(5) 

Honda'nın ana sayfasındaki motosiklet hangi model?

dergus #925182 
Arkadaşlar sattıkları motosikletlerin içinde o model yok. Ama alet çok retro, çok tarz duruyor.

Ana sayfada Otomobil ve Motosiklet diye iki ayrı seçenek sunmuşlar ya, motosiklet seçeneğinin üzerindeki, sırtı dönük adamın kırmızı motosikletini soruyorum?

Eski bir model falan mı?
(1) 

GSS zımbırtısı nasıl olacak?

dergus #924317 
2900 tl görünen borcum kendi kendine 900 tl'ye düşmüş. gelir testine hiç girmedim, ikametim istanbul'da ama ben konya'da yaşıyorum. Vakt-i zamanında 6 ay civarı bir işsizliğim olmuştu. Şimdi son başvuru gününü uzattılar diyorlar, neye başvuracağımı bile bilmiyorum. Gelir testine girersem geçmiş borçlarımı da mı sıfırlıyorlar? Nasıl oluyor? Bu başvuru mu 6 ay uzatıldı? Yarına kasmaya gerek var mı?
(2) 

Bu reklamda oynayan abla kimdi?

dergus #922712 
Cardfinans reklamı Yılmaz Erdoğan ve ??? kişisi:

www.youtube.com
(3) 

Batistuta'nın adında neden "Omar" var?

dergus #920628 
Hatta Omar Bravo, vb. güney amerikalı oyuncuların bazılarının adında arap isimleri geçiyor ömer gibi hüseyin gibi...

Bunların kimi lübnan göçmeni eyvallah ama batistuta'da var mı mesela böyle bir durum?

Yoksa ömer uluslararası bir isim mi?
(4) 

Sinbo waffle makinesi SSM-2520W nereden alabilirim?

dergus #920188 
Aşağıdaki linkte de gorebileceginiz waffle makinesini nereden bulabilirim? internette de hicbir yerde bulamadim. 40-50 tl gibi bir fiyatinin olacagini dusunuyorum. Bu fiyata baska bir waffle makinesi bulunabilir mi?
www.sinbo.com.tr
edit: yer istanbul- bahcelievler
(3) 

"Ez nikarim werım" ne demek?

dergus #919889 
Kürtçe arkadaşlar malumunuz, nedir bu cümlenin manası?
(5) 

utorrent'te yasanan sorun

dergus #916747 
utorrent programi acikken bazen 2-3 dakika sureyle internet kesiliyor. modem baglantisi devam ederken bir anda sayfalar acilmamaya basliyor. Bunun nedenini veya cozumunu bilen var mi?
(3) 

Kolay Gazete Yapma Programı var mı?

dergus #916421 
Arkadaşlar yerel bir gazete çıkaracağım, yani normalde hiç anlamadığım bir olay. Ama benden istendi bir şekilde ve yapmam lazım. 8 sayfa olacak, renkli olacak. Yazılarım hazır ama tasarımı nasıl yapacağım konusunda hiçbir fikrim yok. Ne photoshop kullandım ne başka bir şey bugüne kadar. Paint terk diyebilirim. Biraz araştırdım Adobe İndesign, QuarkXPress, Scribus gibi programlar var.

Scribus'u indirdim. Çok karışık. Şöyle hazır taslaklı, sürükle-bırak'lı bir şey yok mudur ki?

Veya verebileceğiniz tavsiyeler...
(1) 

Zabıt Katipliği Mülakatında 1.yedek diye bir şey var mı? Şansı olur mu?

dergus #915514 
Arkadaşlar 10 kişinin kabul edileceği bir zabıt katipliği mülakatında 11.olmuşum... Moralim yerlerde. İlk 10'a girenler memur olacaklar, ben olamayacağım. Ama bazı memuriyetlerde yedek alım falan filan oluyordu sanırım. Zabıt katipliğinde de var mı böyle bir şey? Ben 1.yedek miyim? Eğer 1.yedek isem öyle bir ihtimal var mıdır, bu 10 kişiden biri vazgeçerse mi beni çağıracaklar? Yoksa bir sonraki alıma kadar aralarından istifa eden veya güvenlik soruşturmasını geçemeyen olursa beni çağırma gibi bir durum olabilir mi?

Bir şekilde umut kovalıyorum işte... Teşekkürler.
(5) 

Zabıt Katipliği Mülakatında Şu Durumda Şansım Nedir?

dergus #908875 
Arkadaşlar 72 küsür kpss puanıyla 10 kişi alacak bir adliye komisyonuna başvurdum. 200 kişi sınava çağrılacaktı 150 küsür kişi başvurdu. Bugün klavye sınavı yapıldı, klavye sınavında 40 kişi falan daha fire verdi. 110 kişi civarı girdik. Acaip heyecan yaptım ama 112 kelime yazmışım. Ve 5.olmuşum. Ve sadece 17 kişi 90 kelimeyi geçebilmiş.

Şimdi 10 kişilik memur kadrosu için 17 kişi mülakata gireceğiz. Klavye sınavında bu 17 kişinin içinde 5.kişiyim. Cemaatle paralelle hiçbir şekilde bağlantım yok, ama torpilim bilmemnem de yok. Diksiyonum düzgün, dersanede çalışan tarih öğretmeniyim. 2006 Öss'de ilk 5000 başarım var.

Bu durumda kazanma olanağım nedir? Mülakatta ne gibi sorular sorarlar? Ne olur, ne biter? Yorumlarınızı bekliyorum.
(4) 

PS4 aracılığıyla laptoptaki filmi televizyonda izlemek mümkün mü?

dergus #906813 
Merhaba arkadaşlar soru başlıkta yardımcı olabilecek var mı? Demek istediğim Wifi veya bluetooth ile saglamak baglantiyi. PS3 te media server vardi laptopu tvye kablo ile baglamak zorunda kalmamak icin sordum.
(1) 

Ceza yemiş miyimdir? Kaç lira?

dergus #906256 
Merhabalar E-5 Edirne yonune dogru halic koprusunun girisinde dortlulerimi yakip arkadasimi indirdim. Sonradan onumde emniyet seridi kamerasinin oldugunu fark ettim. Sizce ceza yer miyim? yersem ne cezasi ve ne kadardir ortalama olarak?
(5) 

Zabıt Katipliğinde Nereye Başvurmak Daha Mantıklı?

dergus #901870 
Arkadaşlar ön eleme kpss puanıyla yapılıyor. Açıklanan açık kadro sayısının 20 katı aday çağırılıyor.

İstanbul Bakırköy Adliye Komisyonu 297 memur,

Konya Seydişehir Adliye Komisyonu 10 memur kadro açıkladı.

İstanbul Bakırköy'ün nüfusunu siz tahmin edin, kapsadığı alan tahminim 5 milyon civarı olur zira 2 komisyon daha var İstanbul'da.

Seydişehir ise Beyşehir ve Bozkır'ı da kapsayarak toplam 110,000'lik bir nüfusa sahip.

Bu ortamda, hangisinde kpss puanıyla ön elemeyi geçme ihtimali daha yüksek olur? Gerçi puanım dandik ve muhtemelen olmayacak ama bu ikisi arasında kararsız kaldım ve Kaliteli nüfus oranının İstanbul'da daha yüksek olacağını düşünerek Seydişehir komisyonuna başvurdum. Yanlış mı yaptım?
(7) 

Bank Asya'ya Olan Borcum Ne Olacak?

dergus #901865 
Arkadaşlar Bank Asya'ya 2500 tl civarı borcum vardı. 250 tl'lik 10 taksit şeklinde taksitlendirmiştim. Kredi kartı borcuydu bu. Elime bir para geçti 2400 tl'sini ödedim. Kaldı 100 tl ama vadesinin gelmesine daha 6-7 ay var.

Şimdi merak ettiğim şu; bu 2500 tl'yi ödemeseydim ne olurdu?

Kalan 100 tl'yi ödemezsem ne olur?

Bu borçların takipçisi artık TMSF mi olacak?

Tam da Banka'ya el konulmadan önce ödediğim için kerizlik mi ettim? Zira 400-500 tl'si faiz ve avukat masrafıydı.
(2) 

Bahçelievler'den Pendik Tren İstasyonuna Sabah 07:30'a nasıl Yetişebilirim?

dergus #899548 
Arkadaşlar sabah trenim kalkacak. Tam 07:30'da... Bahçelievler'den Pendik tren istasyonuna yetişme imkanım var mı sizce? Sabah 5 gibi çıksam, metrobüse binsem... O noktadan sonra ne yapabilirim? Ne tavsiye edersiniz?
(1) 

1996 Beyaz Show'da çalan orkestra kim ola? Tanıdık simalar var mı?

dergus #894094 
Arkadaşlar elemanlar baya kaliteli iş yapıyor gibi. Sanki o dönemin köprüaltı rock tayfasından tipler gibi geldi bana, kemancı ortamının adamları gibi. Ama kim bu vatandaşlar, maymunluk ederek şarkı söyleyen vokalist, minyon tipli tatlı hatun...

Bunlar kimdir?

Video:

youtu.be
(6) 

Şu VW Golf alınır mı?

dergus #890653 
Arkadaşlar bu araba ne getirir, ne götürür? Acaip tatlı duruyor, gaza gelmedim değil:

www.sahibinden.com
(5) 

82 Jetta Vs 90 Broadway.. Hangisi?

dergus #889987 
Arkadaşlar 6000 tl civarı param var, lpg'li bir renault 9 broadway almayı düşünüyordım ki bu paraya ancak 89-90 modelleri bulunuyor. Ancak bir arkadaşım bana mk 1 golf veya jetta al, dizel olmasın lpg'li olsun. İnan Broadway'dan çok daha sorunsuz binersin, konforlu binersin, rahat binersin. Parça problemi de korktuğun kadar olmaz, üstelik çok yakmaz dedi. Bende şu arabayı buldum, arkadaş kaçırma diyor ama kafam epey karışık. Siz ne dersiniz, şu linkteki Jetta alınır mı mesela? Yoksa Renault 9 alıp parçasını bakkal da bile bulsam mı?

www.sahibinden.com
(1) 

TOEFL 75 mi? IELTS 6 mi?

dergus #889541 
TOEFL (IBT) 75 mi? IELTS (Akademik) 6 mi? hangisi daha kolay alinir?
(4) 

THY 'Beden Kitle indeksine uygunluk'?

dergus #889531 
THY ilaninda verilen su ifadeyi aciklayabilir misiniz?
"Erkek adaylar için boy 165 cm’den kısa, 190 cm’den uzun olmamak ve beden-kitle endeksine uygun olmak"
Boyum 1.83 ve kilom 91 yani Vücut Kitle endeksim (BMI): 27.2 kg / metrekare bu ilan icin uygun muyum? Buradaki ifade eger normal kiloyu kastediyorsa 83 kilo mu olmam gerekir?
(9) 

Yüksek Lisans ile askerlikten ne kadar kaçılabilir?

dergus #888109 
Arkadaşlar 1987 doğumluyum. Bedelliyi çeşitli sebeplerden ötürü kaçırıyorum. Bir sonraki bedelliye kadar yüksek lisans ile kaçmam mümkün müdür?

2014'te Tarih bölümü yüksek lisansına başladım. Hiç derslere gitmesem, sürekli kayıt yenilesem ne kadar süre tecil edebilirim askerliği?
(5) 

Bitmeyen Çikolata Gif'indeki Hile Nedir?

dergus #884207 
awegif.com

arkadaşlar gif bu, ben çözemedim mevzuyu.
(1) 

acil 'C' sorusuna yardim

dergus #883267 
fotograflarda gorulen soru ve cevabini ayrintili olarak anlatabiliecek olan var mi?

hizliresim.com
hizliresim.com
(3) 

Acill 'C' sorusuna yardim

dergus #883031 
bu ornek soru ve cevabi hakkinda yardim lazim. Burada neden m'ye n'in karekoku diyor. bu islemi ayrintili anlatabilecek olan var mi?
hizliresim.com
hizliresim.com
Not( resimleri buraya yuklerken hata veriyordu.)
(4) 

Steam'deyken bir anda bilgisayardaki hersey silindi

dergus #876363 
Merhaba macbook'ta steam'de football manager atolyesinden birseyler yuklerken bir anda bilgisayarim sifirlandi. Icinde ne var ne yok silindi. Bu nasil oldu bir yorumu olan var mi?
(5) 

Osmanlıca dersini hangi branşa verirler?

dergus #875802 
Arkadaşlar sizce bu dersi hangi branşın öğretmenlerine verecekler? Tarih Öğretmenlerine mi? Türk Dili ve Edebiyat'ı öğretmenlerine mi? Yoksa son yılların en büyük parsasını kapan İlahiyatçılara, Din Kültürü öğretmenlerine mi?

Ya da bu dersin Tarih ve TDE öğretmeni alımlarını arttırma ihtimali nedir?
(5) 

TRT1'deki ''özel tim'' adli dizinin orjinal adi?

dergus #875697 
yaklasik 9-10 sene once TRT1 de genelde gece 2-3 gibi izledigim bir dizi vardi turkce adi ozel tim adli bir dizi vardi. bu dizinin orjinal adini bilen var mi?
(10) 

Biber mi? Limon mu?

dergus #875696 
Yurtdisindan gelen limon agaci tohumlarini (kuflu limon cekirdegi gibi birseydi) saksiya ektim. Yaklasik 1.5 ay sonra cikan bitkiyi kim gorse bu biber diyor. Ama biber tohumunun oraya karisma sansi yok. ve ektigim tohumlarda limon cekirdegiydi zaten.Sizce bu fotograftan bu bitkinin ne bitkisi oldugu anlasilabilir mi?
(3) 

Canli mac anlatimi yapan bir site?

dergus #873072 
Merhabalar, 2-3 ay once bir site bulmustum futbol maclarinin canli gosterimini yapiyordu. Tv yayini gibi degil tabi football manager'in 2 boyutlu gosterimi gibi top o sirada nerde kimde seklinde gosteriyordu. Yani ustten buyuk dairelere kucuk top geliyordu falan filan. Uzun aramalarima ragmen siteyi bir daha bulamadim. Sanki Broadage denen firmanin sundugu bir hizmetti.
Bu siteyi veya buna benzer kaliteli mac anlatim animasyonu yayinlayan site biliyor musunuz? Sahadan'in anlatimindan daha iyi olsun o bile yetebilir:)
(7) 

Bana Bedelli Askerlik kredisi verirler mi?

dergus #871595 
Arkadaşlar tam 3 kredi kartımı da 6-7 ay boyunca ödeyemediğim için icralık oldum. Geçtiğimiz ay itibariyle 3'ünü birden tek celsede ödedim. E-Devlet'te hala görünüyorlar, ancak avukatlardan borcu yoktur kağıdını aldım.

Bu durumda bana Bedelli Askerlik kredisi çıkar mı? Hiçbir kuruma borcum yok, ancak 3 adet icrayı son anda topluca ödemiş bir kişiyim.
(2) 

Harddisk kopyalama hızı değişkenliği normal mi?

dergus #864375 
Arkadaşlar harddisk'imin arızalı olup olmadığını anlamaya çalışıyorum da... Format atmadan önce bir şey dikkatimi çekti. Disk C ve D şeklinde bölünmüş durumda. C'den büyük bir klasör seçip kes-yapıştır dedim D'ye. Yedekleme için.

Kopyalam hızına bakıyorum ara ara 25-30 mb civarına çıkıyor. Ara ara 5-6-7 arasında geziniyor. Bu hızın değişken olması normal bir durum mu?

Yoksa harddiskim'de sıkıntı mı var?
(4) 

Ford Mondeo Vs, Opel Vectra

dergus #862087 
Ford Mondeo 97-99 model arası, 2000 motor ve otomatik vites.
Opel Vectra A Kasa, 1994-1995 model arası, 2000 motor ve otomatik vites.

Lpg'li araçlar genelde...

Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz? Neden tercih ederdiniz?

Max, 10,000 tl'ye otomatik vites araç alma durumu neticesinde ortaya çıkmış bir karşılaştırmadır...
(6) 

Windows 8.1 mi, Windows 7 Ultimate mi?

dergus #856594 
Arkadaşlar Samsung Npc300e marka bir laptopa sahibim ve yavaşlığından aşırı derecede şikayetçiyim.

Özellikleri; İ3 3110 2.40ghz işlemci, 6gb ram, 360 gb harddisk, intel hd graphics onboard ekran kartı.

Laptop geldiğinde Windows 8 yüklüydü, orijinal lisanslı tabii. Ve 2 gb ram vardı. Üstelik 64 bit'ti. Böyle saçma bir durumdu yani. 32 olsa belki daha seri olacaktı. Ama ben madem 64 bit dedim 4gb ram daha alayım. 6 gb yaptım, yine yavaş, yine yavaş...

Diyorum ki orijinal falan dinlemesem, Windows 7 Ultimate yükletsem 64 bit. Lisanslı işletim sistemimi kaybetmeye değecek bir hız kazancı yaşar mıyım?
Laptopum adam akıllı hızlanır mı?

Özellikle masaüstünde sağ tıklayınca rahat 15 saniye falan bekletiyor. Hiçbir şekilde spyware falan da yok. İlk günden beri böyle...

Bir de bu adamlar harddiski hiç bölmeden yüklemişler sistemi. Tek parça harddisk. Dosyaları kaybetmeden bölüp, Windows 7 yükleyebilir miyim?

Saygılar...
(4) 

Şampuanların son kullanma tarihi olur mu? Saçlarım dökülüyor...

dergus #854033 
Arkadaşlar 1,5 aydır bu zamana kadar hiç çalışmadığım bir tempoda çalışıyorum...

Dershane öğretmenliği.

Ailemden uzaktayım ve yurtta kalıyorum.

İş yerinde çok yoruluyorum. Çocuklar 1 dakika boş bırakmıyor.

Normalde de saçım dökülürdü ama asla kel olacağım korkusu yaşamazdım. Saçımı elimle çektiğim zaman 1-2 tel ya gelir ya gelmezdi...

Şimdi elimi saçıma attığımda 8-9 tel geliyor. Kafayı 3'e vurdurdum, yine geliyor.

Ama bir şey fark ettim, yurda gelirken evde annemin sakladığım Clear şampuanlardan birini getirmiştim. Bu şampuan 2011 üretimi. Tam 3 sene geçmiş. Normalde de Clear mentollü kepeğe karşı etkili kullanırdım ama son kullanma tarihlerinin hiç bu kadar geçmiş olacağını sanmıyorum daha öncekilerin...

Şimdi benim saçımın dökülmesinin sebebi stres mi? Şampuan mı? Yurt hayatı mı? Genetik mi? (Dayılarım, Babam kel ama dedem saçlıydı. Ek olarak babam benim yaşıma geldiğinde çoktan kel olmuş, ama ben 28 yaşında ve hala gayet saçlıyım.)

Son olarak saçım aşırı derecede yağlı. 2 gün yıkamamayı kaldırmaz.

Sizce ne yapmalıyım? Doktora gittim şampuanı falan anlatmadım stresi vs, anlattım adam direk baban kelse sen de kel olacaksın dedi yolladı.

Saygılar...
(10) 

Dershane Tarih Öğretmeni Nasıl Olmalı? Sizin Öğretmenleriniz Nasıldı?

dergus #850344 
Merhabalar bir dershanede Tarih öğretmeni olarak çalışıyorum. Geçtiğimiz günlerde rehberlik öğretmeninden derse kitapla girdiğim için uyarı aldım. Kitapla girmemem gerekiyormuş. Tamamen kafamdan dersi anlatmam gerekiyormuş. Öğrencilerden şikayet gelmiş, öğrenci demiş ki, "hoca kitaptan faydalanıyorsa biz evden de çalışırız falan filan". Derhane biraz öğrenci odaklı, öğrenci istedi diye hocayı kovabiliyorlar...

Öte yandan Dershane öğrencilere sadece soru bankası dağıttı, konu anlatımlı kitap falan dağıtmadı. Kendi cebimden kitap aldım, onla da sınıfa girmeyecekmişim...

Oysa ders anlatırken de zırt pırt kitaba bakıyor değilim. Tarih bu, derin konu. 4 yıllık öğretmen olmama rağmen illa ki unuttuğum yıllar veya ufak detaylar olabiliyor, onlara ihtiyaç duyduğumda bakmak için kitap sokuyordum.

Sizce bu durumda bir anormallik var mı? Yoksa normali mi bu? Sizin öğretmenleriniz dersi nasıl işlerdi, nasıl yapardı? Tabii dershanelerden bahsediyorum, normal okuldan değil.
(11) 

Hakikaten boyasızsa bu Şahin alınır mı?

dergus #847522 
Arkadaşlar araç 93 Şahin... Kaporta boyadan anlamam, adamla konuştum. Araç fabrika boyasıyla duruyor diyor. Yani hiç kazası bilmemnesi yok. Ben Konya'dayım, Konya'da bu kadar orijinal araçlar 10 bin civarı alıcı buluyor... Boya ölçüm cihazları var, o cihazlardan kiralayıp onunla gitmeyi düşünüyorum...

www.sahibinden.com

Siz ne dersiniz?
(3) 

Torba Yasa Trafik Cezasına Faiz Affı Getiriyor mu?

dergus #847217 
Arkadaşlar şu yeni çıkan torba yasa trafik cezalarına faiz affı getiriyor mu?

Uzun zaman önce aldığım 270 Tl'lik ceza zamanla 810 tl olmuş...

Şimdi ben bunu 270 tl olarak mı ödeyeceğim? Yoksa 810 tl'ye taksit mi yapacaklar sadece? Faizi siliyorlarsa başvuruyu nasıl yapacağım? Sadece taksit yapıyorlarsa kredi kartsız nasıl taksitlendireceğim?
(5) 

Avukatlık olmuş kredi kartı borcunda Avukatlık ücreti ödemek şart mı?

dergus #846773 
Arkadaşlar 3 kredi kartı, 1'de ttnet borcum vardı. Toplam 4800 tl civarındaydılar. Bir süre işsiz kaldım. Hepsi icralık oldu...

E-Devlet'ten bakınca dava olarak görünüyorlar. Şimdi iyi kötü bir işim var ve ayda 1500 tl'ye yakın ödeme yapabilirim. Lakin avukatlarla görüşüyorum, temerrüt, avukatlık ücreti vs. derken toplam 6000 tl gibi bir rakam ortaya çıkıyor.

Bu borçları bu şekilde mi ödemem gerekiyor? Yoksa bir indirim yaptırma olasılığım olabilir mi?

Saygılarımla...
(3) 

Eski Dizeller (Audi 80, VW Golf, Renault 9 vb.) Çok mu sıkıntılı?

dergus #846311 
Arkadaşlar bu araçlar; genelde 80-88 yılları arasında üretilmiş modelleri; motor yönünden çok mu sıkıntılı araçlardır? Ne gibi problemler çıkarabilirler? Problem çıkardıkları zaman klasik lpg-benzinli araçlara göre masrafları çok daha büyük mü olur? Kullanıp deneyenler var mı?

Bahsettiğim araçlar;

Audi 80
Audi 100
VW Golf MK1-MK2
Mercedes'in bazı modelleri
Opel Ascona
VW Passat, Jetta...

Çoğunda Turbo yok. Ve Turbo olmayan modeller yakıt tasarrufu açısından kırsal motorin kullanıldığı için, daha tasarruflu olduğu söyleniyor. Yakıt konusunda lpg'ye göre avantajlı olur mu?

Kırsal Motorin PO istasyonlarında hala satılıyormuş...
(1) 

Futbol Haber Sitemizde Misafir Yazarlar Bölümü Yapıyoruz!

dergus #845291 
Düzenli veya düzensiz olarak futbola, futbol kulüplerine veya herhangi bir futbol olayına dair yazı yazmak isteyen arkadaşlar... İsminizle, veya nickinizle yazabilirsiniz... Sitemiz henüz 1 yılını doldurmamış olmasına rağmen Google ve Yandex haber servisleri tarafından indekslenmiş; günde 3000-5000 civarı ziyaretçisi olan ve hızla büyümekte olan bir futbol haber portalıdır. Yazı göndermek isteyenlerin yazılarını;

fatihmehmetkesan@gmail.com adresine bekliyorum...

Sorularınız varsa sorabilirsiniz, bu yüzden soru olarak açtım duyuruyu...

Adresimiz de;

www.guncelfutbol.com
(1) 

İ3 işlemcili win 8 laptop bios ayarlarıyla hızlanır mı?

dergus #844405 
Arkadaşlar 6gb ram'ım olmasına rağmen sistem çok yavaş. Win 8.1 kullanıyorum. Bios ayarlarında Cpu Saving Mode ve Hyperthreading "Enabled" durumunda bunlarla oynasam makinanın hızı bir nebze artar mı?
(8) 

Nohut Pilavcılar neden İstanbul dışında yaygın değil?

dergus #844403 
Ben şu an Konya'dayım mesela. Burada hiç ama hiç yok. Damak tadı farkı desem, her yerde çiğ köfteci var. İstanbul'un en meşhur olaylarından biri olan nohut pilav neden diğer şehirlere yayılmıyor arkadaşlar?
(2) 

Işid bu amcayı idam mı etmiş? Suçu neymiş?

dergus #843357 
Arkadaşlar videoda Işid'in kırbaçlayacağı adamlarla röportaj gibi şeyler var. Vice News'in belgeseli aslında. Fakat bu dayıyı anlamadım. Uyuşturucu mı satıyormuş, kullanıyor muymuş? En sonunda da spiker, unfortunately execution falan filan bir şeyler dedi. Işid amcayı idam etmiş galiba sonunda ama niye etmiş anlamadım. Bir bakıverseniz?

youtu.be
(9) 

Bir Dersane Öğretmeni Haftada 45 saate dayanabilir mi?

dergus #841540 
Arkadaşlar kısa bir süre önce bir dersanede göreve başladım. Maaşı ücretli öğretmenliğe göre daha iyiydi. Ama gelin görün ki, başta 30 küsür olan ders saati yeni açılan sınıflarla haftada 45 saati buldu. Mart 15'te YGS bitince haftada 15 saate düşecek. Hadi mart'tan sonrası kolay da, ben bu 6 aylık kısmı nasıl yapacağım. Aranızda hiç haftada 45 saati geçmiş öğretmen var mı?

Varsa ne tavsiye eder?

Yoksa ben mi abartıyorum?

Tarih öğretmeniyim, ders saatim haftada 45 saat iken 8,8 tl'ye geliyor. Mart 15'ten sonra saatim 26 tl'ye gelecek. Böyle bir anlaşma... İlk 6 ay için çok mu ucuza çalışıyorum?

Burası küçük bir ilçe... Kader arkadaşlarımdan saat ücreti ve yoğunluk bilgisi de almak istiyorum.

Saygılar....
(8) 

Renault 12 kullanmış olanlar, bu araç alınır mı?

dergus #839523 
Arkadaşlar hepimizin geçmişinden böyle bir araç geçmiştir. Bende köyde yaşayan babama bu tarz bir araç almak istiyorum. Bu adamlar bana peşinatsız taksit yapacaklar. Yani parasız alacağım, taksit taksit ödeyeceğim. Muayene için de 500 tl fark istiyorlar. Macunlu yerler boyanacak, 200 tl civarı da oraya gider sanırım.

Sizce köy yerinde iş görür mü? Bizim yaşlı kurdu böyle bir sürprizle sevindirir miyiz?
(5) 

Birebir İngilizce LYS dersi verirken nasıl bir metot izlemeli?

dergus #838859 
Arkadaşlar ben normalinde Tarih öğretmeniyim. Bu zamana kadar Tarih ve İngilizce özel ders verdim. Bir yandan da dersane öğretmenliği yapıyorum. İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde ingilizce olarak okuduğumuz için İngilizcem fena değil. Ama bu güne kadar hep ilkokul, ortaokul düzeyindeki ve genelde "0" seviyesindeki öğrencilere ders verdim.

Şimdi LYS 5'e hazırlanmak isteyen bir öğrencim var. Kabul ettim, ama eve gelipte LYS 5 sorularına baktığımda epey bir kelime eksiğimin olduğunu fark ettim. Gramer konusunda da kullana kullana artık otomatikleşmiş, işin resmi adlarını falan biraz unutmuşum...

Şimdi LYS sorularını %70 çözüyorum ama bu çocuk %100 bekleyecek. Nasıl bir sistem izlemeli de hem çocuğa mahçup olmayıp, hem de iyi ve verimli bir ders vermeli? Kelime ağırlıklı mı gitmeli, gramere mi ağırlık verilmeli. İşin açığı soru çözme odaklı gitmekten çekiniyorum yapamadığım soru olur da mahçup olurum diye...
(10) 

Hukukçu arkadaşlar lütfen yardım edin. Başım belada gibi görünüyor.

dergus #838523 
Arkadaşlar az önce beni cep telefonundan polis olduğunu iddia eden biri aradı. Para, kredi kartı falan istemedi. Adıma bir dava açılmış, o davaya gidip ifade vermem gerektiğini söyledi. Davanın ne hakkında olduğunu sorduğumda asıl şoku yaşadım.

2 aydır görüşmediğim aramın bozuk olduğu bir arkadaşım var. Küsüz yani. Biz bu adamla bir zamanlar çok iyi arkadaştık. Kendisi de klima, kombi servisi işletiyor. Yetkili değil tabii..

Zamanında bu tutturdu online sektöre atılacağım, internetten müşteri alacağım diye. Derken site olaylarının wordpress ile nasıl açılacağını öğrenmiş. Benim kredi kartıyla BENİM ADIMA isimtescil.com'dan 3-4 tane domain aldı. Bende bir şey demedim.

Polisin işe söylediği şu, ECA hakkımda marka kanununa muhalefetten dava açmış. Sebep sitede ECA logosunun izinsiz kullanılması. Sitedeki telefon bilgileri benim değil, arkadaşın adına. Ama domain benim adıma kayıtlı. Ben ise dersanede öğretmen olarak çalışıyorum.

Polis değil dolandırıcı desem, adam para falan istemedi. Konya'da olduğumu ve İstanbul'a gelemeyeceğimi öğrenince telefonla ifadeni alalım dedi. Dersteyim dedim, öğleden sonra ararım dedi.

Polis dersek eğer, bu ECA beni mi yakar? Arkadaşı mı yakar? Beni yakarsa nasıl yakar? Bu işten çok büyük bir tazminat cezasıyla falan mı çıkarım? Yoksa beraat eder miyim? Şahitte bulabileceğimi düşünüyorum. Ama sabıkam bile kirlense benim hayatım kaymış olur çünkü kadrolu öğretmen olamam..

Lütfen bir el atın şu konuya şu an içim içimi yiyor. Ne yapacağımı bilmez haldeyim.

Site de şu:

ecakombiservisin.biz.tr
(1) 

Google News'ten gelen bir mail çevirisi

dergus #834467 
Arkadaşlar sitemizi Google News'e indekslemeye çalışıyoruz. Şöyle bir mail geldi, kabul edilmiş miyiz edilmemiş miyiz anlayamadım. İngilizcesi iyi olan bir arkadaş yardımcı olabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim:








Hi Guray,

Thank you for your note.


Please note, we are currently only able to answer in English. We apologize for this inconvenience.

This message is to confirm that we've reviewed and added your site to Google News. The inclusion of your articles should be processed within the next few days. To find articles from your site in Google News, you can use our "site:" operator. To do so, enter "site:" followed by the domain of your site and click on "Search News." For example, to search for articles from the NewsSite, you'd enter [ site:newssite.com ].

If your articles are not included in Google News within the next few days, we encourage you to verify that your site adheres to our technical requirements at www.google.com

Additionally, we encourage you to visit the "Using News sitemaps" section of our Help Center for publishers at support.google.com In this section, you can find information on how to submit a Google News sitemap to help you speed up the discovery of your pages, have more control over the content you submit and access error reports specific to Google News. These error reports will explain any problems we experienced crawling or extracting news articles from your site.

Please note that we're unable to assist you further with your site's inclusion in Google News. We apologize for the inconvenience. For other questions or comments, check out the Google News Help Forum where users share helpful tips and expertise: www.google.com

Thanks for providing your articles to Google News.
(6) 

Motosikletle köprüden kaçak geçsem ne olur?

dergus #818809 
Arkadaşlar ufak bir motosikletim var. Yarın ilk kez köprüden geçmem gerekecek. Haliyle HGS'm yok. Bu HGS'de en az 30 tl yüklenmesi gerekiyormuş galiba. O yüzden pek yükleyesim de yok... Köprüyü geçerken siyah bir poşet geçirsem plakaya, köprüyü geçtikten sonra da söksem ne olur? Bu işlem sabah 05:30'da falan olacak yaparsam...

Öbür alternatif sirkeci-harem feribotunu kullanmak ama o da seferine 07:00'de başlıyor.
(7) 

Bu derneğin amacı tam olarak nedir? (Avrupa Gençlik Topluluğu-EYSA)

dergus #817325 
Arkadaşlar Konya'da böyle bir dernek var. Otellerde etkinlikler düzenliyorlar, dans falan ediyorlar. Kişisel gelişim muhabbeti yapıyorlar, bazı üyelerine 15 yıllık bedava pasaport çıkarabilecek kadar da paraları var. Bir sürü modern türbanlı kız var, erkekler var. Kesinlikle haremlik selamlık bir ortam yok. Penguen dansı bile yapıyorlar. Şimdi benim anlamadığım nokta şu;

1-Derneğin belli bir amacı yok gibi görünüyor. E o zaman bu dernek niye var?

2-Bu adamların amacı ne?

3-Bu insanlara para nereden geliyor?

Ara ara avrupa'ya gidiyorlar. Seçme üyeler avrupa birliğiyle alakalı konferanslara falan katılıyor. Balonlarla falan bir şeyler yapıyorlar. Amaç Avrupa birliğiyle alakalı falan bir şey mi? Yoksa tamamen goygoy yapmak için ve eğlenmek için kurulmuş bir olay mı? Ya da birilerinin bu işlerden çıkarı mı var?

Absürdlüğü daha iyi anlamanız için:

Youtube videoları:

www.youtube.com

www.youtube.com

Garip bir facebook sayfaları:

www.facebook.com

mobil görünümden çık