diğeri helallik için gitse bu saçma olmaz mı? sonuçta o kadar yıl birbirlerini görmek istememişler ama şimdi bu kısa zaman diliminde sadece bir yalandan ibaret olur diye düşünüyorum. sizin bu konudaki görüşünüzü merak ettim?
ya da bir yerden okuyup geliştirdiğiniz?
konuştuğunuz yabancı dili nasıl öğrenmeye başladınız?
konuştuğunuz yabancı dili nasıl öğrenmeye başladınız?
bir yerde okumuştum yağlanması saçı beslermiş diye. saçın kendi yağlanmasını verebilecek bir bakım yağı var mıdır, duştan önce kullanabileceğimiz?
bir sistem var mı? yoksa tek tek üniversitelerin sitesine girip bakmak mı lazım? teşekkürler.
(4)
Youtube sayfamıza yüklediğimiz videolar izlenince,kim izledi bildirilir mi?
for day to break #1364273
S.b?
normal fırınım zaten var.
yöresel diye kastettiğim: pastırması, dondurucuya atmalık mantısı vs. yufkacılar nerde? birde kaliteli bir kuaför öneriniz... ve yarın pazar kurulur mu bu şehirde. teşekkürler.
(10)
kolay taşınır, uygun fiyatlı kamp sandalyesi önerilerinizi alabilir mym?
for day to break #1362234
s.b?
var mı? teşekkür ederim.
Sıcaklardan mı acaba, yapacak hiçbir şey yok gibi. Zaten içanadolu'da oturuyorum. En ufak spor tesisi dahi yok. Sizler neler yapıyorsunuz sıkıntının diplerinde hissedince kendinizi?
ya da yapacak mısınız? inanan inanmayan herkes geceyi nasıl geçirmeyi düşünüyorsunuz?
böyle hedefe seni ard ardına ulaştıracak...
bunu onu incitmeden şöyle söylemek istiyorum: akıllı telefon pek kullanamıyorum, başımı ağrıtıyor, başka neler denebilir???
şiir, siyasi paylaşım, gittiğiniz yerler v.s? ben uzun süredir bir şey paylaşmıyorum öncesinde karikatür ve sözlükten yaran facebook durum güncellemeleri, bazen de çocuk tecavüzleri, şule çet cinayeti gibi olaylara olan kızgınlığımı belirten şeyler paylaşırdım?
oluyorum, bunun için eldiven var mı bildiğiniz?
enerjik mi, yorgun mu hissediyorsunuz. hafifliyorum diyor bazıları, bazıları da çok eziliyorum ama naparsın ibadet diyor, siz ne diyorsunuz? oruç anısı olanları da dinlemek isterim?
şikayet etsem ciddiye alırlar mı. hangi yolda olduğu da belirsiz ruh hastasının.
onu da genel muayene sırasında öğrenmiş, apar topar acile kaldırmışlar. şimdi insülin vuruyorlarmış. hiç şüphelenmemiş, çocuğun kendisi gayet iyi duruyordu. niye böyle olmuş olabilir acaba?
bulunduğumuz yerde biri intihar etti, diğer bir tanıdık kafama sıkacam filan diyip duruyormuş.
bir şeyler arıyorum ama onu keşfedemiyorum da, size de oluyor mu?
ya da anlaşılır mı, bizim burda eczaneye bir alet gelmişti, parmaktan ölçüm yapıyordu, lakin magnezyum düzeyime eksik derken tahlillerim öyle göstermiyordu, neyse sorum bu değil bendeki eksikleri öğrenmenin kolay bir yolu var mı, yahut siz bunu nasıl öğreniyorsunuz?
bizim üniversite sınıf birincimiz vardı, mimari restorasyon dersinde tüm binaların kuşbakışını çabucak çizerdi. aslında neyi yaptığını bile tam bilemiyorum :) ama hoca kendisini çok överdi. birde yeğenim 5 yaşında birden gazete okumaya başlamıştı. öncesinde babamın b'si, annemin a'sı diye harfleri öğrenmişti.
kaç derece de oturuyorsunuz?
bir gazeteciyle bir doktorun atışmalarını okuyorum, biri ona profösörümsü diyor, öteki; sahtekar bilmem ne.. bu toplumda huzur içinde yaşamayı becerebiliyor musunuz?
(3)
sabah kilosuyla akşam kilosu arasında kaç kiloya kadar fark olması normal?
for day to break #1342258
benimki 2 kiloya yakın oyanayabiliyor, sabah daha az akşam daha şişko.
sütle tamamlıyorum ama karnıma iyi gelmiyor, yoğurt yiyorum zaten. karnıma dokunmayacak protein önerilerinizi alabilir miyim? karbonhidrat ve yağda sıkıntı yok onları tamamlayabiliyorum. kuruyemiş yemekten de çok sıkıldım. ve epeydir uğraşıyorum 2 kilo aldım mutluyum.
ne olabilir acaba? az kitap okuması mı, topluma pek girmemesi asosyal olması mı, güvensizlik mi? örneğin, sık sık kullanılıyor ya, birinin paragraflarca cümlelerine aynen diye karşılık veriliyor bazen face'te görüyorum fotoğrafın altına, "vaayyy" yazıyorlar. konuşmayı mı bilmiyorlar dersiniz?
deneyen oldu mu?
Lüks olmasın lütfen.
Şu işi bir türlü beceremedim gitti. Yapabilen arkadaşlar detaylı bir bilgilendirir misiniz?
yazmak iyi geliyor, başka önerisi olan var mı?
mesela genetiği farklı kodlanmış hayvan yetiştirmek olsun, bitkiler.. teknolojide pek zarar getirecek şey yok gerçi de ama yine de insan tırsıyor. örneğin kötülük yapmaya programlanmış bir robot laftan anlamıyor durdan anlamıyor her tarafı sarmış. Allah'a havale ediyorum seni desen anlamaz. gerçi böylesi insanlar da mevcut da robot olanı daha bir ürkütücü.
damarınıza ne kadar basılırsa basılsın sakin, pamuk şeker gibi olabilip o şekilde durumları karşılayabilmek.....
nasıl sinyaller verir ki, önceden anlamanın bir yolu yok sanırım, sporcularda ani kalp krizleri filan olduğuna göre.
iyi öğrendiğini iddia ederdi, ben de sabah saatlerinde iyi öğrendiğimi 30'lu yaşlarımda keşfettim. ayrıca sanki, tekrarlarımı kalabalıkta yapmakta bana iyi geliyor. zaten bildiğim konuları kalabalık ortamlarda tekrar etmek pekiştiriyor üstelik sıkılmıyor irademi de boşa harcamamış oluyorum.
yoksa herkesin imtihanda olması doğru mu, yoksa sürünen bir biz miyiz, benim etrafımda var ama çok da içlerinde değilim belki onların da vardır zorlukları?
baleni seviyordum ben ama sözlükte şöyle bir entry görünce güvenim sarsıldı:
eksisozluk.com
art de huile'yi çok övüyorlar ama cüzdanımı epey aşıyor fiyatları. sizin tercihiniz var mı?
eksisozluk.com
art de huile'yi çok övüyorlar ama cüzdanımı epey aşıyor fiyatları. sizin tercihiniz var mı?
zaten neyi becerebiliyorsun ki diyin bana, diyin valla hakediyorum.
diş doktoru gösterdi, şöyle etlerden dişlere doğru süpürür gibi fırçala diye, bu seferde diş etlerim zarar görüyor gibi hissediyorum. ve dişlerimi hiç temiz hissetmiyorum şöyle gelgit yapmayınca... siz nasıl yapıyorsunuz bir anlatınsana?
diş doktoru gösterdi, şöyle etlerden dişlere doğru süpürür gibi fırçala diye, bu seferde diş etlerim zarar görüyor gibi hissediyorum. ve dişlerimi hiç temiz hissetmiyorum şöyle gelgit yapmayınca... siz nasıl yapıyorsunuz bir anlatınsana?
nasıl alınıyorlar, kim belirliyor, cumhurbaşkanı kendisi mi seçiyor?
twitter'da bir tane hesap çok büyük baskı altında olduklarını yazmış. bağımsız çalışamıyorlarmış, hesabımı takip ediyorlar, bir kaç arkadaşıma da yaptılar aynısını demiş kazancımıza ortak çıkmak istiyorlar demiş. gerçekten böyle bir şey var mı, paralarını gasp etmek için mi yapıyorlar acaba? bize çalışacaksın filan mı diyorlar filmlerdeki gibi.
Yazık, yıllarca kendilerini güldürmüş, eğlendirmiş bir insana da mı saygıları yok? Bunlar evlerinin yolunu nasıl buluyorlar bu nefretle, nasıl kimseyi öldürmeden hayatlarını sürdürebiliyorlar?
ona olmayacakta kime olacak, paranızı alır yaparım ama size israf olur, verdiğiniz paraya değmez dedi. gerçekten böyle mi olur çok üzgünüm?
bi ara göz bandı kullandım ama kafamı sıktı rahatsız oldum. şimdi de siyah bi eşarbı katlayıp hafifçe bağlıyorum gözlerimi. beynim tertemiz uyanıyorum, kabus mabus hiçbir şey kalmadı. eşimle kalın siyah bir perde alalım diyoruz dışardaki lambalar için etkili olur mu acaba? sizin önerileriniz nedir? odayı daha karanlık nasıl yapabilirim?
ben kimim, biz nereye gidiyoruz, bunlar ne, ölenler nerde kalanlar nereye kadar gibi böyle soruların aklımıza gelmesinin psikolojide bir ismi var mı?
Ben alınganlarla pek geçinemiyorum, birde niyetimi okuyanlarla, sen aslında şöyle demek istiyorsun diyenlerle...
ne olabilir sizce? bir tanıdık bunu yaşıyor da ve konuştuğu kişilerin çok üzerine düşüyor, onları bunaltıyor...