(3) 

Bu kadın kim arkadaşlar? (II.Dünya Savaşı)

dergus #696428 
www.youtube.com

arkadaşlar bu nedir ya? içim acıdı. bu kadın alman, bazı videolarda "lost german girl in ww2" diye de geçiyor. bu kadının videosunu kim çekmiş olabilir? dost mu? düşman mı? ağzı, yüzü mosmor. tecavüz mü etmişler ne olmuş?

hazır yeri gelmişken. savaşa hayır!
(2) 

Bu sözden ne çıkarabiliriz?

dergus #695159 
"Felaketin ortasındayız. Kapitalizmin bizi ulaştırdığı yerdeyiz. Laik, demokrat ve neşeliyiz."

İsmet Özel.
(2) 

Windows 8 klavye kısayol komutlarına dönüşmesi problemi çözümü?

dergus #693069 
Arkadaşlar bütün tuşlara basarak yine düzelttim bir şekilde ama bazen başıma geliyor bu sorun. Bir şey yapıyorum, klavye tamamen kısayol tuşlarına dönüşüyor. Yazı yazamıyorum. P'ye basıyorum mesela sağdan bilmemne çıkıyor. yön tuşlarına basıyorum ekranı ikiye bölüyor falan. Bu kısayollarla alakalı bir şey ama benim başıma istem dışı geliyor. Sonra da düzeltemiyorum uğraşıyorum salak salak. Bütün tuşlara aynı anda karışık basıyorum ancak öyle düzeliyor. Nedir bu olayın açma kapatma olayı?

Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Şimdiden teşekkürler.

Not: Samsung Laptop kullanıyorum.
(2) 

Pes 2013 program çalışmayı durdurdu hatası çözümünü bilen var mı?

dergus #692916 
Merhaba arkadaşlar,

yeğenimin laptop'unda bir süredir pes 2013 kuruluydu ve çocuk sorunsuz oynuyordu oyunu. ama şimdi oynayamıyor. önce rld.dll hatası verdi. onu çözdüm. şimdi de oyundan atıyor. ama ilginç bir şekilde. mesela şampiyonlar ligi yapabiliyorsun. ama hazırlık maçı veya başka bir turnuva seçince takım seçme ekranına gelmeden atıyor oyundan. program çalışmayı durdurdu diyor.

ek olarak oyun açarken bilgisayarınızın özellikleri yetersiz tarzı bir şey diyor. bunun için de settings.exe'ye baktım. ekran kartımızı intel hd graphics olarak görüyor. oysa laptop çift ekran kartlı. 1gb ramlı nvidia ekran kartı da var ama onu görmüyor. bu yüzden atıyor olabilir mi diyorum? nette birsürü çözüm örneği vermiş çoğunu denedim düzeltemedim.

bilen varsa yardımını bekliyorum.

saygılar.
(7) 

Böbrek kanseri yaşama oranı? Tedavi Süreci?

dergus #677160 
Arkadaşlar bir tanıdığım böbrek kanseri olmuş. Tümör varmış böbreğinde. Karaciğere ve kemiklere de sıçramış. Pazartesi ameliyat olacağını söylediler ama ne ameliyatı olduğunu da anlayamadım. Ayrıntılı konuşamadım da. Şu an kafam çok bozuk. Şimdi bu kişi ölecek mi? Yaşama ihtimali nedir? Aranızda doktor yok mu arkadaşlar?
(4) 

Çin'den Motosiklet İç ve Dış lastiği getirtmek istiyorum nasıl olacak?

dergus #661697 
Arkadaşlar bu işi benim yerime halledebilecek aracı firmalar var mı? Ne gibi komisyon alıyorlar? Mesela çin'de 1,5 dolar olan motosiklet lastiği bana 3 dolara mal olur mu?
(3) 

Amerika'da türkçenin ne işi var?

dergus #653207 
Arkadaşlar bu fotoğraf wisconsin şehrinde, hollister mağazasında çekilmiş. Arkadaşım gönderdi. Ürün türk malı değil, çin malı. Marka amerikan markası. Ama üzerinde Türkçe olarak "parmak arası terlik çin'de üretilmiştir" yazıyor. Ben bu işi çözemedim. Çözebilen açıklarsa sevinirim.
(2) 

Acil yardım! Çok küçük bir kuş buldum ne yapacağımı bilmiyorum!

dergus #646881 
Dostlar, minik bir kuş buldum bahçede. Bıraksaydım kedilere yem olacaktı. Burası Konya'nın bir köyü, veteriner falan yok. Bu kuş için ne yapabilirim, nasıl ayakta tutabilirim? Bu kuşun cinsi nedir? Ne yapmak lazım?

İlk bulduğumda çok halsizdi, biraz su biraz bisküvi ezmesi yedirdim epey uğraşarak. Şırınga falan da yok. Ağzını açmak imkansıza yakın. Gagayı çay kaşığına sokuyorum, ancak o şekilde mecburiyetten yiyor. Özellikle veteriner arkadaşlardan yardım bekliyorum. Fotoları aşağıda.
(3) 

KPSS ile alakalı bir takım sorular ve askerlik sorunsalı

dergus #637123 
Arkadaşlar önümüzdeki yıl yapılacak KPSS'ye girdik diyelim. Fakat tercih işlemleri başladığında askerdeyiz. Asker iken tercih yapabiliyor muyuz? Diyelim ki tercih yaptık, askerlik bitince yerleşebiliyor muyuz?

Bir de şunu sorayım, ben anladım ki özel sektörde bana yer yok. Tarih mezunuyuz, nere gitsek askerlik ile birleşince sorun oluyor. Bu yıl çok sıkı çalışmayı düşünüyorum. Formasyonum da olmadığı için sadece lisans mezunlarının başvurabildiği yerlere başvurabileceğim. Bu kadrolar da sanırım 4001 kadroları oluyor. Bu bağlamda herhangi bir kuruma yerleşmek için minimum kaç puan yapmak gerekir diye soracaktım. Biliyorum bu sorunun net bir cevabı yok ancak, mesela geçen yıl hatta bu yılın ilk tercih döneminde Hakkari Üniversite'sinde memurluklar vardı. Yani oralı olmayanların pek tercih etmeyeceği yerler. Bu bölüme kaç puanla memur almışlardır mesela? İnternetten bulunmuyor. Bir 75-80 yapsak yerleşir miyiz? Yoksa illa 95 ve üstüne çıkmak mı gerekir? Ben 82-83'ten fazla yapabileceğimi zannetmiyorum. Cevaplarınızı bekliyorum...

Saygılarımla...
(2) 

14 yaşındaki yeğenimin köpek dişleri çıkmadı?

dergus #632006 
Arkadaşlar ben de yeni farkettim. Köpek dişleri resmen yok, küçük bir boşluk var. Ardından azı dişler başlıyor. Anlayacağınız köpek dişlerin çıkmasına yer de kalmamış. Bu durum normal mi? Ne yapmamız gerekir?
(1) 

Birtakım Wordpress ve Google Adsense problemleri

dergus #625060 
Arkadaşlar merhabalar, ben bir web sitesi hazırlamaya çalışıyorum. Lakin şu Wordpress olayını tam olarak kavrayabilmiş değilim. Sizlere bazı sorularım olacak:

1-Sayfalar kategorisi ne anlama gelmektedir? Yazdığım yazının sadece bir sayfada görünüp, diğer sayfalarda görünmemesini nasıl sağlarım? Mesela Rock müzisyenleri diye sayfa açtım. Bu sitemin üst kısmında birer menü gibi görünüyor. Teoman'ın hayatını yazdığım zaman, istiyorum ki sadece rock müzisyenleri sayfasının altında görünsün. Bu nasıl olacak?

2-Üzerine gelince tıklamadan alt menülerini açan menülerden nasıl ekleyebilirim? Buna uygun bir tema var mı? Demek istediğim mesela haberturk.com'a girdiğimi zaman üstte magazin-spor-finans diye bölümler var. Üzerlerine gelince, tıklamadan alt kategoriler açılıyor. Sonra istediğini tıklayıp okuyorsun. Böyle bir şey Wordpress'te mümkün mü?

3-Daha önceden özgün olmayan içerik nedeniyle kapatılan bir adsense hesabım vardı. İçinde de para yoktu zaten. Bu hesap, tamamen kopyala-yapıştır olayıyla yaptığım bir blog yüzünden kapanmıştı. Şimdi açtığım siteye Adsense ekleyeyim diyorum ekleyemiyorum, hesabınız kapalı diyor. Bir de itiraz linki vermişler. Sizce itiraz etmek mi daha mantıklı, yoksa babamın veya ablamın adına bir gmail açıp oradan yeni adsense başvurusu yapmak mı? Ama o şekilde de soyadımdan veya sitenin sahibi olarak yine ben göründüğüm için ben olduğumu anlayıp yine adsense'i kitleme ihtimalleri var. Sizce ne yapmalı?

Saygılarımla...
(2) 

Şu tarz bir işin tanımı nedir? Ne şekilde aratılabilir?

dergus #622892 
Arkadaşlar altına bir otomobil veriyorlar. Şehir, şehir geziyorsun. Mesela bizim bir arkadaş, av malzemeleri satan bir şirketin pazarlamasını yapıyordu ford fiesta van modeli bir araçla. Memleketin hemen hemen her yerini gezmişti. Bir kataloğu vardı, rahat, güzel bir işti. Ben bu tarz bir iş bulmak,yapmak istiyorum ama internet dışında iş bulabileceğim bir mecra yok. Ve ne aratacağımı bilemediğim için arayıp, başvuru yapamıyorum. Sizce ne diye aratmalıyım?

Saygılarımla...
(6) 

Suudi Arabistan'lı prenses Amira'nın saçı nasıl açık oluyor?

dergus #621640 
Arkadaşlar böyle bir prenses var. Kadın gayet modern. Nasıl oluyor şimdi bu durum? Bu kadın sürgünde mi yaşıyor? Yoksa Arabistan'a gidince örtünüyor mu? Suudi Ailesinin bir üyesi mi? Yoksa o aileye gelin mi gitmiş? Nedir vaziyet.

Örnek için:

www.google.com.tr

Tam adı: Ameerah al taweel
(1) 

Antalya bölgesinde sezonuk işlerde tatil durumu?

dergus #615498 
Arkadaşlar 1 hafta gibi bir süre sonra o bölgede İngilizce'mi kullanabileceğim sezonluk bir iş aramayı düşünüyorum lakin biliyorsunuz özel sektörde genelde haftada 1 gün tatil olur. Benim için 2 gün şart. 2 gün tatilli iş bulma olanağı nedir o taraflarda?
(5) 

Bankalar dışında kredi çekebileceğimiz kurum/kişi vb. var mı?

dergus #599781 
Arkadaşlar 2500-3000 tl gibi bir paraya ihtiyacım var ama hiçbir banka vermiyor. Bu işi yapan başka kişi, kuruluş vb. yok mu allasen? Aradığımız para da öyle hayati bir para değil ama vermiyorlar. Anneme bir sürpriz yapacağım, çok ta güzel bir fırsat geçti elime ama üç kuruş parayı bulamıyorum arkadaş ya...
(8) 

Şu hatunlar bu müzik ve dansla seksi mi? Yoksa ben mi anormalleştim.

dergus #599362 
Arkadaşlar buralar Suriye. Tabii bir zamanlar ki Suriye. Ben bu tip arap hatunlarına bayılıyorum ama sanki bu oryantal pavyon underground müzik konsepti ve yapılan dana ta işin boyutunu derinleştiriyor gibi. Video şudur:

www.youtube.com

özellikle 02:20 ve sonraki 20 saniyelik el hareketi beni bitiriyor.

bir de arapça bilen birileri varsa şarkıyı söyleyenin adını ve altındaki yorumları okuyabilir mi? aman translate olmasın, saçmalıyor.
(4) 

KPSS 2013'e normal memurluk isteyenler girebiliyor mu?

dergus #598743 
Merhaba arkadaşlar. 4 yıllık fakülte mezunları KPSS 2013'e girebiliyorlar mı? Girip tercih yapabiliyorlar mı? Bir arkadaşım sadece çift rakamlı yıllarda girilebileceğini söyledi de kafam karıştı... Normal memuriyet için bahsediyorum, öğretmenlik vs, değil.

saygılarımla...
(6) 

Motosiklet aşıkları sorum sizlere!

dergus #592470 
Kaç yıldır motosiklet kullanıyorsunuz. Kaç yıldır A2 ehliyetiniz var. A2 ehliyetinize bu zamana kadar kaç kere, ne zaman, nasıl ihtiyacınız oldu? Ayrıntılarıyla cevaplayabilir misiniz? Mesela;

5 yıldır motosiklet kullanıyorum. 4 yıldır ehliyetim var. Bu zamana kadar iki kere çevirmeye denk geldim, biri e-5 karayolunda; öbürü Ankara'da gibi.

Bunu şunun için soruyorum, bizim bir arkadaşımız var ehliyetsiz olduğu halde her hafta Isparta-Konya yapıyor. Bazen kafası esiyor, Antalya'ya gidiyor. Aşağı yukarı 3 yıldır hiçbir polis ehliyet sormadı elemana(tabii plakası, kaskı, sigortası her zaman tamdır). Eğer bu kadar yoğun bir çevirme durumu yoksa, ben de bulunduğum ilçeden 90 km uzaklıktaki Konya merkez'e gideceğim. Biliyorum birçoğunuz tavsiye etmeyeceksiniz, ben de kendime tavsiye etmiyorum ama istatistiki olarak merak ettim vaziyeti...

Saygılarımla...
(1) 

Arkadaşlar bu arabesk rap grubunun adını bilen var mı?

dergus #590816 
Şarkıyı dalga geçmek için yüklemiş eleman siteye ama bence gayet sağlam olmuş. Ben bu elemanların diğer çalışmalarını merak ettim. Bu çocukların grubunun adını bilen var mı arkadaşlar?

alkislarlayasiyorum.com
(2) 

İhtiyaç Kredisi Neye Göre Veriliyor? Limitleri, sınırları nelerdir?

dergus #588997 
Mesela güncel maaş bordrom 810 tl. Kaç paraya kadar kredi alabilirim? Bunun cevabını bilen bankacı arkadaşlarımız var mı? Ben hep 7500 tl'ye başvuruyorum 48 taksitli, reddediliyor. İşten çıktığım Halk Eğitim kursu bordromla 1000 tl oluyor mesela maaşım. O bordroyu yedirebilir miyim? Çıktığımı öğrenirler mi? Bir de ben netten çok başvuru yaptım, o yüzden reddediliyorum. Bu prosedüre takılmayan bir garanti bankası var, o da 90 gün sgk primi istiyor. Bizim yarım yattığından 100 gün oldu daha yeni, o da 2013'ü dikkate aldıkları için 42 gün görünüyor...

Arkadaşlar kısacası ben nasıl kredi çekerim?
(36) 

köpeğimi vurdular! şikayetçi olabilir miyim?

dergus #588110 
merhaba arkadaşlar daha önce duyurularımda bahsettiğim güzeller güzeli bir köpeğim vardı. bugün kasabanın muhtarı, kümesindeki tavukları kaçırırken gördüğü için vurmuş. olay yarım saat evvel gerçekleşti, köpeğimin tavuk yeme huyu olduğunu bildiğim için geceleri dışarı salıyordum. gündüzleri bağlı kalıyordu. bu vatandaşın 4-5 adet tavuğunu yemiş, ve tüfekle köpeği vurmuş. köpeğim öldü, yarın gömeceğim. bahçede yatıyor...

bu adamı şikayet etsem, sonuç çıkar mı? bir işe yarar mı?

not: kimliği vs, hiç birşeyi yoktu köpeğimin.
(1) 

Arkadaşlar bu hatun kimdir? Arap alfabesi olduğundan okuyamıyorum.

dergus #586922 
Şarkı kürtçe gibi. Tahminim Suriye taraflarından ama. Bilemedim.

www.youtube.com
(1) 

Arkadaşlar bu gece alemleri nerelerde oluyor? Nasıl oluyor?

dergus #572306 
Arap ülkesi belli, Katar'mı? Suriye'mi? Lğbnan'mı? Nereler buralar kardeşim? Hatunlar şahane, hepsi dolgun; muazzam. Bunlar sadece tv programı mı? Yoksa bu tarz bir gece hayatı var mı? Bu arap kızları özgür mü? Tatile gitsek, birine bile dokunamadan geri mi döneriz? Ne olur, ne biter? Arap gece hayatı hakkında bilgisi olan varsa Allah için yanıt versin.

Saygılar:

www.youtube.com

www.youtube.com

www.youtube.com

www.youtube.com
(3) 

Arkadaşlar Ayda şurada hangi şarkıyı söylüyor?

dergus #568523 
Şimdiden teşekkür ederim.

www.youtube.com
(1) 

Kredi alamıyorum? Sebepleri aşağıda. Nasıl alabilirim?

dergus #567606 
Arkadaşlar ücretli öğretmenlik yapıyorum. Maaşım 800 tl civarı. İnternetten hangi bankanın hemen kredi formunu doldursam 5 dk sonra telefonuma üzgünüz onaylanamamıştır diye cevap geliyor. İstediğim para da 48-60 ay vade ile ödenecek 7500 tl. Sadece 2 banka onay verdi. Şekerbank ve Garanti Bankası. Bu bankalarda da şöyle tecrübelerim oldu, yine alamadık:

Garanti Bankası:

Sigorta priminin en az 90 gün yatmış olması gerekiyormuş. Bizimki yarım yattığı için, 5.ayın başlangıcında anca 62 gün olmuş. Tabi tel de reddettiler, yanlarına gitmedim o yüzden. Yanlarına gitsem ne olurdu bilmiyorum.

Şeker Bank:

Adam maaş bordrosunu inceledi, bir de ne görelim. Sömestr yüzünden bu ay yarım maaş yattığı için, maaş 470 tl'li bir şey görünüyor. Anlayacağınız bunlar da o yüzden reddettiler. Sonra kefil, cart curt diye kıvırdılar.

Bana kefilsiz ve bu şartlarda kredi verecek banka lazım. Yok mudur arkadaşlar? Net başvuruları bu ikisi dışında hep olumsuz, hep olumsuz...
(1) 

Maliyeden, SSK İşlerinden anlayan arkadaşlar yardım!

dergus #564743 
Arkadaşlar merhaba ben ücretli öğretmenlik yapan bir kişiyim. Önümüzdeki haftalarda bir dükkan açmak istiyorum. Dükkan cafe türü olacak. Bu konuda sormak istediğim bazı şeyler var:

1-Dükkanı kendi adıma açarsam illa BAĞKUR ödemek zorunda mıyım? (Zaten şu an SSK'lıyım ve yarım da olsa yatıyor)

2-Dükkanı kendi adıma açarsam, zaten meslek sahibi olacağım için; ücretli öğretmenlik yapamama ihtimalim var mı?

3-Dükkanı annemin adına açarsam, onun adına BAĞKUR ödemek zorunda mıyım?

4-Dükkanı SGK emeklisi olan babamın adına açarsam, onun adına BAĞKUR ödemek zorunda mıyım? Veya maaşından kesinti yaparlar mı?

Saygılarımla...
(1) 

Köy ortamında yaşayan vekil öğretmen için internet üzerinden iş imkanları?

dergus #564298 
Arkadaşlar ücretli öğretmenlik yapıyorum. Köyde yaşıyorum. İnternetim var. İngilizce biliyorum. Bolca boş vaktim de olduğunu düşünüyorum. Diyeceğim şu ki, gelir durumum pek hoş değil. Bu vaziyeti düzeltmek adına internetten yapabileceğim editörlük, çevirmenlik, yazı yazarak para kazanma gibi imkanlar yok mudur? Araştırıyorum ama müthiş bir bilgi kirliliği var.

Saygılarımla...
(6) 

Çin'den ürün getirtmek ve 100 dolar sorunsalı?

dergus #562988 
Arkadaşlar Çin'den ürün getirteceğim. Getireceğim ürün e-sigara ve ticari olarak getirmeyi düşünüyorum. Kullandığım site tinydeal.com. Daha önce 16 dolarlık bir sipariş verdim, 35 günde geldi. Ve bildiğim kadarıyla 100 dolar ve üstü sipariş gümrükte vergiye tabii oluyor.

Ben diyorum ki, 10 farklı isim adına 99'ar dolarlık sipariş versem. Adres olarak birbirlerine yakın fakat farklı adresler göstersem. Gümrükte takılır mı acep?

Saygılarımla...
(3) 

Pegasus Havayolları Bagaj Sorusu

dergus #548447 
Arkadaşlar hayatımda ilk kez uçağa bineceğim o yüzden mevzuları pek bilmiyorum. Yine siz duyurucu arkadaşlarıma başvurayım dedim. Annemle Konya'dan İstanbul'a gideceğiz. Annem 15 kg'yi aşmayacak şekilde bir paket hazırlamış. Ama Valiz değil, Çuval değil. Siyah bir çöp poşetinin içinde küfe gibi bir şey. Aşağı yukarı çuval boyutlarında. İçinde de kuru biber, fasulye, nohut, meyva kuruları vs. var. Sizce sorun olur mu?
(1) 

Yeğenime klarnet alacağım ama kafam biraz karıştı?

dergus #538590 
Arkadaşlar çeşit çeşit klarnet var. Ben istiyorum ki şu acıklı melodiyi versin:

www.youtube.com

Bu ses çalana mı bağlı? Yani neyi çalmak istediğine? Yoksa klarnetin türüne göre de değişir mi? Hepsiburada.com'dan bakıyorum, yok sol klarnet, yok si bemol klarnet derken kafa gitti. Beni aydınlatabilirseniz sevinirim...

Saygılarımla...
(2) 

Pratik bir şekilde Web sitesi açmanın yolu?

dergus #534733 
Arkadaşlar ben bir web sitesi açmak istiyorum, lakin nasıl yapılır bilmiyorum. Eskiden bunun programları vardı, az çok kullanırdım. Netscape falan vardı yanlış hatırlamıyorsam. Şimdi hepsini unuttum. Ek olarak, kod yazma işinde falan zaten sıfırım. Böyle hazır site taslakları olan yerler yok mu? Hosting dışındaki alanlara para ödemeden hazır taslak kullanarak web sitesi yapamaz mıyım?

Saygılarımla...
(14) 

Arkadaşlar köpeğim benden kaçıyor!

dergus #534086 
Arkadaşlar dişi bir köpeğim var. Bahçede besliyorum. 1 yaşına henüz ya girdi, ya girmedi. O sınırda yani. Ancak boyut olarak epey gelişti. Konuya gelelim, köpeğim 2 gündür benden harıl harıl kaçıyor. Yemek yemiyor. Neden kaçıyor acaba? Hamile kalmış olabilir mi? Ya da sebebi ne olabilir?

Şunu da eklemek istiyorum, bundan 2 hafta evvel köpeğimin başına şöyle bir olay geldi. Köpeğimi düzenli olarak geceleri dışarı salardım. Bahçenin kapısını açardım yani, ancak 2 hafta önce eve geldiğimde köpeğimin arka bacakları titriyordu. Yemek yemiyordu, bir köşeye sinip yatıyordu. Ama benden kaçmıyordu. Özellikle arka bacakları titriyordu. Ve şoktaydı. Ben çiftleşmiş olabileceğini ve ilk çiftleşmenin şokunu yaşadığını düşünüyorum. Ya da şerefsizin biri dövdü köpeği. Zira arka bacaklarına dokununca ciyaklıyordu. Tam bu mesele geçti. Köpek 1 hafta falan çok güzel yaşadı. Şimdi de bu başladı arkadaşlar. Moralim epey bozuk. Yardımlarınızı bekliyırum.
(1) 

İsmet Özel'in komünist yılları? O dönemdeki siyasi yeri, konumu?

dergus #525365 
Arkadaşlar uzun bir dönemdir büyük şair İsmet Özel'i araştırıyorum. Lakin İsmet Özel'in hayat hikayesine baktığım zaman komünist olduğu dönemdeki hayatına dair yeterli ayrıntı bulamıyorum. Bu adam Yıkılma Sakın, Partizan gibi şiirleri yazdığı dönemlerde herhangi bir partiye üye miydi? Hangi fraksiyondaydı? Hapse girdi mi? İşkence gördü mü? Ne denli ciddiye alınıyordu? Müslüman olmasaydı hakikaten Nazım Hikmet'in yerini doldurabilecek miydi? Takibe uğradı mı? 68 kuşağıyla ilişkisi oldu mu? Mahir'leri, Deniz'leri tanır mıydı vs, vs vs,... Bilen arkadaşlar varsa uzunca konuşmak isterim...

Saygılarımla...
(3) 

Arkadaşlar bu ürün mantıklı mı yoksa kolpa mı?

dergus #521083 
Odun yarmak için balta almayı düşünüyordum karşıma böyle bir şey çıktı. Nedir şimdi bu? Bir tık yapmayla koca odun yarılacak mı? Mühendis arkadaşlar, fizikten anlayan arkadaşlar bir bakın, ben sözelciyim. Kafam basmadı:

www.evidea.com
(5) 

Termosifon mu daha çok elektrik tüketir? Anlık su ısıtıcılar mı?

dergus #520509 
Arkadaşlar selamlar, ben şu an elektrik tüketimiyle mücadele ediyorum. Evde 2 kişi yaşıyoruz. Bütün ampülleri tasarruf ampülleriyle değiştirdim, ama geçen ay 78 tl gelen fatura bu ay 96 tl geldi. Oysa evde 2 kişi yaşıyoruz. Ben elektrik tüketimini elektrikli termosifon'a bağladım. Zira, kocaman bir deposu var ve haliyle rezistans ile ısıtıyor. Aslında o kadar çok sıcak su kullanmıyoruz. Ama hava soğudukça termosifon içindeki suyu sıcak tutabilmek için daha çok elektrik harcıyormuş gibi gelmeye başladı bana. Yanılıyor muyum sizce? Termosifon'u iptal edip, anlık su ısıtıcısı alsam duş almak için. Hani şu eskiden İhlas'ın falan vardı, şimdi de Fakir'in var. Sadece duş alırken kullansam ki taş çatlasa 2 haftada 1 kere olur; daha az elektrik tüketmiş olmaz mıyım? Anlık su ısıtıcısının tüketimi daha çok, ama daha az "on" kalacak. Oysa termosifon sürekli açık...

Tavsiyelerinizi bekliyorum...

Not: Burada hava gittikçe soğuyor. Yakında 1 ila 5 derece arası olacak.
(9) 

Arkadaşlar XP Ram'ı az görüyor. Neden ola ki?

dergus #516257 
Selamlar arkadaşlar, bilgisayarımda 3gb ram vardı. 2gb daha alarak 5'e yükselttim. Fakat xp 3.25 gb görüyor. Ram ile beraber ekran kartı da aldım. Ama sanki hala onboard ekran kartına ram paylaştırıyor gibi? Bios ekranında yani pc açılırken bilgisayarım 5gb ram göstererek açılıyor.

Anakartım Asus M2A-VM baya iyi bir anakart. Destekliyor olması lazım. Ben çözemedim mevzuyu...
(2) 

pci-e ekran kartı 6 pin güç kablosu sorunsalı?

dergus #515108 
Arkadaşlar merhabalar,

Ben bugün bir ekran kartı aldım. Ati radeon hd 5670. Lakin buna bir kablo takmak gerekiyormuş, anakartın orasına baktım; burasına baktım güç kaynağından öyle bir kablo gelmiyor. Şimdi ben bu kabloyu almadan ekran kartını kullanamayacak mıyım?
(3) 

Arkadaşlar Çin'den kredi kartıyla alışveriş yapabileceğimiz bir site yokmu?

dergus #512354 
Böyle Ebay gibi, güvenli ve kredi kartıyla Türkiye'ye sorunsuz ürün yollayabilen bir site. Motorlu testeresinden tut, monitöre kadar bulunduran bir site.
(1) 

Arkadaşlar arkaplanda çalan parçanın adını bilen var mı?

dergus #509286 
Video budur. Arkaplanda çalan melodiye kafayı taktım.

www.youtube.com
(3) 

Arkadaşlar Levent Üzümcü bir aralar tv'de yemek programı yapmış mıydı?

dergus #505789 
Direk aşçıydı hatta? Ben mi yanlış hatırlıyorum acaba?
(5) 

Toplu SMS gönderimi nasıl oluyor?

dergus #503674 
Arkadaşlar bazen çeşitli sms'ler geliyor. Gelen numara yerine sadece isim var. Ve bu mesajlar aynı anda 1000 kişiye falan gönderiliyor. Bu hizmeti veren bir sürü şirket ve internet sitesi var ama; sizin kullandığınız veya tavsiye edebileceğiniz ucuz ve güvenilir bir kurum var mı?

Saygılarımla...
(3) 

Marla diye bir yer var mı?

dergus #503127 
Arkadaşlar bugün büyük halam ile konuşurken büyük dedemin eşinin "marlalı" olduğunu öğrendim. Fakat internette araştırmama rağmen "marla" diye bir yer bulamadım. Böyle bir yer duyan, bilen var mı?
(2) 

Güzel Sanatlar Liselerine Nasıl Girilir? Kulak yeteneği olan yeğenim için..

dergus #499950 
Arkadaşlar benim 13 yaşında bir yeğenim var. Dayısı oluyorum. Kendisinin çocukluktan bu yana gelen bir kulak yeteneği var. Kulak yeteneği dediğim şu ; üflemeli ve tuşlu çalgılarda (melodika, flüt, org, piyano) duyduğunu en fazla 3 denemede çalabiliyor. Geçen fark ettim benim yönlendirmem olmaksızın Pink Floyd'u falan keşfetmiş. Deli gibi Echoes dinliyordu. Bunun dışında benim yönlendirmemle Gnosienne serileri, Rodrigo'nun gitar konçertosu gibi şeyleri çalarak büyüdü. Hatta geçen İstiklal'e gönderdim, Farid Farjad, 1 Mayıs Marşları, Gnosienne vs çalarak 2 saatte 55 tl para toplamış eleman. Ama şu var ki gitgide müzik derslerinde öğrendiği basit nota bilgilerini unutup Neşet Ertaş misali kara düzene vurmaya başladı işi. Ben zaten çalıyorum, notaya ne gerek var diyor. Ama yanlış işte...

Kafama takılan şu, bu adamın normal derslerinde pek iş yok. Dolayısıyla ben diyorum ki Güzel Sanatlar Lisesi'ne gitsin, harcanmasın. Belki sağlam bir klavyeci olur Murat Ses misali... Ama nasıl? Bu sınavlara nasıl hazırlanabilir? Sınavda hangi konuda test ederler? Nasıl yapılır, nasıl edilir?

Bilgisi olan arkadaşlarımdan en ince ayrıntısına kadar destek bekliyorum. Saygılarımla...
(5) 

Playstation Kafe açacağım, resmi işlere ne kadar para harcanır?

dergus #497515 
Arkadaşlar yazar kasa, vergi levhası, ruhsat şu bu olaylarına ne kadar para gider? Bilgisi olan var mı?

Saygılarımla...
(5) 

Arkadaşlar 1 km mesafeye kablosuz internet verilebilir mi?

dergus #496511 
İnternetten araştırıyorum ama kafam epey karıştı. Amacım evim ve işyerimde aynı interneti kullanmak. Access Point, Router şu bu derken... Var mı şu olayı detaylıca açıklayabilecek güzel bir arkadaşımız?
(4) 

Arkadaşlar bu köpeğin türü nedir?

dergus #493814 
Duyuru'da daha önce bahsettiğim, sahiplendiğim köpeğim "yolcu" büyüdü, gelişti, semizleşti. Köydeki abiler av köpeği türü olduğunu söylüyor ama yine de burada daha iyi anlayan arkadaşlar vardır diye düşünüyorum. Fotoğraflar biraz bulanık ama fikir verecektir...

Saygılarımla...
(4) 

Rüzgar Türbini İle Elektrik Elde Etmek

dergus #470330 
Arkadaşlar yaşadığım yerde özellikle geceleri müthiş rüzgar esiyor. Yani öyle böyle değil, yaz mevsiminin en sıcak dönemlerinde bile geceleri ağaç dallarını kırabilecek bir rüzgar var. Ben diyorum ki, amatör rüzgar türbinleriyle müstakil evimin elektrik ihtiyacını karşılayabilir miyim?

Bunun için nete epey bir baktım 1500 tl'ye türbin satıyorlar, ama ne kadar karşılıyor, nasıl kuruluyor, ürettiği elektriği nereye gönderiyor hiç bir fikrim yok.

A'dan Z'ye bir sistem kurmak istiyorum. Neler almam lazım? Kaça mal edebilirim? Yapacağım şey yasal olur mu? 2 Katlı bir evin elektriği karşılanabilir mi?

Saygılarımla....
(3) 

Bir köpek edindim ama Vol 2.

dergus #468791 
arkadaşlar daha önce bakınız verdiğim duyuru'da görüldüğü gibi bundan bir süre önce bir köpek edinmiştim. bu arkadaşımız ki adı "yolcu" oluyor, birden bire epey bir büyüdü. bir yandan da psikopatlaştı ve yalakalaştı. acıkınca bildiğin hafif ısırıklarla ve adamın üstüne atlayarak, adeta kendinden geçerek belirtiyor bu hissiyatını. bir de o duyuru'da ben eve köpek aldım zannedilmiş. burası bir köy, kocaman da bahçe var. eve köpek almak hayvana da bana da eziyet, öncelikle ona göre konuşalım. ne diyorduk, işte acıkınca bu çılgınca davranışı bırakmıyor. bir de çok yalaka, kimi görse koşuyor peşinden. kimseye havlamıyor. havlamasın tamam da, geçen bu yalakalık mevzusu yüzünden kayboldu. 2 gün sonra mucize eseri buldum elemanı. o değil, şu kısacık zaman da alıştırdı kendine, evlat acısı gibi koyar bir şey olsa... gıda olarak da tavuk kemiği veriyorum. kimse mama falan demesin, doğal yollardan tavsiyelerinizi alabilir miyim? sanırım cinsi bir çeşit av köpeği olan "kopoy". yakında fotoğrafını koyacağım, anlayan arkadaşlar söyler hangi cins olduğunu...

tavsiyelerinizi bekliyorum saygılarımla...
(3) 

Toprak Gübreleme, Çöp Artıkları vs, vs.. Biraz köylü olalım, Haydi!

dergus #468787 
Arkadaşlar aşağı yukarı 2 aydır Beyşehir'e bağlı bir köyde yaşıyorum. Üniversite'de bitti, sanırım bir müddet buralarda kalacağım. İnsanın ruhu dinleniyor 26 yıllık İstanbul hayatından sonra... Kimbilir, belki de temelli yerleşirim. İşte beni buraya bağlayan çeşitli olaylar var, o olaylar hakkında duyurumuzdan tecrübeli arkadaşların fikirlerini almak istedim.

Benim orta büyüklükte bir bahçem var. Bahçemde de kayısı ağaçları, vişne ağaçları, şeftali ağaçları, elma ağaçları, güller vs... Geceleri müthiş şiddetli rüzgar oluyor, haliyle toprağım da epey killi ve kumsu. Direk dağılıyor adamın elinde. Doğru düzgün yağmur yağmıyor zaten buralarda. Ben son 1 haftadır evdeki organik atıkları çöpe değil de toprağa gömmeye başladım. İşte nedir, Meyve, sebze artıkları gibi. Sanki toprak ufaktan nemlenmeye, humuslanmaya başladı. Bu yaptığım doğru bir şey mi? Toprağa az da olsa faydası olur mu?

1 yaşında Çınar fidanım var. O da 1 senedir boyu aynı, ona özel bir ilgi mi gerek? Nasıl sağlanabilir bu boy artışı? Özel bir gübre falan?

Kompost diye bir gübre yapılıyormuş, deneyen uygulayan var mı? Hakikaten o emeğe değer mi? Bir sürü solucan falan?
(3) 

Elektrikci arkadaslarin dikkatine: akülü araba çekiş sorunu

dergus #464874 
arkadaslar selamlar

benim yegenimin bir akulu araci var. 12v aku ile calisiyor. icini acip bakinca gordum ki bunu iki adet 6v ile saglamislar. bu arac bir yildir falan calismiyor. bugun sarj ettim. aku sarj aldi ama cekis cok dusuk. cocugu cekmiyor. bosken gidiyor. sorun akunun omrunu tamamlamis olmasi mi? akuyu degistirsem sorun cozulur mu?

mobil görünümden çık