Baba koltuğu - Tv koltuğu için kılıf ?

ananiyimioguz #1500642 
Az önce babam aradı. 4 yıllık bir koltuğu var memlekette severek kullanıyor.

Ama deri diye almışlar ama hakiki değilmiş sanırım hep koptu falan diyor.

Bunun için geçmeli ve lastikli bir kılıf var mıdır?

Düz örtü hoş durmaz dedi. Bulamazsa öyle bir şey yapacak tabi yine de.

Şunun aynısı: koclar.com.tr

Bunlar için tasarlanmış özel bişeyler var mı?
(1) 

Levent Kırca ve Oya Başar neden ayrıldı?

ananiyimioguz #1500285 
Teknik bir aksaklık oldu diyor oya başar ama :D

www.youtube.com

Ben bu olayı bilmiyordum, geçenlerde aklıma geldi bir bakındım.

Tam olarak bu tarz saçma bir sebeple mi ayrılmışlar?
(6) 

Camı çok rahat silen ve leke bırakmayan bez?

ananiyimioguz #1500284 
Herhangi bir mikrofiber bez yeterli olur mu yoksa bir zamanlar yabancı bir akrabamız bize geldiğinde bir cam bezi bırakmış. Annem onu kaybetti ama hep söylenir durur o bez çok iyiydi fısfıs yapıp silerdim leke falan kalmazdı diye. Hatta sanırım suyla sildiğinde bile leke bırakmıyormuş.

Diğerleri daha uğraştırıyor demek ki diye anlıyorum..
(8) 

Hazır alınabilecek en iyi mantı hangisi sizce?

ananiyimioguz #1499145 
Etrafımda popüler marketlerin hemen hepsi var. Hangisinden alayım?
(2) 

Drone veya RC araba alsam mı?

ananiyimioguz #1498976 
Şu sıralar yazlıkta takılıyorum. Değişiklik olsun, eğlence çıksın diye bir oyuncak alayım dedim.

Nedense bana böyle şeyler bir hevesle alınıp heves geçince kenara bırakılacak şeylermiş gibi geliyor. O yüzden çok bir bütçe de ayırmadım.

Daha önce drone uçurmuşluğum, uzaktan kumandalı araba kullanmışlığım var. Kontrollerle ilgili bir sorunum yok. Ama hiç bana ait bu tarz bir oyuncağım olmadı.

Şimdi köpeğim de var bir tane, daha 1 yaşına gelmedi. Araba alırsam onu da koştururum belki.. dedim ama dediğim gibi çabuk sıkılabilirim.

Bisiklete sürekli bir şeyler taktırdım, kenara bıraktım.

Elektrikli scooter aldım baya turladım, şimdi çok az biniyorum. Yine de iş görüyor ama eski hevesim yok yani.

Ne diyorsunuz kararsız kaldım. Max. 1000 liraya kadar bir para harcayasım var sanırım o yüzden giriştim böyle bir şeye. Benzer tecrubesi olan varsa alirim
(3) 

Chrome eklentisini android cihazda nasil calistirabiliriz?

ananiyimioguz #1498686 
Chrome da bir eklenti var, netflix veya youtube izlerken turkce altyazi ile birlikte ingilizcesini de gösteriyor.

Android üstünde calisan google chrome a eklenti yuklenmiyor.

Ben de dedim ki bari tablete Windows yükleyeyim shdjfjg

Limbo emulator diye bir sey var. Android uygulamasi. Sanal bir alan oluşturup isletim sistemi kurabiliyorsunuz.

Tam yapicam diye heyecanlanmistim ki, emulator, cihazin ses kartini gormedi. Ses cikmayacaksa napicam ben windows calistirip. Oradan yuruyemedim.

Aklina baska bisey gelen var mi?
(2) 

Instagram gönderilerini hikayeme ekleyemiyorum

ananiyimioguz #1498434 
Kendiminkiler dahil. Eski tarihli forumlarda ceza almışınızdır yazmış birisi aynı sorunu yaşayan kişiye ama zaten 300 takipçim var kim niye şikayet etsin anlamadım.

Paylaşmaya çalıştığım gönderiyi paylaşan hesap da gizli değil bu arada.

Eğer bir ceza falan geldiyse bile bu konu için Instagram'a nasıl ulaşıyoruz?

Edit: Sanırım buldum ya.. Hikaye oluşturup paylaşmadan önce bir şeyler ekliyoruz ya. Oraya "yeniden paylaş" diye bir seçenek gelmiş. Kendi gönderilerimizi de başka gönderileri de oradan seçmemiz gerekiyor artık sanırım.

Edit2: Yok öyle de olmuyor. Video paylaştım ama üzerine tıklayıp da gönderiye git denmiyor. Fotoğraf gibi ekliyor. Rezil oldum sosyeteye :p

Bu arada başka bir hesapta denedim, onda çıkıyor bir videonun altındayken paylaş dendiğinde hikayeye ekleme seçeneği
(4) 

Fake whatsapp ve sevgili telefonu izleme olaylarının tespiti?

ananiyimioguz #1498403 
Mobil yazılımcı ve yıllardır android modifikasyon uygulamaları ile uğraşan biri olarak, bana bunun tespitini soruyorlar ama ne ben denk geldim de ne çevremde yapanı duydum. Bu işler nasıl oluyor? Yani yapmak için sormuyorum inanın, tespit etmek için soruyorum. Çünkü bana sorular genelde "sevgilim benim telefonuma böyle bir şey yapmış mı bakar mısın" yönünde oluyor.

Whatsapp için düşünürsek mesela, kişi sevgilisinin telefonunu açıyor, whatsapp ı siliyor ve yerine başka whatsapp yüklüyor sanırım. Bunu sürüm sayfasından veya google play o uygulamayı görüyor mu update için falan oradan tespit edebilirim gibi. Ama şimdiye kadar bir tuhaflığa rastlamadım.

Ama telefon izleme, gelen bildirimleri okuma veya konum bilgisi paylaşma gibi olayları nasıl gizli yapıyorlar?

Telefonda arka planda servisler çalışıyor. Yüklediğiniz bir uygulama eğer üzerine bir de sistem yöneticisi olarak tanımlandı ise gelen bildirimleri, mesajları, konum bilgisini okuyabilir. Android bu konuda biraz denetimi artırdı aslında artık bir uygulama arka planda çalışıyor ve konum bilgisine veya mikrofona erişiyorsa yukarıda bildirim çıkıyor ama dediğim gibi uygulamaya ek izinler verilerek bu aşılıyor olabilir.

Benim merak ettiğim, hadi bunları yapıyor da, yüklediğimiz uygulama, uygulama listesinden nasıl siliniyor? Büyük ihtimalle sistem uygulamalarından biri gibi davranıyor. Başka türlü yani kişi fark eder yeni yüklenmiş bir uygulamayı. Zararsız gibi gözükse bile aa bu yeni bir şey der. Ama bu farkındalıktan bile kurtarıyorlar kendilerini nasıl bir yöntem izledilerse.

Yapan eden kullanan var mı. Sanki kimse bilmiyor ama herkes kullanıyor gibi geliyor. Ve bu konuyu kız arkadaşımla beraber merak ettik araştırıyoruz, birbirimiz telefonlarına yüklenmesi gibi bir durum söz konusu değil.
(14) 

Bergamot aromalı çay / Earl Grey çaylar ve aradığım lezzeti bulamamam

ananiyimioguz #1498102 
Her şey seneler önce twinings'inkini denememle başladı. Normalde çay severim ama öyle gurmeliğim falan yoktur. Daha doğrusu iyidir kötüdür derim çaya ama takmam yani.

Neyse o earl grey'den sonra unutamadım. Gittim lipton'unkini aldım aynı buram buramlığı alamadım.

Beta Tea'nınkini aldım geçen. Çok övülmüş. O da yani sanki normal çaya eğilip sadece bergamot bergamot demişler, öyle bir bergamotlu çay.

Dedim acaba hepsi böyleydi de ben mi yanlış hatırlıyorum twinings'i. Alayım tekrar dedim. (zamanında kendi ülkesinde içmiştim). Şimdi kurlar artmış ulan yarım kilosu 350TL :D

Çayın kilosu 50TL değil mi normalde bu nedir arkadaş ya. Yine de merakımı gidermek için sallama paketini aldım küçüklerden.

Allahım o neçe lezzettir. Neçe aromadır. Neçe kokudur. Buram buram hissettim yine.

Bana bunun aynısı ama daha uygununu bulur musunuz :(
(2) 

Şu renkli çoraptaki leke nasıl çıkar?

ananiyimioguz #1498097 
Şu meşhur vanish kosla oxi action falan döktük, deterjan gözüne de döktük yıkadım ama bana mısın demedi. Akrabalar gelmişti biri giymiş. Nereye girdiler çamura mı battılar yağa mı daldılar bilmiyorum ama bu şekilde yıkanmış, çıkmamış. Geç fark ettim. Çorabın da anısı var atmak istemiyorum. Beyaz olsa çamaşır suyuna batırırsın ama renkli kumaştan zorlu leke nasıl çıkar? Kumaş boyasına falan daldırsak diyeceğim ama aynı rengi tutturmak zor. Ne yapsam bilemedim.

www.hizliresim.com
(2) 

Conan Exiles hakkında bilgisi olan var mı?

ananiyimioguz #1494959 
XBOX Game Pass içinde görünce deneyeyim dedim.

Single Player oynuyorum. Gayet uğraştırıyor, güzel zaman geçirmemi sağladı.

Normalde çok oyun oynamazdım eskiden olduğu gibi ama sardı baya. ARK aynı etkiyi yaratmamıştı mesela çok karışıktı. Bu biraz daha anlaşılır.

Yine de çözmediğim bir kısım var. Pet yetiştirirken crafting çok uzun sürüyor bunu kaç saat beklemem lazım? İlerlemiyor gibi neredeyse. Hızlandırmanın bir yolu var mu?

Bir de yeni şeyi fark ettim, settings e gidip server ayarlarından admin olursanız, admin paneli açılıyor ve level artırabiliyorsunuz, ölümsüz olabiliyorsunuz falan. Zamanı hızlandırma gibi şeyler gördüm, işe yaramadı. Yine server ayarlarına döndüm orada crafting time çarpanı var onu artırıyorum, bana mısın demiyor hatta komple crafting duruyor bazen.

Buglar var yer yer. Onla mı ilgili acaba?

Bir de admin paneli kurcalarken oyun kapandı 50gb update gelmiş. Yahu zaten oyun 100gb. Neyin nesi, crash oldu da onun yüzünden mi.. anlamadım. Yoksa normal mi böyle büyük boyutlu updateler?
(12) 

Tur teknesi nasıl seçilir?

ananiyimioguz #1493816 
Gittiniz bir tatil beldesine, sahil boyunca tur tekneleri var. Yok işte bizim şöyle müşteri kitlemiz var böyle eğlencemiz var, koylarda şu kadar duruyoruz, şu kadar koy geziyoruz falan hepsi bir şey anlatıyor ama bana hepsi aynı gibi geliyor. Kimi işte konsept yapmış süslemiş falan.

Hiç öyle müşteri kitlesi olayına da inanmıyorum mülteci kampına dönüyor sanki hepsi. Yemek var dedikleri de mangalı yapıp önüne atıyorlar, öyle çok düzenli titiz bir ortam da olmuyordu diye hatırlıyorum.

Aramızda tecrübeliler var mı özellikle nesini soralım? 10-15 tane tekne var burada.

Edit: Yer Didim
(8) 

Gündoğdu kaşar neden bu kadar ucuz?

ananiyimioguz #1493805 
Geçen ayda yine kampanya vardı 2 kilo kaşarı 70 liraya almıştım şimdi yine yapmışlar.

www.hepsiburada.com

Kaşardan çok anlamam ama tadı fena değildi.

Şimdi diğer markaların kaşar fiyatlarına baktım da çok anormal bir ucuzluk var.

Gıdadan anlayan biri bakabilir mi absürt bir şey yemeyelim şimdi uyguna alıyoruz diye.

Siteleri de şurada: www.gundogdugida.com

Biraz reklam gibi yazmışım ama :D 1 ay önce tanıdım firmayı. Normalde bilmem etmem.

Edit: Bendeki paket www.hizliresim.com

Bir de geçen ay olduğu gibi 70TL idi 2,1KG olan paketler ama kampanya bitince 90 olmuş tekrar. Trendyolda falan 80e bulunabiliyor www.trendyol.com

Ama ara ara 2,1KG taze kaşar peynirini(öyleyse eğer) 70 liraya vermeleri hala tuhaf geliyor. Bir de soğutuculu buzlu pakette falan gönderiyorlar, kargo da sağlam hani.
(4) 

JS bilen online birisi var mı aramızda?

ananiyimioguz #1493112 
React Native projesinde tuhaf bir yerde takıldım. Bir fonksiyon içerisinde işlem yaptırıp return olarak işlem sonucun yazıyorum, çağırdığımda düzgün geliyor.

Fakat async olarak bir kütüphaneden çektiğim cihaz batarya durumunu return ettirdiğimde gelmiyor. Tip dönüşümü falan da yapıyorum bana mısın demiyor.

Fonksiyon içerisinde console a yazdırdığımda yazıyor, ama return ile göndermeye çalıştığımda gitmiyor çok saçma değil mi?

Yani geliyor da şöyle bir şey geliyor {"_40": 0, "_55": null, "_65": 0, "_72": null}

Sanırım asenkron çalışan bir fonksiyon içerisinden değer çektiğim için oluyor. Değeri setState ile dışarıya alıp oradan okuyunca sorun yok ama fonksiyonu asıl kullandığım yerde state ve class yapısı yok. Nasıl çözebilirim?

Ekran paylaşsam bakabilir miyiz?
(11) 

İstanbul'daki evimiz depremde yıkılırsa ne olacak?

ananiyimioguz #1492883 
Diyelim ki depremde tuz buz oldu bina. Gerçi yaşı 8 falan, zemin de sağlam diyorlar hani pek sanmıyorum ama.. yine de aklıma geldi.

12 daireli bir binadayız. Yıkıldı ve kaostan sonra şehir biraz normale döndü diyelim.

O 12 daire sahibi için devlet hayrına bina mı yaptırıyor? Veya hiç edildi gerçi ama deprem sigortalarımız devreye giriyor ve ücretini mi karşılıyor?

Yoksa o 12 kişi bir müteahhit ile anlaşıp arsaya atıyorum 20 daireli bir apartman diktiriyor, herkes dairesini alıyor kalan 8 daireyi de müteahhite mi veriyor nasıl işliyor süreç?
(2) 

Bisiklet veya scooter için hareket algılayıcılı bluetooth sensör veya kilit

ananiyimioguz #1491604 
Böyle bir şey var mı? Güvenlik için pratik, teknolojik araçlar arıyorum.

Elektrikli Scooter için kilit tavsiyesi olur (usb çıkışı var), başka güvenlik araçları olur.. her şeye açığım. Yeter ki kafama yatsın.

Neden bluetooth'lu arıyorum, çünkü telefona bildirim atan aletler vardır bir hareket tespit edildiğinde mutlaka. Bulamadım sadece.
(4) 

Sokakta müzik yapamıyoruz

ananiyimioguz #1491571 
Benim normalde İstanbul'da gördüğüm, eğer metroda falan çalmıyorsan bir izin almadan yere oturup, küçük bir hoparlörünü amfini bağlayıp çalarsın gayet etrafı çok rahatsız etmeyecek şekilde.

Fakat 1 ay önce Didim'e taşındım, sahilde çalalım diyoruz arkadaşlarla, zabıtalar yakamızı bırakmıyor. Neymiş cihaz kullanmak yasakmış. Yahu ben keyfimden cihaz getirmiyorum ki cadde kenarında yol gürültüsünden gitarın ve benim sesim duyulmuyor, duyulacak kıvama getiriyorum sadece. Cihaz olmasa sorun yokmuş.

Ses seviyesi olarak baktığımızda, yan tarafta başka bir grup keman getirmiş saksafon getirmiş darbuka getirmiş onlar ortalığı inletiyor, sorun yok. Biz ufak bir hoparlör koyunca wowowo.

Bu arada belediye ile arası iyi olan dernekler falan kendi yerini kurup bangır bangır çalıyor türküler deyişler falan onda hiç bir sıkıntı yok yine..

Zabıtaya dik gidemedim. Alet kullanılamayağına dair bir yazılı kural olabilir mi sizce yoksa kafalarına göre mi takılıyorlar?

Biri dedi ki belediyeden izin alın o zaman çalarsınız. Ama başka bir vatandaş da onu duyunca ben gittim, sana verirsek herkes ister deyip geri çevirdiler dedi.

Bu sorunu nasıl çözebiliriz vatandaş olarak bir hakkım varsa kullanayım, yoksa da nerelere yazı yazabilirim? Daha önce çözmüş olan var mı? Burada çok canım sıkılıyor bir aktive yapmam ve ek gelir elde etmem lazım. Zabıtalar kızmasa güzel bir kazanç kapısı aslında.

Bu arada sahil kenarında yolda değil de kumsalda denizin dibinde yaptık dün akşam. Hatta sesi de açtık orada baya. Gelen giden olmadı. Oraya da insanlar toplandı, dinlediler. Ama bir tezgah açmadık. Bunların derdi para kazanmamız mı acaba? Oraya da açsak, bir sirkülasyon olmadığı için anlamlı olmuyor.
(2) 

Sahne mikrofonunu 6,3mm jaka çevirme

ananiyimioguz #1491569 
Elimde bir adet kablolu mikrofon var. 3 adet pin var üstünde, erkek. O ucun adı ney bilmiyorum.

Bunu 6.3mm'ye çevirmem lazım. Linkleyebilir misiniz beni
(8) 

Hayat kısa, ayılar uçuyor. Siz olsaydınız ne yapardınız?

ananiyimioguz #1490919 
Şöyle bir video gördüm internette.

twitter.com

Demişler ki, be adam kurtardın madem niye atıyorsun?

Ki benim de içim sızladı ilk görünce.

Ama başka biri de demiş ki ne yapsaydı ayıyla oturup çay mı içseydi, adam kurtarmak istiyor ama bir yandan korkuyor işte uzaklaştırmaya çalışmış.

Yorumu size bırakıyorum.
(7) 

50lik motor alsam mı?

ananiyimioguz #1490816 
Araç ehliyetim var çünkü sadece. Motor alamıyorum çünkü anacığım motora binersen evlatlıktan reddederim boyutuna getiriyor işi.

Fakat bisiklet, elektrikli scooter falan kullanip her yere giriyor cikiyorum ona bisey demiyor -_-

O yuzden 50 lik alirsam sorun olmaz gibi.. hiz yapmiyor bu falan derim.

Hem artik büyük sehirde de degiliz, didimde yasiyoruz. Tehlike daha az gibi.

Tek korkum ben nerdeyse 2 metre boy ve 100 kilo ile rahat edebilir miyim?

Markete denize falan gidicem iste düzlük buralar.

2 kişi binilirse ne olur bir de?

Bu zamana kadar araç vardi hep sorun etmedim ama aracin para kriptoda oldugu icin yeni arac bekleyişi uzun surucek gibi duruyor. Bir sekilde ulaşımı çözmem lazım 8-15bin liraya.
(3) 

Gitar çalmaya devam etmem lazım, parmaklarıma ne yapabilirim?

ananiyimioguz #1489995 
Uzun zamandır çalmayıp birden abanınca acıyıp su toplamaya başladı ufaktan. Artık canım yanıyor. Bir süre sonra geçiyor biliyorum ama şuan tellere bastığım parmaklarıma bir şey yapmam lazım, 2-3 saat çalmam gerekiyor akşam.

İlginç faydalı bir bilgi var mı bunun için? Hani olmaz ama oje sür, yapıştırıcı sür kurusun o zaman etki etmez.. tarzı bir çözüm arıyorum.
(7) 

Terör evrende, doğada var mı? Veya yakın bir kavram bulabilir miyiz?

ananiyimioguz #1489982 
Arkadaş grubunda savaşları, yangınları, ölümleri falan konuşurken ben biraz ruhsuz davrandım, tepki çekti. Tüm bunların evrenin işleyişinin içinde olduğunu, kötülüğü kabul ediyorsak; dolaylı dolaysız tüm afetleri, ölümleri, terörü de kabul etmemiz lazım çünkü dengenin bir şekilde sağlanması gerekiyor, doğada diğer canlılar arasında da böyle işliyor süreç dedim.

Fakat terör ile evrendeki kaosun ne alakası var dediler. Derdimi anlatamadım.

Virüsler, mantarlar kendilerine hizmet eden şeyleri yapıyor ve bizim düzgün dediğimiz işleyişi sekteye uğratıyorlar onda sorun yok da birileri savaş çıkartınca, teröre başvurunca mı şaşırıyorsunuz anlamıyorum. Bu arada bunları övmüyorum, savunmuyorum. Sadece yaşamın içinde kendiliğinden var oluyor demek istiyorum.

Yanlış mı düşünüyorum acaba? Her an bir doğal afete, teröre maruz kalabileceğimi bilerek yaşıyorum ben şahsen.
(20) 

Çalıştığınız kurum, banka promosyonlarını size dağıtıyor mu?

ananiyimioguz #1489882 
Devlet kurumları veya özel şirketler, çalışan maaşları için bir banka ile anlaştıklarında; banka, çalışan başı atıyorum 4000TL veriyormuş. Birkaç tanıdığım bulundukları kurumda yıllardır bu parayı müdürlerin yediğini ortaya çıkardıktan sonra tüm çalışanlara dağıttırmışlar.

E şimdi bizim şirket için de kurcalayayım diyeceğim ama 2000 kişilik yerde göze batmak istemiyorum. Ama bize ödenen bir şey olmadı ona eminim. Bu konuda bir bilgisi olan var mı? Size ödediler mi? Çalışanın hakkıymış o.
(5) 

Bina girişine 30x40 tabela nereden sipariş verebilirim?

ananiyimioguz #1488051 
Adı ve numarası yazacak. Yakınlarda sordum en basiti bile 300T. Çok değil mi yahu müstakil yazlığa yapıştıracağım. Altu üstü metal veya cam plakaya yazı yazacaklar yani.
(6) 

Böyle bir anket sonucu nasıl mümkün olabilir?

ananiyimioguz #1487686 
"15-30 yaş arasında 8 bin 196 gence, kimi örnek aldıkları sorulmuş. İlk 3 sıra;

Recep Tayyip Erdoğan
Elon Musk
Ekrem İmamoğlu

Not: Listenin sonlarında Mark Zuckerberg, Seda Sayan da var. "

Kaynak: twitter.com

Not: Mod, açıklama olmadığı için silmiş tekrar soruyorum.
(2) 

Şehirler arası yol geçiş ücretlerini nasıl hesaplıyorsunuz?

ananiyimioguz #1485748 
4.Levent'ten çıkıp Didim'e gideceğim. Osmangazi + paralı yolları kullanırsam ne kadar ücret çıkacağını nasıl hesaplayabilirim?

Veya en uygun yolları kullanırsam ne oluyor.

Zaman ve para kıyası yapıp ona göre karar vereceğim.
(3) 

Hangi 12000'lik klima?

ananiyimioguz #1485461 
Yazlık için düşünüyorum. İlk defa klima alacağım. mitsubishi, daikin, gree segmentine çıkamadım. Salon-mutfak bir. Oraya takacağız. Yaklaşık 25-30m2 alt kat. Ama merdiven var yukarı çıkıyor. 12k üzer mi bilmiyorum. Zaten bu kapasite hızla alakalı değil mi? Havayı değiştirme hızı yani. 12k lık 1 saatte soğutuyorsa 18lik 40dk da soğutuyor gibi bir şey değil mi bunların olayı?

Şimdilik bütçem şu kadar, bunlar arasından hangisini önerirsiniz?

www.hepsiburada.com

www.hepsiburada.com

www.hepsiburada.com

www.hepsiburada.com

Sahibindenden 4700 e falan bulabiliyorum bu arada 12k lık gree falan.
(1) 

Köpeklerde bronşin ve korona aşıları önemli mi?

ananiyimioguz #1484816 
Yavrunun annesinin sahibi demişti ki veterinerlere gittiğinizde tonla aşı sıralarlar size ama açıkçası karma aşısını ve iç dış parazitlerini düzenli yaptırdıktan sonra ben geri kalan aşıları yaptırmıyorum.

Şimdi bizim yavru da 5 aylık oldu karma ve iç dış aşıları bitti, korona 1-2 ve bronşin aşısı için gelin diye mesaj gelmiş.

Dışarı çıkarmaya başlayacağım artık. Olmazsa olmaz mı, yaptırayım mı, henüz 5 aylık olması sorun olur mu vs. diye bir sorayım dedim.
(1) 

Aracı İstanbul'dan alıp Didim'e bırakabileceğim bir kiralama şirketi var mı

ananiyimioguz #1484683 
sb.
(7) 

Köyde emeklilik hayatı yaşayan babaya hediye?

ananiyimioguz #1483586 
Babamın teknolojiyle arası pek yok ama yine de geçenlerde bluetooth kulaklık almıştım, haber bültenleri falan dinliyordu huşuna gitti.

Genelde bahçede takıldığı için columbiadan terletmeyen tişört ve pantolon almıştım onları da sevdi.

Fakat şimdi aklıma hediye gelmiyor. E kitap okuyucu alacaktım, tam benim düşündüğüm sıralarda amcamı tabletten kitap okurken görüp yaa ekrandan kitap mı okunur alacaksın eline sayfaları çevireceksin, kokusunu alacaksın edebiyatı yaptı vazgeçtim. Zaten kitaplığını doldurmayı seviyor. E kitap okuyucu tatmin etmeyebilir.

Bütçe şimdilik max 1000tl.

Tüm tavsiyelere açığım. Bu arada robot süpürge eve uygun değil. Şarjlı el süpürgesi var onu seviyor zaten, baya iş görüyor. Ayakkabı aklıma geldi, o da var.

Böyle değişik bahçe makasları falan mı alsam bilemedim hiç anlamam o tarz şeylerden :/
(4) 

Yurtdışı uçuşu öncesi istenilen testler havaalanında yaptırılabiliyor mu?

ananiyimioguz #1483581 
İki adet test sonucu istiyorlar. İlki normal pcr testi, diğeri de covid-19 hızlı test sonucu. Hızlı test 24 saat içinde yapılmalıymış fakat uçuş pazar günü olduğu için cumartesi yapan bir yer bulamadım.

Havaalanında ikisini de halledebiliyor muyuz? Normal testin süresi daha uzunmuş 72 saat içerisinde yapılmış olmalı diyor. Onu perşembe-cuma halledebiliriz en azından fakat şu hızlı test olayı gerdi bizi.
(7) 

Pegasus bagaj sorusu

ananiyimioguz #1483385 
Ankaradan bir bilet aldik istanbul aktarmali hollanda ucusu.

Bilet alirken bagaj secim ekraninda +20kg ise 200 küsür lira, +25 ise 300 küsür lira falan istiyordu. Bagaj da 10 kg falan oldugu icin ve 20kg alti bagaj secenegi de olmadigi icin mecburen bagaj yok secenegini isaretledik.

Fakat simdi de 0kg bagaj gözüküyor.

Ne yapalim sorun olur mu?
(4) 

Burayı okuyorsan bu kodu ben yazdım Allah yardımcın olsun

ananiyimioguz #1483002 
Dün bu tarz bir görsel görmüştüm twitter'da. Şimdi bulamıyorum. Hatırlayıp bulabilen olur mu?

Yazdığı kodun başlangıcına command olarak girmiş bu cümleyi bir arkadaş.
(11) 

Kıskanç insanlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

ananiyimioguz #1482063 
Az önce Şeyma Subaşı sorusunu gördüm de içimi dökmek istedim. Benim kıskanma duygusu kadar nefret ettiğim bir şey yok. Tamam imrenirsin falan o ayrı ama sürekli birilerini kıskanan insanları hiç sevmiyorum.

Milletin işine bakarlar, evine, arabasına, eşine, parasına.. bakıp bakıp üzülürler. Yahu bunun sonu yok ki? Sen hangi konuma gelirsen gel mutsuz olursun böyle? Sürekli senden daha iyileri olacak.

Belki insani bir duygudur ama içimde neden pek yok onu da bilmiyorum.

Çok lüks yerlere de girdim çıktım, çok zengin insanlarla da tanıştım. Ulan gram kıskançlık duymadım. Zaten her şeye kolay ulaşabilen insanların çoğunun da psikolojileri bozuk, onları da gördüm.

Ama ben benden mutlu, benden zengin falan kimi gördüysem allah daha çok versin kardeşim, şans.. diyorum. Çalışmış almış.. diyorum. ne bileyim oturup mutsuzluğa kapılmıyorum. Olanla yetiniyorum zaten bir şekilde mutlu olabiliyorum. İnsanlara yardım ediyorum falan sürekli. O da mutluluk getiriyor.

Sürekli kıskanç tavırlar sergileyen insanların da rahat ilerleyemediğini düşünüyorum.

Bu konuda fikirlerinizi alırım.
(7) 

Şu emoji hangi anlama geliyor sizce?

ananiyimioguz #1482027 
Dün arkadas grubunda kullandım ama benim düşündüğüm gibi algılanmayınca gün boyu kafama takıldı. Ahahah evet derdi olmayanlar böyle boş şeylere takılıyor.

Size de sorayım dedim tekrar aklıma gelmişken.

Bilelim de ona göre kullanalım ^^

www.hizliresim.com
(1) 

Adliyeler ne zaman tatile giriyor?

ananiyimioguz #1481508 
Engelli araç alımı için tekrar başvuracağız ama tatile denk gelirse uzar sanırım?

Bir de ne kadar sürüyor bu tatil?
(5) 

Seslendirmen olmak için nereye başvurmam lazım?

ananiyimioguz #1480951 
Bir kitap okumak olabilir, şiir olabilir, dublaj, reklam veya hikaye anlatıcılığı olabilir..

Diyeceksiniz ki ek bir eğitimin var mı? Hayır şan dışında bir ses eğitimim yok. Diksiyonum bazen gereksiz düzgün ama onun için de bir eğitimim yok kendiliğinden böyle oldu. Eksiklerim vardır herhalde.

Belki bu haliyle bile iş yapabilirim ama hem eğitimini verip hem de ilgili yerlere yönlendiren yerler varsa onlar bana daha uygun gibi?

Yoksa şuraya şuraya bir mail at, demo isterler, beğenirlerse başlarsın dediğiniz yerler var mı?

Her türlü yönlendirmeye açığım, şimdiden teşekkürler.
(4) 

Her şeyi yalaması yaşla mı alakalı?

ananiyimioguz #1480903 
3.5 aylik kopegimiz parkedeki lekeleri, supurgelikleri, esyalari, dambıl demirini, kumaslari vs. vs. her şeyi yalıyor. Tam bir yalamatör.

Kızıyorum arada geri cekiliyor ama hasta olacak aptal yine.

Bu büyüdükçe geçer mi sizce yoksa farklı bir yaklaşım mı izlemek lazım?
(6) 

Bu sefer de veteriner tarafından öpüldüm galiba

ananiyimioguz #1479832 
Geçen açtığım duyuruda hasta bir yavru köpek sahiplendiğimizi söylemiştim.

İşlemlere karar verdik, kusmalar kesilmeyince endoskopiye girdi 2 saat önce.

Ne olsa beğenirsiniz, içinden parça çıkmamış. E ULAN NIYE YAPTIK O ZAMAN CILDIRCAM YA.

1 hafta önce röntgen çekmiştik, orada bir cisim gözüküyordu. 3-4 günlük bir iğneli tedavi yöntemine girdik vücut atsın diye.

Sonrasında tekrar bir röntgen çektirdik. Diyor ki eski yerinde değil ama yan çektiğimiz için kaburga kemiğinin altında kalmış, görüyorum ben, cisim hala orada. (Ama ben bir şey göremedim bu arada)

-E napıcaz hocam?

+Ben iğneler ile tedaviye devam edelim derim.

-Yalnız hocam 1-2 haftadır kusuyor bu hayvancağız, tedavi de uyguladık vücut atamamış. Şimdi ben size her gün tekrar getirip üç farklı iğne vurdurtucam ama yine atmasının garantisi yok zaman?

+Yani denemeden bilemeyiz.

-Hocam biz en iyisi mi garanti olsun endoskopi mi yapsak da alsak cismi?

+Valla siz bilirsiniz yaşı da biraz küçük ama kafamız rahat etsin diyorsanız öyle yapalım.

Şimdi bu konuşma 2 gün önce gerçekleşti ve bugün için endoskopiye niyetlendik. Fakat ben başka yerlere sormaya devam ediyorum. Veterinerler diyor ki filmi biz de bir görebilir miyiz, biz de yorumlarız. O kadar uzun sürede nasıl atamamış, nasıl bir cisimmiş bu?

Ben de 2 gündür veterineri darlıyorum çekilen filmleri atar mısınız diye. Atıcaz, yoğunluk var, akşam atıcaz, sabah atıcaz derken operasyon günü geldi.

Biz hala film bekliyoruz, bugün gittik bomboş kimse yok. Müsaitler yani yalan yoğunluk falan. Adam filmi atmadı oyaladı resmen.

Neyse kan testleri yapıldı tüp tüp, aldılar özel odaya orada bekledi.

Şimdi aradı diyor ki içinden bişey çıkmadı atmış ufaklık.

-E hocam neden bakmadınız tekrar endoskopiye almadan önce, boşuna mı baydık hayvanı?

+Valla 2 gün önce görünce tekrar almak istemedim ama sonradan baktım ben filmine, temiz gözüküyor. Hem öyle demeyin en azından içini görmüş olduk.

Ya arkadaş küfür de edilmiyor burada, hobi bahçesi mi bu hayvanlar git kendi ağzına sok endoskopiyi tövbe yarabbim.

E peki ne olacak şimdi hocam kusması devam ediyordu dedim, travmadan ötürü dedi. Şimdi bir tedavi programı daha oluşturucam size ondan devam ederiz dedi.

Şimdi ben bu adamın oluşturacağı tedavi programına nasıl güveneyim?

Neyse en azından kurtulmuşuz cisimden o rahatlattı da.. Ona eyv buna eyv diye diye bütün duygularımızı sömürdüler yemin ederim ya. O endoskopi itelenmiş oldu sanki....
(15) 

Ücretsiz sahiplendiğimiz köpek ameliyatlık çıktı. Bu yaşta yapılır mı?

ananiyimioguz #1479426 
Geçenlerde annem bir hayvan sever sayfasında görmüştü yavru ilanını. Çok da tatlı bişey. Ufak beyaz kuzu gibi bir şivava. 3 aylıktı daha. Köpek istemez bizimkiler normalde ama kanları ısınmış, yakın zamanda 8 yaşında kedimizi de kaybettiğimiz için girelim bu yola dedik.

Görüştüm, bir sözleşme imzaladım tüm aşılarını yaptıracağıma, vakti gelince kısırlaştıracağıma ve bakamazsam geri anne sahibine geri getireceğime dair ve eve getirdim yavruyu. Çitlerle alan oluşturdum, ne gerekiyorsa aldım falan. Isındı hemen bize.

Arkadaşlarıma anlattım, o yavrular genelde 3 ila 7 bin lira arası değişiyor, cins köpeği nasıl ücretsiz alabiliyorsunuz, insan yakınlarına verir neden sayfalarda paylaşsınlar diye içime bir kurt düşürdüler zaten başta. Dedim ne bileyim çiftleştirmişlerdir, karşılardır parayla satılmasına, çevreden de isteyen çıkmamıştır olur böyle şeyler vs.

Fakat ilginçtir, yavru eve geldiğinden beri kusuyor. 2-3 gün geçmeyince veterinere götürdüm. Mama aynı mama, başka bir şey de vermedik. E hep kendi alanında duruyordu, arada kucağa alıyorduk falan. Ne oldu bu hayvana?

Röntgen çekmemiz lazım, normal değil dedi veteriner. Tamam dedim ne gerekiyorsa yapalım ben yakın zamanda kedimi kaybettim, ihmalsizlik olmasın dedim.

Röntgende gördük ki, 10-25 kuruş boyutlarında bir parça var. Ne yuttuğunu bilmiyoruz. Midesi davul gibi olmuş. Akciğerle baskı yapıyormuş. Bazen solurken hırıltı geliyor. Anne altından aldığım yer dedi ki bazen hırıltı yapabilir, onu sorduk korkulacak bir şey değil, küçük ırklarda boğazda darlık falan olabiliyormuş ama bir şeyi etkilemiyor dedi sadece.

Kusmayı duyunca çok şaşırdı. Üşütmüş olabilir dedi. Giderken araba tutmuş olabilir dedi. Anlam veremedik. Parça olayını duyunca da çok şaşırdı. Artık günahları boyunlarına, sanmıyorum bu yavrunun böyle bir problemi vardı da onu birine kakalayalım diye düşündüklerini ne diyorsunuz?

Veteriner ile 4 günlük bir tedaviye girdik her gün götürdüm 3 farklı iğne vurdurdum ki cismi dışkı yoluyla attırabilelim. Ama cisim sertçe birşey olduğu için vücut atamadı büyük ihtimalle. Kusmalar kesilmedi. Enerjisinde ve dışkısında bir sorun yok ama kusuyor. Bugün 4 gün oldu tekrar röntgen çektirdim. Bu arada ben yavru aldık, iç dış yaptırılmış zaten, karma aşı yaptırıp hayatımıza devam edeceğiz diye planlar yaparken bunlarla uğraşıyorum tabi maddi manevi.

Neyse sokağa atacak halimiz yok, çok da ısındık kısa sürede çocuğumuz gibi oldu. Fakat veteriner diyor ki bu yaşta ben anestezi verip bayıltma taraftarı pek değilim. 5 aylık olsa neyse ama 3 aylıkken pek girişmiyorum ölümcül bişey yoksa ama siz bilirsiniz dedi. Bence iğnelere devam edelim dedi mide koruyucu, antibiyotik ve sindirim hızlandırıcı falan diye ama her gün 3 iğne parası + belli aralıklarla röntgen de maaşallah özel hastane masrafları gibi oluyor. Hayır işe yarayacağını bilsem canıma minnet ama 4 gündür bu işlemler yapılıyor, hiç ilerleme kaydedemedik. Daha uzatmanın bir anlamı var mı sizce?

Ben endoskopi ile tek seferde alınsın içimiz rahat olsun diyorum?
Fakat onla da gelmezse ameliyat diyor.
Ki ameliyat zorlu bir ameliyatmış mideye kadar yarıp geri kapatmak ve sonraki iyileşme süreci falan.

Doğal yollardan atması için tedaviye devam mı etsek yoksa direkt endoskopiye mi girişsek? Tedavi sürecinde de sürekli kusuyor ve bu şekilde sağlıklı beslenemediği için de sıkıntıymış.

Ne yapsak bilemedim. Bizimkiler diyor hasta yavru vermişler bize kesin masraflarından kaçtılar birisine itelediler. Vallahi bilemedim. Ben bu yavruyu böylece bırakamam. Ama iş ameliyata giderse hem yavru için büyük risk olacak, hem de sağlam bir masraf çıkartacak :/ Evimizde uslu uslu otururken omuzladığımız yüke bakın durduk yere -_-
(11) 

İnsanlar neden rol yapıyormuşum gibi zannediyor?

ananiyimioguz #1479208 
Aile içinde gayet efendi bir insanım. İşte öyle, arkadaş ortamında öyle. Farklı olduğum tek bir alan dahi yok. Fakat yine de sanki rol yapıyormuşum gibi düşünüyor çoğu insan. Kasıntı geliyor kimisine herhalde. Bunu bizzat itiraf edeni de oldu, dıdısının dıdısından duyduğum da.

Bir de bunun sürekli birilerini düşürmeye çalıştığım zannedildiğim kısmı da var.

Çok uzun ilişkilerim de oldu 5-6 sene. İlişki içerisindeyken gayet yarı prof fotoğraflar çektim paylaştım, şarkı söyledim paylaştım, kedim vardı paylaştım hiçbir sıkıntı yok.

Fakat ilişkim yokken ne paylaşsam,

"ananiyimioguz yine bir şeyler deniyor"
"ananiyimioguz yine bir şeyler peşinde"
"ananiyimioguz'un tanrıları yine kurban istiyor" veya
"sarın ananiyimioguz'a oradan birkaç gram"

tarzı sdfjsgh kusmalık muhabbetler dönüyor. Ya arkadaş bu benim aranırken yaptığım şeyler değil ki zaten yapıyorum. Annem müzik hocası misal doğduğumdan beri müziğin içindeyim ben gitarı yeni elime almadım ki. Babam şiir yazar ve okur, ben şiirle ilk kez tanışmadım ki. Geçen okudum mesela, paylaştım. Sevildi de. Peşine köpek sahiplenmiştik onu da paylaştım 1 hafta sonra.

İş arkadaşım grupta diyor ki ananiyimioguz kanka şiir tutmadı köpek deniyorsun herhalde ehuheheh

Ya bu kadar niye düşeyim ben zorlanmıyorum ki karşı cinsle muhabbet kurmaya herhangi bir yerde zaten.
(5) 

Bu köpüş beni dinlemiyor nasıl eğiteceğim?

ananiyimioguz #1478388 
Dün bir yavru köpek sahiplendik. Evde büyükçe bir alan oluşturdum, yatağını falan ayarladım. Aşırı cana yakın, hoplayıp zıplıyor. Çiş bezine hemen alıştı, hiç ağlamadı falan.

Fakat bugün bir ödül maması aldım temel komutları öğretmek için.

Normalde gel demeden beni görünce alanın kenarına geliyor iki ayak üstünde duruyor falan. Ne hikmetse ben eğitme olayına giriştikten sonra inadına gelmedi. Beli aralıklarla denedim gün içinde ama ı ıh.

Yatağında yatıyor, karşısında gel, gel kızım, gel tofi, tofi, al, al kızım, alkışlar, ıslıklar, çığlıklar, yardım çığlıkları, allahın cezası ne yaptıysam gelmedi :D Aptal aptal yatağında kuyruk sallıyor, heyecanlanıyor, havlıyor, oturuyor, kalkıyor ama yatağından inip de bana doğru yönelmedi ki aferin kızıma diyip seveyim, mamasını vereyim.

Ne şaklabanlıklar yaptım, sonlara doğru iyice eğdi kafasını, ne yapıyo bu tipini sevdiğim gibi bakmaya başladı ben de pes ettim. Kaldım elimde ödül mamasıyla.

Acaba dışarıya çıkartıp orada mı alıştırmaya çalışsam? Tecrübeli olanlar var mı? Aşıları da tam bitmedi çıkarmak istemiyorum. Her gün aynı şeyi denesem bir gün elbet gelir mi yoksa yöntemimde mi yanlışlık var?

3 aylık, şivava.
(11) 

Bir Acı Rüzgar Esince - Gitar ile

ananiyimioguz #1478367 
Ben türkücü oldum çıktım iyice :D

Bu sefer bunu seveceğinize inanıyorum, çok severek söyledim.

soundcloud.com
(8) 

Bulaşık makinasinda tablet kullaniyorken, tuz koymaya da gerek var mı?

ananiyimioguz #1478296 
Tablet olunca zaten icinde oluyur diye biliyorum ama belki makina tuzu da ekleyince daha bir doğru oluyordur :)

Bir de son senelerde makina bardaklarin dibinde nokta nokta deterjan mi demeliyim tablet tanecikleri mi artik neyse onlardan birakmaya basladi.

Bunun tuzla bir alakasi var mi, yoksa makina temizleyici alip bir lere boş calistirsam duzelir mi acaba?
(2) 

Call of Duty Warzone sorusu

ananiyimioguz #1477257 
Bu oyunu ilk çıktığı zamandan beri ara ara girip deniyorum fakat anlamadığım, sinir olduğum bir şey var.

Oyuna uzun vakitlerimi ayıramıyorum. Videolar falan izleyemiyorum. Kas reflekslerimi hızlandıracak uzun sürekli bir çalışmam falan da yok.

Önceden lol veya overwatch oynarken yapabiliyordum ama artık yok o kadar.

Tek başıma veya kuzenle falan girip oynayıp çıkmak tek derdim.

Fakat istiyorum ki benim kabiliyetlerime denk birileri gelsin oyuna.

Bunların eşleştirme algoritması nasıl çalışıyorsa 1 lvl ile 200 lvl i aynı yere atıyorlar, wtf? Hadi lvl i geçtim kazanma oranına göre eşleştir bari.

Zaten 100 küsür kişi anca toplanıp girmişiz, birini görmen ile ölmen bir oluyor.

Hadi bu biraz warzone'un doğasında var da en azından birkaç kill alabileyim. Ama hayvan gibi adamlar gelince oyunu zevki kalmıyor. Biriyle gireyim diyorum, yine iş yapamıyoruz.

CS gibi hemen doğma falan da yok her şeye baştan başlıyorsun.

Zorluk seçme gibi bir olay yok. Özel oda oluşturup düşük lvl ler gelsin diye bir olay yok. Pratik bölümüne de arkadaşla girilmiyor. Ki ona bile okeyim :D

Nedir bunun çözümü? Mobile olanında iyiyim ama pc olanı hayattan soğuttu. Ki öyle yeteneksiz de değilim yani 2003ten beri oyun oynarım :/
(3) 

React ile geliştirilmiş web projesini nasıl export ediyoruz?

ananiyimioguz #1476575 
8 yıldır web ile ilgi alakam yok, biraz mobil geçmişim var. Rica minnet istediler diye bir web ekranı yaptım.

npm start dediğimde localhostta güzel çalışıyor.

Fakat önceden html css dosyalarını tutup bir ftp server a atar, domain e bağlar çalıştırırdık.

Şimdi de mantık aynıdır da ben bu projeyi o hale nasıl getireceğim?

npm run build komutu bir çıktı verdi bana. html css formatına dönüştürdü sanki. Fakat index.html i çalıştırdığımda bir takım şeyleri göremiyor. Bu nasıl build etti arkadaş :/

Atladığım ne var acaba?
(5) 

Kalbim gurulduyor?

ananiyimioguz #1476390 
Nasıl anlatabilirim bilmiyorum kalbimin oralarda bir yerlerde, belki biraz altında 2 saniyelik guruldamalar oluyor. Yaklaşık 2-3 saattir de aralıklarla devam ediyor.

Orada ne var ki mide gurultusu gibi hem ses hem titreme yapıyor?

Panik olacak bir durum yoktur herhalde?
(5) 

Merkür retrosu, karma, akış, haritalar hk.

ananiyimioguz #1476212 
Özellikle de korona döneminde bunlara ilgi en çok bizim ülkemizde artmış ve ben artık vasıflı vasıfsız herkesin ağzında duymaya başladım.

Tanıştığım birisi tutturdu senin haritana bakıcam diye hatta, tamam bak dedim.

Ve geçmişten tarihler verdi şurda şu sıkıntıyı yaşamışsın, burda bu sıkıntıyı yaşamışsın falan diye. Bir miktar etkilenmiş olabilirim.

Fakat ben evrenin üzerimize etkisi olduğuna inansam da bu kadar ön görülebilir olduğunu düşünmüyorum.

Bunları çürütebilecek şeyler var mı elinizde çünkü pek inanmak istemiyorum. Kusucam artık herkes ömer çelakıl gibi gezmeye başladı.

Güçlü olumlu bulgularınız varsa da dinlerim. Veya makale falan varsa.
(7) 

İlişki bağımlılığı

ananiyimioguz #1476075 
Bu güne kadar hayatımda hep bir insan vardı. O yüzden hep olması gerekiyormuş gibi düşünmeye başladım. Bunun farkında değildim ama tanıştığım bir insan söyledi.

26 yaşına yeni girdim, çok güzel uzun ilişkiler sığdırdım bu genç yaşa ama hepsi bir yerden sonra evliliğe gider gibi olduğu için, henüz evlilik düşünmediğim için, veya düşünmeye başlayınca da bu sefer karşıdaki insanı ince eleyip sık dokuduğum için, tonla kusur bulup soğuduğum için... bitiyorlar. Çünkü bizim toplumda erkeğe gereksiz muazzam bir sorumluluk düşüyor evlilik konusunda ve bu her erkek gibi beni de korkutuyor. Ayrıca boşanmış bir ailenin çocuğu olarak, boşanmak istemediğim için sırf güzel geçinip gidiyoruz diye ince düşünmeden evlenmek istemiyorum. Fakat kadınların ağzı evlilik düşünmüyorum daha erken dese de evliliğin içlerinde yattığını göremiyorum.(peh hele ya*** bak hele diyenleri duyar gibiyim) Kaldı ki kendisi gerçekten düşünmese bile baskı çok fazla çünkü ilişkileri genelde açık yaşıyoruz, herkes bilir yani.

Her bitişte de bu sefer biraz kafamı dinleyeyim, kendimle olayım, hobilerimle, ailemle ilgileneyim diyorum ama bir süre sonra kendimi yine ilişki isterken buluyorum.

Hayatı yine güzel yaşamaya çalışıyorum evet ama insanlar hayatında biri olmasına gerek yok buna kendini şartlama diyorlar.

Yahu her şeyi paylaşabildiğin, gezebildiğin, gülebildiğin, sevişebildiğin, ağlayabildiğin bir insanın yanında olmasını istemek kadar daha normal bişey olamazmış gibi geliyor.

Bu düşünce yanlışsa, gerekçelerini duymak istiyorum.

Ve bu çözülmesi gereken bir şeyse, profesyonel destek yerleri/kişisi için önerilerinizi de.

Tek sorun aslında orta doğu kültüründeki baskı ve kalıplara girmek zorunda kalmanın getirdiği stres bana göre. Bu yaşanmasa sorun olmayacak.

Ama zaten bu başlı başına bir sorun, vazgeç bu sevdadan diyorsanız bilemem tabi.
(1) 

Peçeteler hijyenik mi? Peçeteler nasıl yapılıyor?

ananiyimioguz #1475130 
Kısa bir youtube turu sonrası edindiğim bilgiye göre atık malzemeler ve çöpler bir yerde harmanlanıp öğütülüp bir takım bu iş için işe yaramayan maddelerden de ayrıştırıldıktan sonra 130 derece selüloz ile karıştırılıyor ve sonra bantlar yardımıyla uzun uzun nemi azaltılarak kurutuluyor. Sonra da büyük rulolara sarılıyor, amacına göre kesiliyor.

Şimdi iyi hoş da, ben bu peçeteleri yeri geliyor gözüme sokuyorum, ağzıma burnuma götürüyorum.

Kullanılan kimyasallar zararlı mı?

Kimyasal yoksa, sırf 130 derecede karıştırıldığı için mi hijyenik diyebiliyoruz? Adamlar resmen ülkenin çöpünü makinaya döküp karıştırdı içinde bi ben yokum artık hayvan leşi mi var pil mi var kimyasal atık mı var bilmiyorum çöplerde.

130 derecede ölmeyen tonla bakteri ve mikrop da vardır ayrıca.

Bir de sanırım kağıttan üretilen peçeteler varmış. Pardon kağıt gibi ağaçtan üretilenler varmış. Oradaki ayrım nasıl oluyor tuvalet için olanlar çöpten, cep mendilleri veya sofra mendilleri ağaçtan gibi mi? Onlar hijyenik mi?

mobil görünümden çık