(4) 

Görme Engelliler İçin Kitap seslendirmek istiyorum. Nasıl yapabilirim?

dergus #1147484 
Görme engelliler için Yaşlı Adam ve Deniz'i okumak istiyorum. Bunun için nereye ulaşmam gerekiyor? Gönüllü olarak yapmak istediğim bir şey bu.

Saygılarımla...
(4) 

Castro'nun cenazesindeki Ay Yıldızlı Filistin bayrakları ne alaka?

dergus #1145975 
Arkadaşlar bugün haberlerde böyle bir şey gördüm sanki. Ama youtube'da falan arıyorum bulamıyorum. Adamlar bildiğin küba bayrağıyla beraber ortasında ay yıldıza benzer bir sembol olan Filistin ya da Filistin bayrağına yakın bir bayrak sallıyorlardı.

Benden başka gören oldu mu bu görüntüyü? Gördüyse o bayrak ne bayrağıdır?

Saygılar...
(2) 

Videoda Inter'in rakibi kim çözemedim?

dergus #1144344 
Arkadaşlar melo videosu izliyordum. Aklıma takıldı. Hangi takım bu sarı kırmızılı ekip?

youtu.be
(1) 

Devlet hastanelerinde ayak nasırı için cerrahi operasyon şansımız var mı?

dergus #1144261 
Arkadaşlar sağ ayak serçe parmağımda çok küçük bir nasır var. Çok küçük ama durumu daha kötüye gitmiş olmalı ki eskiden rahatça giydiğim ayakkabılar dahi 20 dk sonra vurmaya ve rahatsız etmeye başlıyor. Yarım saatten fazla yürümek imkansız oluşan sızı nedeniyle.

Şimdi domates sarmak, Scholl bant yapıştırmak, aspirin gibi çözümler var ama ben o nasırı kendim sökecek kadar cesur değilim. Gideyim diyorum doktora, 5 dakikada yakarak alıyorlar. Ama devlet hastanelerinde yapılıyor mu bu operasyon onu bilmiyorum. Veya yapılıyorsa bile her gidene yaparlar mı?

İstanbul'da oturuyorum. Bakırköy veya Bahçelievler odaklı olarak daha çok merak ediyorum.

Saygılarımla...
(3) 

Öğrenim durum belgesi? Diploma mıdır?

dergus #1138660 
Arkadaşlar resmi bir kurum benden bu belgeyi istiyor. Şimdi ben lisans diplomamı mı götüreceğim? En son mezun olduğum kurum üniversite çünkü. Ama şu an yüksek lisans öğrencisiyim. Öğrenci belgemi mi götürmem gerekiyor?

Eğer öğrenci belgemi götürmem gerekiyorsa, onaylı olmasını istemiş. Gidip Konya'dan alıp gelmek durumunda mıyım? Yoksa E-devlet'ten bastırıp gelsem olur mu?
(2) 

Nüfus kayıt örneği her yerden alınabiliyor mu?

dergus #1138586 
Arkadaşlar ikametgah adresim başka bir şehirde. Bir resmi kuruma nüfus kayıt örneği vermem gerekiyor. Yaşadığım ilçenin nüfus müdürlüğüne gitsem bu belgeyi alabilir miyim?

Yoksa ikametgahımın bulunduğu ile mi gitmem gerekiyor?

Saygılarımla...
(1) 

Daihatsu Sirion alınır mı?

dergus #1138069 
Hiç lpg takılmamış diyor arkadaş. Alsam ben bunu. Sıkıntılı bir araç mıdır? Lpg taktırsak uyumlu mudur? Veya benzinle çok yakar mı? 1.3 motor ve otomatik vites.

Yedek parça sorunu yaşar mıyız istanbul'da? Şanzımanı olsun, motoru olsun Toyota güvencesinde diye biliyorum ama 2005 model araba sonuçta. Risk midir?

www.sahibinden.com
(5) 

Laptopa çay döküldü, klavye bir garip çalışıyor?

dergus #1134976 
Arkadaşlar dün laptop'uma çay dökülmüş. Şekerli çay. Annemler de sağolsunlar laptopu kapatmadan ters çevirerek kurutmaya çalışmışlar.

Ben gelir gelmez pilini söktüm ve kurumaya bıraktım.

Şimdi laptop problemsiz açılıyor. Fakat klavye bir garip çalışıyor. Harflere bastığımda başka alakasız harfleri de basıyor klavye. Mesela a'ya basıyorum. A" yazıyor. T'ye basıyorum "TY" yazıyor. Birbirine yakın ya da uzak başka harfleri de basıyor klavye.

Bu sorunun çözümü var mı? Yoksa gitti mi güzelim laptop?
(1) 

Hiç gol sevincinde kavga çıktı mı?

dergus #1134611 
Arkadaşlar futbol maçlarında gol olurda oyuncular birbirlerinin üzerlerine atlarlar ya. Altta kalanın canı çıksın hesabı. Mesela şu güzel bir örnek:

youtu.be

Hiç böyle bir gol sevincinde alttaki oyuncular sakatlanma tehlikesi vs, geçirerek veya sakatlık geçirmeden, sadece sinirlendikleri için de olabilir; kavga çıkarttılar mı?

Bu tarz bir videoya ulaşma imkanımız var mı?
(2) 

Yahudi bir çocuğun başrolde olduğu futbol filmi?

dergus #1134606 
Arkadaşlar geçen bir film izledim otobüste. Adını hatırlayamıyorum. Yahudi bir çocuk var. Yahudiler vs İtalyanlar falan diye takım kurup maç yapıyorlar.

Motosikletli bir abi var filmde. Ya Arjantin'de ya Brezilya'da geçiyor.

Top falan Victoria dönemi deri top.

Var mı bu filmin adını bilen?
(3) 

Bir Futbol Takımı kurmak... Nasıl olur? Nasıl yapılır?

dergus #1134448 
Arkadaşlar memleketim olan Konya'nın Hüyük ilçesinin herhangi bir futbol takımı yok. Bölgede atıl durumda olan bir toprak saha dışında futbol stadyumu da yok. En yakın ilçe olan Beyşehir'in kendine ait bir futbol takımı ve sahası var. Ve bu ekip bölgesel amatör ligin müzmin takımlarından biri. Konya içi deplasmanlı bir ligde mücadele ediyorlar.

Hüyük'te bir futbol takımı kurmaya kalksak. Bu işin herhangi bir kar amacı yok, tamamen zevk için. Fakat malum oyuncuların kıyafetleri, deplasman ulaşım giderleri, diğer malzemeler ve buna benzer giderler var.

1-Kulüp kurma süreci nasıl işliyor? Kendi amatör bütçemle bu işin içinden çıkabilir miyim?

2-Malzeme ve ulaşım konusunda devlet teşvik veriyor mu? Yani bize yük binmeden takımımızı deplasmanlara taşıyabilir miyiz?

3-Beyşehirspor'un stadını antremanlar ve maçlar için kullanmamıza izin verirler mi?

4-Tff kulüp kurmak için herhangi bir vasıf arıyor mu?

Bu belki şimdilik sadece bir hayal ama renkleri ve logosu şimdiden kafamda hazır olan bu güzide takımı bir gün mutlaka kurmak istiyorum. Nasıl olur, nasıl yapılır.

Saygılarımla...
(2) 

Timur ile alakalı bir film vardı sanki?

dergus #1128814 
Arkadaşlar bir film vardı. Genç Timur vardı. Aksak Timur. Birine merhamet ediyordu, merhamet ettiği adam tarafından öldürülüyordu. Ama zamanı geri alıyordu, adama merhamet etmeyip öldürüyordu.

Orta asya yapımı gibiydi.
(2) 

Deli Deli Olma filminde şu sahnede kız ne diyor? (spoiler içerir)

dergus #1128413 
spoiler---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Onlar para mı? Kız paralara mı "bu kırıktır" diyor? Diyalog ne şekilde geçiyor? Anlamadım hiç bir şey:

youtu.be

Bir de Tarık Akan'ı kaybettiğimiz için mi bu film beni ağlattı? Yoksa hakikaten duygusal, dokunaklı bir film mi arkadaşlar?
(1) 

Kürtçe Uzunhava kime ait?

dergus #1128412 
Arkadaşlar İlyas Salman'ın eski bir filmine ait bir uzun hava. Çok içli, çok dokunaklı. Ama kime ait, hangi parça bulamadım. Bilen varsa çok makbule geçer:

youtu.be
(1) 

Tarık Akan'lı veya Kadir İnanır'lı mektuplaşmalı film? Adı neydi?

dergus #1128407 
Arkadaşlar Tarık Akan veya Kadir İnanır olması lazım. Kötü roldeydi. Başrolde iranlı bir adam vardı. Bir kadınla mektuplaşıyordu sonra iş reele dökülünce kendi yakışıklılığına güvenemeyip Tarık Akan/Kadir İnanır'ı gönderiyordu görüşmesi için. Sonra kadın aşık oluyordu, Tarık Akan/Kadir İnanır kötü adam rolünde takılıyordu kadını kullanıyordu falan.

Neydi bu filmin adı? Ve oynayan Kadir İnanır mıydı Tarık Akan mı?
(7) 

Bu ayakkabı Adidas'ın hangi modeli?

dergus #1127235 
Arkadaşlar ben bu ayakkabıyı yaklaşık 10 sene önce falan giydim. Tabanı tırtıklı yumuşak bir maddedendi. Dışı beyaz deriydi. Bu fotoğrafta baya yıpranmış ama belki konuyla alakalı arkadaşlar bilebilirler. Bulabilirsem tekrar satın alacağım:

s21.postimg.org
(1) 

alaylı kişiler bilirkişi olabilir mi?

dergus #1127155 
arkadaşlar babam 66 yaşında, 25 sene plastik fabrikası işçiliği, 20 sene de gümrük komisyonculuğu tecrübesi ve sigortası var. kendisi emekli. fakat ilkokul diploması dahi yok, meslekten yetişmiş.

babam adliye'ye başvurup bilirkişi olabilir mi? yoksa alanında diploma mı isterler?

saygılar.
(1) 

Trabzon-Batum-Tiflis üçgeni ve yurtdışına çıkış sorunsalı hakkında?

dergus #1103570 
Arkadaşlar merhabalar eşimle ufak bir gezi yapmayı planlıyoruz ama kafamıza takılan bazı klasik ve olağanüstü sorular var:

1-Son günlerdeki durum nedeniyle yurtdışı çıkış konusunda herhangi bir problem olur mu? Yoksa Gürcistan'a kimlik gösterip çıkabilir miyiz?

2-Batum'da ve Tiflis'te Bookings.com üzerinden 50-100 tl arası oteller var, bu otellerden herhangi birini kredi kartıyla buradayken tutsak orada bizden ekstra bir ücret talep ederler mi? Yani oteli buradan mı, yoksa oradan mı tutalım?

Ek olarak, tavsiye edebileceğiniz otel var mı?

3-Lokasyon anlamında bu şehirlerin şehir içi ılaşımı yürümeyle halledilebilir cinsten diyorlar. Tuttuğumuz otelin lokasyonu, şehir merkezine uzaklığı bizi çok zorlar mı acaba? Mesela Tiflis'te bir otel buldum, meşhur rustaveli caddesine 13 km, bu bizi çok zorlar mı?

4-Genel olarak Gürcistan'da fiyatlar nasıldır? Kaç paraya yemek yer, kaç paraya gezeriz? Tl ile mi gidelim, Lari ile mi gidelim, yoksa dolar ile mi gidelim ne yapalım?

Şimdiden teşekkür ederim, sağolun :)
(1) 

Şu tarz bir video yapmak için hangi programa ihtiyacım var?

dergus #1095120 
Arkadaşlar bir kanal açıp bu tarz popüler tarih videoları yapmak istiyorum. Bu çok hoşuma gitti ama bu video işlerinden hiç anlamıyorum. Var mı ücretsiz ve kolay bir program. Veya bu geçiş efektlerini falan öğrenebileceğim bir rehber sitesi?

www.youtube.com
(1) 

Arkadaşlar yeğenime hangi laptop'u alalım?

dergus #1093293 
Kendisi genel olarak nette takılacak, harici ses kartı ve ev stüdyo pakediyle ses kaydı yapacak, ara sıra da oyun oynayacak. Çok sık olmamak kaydıyla GTA 5, FİFA 16, PES 16 çalıştırsa yeter.

Biri:

8 gb ram içeren amd işlemcili, 1tb hd'li lenovo:

www.mediamarkt.com.trı-80ec00k0tx-windows-10-notebook-1148738.html

öbürü:

4 gb ram içeren i5 işlemcili, 500 gb hd'li dell:

www.mediamarkt.com.trınspiron-5559-s20w45c-core-i5-6200u-4gb-500gb-r5-m335-2gb-15-6-inç-win-10-1161559.html

Mediamarkt üzerinde 100 tl indirim hakkım var. İkisi de 1500 tl'ye geliyor. Lenovo'lar çok çabuk dağılıyor diyorlar. Dell'i de kötüleyenler var. İşlemci dünyasına uzağım, Amd'nin bu işlemcisi, i5'ten iyi midir bilmiyorum. Ama 2 kat ram var, 2 kat harddisk var. Anlayacağınız epey kararsızım.

Veya illa mediamarkt olması önemli değil. 1600 tl'ye kadar en iyi ne alınır da diyebiliriz.

Şimdiden teşekkürler...
(4) 

Spiker burada ne diyor? (İngilizce)

dergus #1089259 
Saçma ama kafayı taktım:

youtu.be

Fifa 17 Trailer'i... Rövaşata atarken, incredible "......." diyor. Ama anlayamadım?
(1) 

Mobil Klima Hava Tahliye Problemi

dergus #1085528 
Arkadaşlar bugün Airfel 9000 BTU'luk mobil klima aldım. Aldığım ürün Bimeks teşhir ürünü olduğu için bazı parçalar eksikti. Bunlardan biri de hava tahliye borusu ve aparatıydı.

Ben bu sıcak hava tahliye işini basit bir Davlumbaz borusuyla çözerim diyordum. Nalburdan aldım. Nalburdan aldığım boru hem aşırı derecede kullanışsız oldu, hem de çok saçma bir oksimoron duruma imza atmama neden oldu. Bu problem şuydu:

Çıkan sıcak hava aşırı sıcak olduğu için, metal boruyu ısıtıyor. Metal borunun ağzı camın menfez kısmından dışarı bakıyor olmasına rağmen, uzun da olduğu için etrafa öyle bir ısı veriyor ki oda dışarıdan da sıcak oluyor. Hatta temasta olduğu Doğalgaz peteğini sanki kış mevsimiymiş gibi ısıtmış.

Demek ki benim daha farklı bir hava tahliye hortumuna ihtiyacım var. Nasıl bir hava tahliye hortumu almalıyım ki, bu sıcaklığı odadan dışarı atarken, kendisi ısınarak odayı ısıtmasın? Ve böyle bir boruyu, hortumu nereden bulabilirim.
14-15 cm çapında olmalı...
(1) 

Facebook Mobil Problemi (Nereden geldiği bilinmeyen numara)

dergus #1076580 
Arkadaşlar, geçen ekşisözlük'te takılırken bir Facebook linkine tıkladım. Adam mobil facebook uzantılı bir link vermiş, haliyle pc üzerinden mobil facebook linki açıldı o ilginç görüntüsüyle.

Ama bir de gördüm ki telefon numaramın onaylanmadığını söylüyor ve kısa mesajla etkinleştir diyor sayfanın en üst kısmında. Numara olarak bilmediğim, tanımadığım bir numara. Facebook benim Facebook'um. Hesap ayarlarına tıkladım, telefon ekle dedim bir tane daha tanımadığım telefon numarası çıktı. Aynı şeyi yine tekrarladım, başka numara eklemedi. Bana sordu numaraları...

Şimdi hesap ayarlarımda sms onaylaması yapılmamış 2 tane numara var. Ama nereden geldiklerini bilmiyorum. Facebook bu tarz saçma hatalar yapar mı? Veya tıkladığım linkle ilgili olabilir mi? Ya da yıllar önce ben geyiğine falan ekledim de hatırlamıyor muyum?

Veya başka bir sebebi olabilir mi?

Saygılarımla...
(1) 

Bahçelievler, Bakırköy çevresinde ders çalışabilecek Kütüphane var mı?

dergus #1075605 
Arkadaşlar illa ki vardır ama google bu konuda pek tatmin etmedi beni. Özellikle sizin tecrübe ettiğiniz, evet abi orada kimse rahatsız etmeden dersini sessizlikle çalışabilirsin dediğiniz kütüphane, halk eğitim merkezi vs, var mı? Bağcılar tarafında da olabilir... Akşam 8'e kadar falan açık olan bir yer olursa çok makbule geçer.

Cafe olmasın, Kpss çalışılacak...

Saygılarımla...
(7) 

Hukukçu Arkadaşlar! Şu Saçma Tartışma Öğretmen Olmama Engel Olur mu?

dergus #1044519 
Arkadaşlar memurlar.net sitesinde çok gereksiz bir tartışmaya iştirak ettim. Etmez olaydım adam beni yavaş yavaş trolledi ve şimdi de şikayet etmekle ve bu şikayet yüzünden memurluğumu engellemekle tehdit ediyor. Tartışma aşağıda, bir de özel mesajdan artık avukat olduğunu da belirterek adres falan vermiş, gelmezsen adam değilsin falan diye hakaretvari laflar etmiş.

Kısacası memuriyetini yakacağım diyor yani, tartışma aşağıda, bir bakabilir misiniz? Bu adam mesajlarında ciddi ciddi dava açmaktan bahsediyor, açarsa ceza alır mıyım? Ceza alırsam memurluk ve öğretmenlik hiç başlamadan biter mi?

İşte tartışma:

forum.memurlar.net

fatihkesan nickli kişi benim.
(1) 

KPSS Kursu Tavsiyesi? Murat mı, İhtiyaç mı?

dergus #1039419 
Arkadaşlar merhabalar her ne kadar biraz geç kalmış olsam da Tarih Branş+Eğitim ve GK+GY'den Kpss'ye girmeye karar verdim. Kurslar maalesef Kasım ayı gibi başlamış. Evime en yakın Bakırköy'de Murat ve İhtiyaç Akademi'nin kursları var. İkisi de başlayalı 2 ay falan olmuş ve bu durumda 2000 tl gibi bir ücret çekiyorlar.

İki taraf da haklı olarak kendisini övüyor haliyle... Siz olsanız hangisini tavsiye edersiniz? Bu iki kurumu tercih edip fikri olan varsa, yardımcı olursa sevinirim.

Öte yandan yeni açılan kurs bulmak şu tarihte gerçekten imkansız mı?

Saygılarımla...
(1) 

Doğubank'tan alınan Nokia telefon ve IMEI problemi

dergus #1034272 
Arkadaşlar eşimin annesine eski renksiz ekran nokia'lardan bir telefon aldık Doğubank'tan. Ancak yılbaşında yasal uyarı mesajı geldi, IMEI no klonlanmış ve Ocak sonunda telefon kullanım dışı kalacak diyor.

Şimdi bir problem de telefonu memlekete gönderdik, getirmesi götürmesi bir dert. Adamlara versek değiştirirler muhtemelen ama, bunun daha basit bir çözümü varsa onu uygulamak istiyoruz. Telefon 60 tl'lik telefon, buraya getirsek kargo masrafı 30 tl tutacak al-gönder derken...

Eğer 10 tl'ye falan telefoncuların çözebileceği bir meseleyse orada hallettirceğim. Ancak 50 tl gibi uçuk rakamlar duydum Imei klonlanması için.

Nedir bu işin en pratik çözümü?
(2) 

Arkadaşlar bu siteden bağış yapmak güvenli midir?

dergus #1032571 
Site bu;

www.savethechildren.org

bir 50 dolar kadar bağış yapmak istiyorum da...
(1) 

Yurtdışına I Tunes Gift Card göndermek mümkün mü?

dergus #1029880 
Arkadaşlar İran'lı bir arkadaştan Mohsen Namjoo konser bileti aldım. Sağ olsun güvendi kendisi bana ve peşin para almadan verdi biletleri. Ücret olarak nakit para değil I tunes gift card istedi. İran'a 50 dolarlık I Tunes gift car göndermem lazım. Ama nasıl oluyor bilmiyorum zira şahsen akıllı telefon bile kullanmıyorum.

1-I Tunes Gift Card nerede bulunur? Online alınabilir mi? Avea bayiilerinde var diyorlar soramadım var mı hakikaten? İlla Apple Store'a mı gitmek lazım?

2-Alacağım kart veya kartın içinden çıkan kodlar İran'da kullanılabilir mi?

Saygılarımla...
(2) 

Navigasyon cihazı mont cebinde çalışır mı?

dergus #1010363 
Arkadaşlar navigasyon cihazını motosiklet kullanırken cebime koysam olur mu? O şekilde sinyali alıp adres gösterebilir mi?

Motor navigasyon aparatı al demeyin, hem motor benim değil, hem de monte edecek yeri yok.

Tek merak ettiğim herhangi bir navigasyon cihazının montumun cebindeyken çalışıp çalışmayacağı.
(3) 

Arkadaşlar yüzümde ve dudağımda çıkan sivilce kalıcı iz bıraktı.

dergus #1010036 
Arkadaşlar aşırı stresli bir dönemde hem dudağımda hemde yüzümde iki büyük sivilce çıktı. Haliyle uçları beyazlaşınca sıktım, patlattım. Normalde bu tip sivilceler arkalarında hiç iz bırakmadan kaybolurlardı.

Fakat bu ikisi kaldılar. Üzerinden 6 ay geçtiği halde geçmediler. Beyazlaşmıyorlar ama hala ufakta olsa şişkinlikleri ve kırmızılıkları var. Ömür boyu da öyle kalacak gibiler. İçeride bir yerde yine irin var gibi ama sanki deri üstünü kapatmış ve kist olarak kalmış gibi.

Çok belli olmuyor ama psikolojik olarak sinirim çok bozuldu. Ne yapabilirim?
(5) 

AC MİLAN logosu bildiğin haç olmuş. Neden?

dergus #974336 
Arkadaşlar bu italyan kulüplerinde son zamanlarda bir hıristiyanlık fetişizmi almış başını gidiyor. Buna alıştık. Ama bugün Real Madrid-Milan maçında gördüm ki Milan'ın logosu direk bildiğin haç olmuş.

Eski logosunda da haç sembolü vardı. Ama bu şekilde değildi. Bunun ne amaçla ve ne kadar süreyle yapıldığını, geçici mi kalıcı mı olduğunu bilen var mı?

Bir de sahi neden İtalyan takımları Haç şeklinde formalara, haçlı logolara falan kafayı bu kadar taktı?
(5) 

En büyüğü 10 mm olmak üzere 7 adet böbrek taşına ne yapmalı?

dergus #973335 
Arkadaşlar babamda var bu taşlar. Gilaburu aldık, ama içmedik daha güvenemediğimizden. Esasında lazer olayından da, ameliyattan da korkuyoruz çünkü babam 6 yıl önce by-pass oldu. Bu taşlar böbreği çürütür mü?

Doktorlar ameliyatla da alamayız demişler aslında. Böyle yaşayacaksın falan demişler. Ben anlamadım. Ameliyatla nasıl alınamaz?
(4) 

Hangi Sinema bölümüne gitmeliyim? Kararsız kaldım..

dergus #963550 
Arkadaşlar merhabalar, Ts 1 üzerinden 13538 sıralamam, 397'de puanım var. Sinema Televizyon okumak istiyorum. Gidebileceğim üniversiteler ise beni tam anlamıyla kararsız bıraktı zira Mimar Sinan'ı hedefliyordum, olmadı. Şimdi elimdeki okullar şunlar.

Direk Sinema Televizyon bölümü olarak:


Eskişehir Anadolu Üniversitesi
Beykent Üniversitesi (Tam Burslu)
Okan Üniversitesi (Tam Burslu)
Kültür, bu sene açılıyor puanı belli değil; Bilgi, Bahçeşehir gibi olursa gelmez ama bir umuttur diyerek.

Radyo Sinema ve Televizyon Olarak:

Nişantaşı Üni (Tam Burslu)
Maltepe Üniversitesi (Tam Burslu)

Şimdi kafama takılan meseleler şunlar,

1-Sinema TV ile Radyo Sinema TV arasında ne fark var bilmiyorum.
2-Kesinlikle İstanbul'da okumak istiyorum çünkü bu işin kalbi orada atıyor diye düşünüyorum ama bunun için bu yeni açılan özellere gitmek mantıklı olur mu onu kestiremiyorum.
3-Anadolu Üniversitesi mantıklı gibi duruyor ama staj konularında Eskişehir'de Sinema dünyasının durumu belli, neler yapabilirim, daha mı iyi olur bilemiyorum.

Kısacası kafam korkunç karışık, yardımlarınızı bekliyorum.
(3) 

1993 Metallica İstanbul konserinde ölen oldu mu?

dergus #963502 
Arkadaşlar Umut Sarıkaya'nın Naber Dergisinde, Rock köşesinde Büstün'ün anısını okudumda...

Bir çocuk ezilmiş, saatlerce hareketsiz yatmış falan. Hakikaten ölen oldu mu o konserde? Yoksa o çocuk kalkıp gitti mi daha sonra?

Bu konu hakkında bir bilgisi olan var mı?
(4) 

IŞİD o kadar Toyota'yı nasıl alıyor?

dergus #963224 
Arkadaşlar malum Toyota Pick Up'lardan bahsediyorum. Işid'in elinde haddinden fazla Toyota pick up yok mu? Üstelik çoğu sıfır bu araçların.

Merak ettiğim örgüt nasıl alıyor bu araçlar? Irak halkından gasp mı ediyor? Irak Toyota'dan satın mı alıyor? Veya Gemilerle Japonya'dan direk Toyota'dan mı satın alıyor? Nasıl dönüyor bu işler?
(22) 

140 kiloluk öğrencime kilo verdirebilir miyiz?

dergus #950945 
Arkadaşlar bir öğrencim var. Çocuk malesef 140 kilo. Yani bana 140 diyor, belki daha kilolu da olabilir. Dediğine göre insülin direnci varmış. Ailesinden de kendisi gibi 2-3 kardeşi daha var. 6 kardeşler, 2'si normal 4'ü obez.. Yani genetik faktörü de var işin içinde.

Şimdi bu çocuk sağlık için kilo vermeli. Sağlık bir yana, özünde bir de o kadar yakışıklı bir çocuk ki, boy 185, gözler masmavi, saçlar sapsarı.. Ne kulak kepçe, ne burun yamuk. Jilet gibi adam olacak yani 80'e, 90'a falan düşürebilsek.

Ama umut sıfır. Kilo verebileceğine inanmıyor. Bir de güzel bir kıza aşık olmuş, iyice depresyonda. Ben bunu biraz gaza getirdim, inceden o da inanmaya başladı. Ama nasıl olacak bilemiyorum.

Mesela ben de 103 kilodan, 80'lere düştüm. Bunu Dukan ve Karatay diyetlerini harmanlayarak yaptım. Hatta sadece şekerli ürünleri, ekmeği, patatesi ve pirinci keserek yaptım diyebilirim. Ama bende insülin direnci falan yoktu.

Şimdi sizden öneri bekliyorum, tavsiye bekliyorum. Tabii ki diyetisyen diyeceksiniz, gerekirse ona da gideceğiz ama şu süreçte yaşadığımız bölge itibariyle diyetisyen biraz zor ve uzak. Çocukta o özgüven zaten yok.

Şimdiden cevaplarınızı bekliyorum, saygılarımla...
(1) 

Orijinal Converse'lerin tabanında Converse yazar mı?

dergus #949038 
Arkadaşlar benim bildiğim yazması lazım. Ama arkadaş orjinal olduğunu iddia ettiği bir Converse gösteriyor, All Star modeli. Tabanında Converse yazmıyor. Orjinallerde yazar diye biliyorum ben, öyle değil mi yoksa?
(8) 

Daha az enerjiyle daha çok giden bisiklet var mı?

dergus #947976 
Arkadaşlar fiziksel olarak böyle bir durum mümkün mü? Mesela 1 birim enerjiyle 1 birim hareket eden bir bisiklet düşünelim. Bisiklet kalitesizse, 1 birim enerjiyi 0,75 birim harekete dönüştüren bisikletler de olabilir.

Peki 1 birim enerjiyi, 2 birim harekete çeviren bir bisiklet türü, mekanizması var mı?

Yani daha az enerjiyle daha çok ve daha hızlı gidebileceğim bir bisiklet var mı? Varsa nelerdir ve bunu nasıl yapmaktadır?
(5) 

Rus Ordusu Anma Törenlerinde Hala Orak Çekiç Var. Neden ki?

dergus #938931 
Arkadaşlar Rusya'da sosyalizm yıkıldı ama törenlerde hala bol bol orak-çekiç görünüyor. Putin orak çekiç'in önünde konuşma yapıyor vs, bu adamlar komünizm'den vazgeçmediler mi? Örneğin:

youtu.be

Böyle bir sürü örneği var. Kafam karıştı benim.
(8) 

Akp reklamindaki Turkuaz sismik arastirma gemisi nasil %100 yerli oluyor?

dergus #936228 
Bildigim kadariyla bircok parca ile beraber gemide yer alan motor Turkiye'de uretilemiyor, ama reklamda %100 yerli diyor nasil oluyor bu? ben mi yanlis biliyorum? (apple da cin'de uretiyor gibi felsefe ve siyasi tartisma yapmayalim)
(2) 

Seagate Expansion vs Samsung M3? Hangisini tercih edersiniz?

dergus #931867 
Elimde 2 adet harici hdd var biri Seagate Expansion 2 TB 2.5'' digeri Samsung M3 2 TB 2.5''. Bunlardan birisi ihtiyac fazlasindan satilacak hangisini satmaliyim? (ayni fiyat) kendi deneyimlerime gore samsung un transfer hizi daha yuksek ama hangisinin kalitesi yuksektir, hangisi daha uzun sure dayanabilir bilemiyorum?
link vereyim
Seagate icin www.hepsiburada.com
Samsung icin www.hepsiburada.com
(6) 

TC kimlik numarasini ve ismini bilen birisi neler yapabilir?

dergus #930090 
tanimadigim birisine bir is icin tc kimlik numarami ve ad soyadimi verdim bu adam istese neler yapabilir bu iki bilgiyle? meraktan soruyorum supheden degil.
(3) 

Geçmeyen Öksürük Problemi Ciddi Olabilir mi?

dergus #929464 
Arkadaşlar merhabalar,

28 yaşındayım. Yurtta kalıyorum, sarma sigara içiyorum. Yaşadığım ortam pek sağlıklı sayılmaz.

Dershane öğretmeniyim, bağırarak, konuşarak çalışıyorum.

Aşağı yukarı 15-20 gündür, çok şiddetli biçimde öksürüyorum. Yutkunurken de bademciklerim şişmiş gibi bir his var boğazımda. Vücudum gayet dinç, ama öksürük krizi gelince alt üst oluyorum.

Öksürük tam kuru değil, ama balgamlı da değil. Çok hafif balgam atabiliyorum. Geçen attığım azıcık balgam da pembe kan lekesi vardı.

Ve en enteresanı boynumu yukarı kaldırıp yukarıya bakınca direk öksürük krizine giriyorum. Boğazımı sıkıyorlar gibi oluyor, bilinçli olarak öksürük krizine sokabiliyorum yani kendimi.

Normal doktora gidecek vaktim yoktu, acile gittim geçen. Tanflex, Cold and Flu falan diye ilaçlar verdi. 5-6 gündür içiyorum, çok hafif rahatlama dışında bir etkisi yok. Geçmedi...

Benzer bir sorun yaşayan var mı? Ciddi bir problem olabilir mi? Ne olabilir sizce?
(14) 

Sedef avci esmer mi? Sarisin mi? kizil mi? nedir irki :)

dergus #928594 
soru baslikta buyuk tartisma var acil yardim.
(2) 

Iphone 4S'e ios 8.3 kurulursa yavaslar mi?

dergus #928482 
Su anda ios 7.1 surumunu kullaniyorum, 8 kurmustum vakti zamaninda yavasladi diye geri almistim, bu en son surumu yuklesem yavaslar mi alet?
(2) 

Bisikletçiler! Bu bisikletim markası modeli ne ola? Bir çocukluk nostaljisi

dergus #926578 
Arkadaşlar bu bisiklet benim bisiklet sürmeyi öğrendiğim, yıllardır atıl vaziyette duran aşağı yukarı hurda vaziyete gelmiş bir bisiklet.

Benden önce amcaoğlunun bisikletiydi, satın alınma yılı 1980'lerin ortaları.

Ön freni, arka freni kampana. Ön farı pilli. Çift amörtisörlü, kalın çift demir şaseli, göbekten 5 vitesli ve kalın tekerli bir cross bisikleti.

Bende yıllardır bir gizem uyandırıyor çünkü markasını modelini çözemedim. Üzerinde fotoğraflarda da gördüğünüz üzere "Cross Champions" yazıyor. Yıldız şeklinde içinde c yazan bir logosu var. Bir italyan bayrağı ve made in italy yazıyor.

Fakat google'da ne kadar aratsam mamafih bulamıyorum. Cross Champions yazınca markadan ziyade cross şampiyonlarıyla alakalı bilgiler çıkıyor.

Şimdi bu özel ve kaliteli, değerli bir bisiklet mi? Toplamaya değer mi? Özellikleri garip, kendisi garip bir bisiklet. Üzerinde özel bir proje yapmak ve bisiklet hakkında bilgi toplamak istiyorum ama ne yapacağımı bilemiyorum.

Resimleri de yükledim, umarım ilginizi çeker:

i58.tinypic.com

i62.tinypic.com

i58.tinypic.com

i60.tinypic.com
(5) 

Oyun tanitim kanali icin ekran goruntusu kaydedecek program?

dergus #925759 
Kucuk yastaki kuzenim youtube'da oyun tanitim kanali kuracakmis. Bunun icin ekran goruntusunu kaydedebilecegi reklamsiz, logosuz ve ucretsiz bir program biliyor musunuz?
(6) 

Üretimi Almanya'da olan Spor Ayakkabı Markası var mı?

dergus #925227 
Arkadaşlar Adidas, Puma vs, genelde üretimini uzakdoğuda gerçekleştiriyor. Peki üretimini hala Almanya'da veya en azından Avrupa ülkelerinde sürdüren bir spor ayakkabı markası var mı? Ve Türkiye'de bulunabilen markalar mı?
(1) 

Bu über hatun kimdir? İsmini öğrenebilir miyiz?

dergus #925189 
Royal Enfield reklamında oynayan bir ablamız:

youtu.be

mobil görünümden çık