(4) 

Ütü kireç temizleme

ananiyimioguz #1581574 
Selamlar ütümüz yeni sayılır fakat içi biraz kireç olmuş, ütülerken çamaşıra düşüyor.

Bunun için bir kaç temizleme videosu izledim ama bana çok ilkel ve yorucu geldi.

İşte içine sirkeli su koyup sürekli buhar veriyor. Dökülen dökülüyor, dökülmeyeni kürdanla tek tek almaya çalışıyor. Kimi tekrar içine kaçıyor.

Yani bana pek pratik gelmedi bunun daha kolay ve kesin bir yolu yok mu? Mesela ütüyü söksem komple?

Ütüde kireç toplama özelliği yok. O tarz bir ütü mü alsak bu sıkıntıyı yaşamamak için?

Veya genelde kaynamış su veya arıtma suyu kullanıyoruz, başka bir şey mi kullanmak gerekiyor saf su falan?

Allibaba'dan ürün alırken bilinmesi gerekenler?

ananiyimioguz #1580997 
Selamlar, ben alibaba yı hiç kullanmadım. aliexpress i biliyorum kullanıyorum ilk çıktığı zamanlardan beri ama son bir kaç yıldır onu da kullanmıyorum.

Aklımda şey diye kalmış, alibaba'da toptan ürün satıldığı için, sadece firma olarak bir şeyler alabiliyorsun, bireysel olarak alamıyorsun. Böyle bir şey var mı?

Bir kaç yüz tanelik bir ürün almamız gerekiyor. Şirket üstüne mi alalım, bireysel mi alalım?

Euro sınırı ne kadar? Sınır aşılırsa gümrükte mi kalıyor? Mesela limit 100 euro, alacağımız ürün 200 euro. Böyle olunca alamıyor muyuz yoksa daha mı fazla vergi ödüyoruz?

Sınırı aşmayınca vergi ne kadar çıkıyor? Vergi + kargo ödeme kısmında hesaplanıyor mu? Yani amazon gibi mi yoksa sonradan masraf çıkıyor mu?

Limite takılmamak için ürünlerin ikiye bölünüp ayrı ayrı faturalanıp kargolanmasını istesek mantıklı mı?

Teşekkürler.
(59) 

Boşanma masrafları ve evlilikte parasal durumlar vol.63925

ananiyimioguz #1580873 
Anlaşmalı olunca çok masraf olmuyor değil mi? Eğer öyle ise bu fikir bir kenarda dursun çünkü en sonunda adaya veda edebilirim çünkü bazı konularda aynı bakamadığımız, yani anlaşamadığımız konusunda anlaşabiliriz gibi duruyor.

Aslında çoğu ayrılmamız veya boşanmamız gereken badireleri atlattık genel olarak ilişkide bir sorun yok. Fakat ekonomik nedenlerden ötürü eşimin beklediği bir koca olamıyorum. Aslında başlarda da değildim neden beni tercih etti diye ayrıca sinirliyim bana kendimi kötü hissettirmeye de hakkı yok ama yine de kendince haklı olduğu için bir şey diyemiyorum.

Kredi kartımı yatırınca ana paramdan geriye sadece anam kalıyor. Kendisi benden 2-3 kat fazla kazandığı için durumu anlamakta zorluk çekiyor. 40-50 bin lira gelirin var nasıl paran bitiyor diyor. 40-50 bin dediği eskinin 4bini işte.

Kirayı bölüşüyoruz, faturalar bende, mutfak alışverişi yemek kartımdan. Yetmezse eşim alıyor. Geriye de alınan eşya, elektronik eşya taksitleri var. Motorum var kredi borcu bittikçe gıdım gıdım onu yükseltmeye çalışıyorum. Sonrasına arabaya çeviricem o yatırımı.

Hal böyle olunca ay başında param sıfırlanıyor zaten. Eşim de eve aldığımız eşyaların bazılarını ödüyor. Gezme tozma olunca o karşılıyor.

Fakat dışarıda bir plan yaparken ben sürekli "bana bakma bende yok" dediğim için sanki paraları karı kızla yemişim gibi "nasıl ya nereye gidiyor maaşın özel günde de bir yere çıkamayacak mıyız" diye çıkışabilir. Halbuki ben sadece hediye alabilmişim mesela. Başka bir plan yapmamışım. Hediye ve özel günlerde lüks mekan takıntısı var. Kendisi de beni götürür bu arada. Ama ben önceki ilişkilerimden alışkınım genelde para harcamamaya veya az harcamaya yönelik planlar yapılırdı. Veya kimse kimseden para harcamasını beklemezdi zaten karşı taraf yaparsa bir plan, jest yapmış olurdu.

Eşimin bir maddi kaygısı olmadığı için böyle dinamikler geliştirmemiş. Tanıştığımızda beni bir yere götürmüştü mesela ödediği tutar benim o anki maaşım kadardı zaten. Ben hayatta öyle bir yere gitmem rahatsız oldum.

Param olsa da gitmem yani bazı şeyler bana saçma geliyor. Ailede maddi durumu en iyi amcam ve yengem var kişi başı 150bin kazanıyorlardır. İkisi de yönetici güzel yerlerde. Onlarda hiç böyle zevkler görmedim mesela. Lüks görüneyim, lüks takılayım gibi bir havaları yok.

Yani öyle zengin kız fakir oğlan durumu canlanmasın gözünüzde ben de fakir büyümedim tek çocuğum, mühendisim, idare ediyorum fakat eşim para harcamayı seviyor. Karşısındaki birisi harcamazsa da sevilmediğini düşünüyor.

Ben çok sevmiyorum dışarıda para harcamayı. O yüzden önceliklerim farklı. Kardeşleri kuzenleri falan da öyle mesela özel bir günde illa lüks bir yere götürmesi lazım erkeğin. Önceden hazırlık yapması lazım.

Yoo ben evde bir şeyler hazırlayıp evde kutlamak istiyorum. Hediyemi de evde vericem. Aa olmaz fakir miyim ben illa güzel bir yere götürülmeli.

Böyle böyle doldum biraz. Hanım da dolmuştur. Zaten çocuk falan da düşünemiyoruz ekonomik sebeplerden dolayı. Yarın öbür gün bir bez bile alamıyor musun der yani.

Zamanla düzelir de demeyin biz düzeldikçe hayat daha da pahalılaşıyor o yüzden giderler aynı oranda artarken bu mücadele hep devam edecek.

Ve anlayışla karşılayamayan veya normal karşılayamayan bir insanla ilerlemek zor. Kendisinin rahat rahat para artırabilen birisiyle, benim de biraz sürekli beklenti içinde olmayan veya dışarıda para harcamayı sevmeyen birisiyle hayatı paylaşmam daha doğru gibi duruyor.

Kendisine de sorsanız ben nelere katlandım, o dışarıda harcamaya yapmaktan aciz mi? diyecektir fakat kendisinin nelere katlanacağı önceden belliydi. Benim kazandığım belliydi. Huyum belliydi. Belli olan şeyler konusunda neden şikayet edilir?

Veya kadınlar neden kendinden daha alt gelire sahip adamlar tercih ederler? Tercih ettin madem, bunu neden hissettirirler? Kafamda deli sorular.

Edit: Bu arada hediye almayan bir insan değilim, alıyorum. Bir yerlere götürmemezlik yapmıyorum, götürüyorum. Param artarsa ilk iş kendisiyle veya komple ailesiyle bir şey planlamak oluyor, onda da sorun yok.

Fakat bunları sürekli yapamadığım için, yapamadığım "her" olayda kötü koca oluyorum. "Ne biçim erkek" oluyorum. Bu topraklarda pek hoş karşılanmıyor. O ay başka harcamalarım oluyor. O yüzden bazen "e yuh yani 2000tl hesap ödeyemedin mi" deniliyor ya, e evet gerçekten ödeyemedim ve bunda gocunacak bir şey görmüyorum hesabıma gelen belli giden belli yani sende varsa sen öde. Veya ben durumları genelde başından söylüyorum. Neden beni o olay ile baş başa bırakıyorsun? vs. gibi sorunlar...
(3) 

Android - Bildirim kaydedilicelere ne oldu?

ananiyimioguz #1580795 
Denediklerimin hiç biri sağlıklı çalışmıyor. Normalde app bazlı history tutardı ben de silinen mesajları veya yanlışlıkla beğenenleri falan görürdüm.

Yeni bir android update ile güvenlik açığı diye kapatıldı mı ne oldu bilen var mı?

Aslında tüm gerekli izinleri de veriyordum halbuki. tabi her bildirimi okuması ne kadar güvenli orası tartışılır ama yine de ben seviyordum.

Çalışan bir yöntem bileniniz var mı?

Yazdığım soruyu oturum sonlandığı için gönderemedim

ananiyimioguz #1580571 
Az önce ufak bir roman yazmıştım fakat yazarken oturumum sonlanmış, gönder dediğimde beni ana sayfaya attı.

Geri gelmeye çalıştım ama olmadı, gitmiş yazdıklarım.
Tarayıcıda network loglarını tutmuyorum, göremedim.
Başka bakabileceğim bir yer var mı tarayıcı veya pc üzerinde?

1 saattir yazıyorum evlat acısı gibi oldu.

Şu kabloyu en uygun nerede bulabilirim? Usb to 2.5mm jack

ananiyimioguz #1580551 
Aslında bir tane buldum ama bence 50 liralık kısa bir şey vardır ülke sınırları içerisinde.

www.hepsiburada.com

tr.aliexpress.com

tr.aliexpress.com

Edit: Ne için lazım derseniz, intercom şarj etmek için kullanılacak.

usb to 2.5mm stereo,
usb to 2.5mm aux,
usb to 2.5mm charging cable

diye arattım ama uygun bir şey bulamadım. aliexpresste 1 dolar olan şey niye 300-500 e satılıyor anlamadım.
(3) 

Transferwise 101

ananiyimioguz #1580465 
Freelance bir işten yurt dışından para almamız gerekiyor.

Euro hesabı istemişler benim var ama onu versem direkt gelmiyor sanırım?

Bir arkadaş wise hesabı aç onu gönder dedi ama açtım, para gönderme seçeneği var, alma seçeneği bizim ülkemizde kapalıymış.

E ne anladık ne kullanacağım ben :/
(6) 

Alkaline pil toplu halde en uygun nereden alınır?

ananiyimioguz #1580435 
Toplu dediğim 50-100 tane falan alacağım. Bunun bir yeri falan var mı toptancısı vs. Marka önemli değil, alkaline olsun yeter.

Piyasadaki AA pillere bakıyorum, çoğu çinko karbon. Milletin alım gücü düştükçe pil kalitesi de düşmüş.
(4) 

Çadır kurmanın yasak olduğu yerler?

ananiyimioguz #1579606 
Geçenlerde hanım dedi ki çadırı kurup uyuyabilmemiz için illa paralı kamp yeri mi olmak zorunda?

Ben de hayır ama bazı ormanlar orman yangınlarından ötürü gündüz kurdursa da belli bir saatten sonra konaklamaya izin vermiyorlar dedim.

Benim bilgilimi yalanlayacak veya güncelleyecek olan var mı çünkü her yeri bilmiyorum.

Mesela sahilleri bilmiyorum. Normalde sahillerde çadır görüyoruz. Bunlara kimse karışmıyor mu? Yani hem paralı hem de parasız yerlerde çadır yasağı olabilir mi?

Gaziantep'ten Aydın'a bir rota çizdik diyelim ve sahil şeridinden gidilecek.

Kalacağımız orman veya sahilleri nasıl seçelim? Her yeri teker teker arayıp sormak mı lazım?
(16) 

Yemek kartınıza ne kadar yatıyor?

ananiyimioguz #1579605 
İl ve tutar şeklinde yazar mısınız?


İstanbul - 5000
(5) 

Erotik zayıflama aleti reklamı

ananiyimioguz #1579468 
Arkadaslar bunu gecen yillarda da sormuştum kimse bulamamisti.

Şimdi bir benzerini gördüm tekrar soruyorum. Belki bu hatırlamanıza yardımcı olabilir.

www.instagram.com

Şu tarz bir aletin reklami dönüyordu birkac sene once.

Bir kadin reklamda oynuyordu ayni bu sekil. Ben cok memnun kaldim diyordu ama sesler ve görüntü bu biçim.

Bana o ilk yayılmış olan video veya reklam lazım bulabilir misiniz?

Edit: Bu arada tabii ki erotik degil de işte o anlam çıkıyor diye öyle dedim.

Edit 2: Video kalitesi kötüydü, 8-10 yıllık olabilir.
(15) 

Oyalanmamız doğru mu?

ananiyimioguz #1579080 
Uzun bir süredir insan ırkı olarak çok azımız dışında geri kalan herkesin oyalanıp gittiğini düşünüyorum ve bu bana rahatsızlık veriyor.

Çünkü ben de oyalanıyorum. Kendi ırkım için faydalı bir şeyler yaptığımı veya yaptığımızı düşünmüyorum.

Kitaplar, kurgular, filmler, diziler, siyaset, ideolojiler hatta dinler.

Kısacık ümrümüzü güzel geçirdiğimizi düşünmemiz/sanmamız için yine kendimizin yaptığı, yani yine kendi beynimizden çıkan araçlar olarak görüyorum.

Bir kitabı okurken veya filmi izlerken o heyecan hoşuma gidiyor. Bir inanca kaptırıp gitmek, ölümden sonraki bilinmezliği doldurmak hoşuma gidiyor. Fakat yoğunlaşma bittiğinde pişmanlık hissi duyuyorum.

Sürekli belli yalanlar kurguluyor, birbirimizi inandırıyor ve bu kurgular hakkında tartışıp duruyoruz. Herkes kendince bir amaç buluyor, kimi dini inancı gereği orada söylenenleri uyguluyor veya uyguladığını düşünüyor en azından iyi hissediyor, kimi farklı duygusal veya bilimsel inanclar geliştiriyor onlara sarılıyor.

Bunu yapıyoruz çünkü birileri öyle istediği için değil de, yapmasaydık eğer türümüzün devamlılığını kendi kendine getiremezdik yani inanç meselesinin de evrimin bir parçası olduğunu düşünüyorum yani bu inancın illa dini olması gerekmiyor.

Fakat her ne olursa olsun, her ne bulursak bulalım oyalandığımızı düşünüyorum. Çoğumuzun "anlamlı" bulduğu şeylerin bile bir yalandan ibaret olduğunu düşünmek bana rahatsızlık veriyor.

Bu konuda ne yapabilirim?
(8) 

Bütün motorlara binmek istiyorum

ananiyimioguz #1578876 
Ülke sınırları içerisinde bunu nasıl gerçekleştirebilirim?

Yani gideyim bir yere ve naked, advanture, racing, touring, chopper..

Sıradan hepsine bineyim.

Hangisini daha çok seveceğime karar vermek istiyorum.

Kiralanıyorsa saatlik kiralayım bir yerden ama bu çeşitliliğe tek seferde nasıl ulaşabilirim?

Edit: Bazen fuarlar oluyor, oralarda binebiliyorsunuz ama süremiyorsunuz.
(13) 

Aramızda youtuber var mı?

ananiyimioguz #1578459 
Yazın yotube a bir video atmıştım birden 100bin izlendi. Ben de bi gaza geldim video atmaya devam edeyim dedim.

Bir de para kazanma olayı varmış onu açayım dedim. Önce dedi ki videoların bilmem kaç izlenmesi lazım ön koşul olarak. Onu geçtim zaten 100bini geçince. (şuan 200bin)

Sonra dedi ki 500 aboneyi geçmen lazım. benim 10 abonem falan vardı. Zamanla 100-200 derken 500 oldu. Para kazanma paneli açıldı. Benden google cüzdan falan bişeyler istedi kart tanımladım banka hesabı tanımladım falan.

Neyse gel zaman git zaman benim toplam video izlenmelerim 250bin görüntülenmeye ulaştı ama henüz para mara yok. şimdi de 1000 aboneyi geç diyor. Yav bu ne her adımda yenisi mi açılacak anlamadım.

abone sayım 980 falan yakında 1000 olurum o zaman mı kazanıcam ben anlamadım bu işten bişey.

hayır vereceği de 1-2 dolar bişeydir allah bilir de heves ettim :(
(8) 

Toplu münasebet partisi

ananiyimioguz #1578398 
Geçenlerde bir tanıdığın çalıştığı yerdeki patronu çalışanlarla veya müşterilerle odasında "partilediği" konuşuluyordu. Bu tescillenmiş bu arada artık.

Sonra konu çiftlerin de bu şekilde takıldığına geldi.

Ben de zamanında dating applerde çift görüyordum ama onlar takılıyordur falan diyordum. Meğer ciddi ilişkide veya evli olanlar da tercih edebiliyormuş.

Biz bi düşündük dedik ki çiftler bunu yapıyorsa artık birbirlerine karşı sevgilerini yitirmiş olmalılar.

Siz ne düşüyorsunuz öyle midir yoksa tüm zevkleri tattık bunu da tadalım gibi bir şey midir?

Olabildiğince sansürleyerek sormaya çalıştım.

Eski duyurularımdan olayı hatırlayanlar olacaktır: www.eksiduyuru.com
(5) 

Şu japon ile yapışır mı?

ananiyimioguz #1578349 
ibb.co

Deri yapistiricisi diye ayri satilan bir sey var ama evde sadece normal japon var.

150 lira falan deri için olan. Ondan alip mi yapistirsam yoksa japonu basayım mı?

150 lira bisey degil ama bir kac damla kullanicam yani bidaha nerede deri yapistirma işi denk gelsin bu yasima geldim ilk defa kullanicam.

Ya da 50 lirayi şu esnafa ver o halleder mi dersiniz? Ayakkabici cantaci falan?

Hem işgence aleti gibi bisey var ya, ona koymak gerekir belki?
(29) 

Anne babanız ele ayağa düşse evinize alır bakar mısınız?

ananiyimioguz #1578323 
Siz de 40 yasindasiniz ve evlisiniz.

A) evime alir bakarim
B) bakıcı tutarim kendi evinde bakılır
C) ben bakamam kardeslerimden biri bakar ona para gondeririz
D) bakim evine veriririm
E) hic ilgilenmem baslarinin caresine baksinlar, devlet sahip ciksin

Edit: Bakıcılar 1000-2000 dolar arası alıyor diye biliyorum bu arada onu da hesaplıyor musunuz düşünürken?
Bakım evine verseniz de yine 500-1000 dolar arası bir ücret isteyecekler.
Kaldı ki her şey dahil mi yani ilaç veya bez paraları dahil olmayabiliyor onları da eklemek lazım.

Harici Klavyedeki Fn tuşunun yerini değitirme?

ananiyimioguz #1578163 
Normalde tuş ataması yapabiliyorum bir kaç tane yerlerini yazılımsal olarak değiştirmem gereken tuşlar oldu.

Fakat şu lanet Fn tuşu ilk basışta bir action üretmediği için olsa gerek, o tuşu tek başına tespit edemiyorum. Yani (Fn + bilmem ne) şeklinde basınca bir çıktı üretiyor ya. E o zaman da o çıktı neyse onu yakalıyorum.

Yani Fn i tek başına tespit edemedim ki o tuşu bir yanındakine atayım da yer değiştireyim.

Bu derdim mac os'da geçerli. Tuş atamaları için Karabiner Elements yazılımını kullanıyorum. Orada ön tanımlı Fn tuş seçeneği var ama onunla değiştirince çalışmıyor. Büyük ihtimalle başka bir şey seçmem lazım ama bulamadım.

Klavye şu: www.monsternotebook.com.tr

Monster a da mail attım bakalım.
(11) 

Evin duvarlarını boyamaya yardım için komşuya ne kadar verilir?

ananiyimioguz #1578109 
Ufak bir yazlığımız var 55-60 m2 falan. Kiracı çıkınca boyatalım dedik çünkü biz de boyasız teslim etmiştik, onlar da boyatmamış.

Annemler de aynı yerde yaşıyor. Emekli genç ruhlu bir komşuları var, tüm sokağın işlerine koşturuyor. Adamın her iş elinden geliyor. Bazen hatır gönül, bazen de 3-5 bişey alıp yapıyor tüm tadilat tamirat işlerini.

Onunla bir boş eve gider misiniz dedim annemlere, bi baksın çok iş var mı diye. Para falan konuşulmadı hiç başta.

O da ilk bakmış burasının yine biraz işi var ya bunu biz yapamayız öyle ufak iş değil demiş.

Bizimkiler de ne olacak ya biz de yardım ederiz, hem ustaya vereceklerine sana verirler işte cocuklar demiş. Öyle deyince (ilk hiç vermiycez mi zannetti bilmiyorum) e şöyle bi baktım da tekrar neyse boyanır ya falan demiş sdfsgjh

Fakat yine rakam konuşulmadı. Öyle bir insan değil az biraz tanıyorum. Sorsak da kesin ne verirseniz işte ya falan diyecek.

Sadece duvarlar boyanacak. Ben 15kg boya kargoladım onlara. Başka ufak tefek şeyler de lazım dediler onları da kargoladım. Annemler de yardım edecek ama genel olarak boyayı o yapacak.

Mesela daha önce annemlerin diğer komşularının bahçesini düzenlemiş, budamış falan 300 vermişler yani bir yemek parasına koşturuyor öyle çok bir beklentisi de yok gibi geldi. Yine de emeği neyse vermek lazım ufak tefek bizimkilerin motoru veya bisikleti bozuluyor mesela yardımcı oluyor da şimdi boya için düzgün bir ödeme yapmak lazım.

www.youtube.com
(6) 

Dolaptaki sebze meyveler donuyor?

ananiyimioguz #1578017 
Dondurucu kısmı altta, normal kısım üstte olan bir model.

Dolap şu: www.hotpoint.co.uk

Üst tarafın en alt kısımda sebze meyve haznelerinde, -dondurucuya değen zeminde yani- ne varsa buz kesiliyorlar.

Daha önce böyle bir şey yaşanınız oldu mu nasıl çözüldü?

Usta çağırmadan çözülebilecek bir şey mi?
(7) 

Otobüsle motosiklet nasıl taşınır?

ananiyimioguz #1577865 
İstanbul'dan Gaziantep'e motoru getirmem gerekiyor. Armut com üzerinden teklif istedim ama hiç yazan olmadı.

Sanırım oradan buraya bu iş için araç bulmak zor.

Otobüse koyanlar duydum ama bir ara böyle bir şeyi merak edip sormuştum, biz o sorumluluğu alamayız demişti bir kaç firma.

Peki koyan nasıl koyuyor, bu işin raconu nedir yani yolcu parası verelim altta getirsinler. Sığar herhalde? Arkadaş koyar oradan ben buradan alırım.

Motor: Yamaha xmax 300

Öte yandan ben nasıl güveneceğim? Tanıdık falan da yok ki. Sizin var mı? Çalınsa falan veya bir çalışan kötü niyetinden okutsa okutur gibime geliyor. Hani düşük bir ihtimal ama yine de gerilirim yani.

Nasıl çözebilirim bu işi? Kendim gidip birlikte mi döneyim? Ama o kadar yolu nasıl çekeceğim, ve de uyurum yani yine kontrol edemem ki sdfdskdg

Son seçenek: Arkadaşla geze geze o kadar yolu gelmel. Hem vlog çekmeye başladım malzeme çıkar ama ölümüz de çıkabilir emin olamıyorum :D
(7) 

Kuvvetli Bir Alkış - Annemi filme çekmişler

ananiyimioguz #1577773 
Kuvvetli Bir Alkış'ı Netflix'te izleyen oldu mu? Normalde özellikle de bizim ülkemizde yayınlanan netflix dizilerini pek sevmem ama bu baya güzel olmuş bence. Bundan önce bir de Bir Başkadır'ı sevmiştim. Bunu da muhakkak izlemelisiniz toplumdaki herkesi tokatlıyor sıradan. Elbet sizin de payınıza bir kaç tokat düşmüştür.

Fakat parça parça giydirmelerden ziyade filmin ana fikri olan anne var ya.

Hah benimki tam ondan.

-spoiler-

kısa dizi, aslında kendisi mutsuz, ilişkisi mutsuz, hayattan bir anlam, bir mutluluk bulamamış bir kadının, çocuk yaparak tüm hayatının merkezine çocuğu koyup, hayattan alamadığı mutluluğu, ilgiyi, sevgiyi, mücadeleyi, çocuğu üstünden gerçekleştirmeye çalışan bir kadını anlatıyor. Çocuğu doğurmuş olsa bile aslında hala karnında taşıyan. Emzirmeyi bırakmış olsa bile hala emzirmeye devam eden bir anne.

soru: ve ben de dizideki gibi çok içe kapanık, depresif bir çocukluk geçirdim. sürekli kendimle konuştuğum bir dönem oldu. liseden sonra açılsam da kelimelerle ilişkim bitmedi. hala sürekli gözlem yapıyorum, tartışmalarda uzun uzun edebi edebi baya baya sürdürüyorum tartışmayı. Böyle bir annenin çocuğu neden böyle oluyor?

-spoiler-

daha geçen yazmıştı acıklı acıklı ıslak kek yaptım bayadır yapmıyordum sadece sana yapardım gel ye diye.
ondan önce de senin adını seslendim tofi (köpeğimiz) pencereye koştu hemen özlemiş demek ki seni bekliyor diyor.

anne adımı söylersen bekler tabi diyorum.

şimdi belki kızacaksınız allahın ruhsuzu diye ama diziyi izlediğinizde daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum. sanırım toplumumuzda çoğu anne böyle.

küçükken de düşerim, olsun annem ben yanındayım.
sınavım kötü geçer, olsun annem ben yanındayım.
iş ararken strese girerim, olsun annem ben sana bakarım.

yahu bir sal gözünü seveyim git gez ülkeyi gez dünyanı gez yeni arkadaşlar edin, sohbet et muhabbet et. Yok. varsa yoksa ben. 30 yaşıma geldim ama o daha kendi hayatını yaşayamadı.

Evlenip gidiyorum artık ona da zorluk çıkarmıştı hatırlarsanız kavgalar edilmişti, ben karşı çıktığı için yeter artık benim yerime kararlar almayı bırak diye çekip gitmiştim. Sonra da diyor ki ben hep senin için yaşadım böyle kolay gidemezsin o zaman bana yaşatmadığın hayatı geri gel.

Ya dedim allah askına sanki ben olmasam sen hayatı yaşayan bir insandın da bunun sorumlusu olarak beni göremezsin hadi şimdi emekli oldun yaşa bakalım dedim. 1 senedir pek konuşmuyoruz hiç bişey de yapmamış yazlıkta oturuyor bütün gün. Arada yürüyüşe çıkıyorlar. Aklı da sürekli bende aramaya çalışıyor yazmaya çalışıyor.

Tekrar söylüyorum bu noktada bana kızacak, hayırsız evlat diyecekler ortadaki sorunu anlamak için kısa diziyi izlemenizi tavsiye ediyorum.

Fakat izleyince tekrar çok üzüldüm. Annemin kişiliğine, benim büründüğüm kişiliğe, kitlesel şekilde bunların yaşandığına..

Bunun çözümü nedir benim yapabileceğim bir şey var mı annem 60 yaşına geldi, onun yapabileceği bir şey var mı? hala ben nasılım diye düşünmekten kendi hayatını yaşayamıyor biliyorum.
(8) 

Bitcoin eski rekoruna geldiğinde, diğerleri neden gelmiyor?

ananiyimioguz #1577560 
Mesela btc 65ten 20ye düşmüştü. yani yaklaşık %70 düştü.
Şimdi bakıyoruz %300 artarak 60lara geldi tekrar.

değerleri bir kanara bırakırsak, insanlar kaç dolara girdiyse şuan o kadar dolara çıkabilirler yine. (enflasyonu saymıyorum)

Fakat etherium a bakıyoruz, eski rekorunun ancak yarısına gelmiş.

doge, shiba falan eski rekoruna gelmesi için 10 kata yakın artması lazım.

Benim hatırladığım genelde top listedeki coinler rekor tazelediğinde hepsi tazeliyordu, şimdi neden göremiyoruz? Btc den sonra mı hareketleniyorlardı yani oradan kar ile çıkan alt koinlere mi kayıyordu yoksa böyle bir kural yok muydu?
(2) 

Veriler flash disklerde / sd kartlarda nasıl depolanır?

ananiyimioguz #1577486 
Bir video çekiyorum da ucu buralara dokunuyor bahsetmem lazım.

Aslında bilmediğim veya unuttuğum bilgilere aratarak ulaştım birazına. Veya bazılarını chat gpt ile tartıştım artık ne kadar doğru bilmiyorum ama bir şeyler oturdu. Oturtamadığım bazı şeyler var. Bilenler varsa maddeler halinde yazsam cevaplayabilir mi?

1- Anladığım kadarıyla sd kartlarda ön bellek olmuyor. Varsa da çok çok küçük oluyor. Bu alan ne için kullanılıyor çok çok küçük ise?

2- Normalde benim bildiğim ön bellekte tekrar erişme ihtimali olan datalar tutulur. Ama bazen düşünüyorum datanın boyutu fazla ise burada ne tutuluyor? O datanın kendisi yerine bellekte bulunduğu adresi mi?

3- Yani bu da düşünüldüğünde, her önbellekte data tutulmuyor, adresin veya meta verinin tutulduğu yöntemler de var diyebilir miyiz? Bunlar hangileri mesela cpu,ram,hdd,ssd önbellekleri arasında ne gibi farklılıklar var?

4- Manyetik disklerde yazma ve okuma olaylarını biliyorum. Katı halli disklerde de öyle. Fakat flash diskleri tam anlamadım. RAM i de az çok hatırlıyorum fakülteden. Fakat ram sadece sistem çalıştığında kullanıldığı için ve geçici bellek olduğu için yani datalar zaten elektrik gittiğinde silindiği için kafama biraz daha yatıyor ama mesela ssd ler tam yatmıyor elektrik bilgim zayıf olduğu için. Bazı animasyonlar izledim. Elektron tutabilen hücreler vardır, oralara elektron yüklenir veya yüklenmez. Bu da 0 ve 1 durumuna karşılık gelir. Böylelikle data yazabilir diyor. Kimisi belli voltaj aralığına kadar tutabiliyormuş yani 1 bit değil 1 byte ya da fazlasını tutabilenler de varmış. Okurken de ilgili adreslerden voltajı geçiriyor, voltaj farklarına göre data okunuyormuş. Fakat buradaki "data tutma" olayını tam anlamadım. Ssd veya sd kartı cihazdan çıkardığımız zaman elektrik yüklü bir şey orada bozulmadan durmaya nasıl devam edebiliyor? Data nasıl korunuyor yani? Pil gibi mi çalışıyor? O kısmı tam anlamadım.

5- Depolama aygıtlarını farklı dosya formatlarıyla biçimlendirdiğimizde, farklı kullanım alanları sunuyorlar kullanıcıya. Çünkü bir miktarı meta veri ve veri kurtarma için kullanılıyor. Başka ne için kullanılıyor bilen var mı? Bir de eğer mesela dataların adresleri de yazıyor ise, bir nevi bu kısma ön bellek diyebilir miyiz?

6- Bir sd kart veya ssd nin hızını ölçerken paket boyutu ve süre seçiyoruz. Sanırım 64kb lik parçalar halinde 10gb lık dosyayı atmak ile 128mb lik veya tek parça halinde 10gb ı atmaya çalışmak arasında farklılıklar var. Dosya ne kadar tek parça ise hız artıyor sanırım. 5mb lık bir görsel ile 5mb lık içinde trilyonlarca klasör ve dosya olan bir şeyi atmak arasında fark var. Ama 5mb lik tek dosyayı da laps diye taşımıyor ki onu da bitlere bölüyor. Bu kısımdaki senaryoları da açıklayabilir misiniz?

7- SD karta dosya yazılırken buffer görevini neresi görüyor mesela fotoğraf makinamda fotoğraf çektim diyelim, buffer makine üzerinde ayrı bir devre değil mi? Bu dolunca çekimde de bir yavaşlık oluyor. Bu neden doluyor, çünkü sd kart yeterince hızlı değil. Yığılma oluyor. Bu esnada bu trafik sıkışıklığını kart üzerinde dağıtmaya çalışan kartın kendisi mi yoksa işlemci mi? Yani hop birader sen şu adrese git diyen kartın devresi mi?

8- Buffer devresi normalde depolama birimlerinde olmaz değil mi? Mesela yüksek hız kapasiteli sd kartlar var. Bunların özelliği üzerlerinde cache veya buffer barındırıyor olması mı yoksa aktarım organlarında kullanılar malzemeler daha mı iletken falan da o yüzden mi hızlı çalışıyorlar?

Danke
(7) 

Diğer inançlara sahip insanların orada kalma sebepleri ney?

ananiyimioguz #1577480 
Veya şöyle sorayım, farklı inançlara sahip kişiler, tek doğru olarak kendilerinin seçtiği yolu mu görüyorlar yoksa "başka dinler de var biliyorum ama biz bu yolu seçmişiz" gibi bir farkındalığa sahipler mi?

Yoksa bu soru inanç ile çelişiyor mu? Yani ben ineğe tapıyorum diyelim, bunun için geçerli sebeplerim var. Farklı bir yoldan gittiğimin ve bizim de kendimizce böyle bir motivasyonumuz var'ın farkında mıyım yoksa diğer herkes yanlış da ben doğruyum gibi bir inanç mı olmalı illa bir şeye inanıyorsam?

Mesela bir hristiyan neden o inancını sürdürüyor? Hani biz diyoruz ya son din bizimki o yüzden buna inanmamız lazım.

E madem son din bizimki gibi bir kanıtlanabilir bir şey var elimizde, diğer farklı inançtakiler neden bizimkine inanmıyor? Bunu sadece biz mi biliyoruz? Bizim savımızı neden onlar benimsemiyor? Öyleyse güçsüz mü bizim savımız?

Bir hristiyanın, bir budistin, bir musevinin hala orada durma motivasyonu nedir yani?

Veya biz nasıl ki tek doğru bizimkidir... gibi bir inançla bağlıysak, onlar da öyle bağlıysa, bizim inandığımız din de onlarınkinden farksızsa, burada bizimkini özel kılan nedir? Başkalarının dinlerine nasıl bakıyorsak, onlar da bizimkine aynı boş vermişlik veya inançsızlık ve yanlışlık ile bakıyorsa, biz de bir illüzyonun içinde olamaz mıyız?

Yani aynı bedende ingilterede doğdunuzu düşünün, büyük olasılıkla hristiyan olacaktınız. Şimdi oradan orta doğuya bakın. Müslümanlığa bakıp ne düşüneceğizi düşünün. Veya yahudiliğe. E şu an aynı şekilde biz de burada müslümanlıktan onlara bakıp aynı şeyleri düşünüyoruz. Demek istediğimi anladınız mı yani tek doğru bizimkidir nasıl diyebiliyoruz, orada doğsaydık başka bir şey diyecektik.

Bir hristiyanın, bir budistin, bir musevinin hala orada durma motivasyonu nedir yani? Sorusuna cevap tabii ki yetiştirilirken büyüdüğü kültür ama yetişkinlikten, yani düşünmeye ve sorgulamaya, araştırmaya başladıktan sonra da kalıyorsa neden kalıyordur? Çok çok nadir din değiştirenler veya dinden uzaklaşanlar var. Diğerleri sorgulamıyor mu?
(1) 

MacOS uygulamasının eski sürümünü indirme?

ananiyimioguz #1577306 
App Store'dan iMovie indireceğim fakat benim sürümüm Ventura 13.4.1,

indirebilmeniz için minumum 13.5 olması gerekiyor diyor.

Şirket cihazı olduğu için update hizmeti IT tarafından kapatılmış durumda.

O yüzden cihazı güncelleyemiyorum.

Bir önceki imovie i haricen indirip kurabilirsem sorun çözülecek gibi.

Çünkü bir kaç ay önce zaten indirim kurmuştum sonra silmem gerekti.

Torrent e falan baktım bulamadım nasıl çözebilirim?
(5) 

İnternet hızlarında neden megabyte değil de megabit kullanılıyor

ananiyimioguz #1577122 
Artık aktarım hızları eskisi gibi yavaş değil ki yani bitler ile konuşmaya ne gerek var?

Direkt desin mesela 10 megabyte download veriyorum diye.

Neden 80 Mbit diyorlar 10MB demek varken?
(6) 

Öleceğini hissetmek

ananiyimioguz #1576991 
İnsan bunu nasıl hissediyor bilimsel bir açıklaması var mı? Genelde inanç olarak malum oldu, melek gördü gibi şeyler duyuyorum ama bir insan öleceğini nasıl hissedebilir?

Çoğu ölüm hikayesinde, ölümden bir gün önce veya birkaç saat önce hissettikleri yönünde şeyler duyuyorum.

Ne oluyor olabilir? Zaten kalp rahatsızlığı var diyelim. Kalbi sıkışıyor diyelim. E hep aynı sıkıntıdan daha önce yatmış bir insan, nasıl sonuncuyu ayırt edebiliyor?

Nasıl sevdikleri ile vedalaşabiliyor? Hormonel olarak bir şeyler değişiyor da o his, şimdiye kadar yaşadıklarının dışında oluyor da, onun artık yolun sonu olduğunu mu anlıyor?
(2) 

2023 nmax 125 i satıp 2018 xmax 300 e geçmek mantıklı mı?

ananiyimioguz #1576942 
Diğer soru da dursun ama büyük ihtimalle ilk ilerleyeceğim seçenek bu olacak. Temiz ve bakımlı 30binde buldum mesela.. yılı biraz eski olsa da konfor performans olarak bana mantıklı geliyor ama kaçırdığım bir şeyler olabilir.

şuan nmaxten de memnunum aslında şehir içi ama şehir çevresi iki kişi turlarken iş görse da can sıkabiliyor performans olarak. O yüzden bir arayış içindeyim.

Bu arada sattıktan sonra sadece 20k koyacağım üstüne. Yani neredeyse başa baş.

Benim motorumdan farklı olarak bulduğum xmax'te kablosuz şarj, uzun tur camı, elcik koruma yok sadece. kalan her şey bendekiyle nmax ile aynı.
(3) 

BENELLİ TRK 502X mi VOGE 525 DSX mi ?

ananiyimioguz #1576937 
Bütçe max 300 civarı. Başka tavsiyeler varsa açığım. 500cc yi geçmemesi ve 2020 model üstü olması yeterli.

Şu komik videoyu arıyorum

ananiyimioguz #1576790 
Annem, babam veya eşim yan koltukta otururken ve aracı onlar sürerken...

Tarzında bir karşılaştırma videosu vardı.

Sürerken gayet haşinler ama yan koltukla olunca en ufak bir kasis, viraj veya hızlanmalarda ortalığı velveleye veriyorlar ya..

Bu durumu abartılı bir şekilde gösteren komik bir videoydu.
(5) 

Vücut ağırlığı ile yapılan egzersizler için youtube, tv app, android app?

ananiyimioguz #1576780 
Pc başında oturmaktan hareketsizlikten hığğk deyip gideceğim.

Spor salonuna gitmeyi deniyorum ama çok sıkıcı geliyor ortamını da sevmiyorum açıkçası. E hazırlanması giyinmesi soyunması da çok zahmetli geliyor. Hep başlayıp başlayıp 1-2 ay sonra bırakıyorum.

Evde hiç denemedim. Evde 1 tane mat ve bir iki dambıl var.

Ama ne yapacağımı bilmiyorum. Fıtığım var 3 tane ellerinizden öper. Onu zorlamayacak şeyler yapmam lazım. Aynı zamanda da sırt kaslarımı geliştirmem lazım ki fıtığım ilerlemesin.

Boy: 191, KG: 110 benim acilen 95 lere inmem lazım. Aslında dışarıdan bakıldığında sadece göbeğim varmış gibi gözüküyor ama ben 90lardan buralara geldim. 90 olunca da baston gibi dolaşıyorum o da rahatsız ediyor.

Hangi adımları izleyebilirim evde?
(6) 

İlk araç alımında ÖTV indirimi kesin mi? Ne zaman gelecek?

ananiyimioguz #1576778 
Bir süredir duyuyorum bunu. Mesela B ehliyetlilerin 125 cc ye kadar motor kullanma izni de bir süredir konuşuluyordu. Çıkacak mı çıkmayacak mı diyorduk ama bu günlerde kesinleşti.

Şimdi ilk araç alımında ÖTV alınmayacağı da gelirse yeni araç almak için bekleyelim.

Ne zamana olur bu olay bilen var mı? Bir de bir kaç sorum var.

Mesela tıpkı engelli indirimiyle araç alma olayı gibi 5 yıl satamama şartı var. Ama o şekilde alınca engellinin kendisi veya 1. derecede akrabaları dışında aracı kullanamıyor.

Bunda da böyle bir şey söz konusu olur mu?

Diğer bir sorum; ben daha önce hiç sıfır araç almadım ama 2. el aldım sattım.

Bu durumda ben bu olaydan yararlanamıyor muyum?

Yararlanamıyorsam bir akrabam üzerinden alırım.. fakat o durumda da aracın kimlerin kullanabileceği durumu soru işareti yaratıyor öyle bir kıstas gelirse sıkıntı.

www.yurtgazetesi.com.tr
(6) 

Cennette neden elma ağaç ırmak gibi fani dünya nesnelerinden var?

ananiyimioguz #1576722 
Ruhani, ilahı bir boyuttan bahsediyoruz. Ama orası için anlatılan tasvirler hep dünyada olan şeylerden ibaret.

Ruh, melek, şeytan gibi kavramlar çok eski inançlardan beri var zaten yani onlar da elimizde vardı.

O zaman kutsal kitaplar artı olarak ne gibi farkı bir boyut katmışlar öbür dünya için?

Köprüler, ateş, huriler falan..
(3) 

B ehliyetlilerin 125cc motor kullanabilecek olmasi fiyatlari nasil etkiler?

ananiyimioguz #1576586 
2023 model nmax 125im var.

Geçtiğimiz Nisan ayinda aldım henüz 2700km de.

Ben 130a almistim. 10bin de masraf yaptim etti 140. Ben aldigim zaman bayilerde motor bulunmuyordu cok zor bulmustum.

Agustos gibi 2.el fiyati 210bin liralara cikmisti.

Sonra hem arabalar hem motorlar gelmeye baslayinca, sifirlari bulunmaya baslayinca suan fiyatlar yine 140 lara kadar düştü.

Ben de tas catlasa dolu motor oldugu icin 150 160a satabiliyorum.

Ama simdi yeni haberle birlikte, fiyatlar artacak ise simdilik bekleyeyim yaza dogru satsam daha mi iyi olur?

Ama xmax 300 almak istiyorum. 200e temiz bulabiliyorum. O da yaza 230 olursa bi anlami kalmaz simdiden satip alsam mi alicisi var?
(9) 

Plakanız XX ASS XXX şeklinde olsa değiştirir miydiniz?

ananiyimioguz #1576515 
Bulunduğum şehirde çok görmeye başladım komik geliyor ama insanlar takmıyor sanırım
(4) 

Şu çalışma masası ayağını nereden bulabilirim?

ananiyimioguz #1576418 
Taşınırken kayboldu bir tanesi, kotu duruyor.

ibb.co
ibb.co
ibb.co
ibb.co
ibb.co
(5) 

Aksiyon kamerası veya video kamera tavsiyesi

ananiyimioguz #1576414 
Selamlar , şu sıralar ürün incelemeleri çekiyorum youtube kanalımda.

Fakat telefona çekiyorum her ne kadar 4k olsa da biraz tırt oluyor.

Yapacaklarımı sıralasam, bana her işimi görecek bir cihaz önerir misiniz;

-Ürün inceleme videoları. Geniş çekim ve yakın çekim.
-VLOG şehir turu, mekan turu, gezi vs.
-Motosiklete takabilirsem de güzel olur.

Ben hiç action camera kullanmadım hayatımda. O yüzden bir kaç sorum daha var.

-Bu işlerde videonun çok sarsılmaması lazım. Gimbal kullanmadan, action cameraların kendi üzerindeki image stabilization sağlıklı çalışıyor mu? Sabit bir el tripoduna tutturdum diyelim..

-Insta360 motorda güzel oluyor fakat onda istersek tek kamerayı kullanarak çekim yapabiliyor muyuz yoksa illa 180 + 180 derece komple çekim mi yapıyor? Yani edit ile kırpılabiliyor sanırım ama hatta ben direkt tek taraflı 120 derece falan çekebiliyor muyum o önemli yormaması açısından.

-DJI Action 2 tavsiye eder misiniz boyun askılı tripodlu bir paket buldum.

-Diğer bulduklarım dji osmo action, go pro 11, 13.. neye göre seçicem bilmiyorum.
(14) 

Çiftler arasında 2.el - sıfır eşya problemi

ananiyimioguz #1576268 
Selamlar duyuru, çiftlere bir sorum var. Ben kendi kullandığın şeylerde temiz ise 2.el i dert etmiyorum. Temiz bulduysam veya fiyatı çok uygunsa 2.el tercih ediyorum.

Daha önce çok 2.el telefon aldım. Şu an kullandığım klavye 2.el. Veya motor montumun biri 2.el. Fotoğraf makinem 2.el vs.. Şimdi ben bunları sıfır alamaz mıydım, alırdım ama bu sayede fazlada bir lens daha aldım mesela. Veya fazladan gittim bir mouse aldım en basitinden. Ölçeği küçültüp büyütebilirsiniz.

İstanbulda yaşarken sarıyerde sosyete pazarı gibi bir yer vardı arada oraya da giderdik ailece. CHP kadın kolları gibi teyzeler gelip orada kaliteli ama kullanmadığı eşyalarını satardı. Normalde 50k ise 10k ya alabiliyordun mesela temizliğine göre. Veya bin liralık bir şeyi 200 liraya alabiliyordun. Bunlar herhangi bir ev eşyası veya kıyafet olabilir.

Bana o yüzden bu tarz bir alışveriş tü-kaka gelmiyor. Temizler kullanırsın yani ne olabilir şimdiye kadar hiç sorun yaşayan görmedim. Ve bunu dert etmeyen bir sürü insan tanıyorum (statü farkı gözetmeksizin)

Daha önce eşimle böyle bir pazarı gezmiştik ama iğrenir şekilde baktığını hissettim. Pek bir şey de almadı. Halbuki oraya gelenlerde pek sınıf farkı da yoktu, karışıktı. Ama eşim çok lazımsa gider sıfır alırım kafasındaydı. Ya bi tadını çıkar belki güzel bir şey görücen, antika bir şey bulacaksın belki, ama ruhen hiç orada değildi.

Elektronikte de mesela faturalı, garantili alabilirsin, yine için rahat eder. Tabi anlamak lazım biraz almadan önce iyice kurcalamak lazım.

Sizde durumlar nasıl bu konuda fikirler örtüşüyor mu? Zıt olanlarınız varsa nasıl üstesinden geliyorsunuz bu farklılığın?

Eşim nedense bu konuya çok uzak. Mecbur kaldığımızda sesini pek çıkamıyor gerçi. Mesela evlenirken bir yazlık boşaltılıyordu komple. Pek kullanmamışlar, sadece yılları biraz eskiydi, komple bir evi almıştık 20k falan tutmuştu mobilyasından beyaz eşyasına kadar. O zaman sıfır dizsek 100k gidecekti ama nakitimiz yoktu o kadar mesela.

Ben de sevindim aa ne güzel normal karşıladı falan diye ama zaman içerisinde çok dillendirdi bunu bi ev eşyasını bile sıfır alamadık diye.

Şimdi yavaş yavaş ikimiz de kimin parası artarsa değiştiriyoruz parça parça gerçi ama yine de benim penceremden bakınca böyle sanki mutluluğu sıfırı mı getirecek yani evde huzur olsun yeter diye bakıyorum.

O nasıl bakıyor anlamıyorum. 2. el bir şey bakıyorum mesela ev için sahibindenden. Biraz "bana bunu mu reva görüyorsun" gibi bir vibe veriyor. O yüzden tam anlamıyorum ama ben yorumlamaya kalksam da şey gibi geliyor sanki böyle burnu havada bir şekilde "bunu mu hak ediyorum ben, hayatta herkes her şeyin en iyisini hak eder, kendimize uygun gördüğümüz şeylere pak püü, en kötü durumdaki arkadaşlarım bile her şeyin sıfırını alıyor" gibi düşünüyormuş gibi hissediyorum.

Fakat ben kendimi böyle bir yarış veya ölçüm içinde görmüyorum. Kendisi öyle geçim sıkıntısı görmemiş bir insan da değil yani normalde yetişirken yüksek bir refah içinde olmamasına rağmen büyük ihtimalle kendini yetiştirirken yüksek refah beklentisiyle ilerlemiş, tamam başarılı da yani her şeyin en iyisini hak ediyor fakat ben bir yerde ceo da olsam evimde niye 2.el berjer var demem yani. Sevdim, mantıklı geldi, 3'te 1 fiyatına aldım, artan parama da başka bir şey alırım derim.

Bu konuyu nasıl çözebiliriz sizce? Kendimce şey diyorum "ne güzel yeni alınmış temiz ürünü yarı fiyatına satan bulmuşum, ama eşimin takıntıları yüzünden gidip 2 kat daha fazla borca girip sıfır alacağım ve bu hayattan aldığı mutluluğu da diğerini aldığım senaryoya göre 2 kata mı çıkaracak gerçekten?"

Belli bir takıntı da söylemiyor mesela hijyen ile ilgiliyse temizletirsin falan ama yok direkt "ben niye 2.el alayım" gibi net bir görüşü var. Sizce bende mi bir varoşluk var yoksa hanımda mı fazla sofistikelik var anlamış değilim.

Mesela bir çok kadın dolap gibi uygulamalar falan kullanıyor. Alıyor, satıyor vs. Kendi çevresinde pek kullanan yok mu veya böyle bir şeyin ayıp ya da tü-kaka karşılandığı bir çevrede mi büyümüş bilmiyorum. Ama çok uzak böyle şeylere. Kullanmıyorsam kardeşime veririm diyor. Beğendiysem de gider sıfır alırım diyor. Kontrol etmeyecek kadar paramız olsa tamam yapsın da sonuçta mantıklı kullanmak lazım parayı da.

Eşim bana veya eve lazım olan bir şeyi "askim bunu iş yerinin orada buldum çok az kullanmış güzel yakaladım" diye getirse ben çok mutlu olurum. Çok kötü durumda olmadıktan sonra sıfır ile 2.el arasında bir fark gözetmem. Sonuçta bir ihtiyaç var, giderildi mi, giderildi. E daha ne. Ben biraz kullanınca 2.el olacak zaten.

Ama buralarda insanlar pek 2.eli hoş karşılamıyor sanırım, kültürel olabilir mi? (gaziantep) gösteriş falan da had safhada. eşimde öyle çok bir karşılığı yok aslında düğün çok mütevaziydi, e eşyaların çoğu sıfır değildi zaten dediğim gibi. Ama bunlar böyle olması gerektiği ve hayatı yavaş yavaş kendimiz kurarız diye düşündüğüm için bana çok üzüntü verici şeylermiş gibi gelmiyor. Ben mesela eşimle olmak istedikten sonra yere minder koyar otururum yani onu mu dert edicem. Kendisi de belki oturur imkan yoksa ama bu ona üzüntü verir işte fark o sanki.

Bazı çiftler tanıyorum, bir şeyi uyguna düşürünce çok sevinen koşa koşa mutlu mutlu eve giden. Ama eşimde bir burukluk, üzüntü oluyor. Acaba ah o diğer fabrikatör zengin koca adayını reddetmeseydim mi diyordur içinden :( (öyle bir şey yok da misalen diyorum, belki de öyledir bilemeyiz)

Edit: araç konusunda böyle bir takıntısı yok, 2.el alabiliyor.

r10 net davetiya kodu olan varsa atabilir mi?

ananiyimioguz #1576131 
teşekkürler.
(3) 

Takipçi botu ne oluyor? Kodlayanınız oldu mu?

ananiyimioguz #1576122 
Biriyle tanıştım, yazılımcı olduğumu duyunca tiktok, instagram hesaplarını canlandırmak istediğini söyledi. Diyor ki takipçi falan satın alma olayları var ancak ben onlara vereceğim parayı ve hatta bir kaç mislini sana vereyim, onlar nasıl yapıyorsa, onların yazdığı programı sen yaz sonra bana onu sat diyor.

Cidden bazı insanlar yazılımcı görünce tüm yazılımları tek bir kişi yapabilirmiş zannetmesi tuhaf geliyor ama sorun değil öğrenilir bir şekilde.

Fakat ben mantığını anlamadım bilen varsa aydınlatırsa sevinirim. Ben hesaplara dışarıdan müdahale edemem ki şu şu hesapları takip etsinler diye.

Bunu şu şekilde yapan olduğunu biliyorum, mesela kapalı profilleri gösteren uygulamalar vardı belki hala vardır, o uygulamaya giriş yapıyorsun zaten artık kontrolü başkalarına vermiş oluyorsun. E onlar da sana bir hizmet veriyorlar ama senin hesabından da başkalarını takip ettirebiliyorlar. Bu bir yol.

Başka bir yol, yapay zeka ile çalışan chat bot ile yabancı numaralardan insanlara whatsapptan falan yazıp, şu hesabı takip ederseniz şu kadar para göndereceğiz gibi mesaj atmak.

Bunları anlarım da, bir kod yazayım ve tarkan hesabına + 500bin takipçi gelsin gibi bir olay nasıl yapılıyor?

Parayla yapanlar nasıl yapıyor? Demek ki çalışıyor bir şekilde?

Bu arada hesapların aktif olması şartı koşulmuyor maksat sadece sayı yüksek gözüksün. Aktif beğeni falan beklenmiyor.
(2) 

İlk yıkamada yamulan elyaf monta ne yapilir?

ananiyimioguz #1576049 
Hanımla ikimizin severek giydigimiz michelin lastik adami gibi montumuzu makinada hassas camasirlar modunda 30 derecede yakayayim dedim ne olabilir..

Meger etiketinde sadece elde yikayin yaziyormus sonradan fark ettik.

Icindeki elyaflar topak topak oldu homojen dagilmis halde degiller.

Bunlara yapacak bir sey olur mu? Iade veya onarima da almazlar sanirim etiketi disinda kullanildigi icin :/ haniminki zaranin benimki hummel ın

Çöp olmamistir umarim.
(4) 

Kriptoların rekor tazelemesi ne zaman olur sizce?

ananiyimioguz #1575999 
veya tazeler mi?
(6) 

A2 ehliyet ile 700cc motora binersem ne olur?

ananiyimioguz #1575991 
Biraz geçiyor limiti ama konuda hiç sorun yaşayanınız oldu mu?
(3) 

4K 3D film neden bulamıyorum?

ananiyimioguz #1575779 
Benim arşivim vardı 10-15 tane film olan bu şekilde ama artık 3d tv mi kaldı deyip silmiştim geçtiğimiz sene. Zaten çok yer kaplıyorlardı hdd de.

Fakat şimdi vr gözlükte güzel oluyor diyorlar deneyeyim diyorum ama bulamadım.

Ya 4k var ya da 3d full hd var internette filmler.

Hem 4k hem 3d olacak şekilde bulamadım. Bilen var mı?
(3) 

Fatih Altaylı'nın saati?

ananiyimioguz #1575773 
Şuradaki saati nedir kesin ben bir yerde inceleyip bakmıştım ama pahalıydı diye hatırlıyorum marka model hatırlayamadım.

youtu.be
(1) 

Head & Shoulders Şampuanın sahte olduğu nasıl anlaşılır?

ananiyimioguz #1575746 
Selamlar, bir süredir saçımda kepek oluyor fakat benim saçımda hiç kepek olmazdı şimdiye kadar.

Hep aynı şampuanı kullanıyorum. Stres falan desek kıralını yaşadığım zamanlar oldu yine de kepek olmamıştı.

Fakat son zamanlarda olduğu için şampuandan şüpheleniyorum. Son 1 yıldır şampuanı hep aynı yerden alıyorum (şehir özelinde bir market zinciri).

İnternette sahte şampuan videolarını da görünce aklıma geldi. Popüler markalarda çok sahte olayı dönüyormuş.

Ben bunu nasıl anlayabilirim?
(4) 

Düzenli olarak VR gözlük kullanan var mı?

ananiyimioguz #1575595 
Ben 1-2 haftadır kullanıyorum. Bende şöyle bir sorun yarattı. 1 saatlik kullanım sonrası gözlerim kan çanağına dönüyor. Kuruyor. Acıyor. Kızarıyor. Kapanmaya başlıyor. İnanılmaz yoruluyor. Yatıyorum kalkıyorum tüm günü kıpkırmızı gözlerle geçiriyorum.

Gözümden uzaklaştırıp denedim ayarı var ya hani. Bir şey değişmedi. Gözüm 1.25 derece aslında çok değil ama gözlükle denedim. Durum yine aynı.

Neden böyle oluyor 1 saatte pert oluyorum, içerisine 4k film atıp izleyeyim diyorum, ortam çok güzel, aşırı net, sinemadan daha iyi neredeyse.

Fakat filmin yarısında işkenceye dönmeye başlıyor. Bu tarz bir sıkıntı yaşan var mı? Çözümü var mıdır?
(3) 

Harry Potter sorusu

ananiyimioguz #1575589 
Ben seriyi melez prense gelince bırakmışım, lisedeydim o zamanlar.

İzlemedigim son bölümleri şimdi izleyeyim dedim biraz geç oldu ama :D

Kafama bir şey takıldı aydınlatabilecek var mı?

-spoiler alert-

Harry, Snape in göz yaşlarında anılarını izlerken Snape ile Dumbledore un bir konuşmasını görüyor. Snape diyor ki, harry potter ı ne olursa olsun korumanı ve kollamanı istiyorum. Dumbledore da karsılığında ne vereceksin? Diyor. Snape de ne istersen diyor. Ne istemiş olabilir Dumbledore Snape'ten?

Gece "yapma dumbledore yabanci degiliz" diye bitmemistir herhalde, filmde bir ipucu var miydi?
(6) 

Motoruma bakmaya geldiler ama ödemeyi eminevim yapacakmış?

ananiyimioguz #1575563 
Selamlar motorum ilandaydı bugün gelip baktılar beğendiler.

Ancak hafta içi ödemeyi eminevim mi dedi öyle bir şey onu da tam hatırlamıyorum da..

Bizim orada paramız var zaten bir miktar. Bu motoru da aldı göstericez biz oraya ödeme yapmaya devam edicez ama parayı size oradaki yetkili gönderecek dedi.

Bakın bu da konuşmalarımız dedi yetkiliyle görüşmüşler. ruhsat faturası, e devlette araçlarım menüsündeki görüntü, tramer sorgusu vs. istiyorlarmış.

Bunlar okeyse 1 saatte hallederiz dedi haftaiçi.

Tamam ben de bir araştırayım parayı versinler de sorun değil dedim ama nasıl yapsam bilemedim dikkat etmem gereken bir şey var mı daha önce böyle bir şeye girişen oldu mu?

Edit: isterseniz eminevime gidip yetkiliyle de görüşebiliriz dedi
123456789  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık