Arkadaşlar yaşadığım yerde özellikle geceleri müthiş rüzgar esiyor. Yani öyle böyle değil, yaz mevsiminin en sıcak dönemlerinde bile geceleri ağaç dallarını kırabilecek bir rüzgar var. Ben diyorum ki, amatör rüzgar türbinleriyle müstakil evimin elektrik ihtiyacını karşılayabilir miyim?

Bunun için nete epey bir baktım 1500 tl'ye türbin satıyorlar, ama ne kadar karşılıyor, nasıl kuruluyor, ürettiği elektriği nereye gönderiyor hiç bir fikrim yok.

A'dan Z'ye bir sistem kurmak istiyorum. Neler almam lazım? Kaça mal edebilirim? Yapacağım şey yasal olur mu? 2 Katlı bir evin elektriği karşılanabilir mi?

Saygılarımla....

 

konya beyşehir, imrenler kasabası.

dergus

rüzgar türbini yüksek güçler gerektiğinde pek de ucuz birşey değil. sizin 1500 liraya bulduğunuz türbin en fazla bi kaç kw gücündedir.

rüzgar enerjisini elektriğe çevirmek kolay ancak depolamak ve aktarmak oldukça maliyetli işler.

evin elektriğini üretseniz bile rüzgarsız durumlarsa depolamanız gerek. bunun için invertör ve şarj sistemleri gerekli. aküler 5-6 yıla ömrünü doldurarak kullanılamaz hale gelecek.

maddi olarak kar etmek amacındaysanız bunu başarmanız oldukça zor.

orpheus

orpheus'a ek olarak, sahibinden.com da çeşitli çözümler var. oradan bakabilirsiniz. 5-6 bin liraya bir evi idare edecek bir sistem kurulabilir belki ama ayda 50tl fatura ödediğinizi düşünün, geri dönüşü çok uzun sürer. ek olarak bakım maliyetlerini de düşünmeniz gerekir.

eğer ticari bir işletme olarak üretim yapmıyorsanız fazlasını satamazsınız. EPDK web sayfasında bunlar yazıyor.

spankenstein

O işten enerji elde ettikten sonra 24 saat düzenli kullanabilmek için özel pil vb. gereçlerle elektriği depolamak gerekir. Maliyetli bir iştir ama altından kalkabilirsen ve dediğin kadar çok rüzgar varsa başarabilirsin.

metal revolution
1

mobil görünümden çık