akla gelen gps’li tasmalar. Önerir misiniz? Bir de deriye vücuda falan var mı gps vs? (Bu kısmı hiç bilmiyorum öyle akla geldiğinden mütevellit sordum)




 

GPS mutlaka pil gerektirir. Bu yüzden 2-3 günde bir şarj etmeniz şart. Benim bulduğum, kullandığım ve memnun kaldığım tek ürün Alcatel Move Tracker oldu. Türkiye'de Alcatel Bag Tracker ismiyle cihazı ve Dog Collar kılıf olarak tasmaya takılması için olan deri zımbırtıyı satıyorlar.

Ben çok memnun kaldım (yıllardır). Pili en az 2-3 gün gidiyor. Yani köpek kaybolsa bile ertesi gün arayabilirsiniz. Harita üzerinde yerini de cep telefonunuzdan takip edebiliyorsunuz.

Kötü tarafı: Köpeği değil, ama cihazı çalabilirler. Tasmayı çıkarmaları yeterli olur. Benim için köpeğin maddi değeri değil, kendisi önemli. Bu yüzden kullandım ve çok memnun kaldım.
l

alfired

onun yerine apple airtag daha mantıklı o zaman. 1 yıl giden şarj + yarısından daha ucuza. neyi kaçırıyorum?

avatar is back

airtag gps değil, etrafta iphone varsa onun lokasyonunu kullanıyor. Uydudan almıyor yani veriyi.

nundu

@nundu, yine de çözüm olabilir o zaman. kaybolma yeri dağ başı değil de, şehir içi veya kaçırılma durumuna karşı önlem. her iki durumda da yakınlarda bir apple ile temasa geçerek sinyal göndereceğini ve yerini tespit edeceğimizi düşündük. bu şekilde bakınca mantıksız değil gibi duruyor. ev köpeği değil de, bir kaç kulübe köpeği var. evde olsa zaten işler değişirdi, kaçırılma riskleri var, yıllar önce köpeklerden bir tanesi kaçırıldı mesela. köpeğin anlık gps takibine ihtiyacımız yok, bulamadığımızda bir kaç gün içinde fark edildiğinde sinyal ile son yeri, nerede olduğunu görebilelim yeter mantığındayız

avatar is back

Köpeği çalan insan tasmasında bir cihaz olduğunu farkettiği anda tasmayı çıkarır.. Kötü niyetli insana karşı işe yarayacak bir yöntem değil bence hem de hem pahalı (cihaz fiyatı dışında aylık ödemesi var) hem fazla büyük hem de suya karşı dayanıklı olmayabilir. (su dayanıklılığını bilmiyorum)

Evde yaşayan ve birkaç haftada bir orman gezisine gittiğimiz köpeğim için AirTag kullanıyorum. Onu bir buzdolabı poşetine koyup ağzını sıkıca bağladım sonra güçlü bir bantla tasmasına bağladım. Su geçirmiyor, kopması imkansız (tasmasını koparma huyu olan bir köpek koparabilir)

Kötü niyetli insana çözüm olacak bir şey bence yok.
Pek detaylıca düşünmedim ama belki köpeğin karnına (veya tüysüz bir yerine) cep telefonu numaranızı dövme yaptırmak işe yarayabilir.

michael_knight

Airtag kullanırsanız kesin yerini bulamazsınız. Mesela Airtag olursa, köpek Beşitaştadır. Ama GPS detekli bir cihaz olursa, nokta atışlı yerini görürsünüz, mesela Beşitaş'taki heykelin 1m sağında gibi.

alfired

@alfired daha önce AirTag kullanmadınız sanırım.
"Beşiktaş" kadar genel bir bölge vermiyor. En son AirTag ile iletişim kuran iPhone'un tam konumunu veriyor.
Sizin verdiğiniz örnekte AirTag heykelin 1-2 metre yakınından sinyal verecektir çünkü heykelin etrafında çok iPhone var.

Belgrad ormanında olsaydı ormanda en son yanından geçen iPhone neredeyse oradan sinyal verecekti.
GPS kadar mükemmel çalışmıyor, sinyalin geç geldiği zamanlar da oluyor ama gösterdiği konum düşündüğünüz kadar geniş değil.

michael_knight
1

mobil görünümden çık