(1) 

Şu sözcükler hangi dilde?

dergus #816897 
arkadaşlar bilgisayara not almışım ama hangi dil olduğunu yazmamışım. Aşağıda anlamlarıyla verilen kelimeler hangi dilde bilen var mı?
Cayo- Bastır
üüü- Balık
(4) 

İstanbul Üni. Yüksek Lisans İngilizce Sınavında 47,5 nasıl bir puan?

dergus #816758 
Arkadaşlar İÜ'nün yüksek lisans mülakatlarına gireceğim. Ales puanım 78, yds puanım yok. Diplomam 2,65. Bölümüm Tarih. Genel Türkiye Tarihi, Atatürk İnkilapları, Türkçe Eğitimi ve Spor Yönetimi bölümlerine başvurdum. İü'nün kendi ingilizce sınavına girdim, 47,50 almışım. Geneli düşük almış ortalama 30-50 arasında. Ama 15 alanından tutun, 90 alan dahi var. Bu ingilizce puanı bu işe nasıl bir etki eder? İü'de bu sınava girmiş olan ve yüksek lisans yapan var mı?
(2) 

Şarkının adı Hey Dilbere ama kim söylüyor?

dergus #816401 
Arkadaşlar Ciwan Haco'nun Hey Dilbere'si bu. Ama başka biri söylüyor. Kim söylüyor allasen bilen var mı?

www.youtube.com
(9) 

Facebook Arama motorunda istenmeyen kişinin görünmemesinin yolu?

dergus #814790 
Arkadaşlar atıyorum "A" yazdığım gibi, daha önce 50 kere aradığım ayşe bilmemne diye biri çıkıyor. Ama ben çıkmasını istemiyorum. O kişiyi engellemeden, arama sayfasında en başlarda çıkmamasını sağlayabilir miyiz?

Teşekkürler..
(1) 

wingsuit'te yükselmek mümkün mü?

dergus #813859 
Wingsuit yaparken herhangi bir ekstra güç kaynağı olmadan, yapılan herhangi bir hareketle deniz seviyesine göre anlık ta olsa yükselme sağlanabilir mi?
fiziksel olarak kuvvetlerle açıklayabilecek var mı?
(1) 

Facebook gönderi erişimi?

dergus #808269 
Merhaba arkadaşlar
Facebook'ta 140 bin kişilik bir sayfa yönetiyorum. Ama paylaşımlarım maksimum 7-8 bin kişiye ulaşıyor. Bu rakam düşük mü? Biraz baktım EdgeRank diye bir sistem uyguluyormuş facebook bu yüzden kaynaklanıyor sorun galiba. Gönderi erişimimi nasıl yükseltebilirim. Komik video falan da koyuyorum ama hep aynı seviyede kalıyor.
(3) 

Yanlış Tc no'ya yatırılan KPSS ücreti geri alınabilir mi?

dergus #805778 
Arkadaşlar sanırım olmayan bir insanın tc'sine yatırdım parayı. İsim falan da yazmadı. Sonra doğrusuna yatırdım, durup dururken 40 tl gitti. Ziraat Bankası'na gitsem parayı geri alabilir miyim? Makbuzu duruyor...
(9) 

Sevgiliyle Facebook'tan 2 kişilik ne oynanabilir?

dergus #803621 
Arkadaşlar karşılıklı pişti veya okey oynamak baydı. Şöyle eğlenceli ve facebook üzerinden 2 kişilik oynanabilecek oyun var mı?

Teşekkür.
(1) 

Bir sitedeki ortalama reklam tıklanma sayısı?

dergus #801328 
Merhaba arkadaşlar
Siteden siteye, reklamdan reklama değişir biliyorum ama sayfa görüntülenme/ reklam tıklanma oranı için bir aralık verebilir misiniz? Yani 1 reklam tıklanması almak için ortalama bir sitede kaç sayfa görüntülenme olması gerekir?
(3) 

Daha ne kadar kilo verebilirim?

dergus #797952 
Arkadaşlar merhabalar, ben 183 boyunda bir erkeğim. Bundan 2 ay kadar önce yaklaşık 102 kiloya kadar çıktım. Çirkin bir adam oldum. Esasında düzenli olarak kilo alan bir geçmişe sahiptim. Lise yıllarında 83 civarı, üniversite yıllarında 92-93 arasında gezdim. Üniversite bitti 97'lere yükseldim. Sonra Dukan diyeti yaptım, 83'e kadar indim. Bozdum tabii ve 1 yıl içerisinde 102 kiloya ulaştım. Dukan'da bazı sorunlar vardı, biraz da psikolojik salma eklenince işin içine edildi.

102 kiloya çıkınca fark ettim ki çok çirkin bir adam olmuşum. Sonra bu burada bitmez dedim, azmettim ve Dukan-Karatay karışımı kendimce bir diyet yaptım. Bu diyette yumurta akı, tavuk eti, tavuk nugget, light limonata, light kola, zeytinyağı ve patates-pirinç gibi karbonhidrat ağırlıklı olanlar hariç her türlü sebzeyi yedim. Meyveyi zaten pek sevmediğim için fazla aramadım, ama yine canım çektikçe yedim. Bu 2 aylık süre içerisinde, diyeti de sık sık bozduğum oldu aslında. Ama asla genel çizgimden şaşmadım. 9 mayıs'ta başladığım diyette 1 yarım tavuk döner, 3-4 kere büyük çikolata, 4-5 kere dondurma, yarım kilo bal, 2-3 kere waffle ve 1 kere de çiğköfte dürüm yedim. Bayağı bozmuşum değil mi?

Ama şu an 86,7 kg'yim. Sağlam inceldim, resmen özgüven patlaması yaşıyorum. Üstelik bunu bir diyet olarak görmüyorum. Hayat boyu bu şekilde beslenmeye hazırım. Yeter ki formda olayım, kesinlikle bu geçici bir süreç değil...

Lakin şu var, benim bu boya ideal kilom 75 civarı. Ben hayatımda hiç 75 olduğumu hatırlamıyorum. Bu kilo verme nereye kadar sürer? Yani o kaçamakları da yapmasam, adam gibi devam etsem o kiloya ulaşabilir miyim?

Spor diyeceksiniz, günde yarım saat falan 102 kiloyken de yaptığım akşam yürüyüşleri var. Onun dışında ara sıra gaza gelip 15 şınav, 25 mekik yapıyorum ama düzensiz.

Bir de şunu eklemek istiyorum, an oluyor mesela 92 kiloyken olmuştu; 1 hafta kilo veremedim. Ama bir yere misafirliğe gittim, o tavuk döneri, waffle'ları falan orada yedim. 2 gün falan diyet yapmadım yani. Eve döndüm dedim galiba kilo almışımdır, bir baktım ki 90 kiloya düşmüşüm. Yani bazen proteine vücut direnç mi kazanıyorda karbonhidrat alınca kilo vermiş oldum? Bol bol su ve light limonata içiyorum bu arada. Bu kadar kilo verince cinsel gücüm ve isteğim de arttı. Hatta ayıptır söylemesi penis boyum bile uzadı(kasıktan verdiğim yağ dolayısıyla) :)

Şimdi ben sağlıklı bir şey mi yapıyorum? Ve nereye kadar kilo verebilirim? Bu noktalarda konuya hakim arkadaşların yardımlarını bekliyorum...
(2) 

gazi koşusu için tüyolar? öneriler?

dergus #796464 
bugünkü koşu için tavsiyeleriniz var mı?
(8) 

Budistler nasıl şiddete yöneliyor?

dergus #795356 
Arkadaşlar uzak asya ülkelerinde budistlerin müslümanlara yaptıkları katliamları haberlerde vs, görüyoruz. İşte Hindistan'da, tam olarak ismini bilmediğim başka ülkelerde.. Arakan'da falan da mı budistler yapmıştı bilmiyorum da geçen yine haberlerde bir uzak asya ülkesinde budistleri gösterdiler müslümanlara karşı eylemler yapıyorlardı ve onları yok edeceğiz falan diyorlardı. Bunlar bildiğimiz huzurlu budistlere de benzemiyordu, bordo giyiniyorlardı ve şişmandılar...

Şimdi müslümanlığın da mevlevisi, cerrahisi olduğu gibi ışid gibi yönleri de var ama budizm tamamen barışçıl bir şey gibi kalmış aklımda. Budistler nasıl kan döküyor? Neyi gerekçe gösteriyor? Bu olaylar intikam duygusundan mı kaynaklanıyor? Zira Gazneli Mahmut'tan beri budistlere yapılan islam zulmü de bir gerçek. Ama Slumdog Millionaire'de bile vardı bu sahneler. Bilen biri anlatsın...
(1) 

Marmara Üniversitesinde C dersi var mı?

dergus #794900 
Marmara Üniversitesi'nde ders içeriğinde C olan bir ders var mı? Bölüm fark etmez yaz okulunda almak için istiyorum.
(4) 

Kredi kartı borcu Avukat masrafları?

dergus #790058 
Arkadaşlar finansbank'a 800 küsür tl kredi kartı borcum vardı. Sonra biz bunu yapılandırdık fakat ben parayı ödeyemedim. Az önce avukatlık bürosundan aradılar, borcunuz 1200 tl diyorlar.

1200 tl rakamını duyunca başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Bunun farklı bir yolu yok mu acaba?

Şu an işsizim, üzerime motosiklet dışında hiçbir şey yok.

Adres olarak anneme ait evin adresini vermiştim ama o evde de hiçbir şey yok diyebilirim.

Bu konuyu yaşamış olan arkadaşların fikir önerilerini bekliyorum, vaziyet kötü. Beni rahatlatacak bir şeyler söyleyin arkadaşlar.
(1) 

Almanya oturma izni kagidinin kaybolmasi

dergus #783747 
Merhaba arkadaslar Almanya da yasayan kuzenim istanbul'a geldi ve 10 gun sonra geri donecek.Kendisi sadece T.C vatandasi ve T.C pasaportu var.Almanya da oturma izni oldugunu gosteren karti kaybetmis.Konsolosluk 3 hafta sonraya randevu veriyor.Almanya'ya nasil geri donebilir? Bu durumu yasayan biri var mi? veya tavsiyeleriniz nedir?
(2) 

pimapen pencerelerdeki küçük parça

dergus #782517 
şu beyaz parça ne işe yarar?
(1) 

video "bip" lemek

dergus #780641 
Bir videonun bir kisminin kesilmeden biplenmesi gerek.hangi programla yapabilirim?
(1) 

Word'de denklemleri resim olarak algılıyor

dergus #775638 
Bugüne kadar sıkıntı yoktu ancak bugün Word'de denklemleri resim olarak algılıyor ve düzeltmemi engelliyor.Nasıl çözerim?
(1) 

Özel ders ilanı verebileceğim güvenilir web siteleri?

dergus #773701 
Arkadaşlar özel ders vermek istiyorum fakat nasıl müşteri bulabileceğim konusunda şüpheliyim. İnternette bu konuda tam bir çöplük. Yani google'a yazmakla olmuyor. Ücretsiz ilan verebileceğim ve bana öğrenci kazandırabilecek web siteleri biliyor musunuz?

Saygılarımla...
(4) 

Yüksek Lisans Başvuruları ve Asistanlık

dergus #771617 
Arkadaşlar güz dönemi yüksek lisans başvuruları ne zaman başlar? Özellikle tarih bölümü için soruyorum bunu.

Bir de bazı üniversiteler duyduğum kadarıyla normal yüksek lisans şeklinde değil de, bir yandan da asistan olarak öğrenci alıyormuş. Yani aynı anda hem yüksek lisans yapıyorsun hem de asistanlık yaparak para kazanıyorsun. Bu konu hakkında bir bilgisi olan var mı?

Son olarak, 31 Ağustos 2014 tarihinde askerlik tecili biten biri 2014-2015 güz dönemine kayıt yaptırabilir mi? Yaptırabilirse Askerliğini tekrar tecil edebilir mi?

Tarih bölümü mezunuyum. Ales'im 78. Yds'ye girmedim. İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden burslu olarak mezunum. 2006 ÖSS ilk 5000'e girmiş eski Tübitak bursiyeriyim.

Sizce şansım var mıdır?
(3) 

Bilgi yarışmalarının başvuru formlarındaki sorunun amacı?

dergus #770935 
Bu formlardaki "daha once baska bir yarisma programina katildiniz mi?" sorusunun sizce amaci nedir? Buna evet demek avantaj midir?dezavantaj mi?
(7) 

lol gibi çok gülmek anlamında kullanılan başka bir kısaltma

dergus #768170 
biliyor musunuz? Hatırlamaya çalışıyorum ama aklıma gelmiyor böyle 3-4 harften oluşan bir kısaltmaydı.
(4) 

Dukan diyetine alternatif olur mu?

dergus #766896 
Arkadaşlar ben bir dönem dukan yapmış, ve bu müthiş diyetle 15 kilo vermiş bir vatandaşım. Fakat diyeti yarısında bıraktım ve 17-18 kilo alıp dengeyi iyice bozdum. Bu sıralar da berbat besleniyorum. Fakat Dukan'ın da disiplini adamı bezdiriyor. Yok atak evresi, yok bilmemne evresi derken...

Ben şöyle bir alternatif düşündüm; mantık dukan ile hemen hemen aynı fakat o kadar sıkı değil. Diyorum ki diyetimi atak, seyir bilmemne evreleriyle çevrelemesem. Yarından itibaren hayatımdan ekmeği, şekeri ve yağı çıkarsam. Dışarıdan beslenmeyi kessem. Protein ağırlıklı beslensem fakat hafif sebzeleri (Domates, biber, soğan, havuç gibi) hayatımdan çıkarmasam. Zaten çok nadiren yediğim meyveyi de (kayısı, çilek, karpuz gibi) haftada 1 falan yesem. Yine güzel bir şekilde kilo verilir mi?
(5) 

Çakma Casio f91-w ne kadar?

dergus #766363 
Ne kadar arkadaşlar bu saatlerin çakmaları? 5 tl falan mı?
(5) 

smile adsl 'de adil kullanim kotasi devreye girmiyor

dergus #764087 
smile adsl kullanicisi olarak bazi aylar 150 gb download rakamlarina ulassam da adil kullanim kotam 50 gb olmasina ragmen hizim yine 8mbit olarak kaliyor,sikayetci degilim tabi:) musteri hizmetlerini arayip kerizi uyandirmak da istemiyorum.Nedeni ne olabilir sizce?
(1) 

1 mayıs için Konya-İstanbul otobüs kaldıran bir parti var mı?

dergus #763605 
Soru başlıkta arkadaşlar.

Saygılarımla...
(2) 

Babamın iş ağını nasıl genişletebilirim? (Gümrük komisyonculuğu)

dergus #763536 
Arkadaşlar babam aşağı yukarı 30 yıllık gümrük komisyoncusu. Şu an 63 yaşında. Amcamın şirketinden ayrıldığından beri de bu işi serbest olarak yapıyor. Bu da takribi 4-5 yıllık bir süreç. Tabii eskiden bir şirketin çatısı altında olduğu için maddi imkanları daha genişti. Son 1,5 yıldır ise müşteri sayısı azaldığı için pek düzgün bir maddi geliri yok.

Ben bu işte babama nasıl yardımcı olabilirim diye düşündüm. Babamın gümrük çevresinde tanımadığı memur, bilmediği kanun, gümrükten çıkaramayacağı mal yok. Babam ithalat veya ihracat yapmak isteyen ve müşterisi hazır olan, fakat gümrük kanunları vb. konularda sıkıntı yaşayanlar için bulunması zor bir rehber. Ve ortak çalıştığı bir kaç nakliye ve gümrükleme şirketiyle her türlü malı ithalat veya ihracat yapabiliyor.

Babamın bu yaştan sonra bir firmada çalışması mümkün değil, yapması gereken bu tip bağımsız rehberlik ve çözüm danışmanlığı. Zaten şu anda da bunu yapıyor. (Genelde rusyadan tarım ilacı ve hayvansal aşı ithalatı yapıyorlar, babamda o ürünlerin gümrükten alınmasını ve tarım bakanlığından gereken izinleri ayarlıyor)

Acaba diyorum bir web sitesi açsam, faydası olur mu? Oradan bize ulaşan olur mu? Nihayetinde bir şirket değil, şahıs. Kurumsal bir hava yakalayabilir miyiz? Gerçi ihtiyacımız olan öyle 10-20 tane müşteri değil, 4-5 tane olsa babama yeter de artar bile...

Bu konudaki fikir önerilerinizi bekliyorum...

Saygılarımla...
(7) 

Marmaray'la Tuzla'ya ulaşım?

dergus #758560 
Arkadaşlar Marmaray ile Üsküdar'a geçsem, oradan banliyö trenleriyle Tuzla'ya gidebilir miyim? Gidebilirsem ne kadar sürer? Banliyö trenleri çalışıyor mu? Alternatif bir Tuzla ulaşımı var mı? Çıkış noktam Zeytinburnu.

Saygılarımla...
(4) 

Tütün sarmak vs paket sigara

dergus #758193 
Arkadaşlar yaklaşık bir senedir hem maddi hem de sağlık düşüncesiyle tütün sarıyorum.Ne idüğü belirsiz sarma kağıdı ve en ucuz filtreler ile adiyaman tütünü olduğu iddia edilen tütünü içmek mi yoksa 2000 civarında katkı maddesi bulunan paket sigara mi sağlık açısından daha zararsızdır?Paket sigaraya konulan bu kadar madde raf ömrü,kurumaması.bağımlılık yapması vs. gibi amaçlarla mi ekleniyor yoksa yaklaşık 2000 katkı maddesi tütünün özünde mi var? Bu konuda yapilmis bir araştirma veya bilimsel bilgiye sahip olan var mi?
(2) 

Motorcular! Cox ve Free-M marka ucuz kasklar idare eder mi?

dergus #758151 
Yoksa çok mu kötüler. Evet LS-2 almak istiyorum aslında ama Free-M'in tip olarak fena olmayan kaskları var. Yani ucuz ve iyi diyorsak illa LS-2 mi alalım? Yoksa Cox ve Free-M de iyi midir?
(5) 

Motorcular! Şu alarmlı kilit sizce nasıl? Ve Yale iyi bir marka mı?

dergus #758147 
Arkadaşlar motosikletimi sokağa park edeceğim. Her gece normal sokakta duracak. Şimdi motosikletimde disk fren olmadığı için, disk kilidi kullanamıyorum. Zincir kilit kullanmam gerekiyor, bunun için de en iyi markanın masterlock olduğunu biliyorum. Fakat Yale diye bir marka gördüm, köklü bir markaya benziyor. Bu Yale'nin hem fiyat olarak uygun hem de alarmlı bir motosiklet kilidini buldum. Bu kilidi almayı düşünüyorum, ve biliyorum kafasına koyan hırsız her türlü çalar ama alarm falan derken biraz caydırıcı olur dedim. Bu bağlamda:

1-Yale markası köklü ve iyi bir marka mı?

2-Bu kilit güzel mi?

kilital.com
(7) 

Bu askerler türk askeri mi?

dergus #757706 
en.dawanda.com

fotoğrafın altındaki açıklama bana pek inandırıcı gelmedi ama?
(6) 

En çok satılan akıllı telefon?

dergus #756903 
Arkadaşlar Evkur'dan cep telefonu alıp hiç kullanmadan satmayı düşünüyorum. Fakat en rahat, en kolay ve en hızlı hangi telefon satılır bilemiyorum. Ben Evkur'dan elden 15 taksit alacağım, bulacağım müşteriye de dışarıdan daha cazip satacağım. Böylece zararına da olsa bir nevi kredi çekmiş olacağım. Alacak kişi de piyasadan bir miktar daha ucuza telefon almış olacak. Win-win ilişkisi bi nevi... Şimdi.

Galaxy S4'ü 10 taksit 1850 tl'ye veriyor mesela. Ben kaça satabilirim, hızlı satabilir miyim?

General Mobile Discovery'i 10 taksit 850 tl'ye veriyor. Ben kaça satabilirim, hızlı satabilir miyim?

16 gb I phone 5s'i 10 taksit 3000 tl'ye veriyor. Ben kaça satabilirim, hızlı satabilir miyim?

www.evkur.com.tr burada da bir sürü telefon koymuş.

Yani en az zarar ederek ve en hızlı satabileceğim telefonu arıyorum...

Bana bu konuda rehberlik edebilecek bu işlerden iyi anlayan biri varsa çok sevinirim.

Not: Kredi çek demeyin, çekebilsem bu olaylarla ne işim olur...
(3) 

KPSS Lise "Hizmetli" personel alımı için yaş sınırı var mı?

dergus #754168 
Arkadaşlar bu yaş sınırı için kimileri var diyor, kimileri yok diyor. Şimdi Lise KPSS ile okullara "hizmetli" statüsünde girmek isteyen birisi yaş sınırına tabii mi, değil mi? Bu konuyu anlamaya çalışıyorum ama bulamıyorum. Ablam girmek istiyor da... Kendisi 1975 Aralık doğumlu.
(2) 

Dolapdere ve Feriköy dışında nerede bit pazarı var?

dergus #749178 
Bir aralar esenyurt ve esenler'de kuruluyordu. İstanbul'dan bahsediyorum arkadaşlar. Bit pazarı olayına meraklıyım da... Her pazar soluğu dolapdere bit pazarında alırım. Ama eski tadını vermemeye başladı. Başka bildiğiniz bit pazarları var mı İstanbul'da?
(3) 

Arkadaşlar şu lensi nasıl satarım? Veya satmama yardımcı olabilecek kişi?

dergus #749167 
Arkadaşlar elime bir şekilde bu lens geçti. Şimdi bu lens Sony HVRZ5-E'nin yedek parçası. Video kamera lensi yani... Dolayısıyla son kullanıcının ihtiyacı olan bir parça değil. Ancak varolan lensi bozulduğu zaman ihtiyaç duyabileceği bir parça...

İş tam da burada kopuyor, kamera 10000 tl civarında satılan bir kamera. Lens hakeza, aşağıda gördüğünüz üzre 600-700 pound civarında. Ben de bu lens kutulu ve sıfır olarak var. Satmak istiyorum, satamıyorum. Sirkecideki tamircilere götürmeyi de istemiyorum, çünkü ben ayaklarına gittiğim için çok komik paralar teklif edecekler. Ben yurtdışında 2500 tl civarı satılan lensi, 1500 tl civarında satacağım. Ama kime satacağım?

Bu konuda bana bir önerisi olan var mı? Yani kamerasını kırmış bir sinemacı veya muhabir falan mı bulmak lazım? Hatta doğrudan ben bu lensi satarım diyeniniz varsa, komisyon dahi verebilirim...

Saygılarımla...

not: sahibinden'e falan koyun demeyin, koydum haklı olarak merak edip bakan bile yok... ferrari arabanın bujisini satmak gibi bir şey nihayetinde.

www.amazon.co.uk

www.visuals.co.uk
(1) 

80'li yıllardan kalma bir japon çizgifilmi?

dergus #748690 
Arkadaşlar metro otobüsünde tv arkası koltukta izlemiştim. Adını hatırlamıyorum. Böyle alternatif bir geçmişte geçiyor... Gökyüzünün çok üst katmanlarında uçaklarda yaşayan insanlar var. Çocuk öyle bir uçaktan düşüyor, yeryüzüne iniyor. Kız çocuğu bu düşen. Yeryüzünde de 1800'ler İngiltere sanayii ortamı var, buharlı makinalar falan.

Bu arada uçağa saldıran bir motosiklet-hava aracı karışımı çetesi.

Hatırlayana saygılar.
(2) 

Bir KPSS sorusu

dergus #747573 
Arkadaşlar 3.sınıfta öğrenim gören bir öğrenci Kpss'ye girmek istiyor. Kpss'ye hem lise, hem de lisans düzeyinden girebilir mi? Yoksa yalnızca lise düzeyinden mi girebilir?
(1) 

TTNET borcunun sonu ne olur?

dergus #744828 
Arkadaşlar ttnet'ten laptop aldım. Laptop'u alırken bayiye hususi olarak sordum, "bu 36 ay boyunca internete de abone olmak zorunda mıyım?" diye. Hayır dedi. İmzaladık bir şeyler. Yanlış hatırlamıyorsam tek bir sayfa imzaladım ve öyle bir maddeyi hususi olarak okumadım.

Geçen interneti iptal ettirmeye gideyim dedim, adamlar bütün laptop taksidini tek faturada ödeyeceksin dediler. İptal edin şikayet edeyeceğim dedim, 1000 tl'lik fatura geldi. Laptop'un normal ücretinin de üstünde geldi. Şimdi ben tüketici haklarına falan gitsem ne olur? Tek isteğim borcu taksit taksit ödemek. Ama bu adamlar ciddi ciddi haciz kokusu saldılar bana.
(1) 

Bu şiirin fon müziği ne ola?

dergus #738412 
İsmet Özel, sevgilime bir kefen şiirinin arkaplanında çalan fon müziğine takıldım arkadaşlar, ama bulamıyorum:

www.youtube.com
(4) 

Retro kulaklık ve laptop sorunsalı. Az ses ve kalın jak problemine çözüm.

dergus #737185 
Arkadaşlar öncelikle kulaklığımı tanıtayım. Kulaklığım JVC STH-10E. Alet şudur: www.hifiengine.com

Şimdi ben bu kulaklığı yıllar önce pikap dinlerken kullanıyordum. Bu aletin jak'ı, yani çıkışı kalın uçlu olduğu için mp3 player veya laptop ile kullanmam mümkün olmuyordu.

Ben de kalın jak'ı ince jak'a çeviren, yani laptop ve mp3 player'e uygun hale getiren şu küçük aparatlardan aldım. Eve geldim bir hevesle laptop'a taktım, çünkü kulaklığın sesi gerçekten şahane(ya da bana öyle geliyor). Fakat gelin görün ki ses aşırı derecede az geliyor. Eyvah dedim laptop'un çıkışı yetmiyor, kulaklık amfisi lazım. Fakat kulağımda sökerken farkettim ki, jak'ı yarım takınca ses gayet şahane geliyor. Ama bu sefer de laptop hoparlör sesini kesmediği için kulaklık olayının bir anlamı kalmıyor.

Yani jak'ı yarım takıp az sürttürünce tam ses geliyor, hoparlör de kulaklık ta aynı anda çalışıyor. Jak'ı tamamen takınca, hoparlörün sesi kesiliyor. Ama kulaklıktan çok az ses geliyor.

Şimdi bu sorunu nasıl çözebilirim? Sorun nerede? Laptop'a normal kulaklık takılınca gayet güzel çalışıyor.

Bu arada kulaklık işinden anlayan arkadaşlar yorum yapsın, eğer hakikaten kallavi bir kulaklık değilse gidip 50 tl'ye en düşük model Sennheiser'lardan alayım.
(1) 

Ücretli öğretmenler indirimli İstanbulkart alabiliyor mu?

dergus #735535 
Arkadaşlar sorunun cevabını çok araştırdım ama bulamadım.

Şimdiden teşekkürler.
(2) 

Uçuyorum İsfahan'da çalan Fransızımsı İran şarkısı?

dergus #735477 
vimeo.com

Arkadaşlar program bu, şarkı tam 15:46'da net bir şekilde duyuluyor.
(1) 

Bartin Universitesi ve formasyon konusunda yardim edebilecek arkadaslar?

dergus #727299 
Arkadaslar Bartin'i kazandim. Formasyon icin Bartin'a gidecegim. Bartin'da ucuza nerede kalinir, ne yapilir ne edilir bilmiyorum. Universite sehir merkezine yakin mi? Formasyon dersleri haftada kac gun olur? Dersler 2 gun olursa Istanbul'dan gelip gitmek daha mi mantikli olur? Bartin'da is bulabilir miyim gibi bir suru sorum var...

Bu sorularin cevaplarini usenmeden verebilecek arkadaslar varsa sevinirim.
(2) 

Gunluk ucretle hangi isler yapilabilir?

dergus #725409 
Arkadaslar formasyon bekleyen bir fen edebiyat mezunuyum. Istanbul'da yasiyorum. Formasyon olayinin ne zaman aciklanacagi belli olmadigi icin normal bir ise giremiyorum zira 1 hafta sonra aciklanip parami almadan gitme ihtimailm var. Ha keza kimse formasyon bekleyen birine is vermek istemiyor, biz soylemesek o da ayip olur. Bu formasyonun 1 ay sonra aciklanma ihtimali de var ve ben gun gectikce maddi olarak zor duruma dusuyorum.

Calisip gunluk olarak ucret alabilecegim isler var midir? Onerebilir misiniz? Ne diye aratilabilir internette?
(1) 

Memoli'nin reklamlarında oynadığı tüplü ve internetli televizyonlar?

dergus #714989 
Arkadaşlar erken 2000'lerde vardı sanki böyle bir şey. Hatta Vestel miydi markası? Televizyon tüplüydü ama internete girebiliyordu falan. Bu televizyonlardan kullanmış olan var mı? Durup dururken aklıma takıldı ya... Sistemleri falan nasıldı bunların?
(2) 

Bir zamanlar Hülle ile transfer diye bir şey vardı? Tam olarak neydi?

dergus #710910 
Arkadaşlar, bundan bir 10 yıl kadar önce çok duyardık bu lafı. Ümit Karan Hülle yoluyla Galatasaray'da, Hakan Bayraktar'ın Hülle'si yanlış yapıldı, Pogon'da mahsur kaldı falan diye.

Şimdi bu bosman kuralıyla alakalı bir şey miydi? Yani oyuncuyu üç büyükler alacak, ama önce avrupa'nın saçma bir takımına gidiyor. Türk takımları bosman ile birbirinden oyuncu alamıyor muydu o yıllarda?

Yoksa sözleşmelerinde türk takımlarına gidemez diye madde vardı da, o yüzden mi bu adamlar önce bir avrupa takımına gidiyordu?

Güzel geyik çıkacak gibi. Saygılar.
(4) 

Galaxsy S3 Mini, video kaydında yanlışlıkla çıkış tuşuna basma sorunu?

dergus #710864 
Arkadaşlar çok önemli bir video çekiyordum. 90 saniye falan oldu, pause yaptım. Biraz daha çektim, tam bitirecekken stop yerine çıkış tuşuna bastım. Haliyle video uçtu. Bu videonun geri gelme ihtimali var mı?
(6) 

Günde 2 dal sigaranın zararları veya sigarayı bırakmak üzerine.

dergus #704018 
Arkadaşlar annemin ağır bir sözü ve dayımın vefatı üzerine sigarayı bırakmaya karar verdim. Eskiden günde 5-6 dal sarma adıyaman tütünü içerdim. Son 8 gündür vaziyet şu;

1.gün:0
2.gün:1
3.gün:1
4.gün:0
5.gün:2
6.gün:1
7.gün:0
8.güm:0

gördüğünüz gibi son 2 gündür içmiyorum. Ancak gelin görün ki özellikle şu an bir nikotin krizi yaşıyor gibiyim. Aşacak gibiyim, öyle ağır bir kriz de yok yani. Ancak kafama şu takılıyor;

1-Eskiden çok güzel tuvalete giderdim. Günde 2 veya 3 kere tuvalete gider ve mutlaka sigara da yakardım. Zaten sigara içerken sürekli s*çma isteği baş gösterirdi. Şimdi günde 1 kere ya gidiyorum, ya gitmiyorum. Bu durum beni korkutuyor.

2-Bütün doktorlar söz birliği etmişçesine sigaranın "sağlıklı" içilebilirliğine dair tek kelime etmiyorlar. Böyle bir şey mümkün değil mi yani? Mesela benim büyük dayım iradesi müthiş bir insandır ve tam 30 yıldır günde 2 dal sigara içer. Dayım sigaradan ne kadar zarar görmüştür? Ben de öyle bir sisteme geçsem, tuvaletten tuvalete içsem mesela yine kanser/kalp gibi hastalıklara yakalanma oranım önemli ölçüde artar mı?

3-E-Sigara hakkında tıp okuyan biri yorum yapabilir mi? Bir dönem kullandım sigarayı aratmıyordu ama çin'den gelen sıvıları içine çekiyor olmak psikolojikman korkuttu ve normal tütüne geri döndüm.

Saygılarımla...
(4) 

Mala zarar verme davasında şikayeti geri çekmenin cezası?

dergus #702499 
Arkadaşlar bilen bilir köpeğimi vurmuşlardı. Şikayetçi olmuştum. Duruşmaya katıldım. Davayı takip etmek istediğimi ve şikayetçi olduğumu tekrar belirttim. Dava mala zarar verme olarak geçiyor. Fotoğraflı delilller var. Kamu adına bilmemne diyor mahkeme ihbar kağıdında. Sanırım kamu davası olmuş.

Ancak ben şikayetimi geri almaya karar verdim. Çünkü kısa bir süre önce vefat eden dayımın benden son isteği buydu. Davayı çekeceğim, en azından kendi şikayetimi geri alacağım. Artık kamu davası olarak sürer sürmez, ilgilenmiyorum.

Kafama takılan şu, madem geri çekecektin neden şikayetçi oldun diye bana ceza verilir mi?

Saygılarımla...

mobil görünümden çık