Arkadaşlar bugün Airfel 9000 BTU'luk mobil klima aldım. Aldığım ürün Bimeks teşhir ürünü olduğu için bazı parçalar eksikti. Bunlardan biri de hava tahliye borusu ve aparatıydı.

Ben bu sıcak hava tahliye işini basit bir Davlumbaz borusuyla çözerim diyordum. Nalburdan aldım. Nalburdan aldığım boru hem aşırı derecede kullanışsız oldu, hem de çok saçma bir oksimoron duruma imza atmama neden oldu. Bu problem şuydu:

Çıkan sıcak hava aşırı sıcak olduğu için, metal boruyu ısıtıyor. Metal borunun ağzı camın menfez kısmından dışarı bakıyor olmasına rağmen, uzun da olduğu için etrafa öyle bir ısı veriyor ki oda dışarıdan da sıcak oluyor. Hatta temasta olduğu Doğalgaz peteğini sanki kış mevsimiymiş gibi ısıtmış.

Demek ki benim daha farklı bir hava tahliye hortumuna ihtiyacım var. Nasıl bir hava tahliye hortumu almalıyım ki, bu sıcaklığı odadan dışarı atarken, kendisi ısınarak odayı ısıtmasın? Ve böyle bir boruyu, hortumu nereden bulabilirim.
14-15 cm çapında olmalı...

 

www.yorumticaret.com

Ya bu sekilde isi yalitiimli bant alin ve boruyu kaplayin. Ya da cam elyaf alin sonra aluminyu folyo yanmaz bant alin boruyu cam yunuyle kaplayip uzerinden bant gecirin tamamen

oscar
1

mobil görünümden çık