Arkadaşlar aşağı yukarı 2 aydır Beyşehir'e bağlı bir köyde yaşıyorum. Üniversite'de bitti, sanırım bir müddet buralarda kalacağım. İnsanın ruhu dinleniyor 26 yıllık İstanbul hayatından sonra... Kimbilir, belki de temelli yerleşirim. İşte beni buraya bağlayan çeşitli olaylar var, o olaylar hakkında duyurumuzdan tecrübeli arkadaşların fikirlerini almak istedim.

Benim orta büyüklükte bir bahçem var. Bahçemde de kayısı ağaçları, vişne ağaçları, şeftali ağaçları, elma ağaçları, güller vs... Geceleri müthiş şiddetli rüzgar oluyor, haliyle toprağım da epey killi ve kumsu. Direk dağılıyor adamın elinde. Doğru düzgün yağmur yağmıyor zaten buralarda. Ben son 1 haftadır evdeki organik atıkları çöpe değil de toprağa gömmeye başladım. İşte nedir, Meyve, sebze artıkları gibi. Sanki toprak ufaktan nemlenmeye, humuslanmaya başladı. Bu yaptığım doğru bir şey mi? Toprağa az da olsa faydası olur mu?

1 yaşında Çınar fidanım var. O da 1 senedir boyu aynı, ona özel bir ilgi mi gerek? Nasıl sağlanabilir bu boy artışı? Özel bir gübre falan?

Kompost diye bir gübre yapılıyormuş, deneyen uygulayan var mı? Hakikaten o emeğe değer mi? Bir sürü solucan falan?

 

Çevre Muhendısıyım kendımce yanı derslerde gordugumce bıseyler yazmak ıstedım.

Kompost yapımı var dogru. Organık atık ıcerıgı eger fazla olursa o kompostun ıcınde, topraga faydasıda kesın olur.

Konuyla ılgılı Zıraat Muh. kesın bılgıler verecektır. Ancak bende bıseyler yazayım dedım :)

ondkz

1-Doğru bir şey, çok faydası olur.(Sadece canlı artıkları)
2-İnternette çınarın özellikleri vardır aratabilirsiniz.
3-Değer.

grgn

köy kahvesinde birkaç çay-kahve ısmarlayaraktan hem kendinize dost edinebilir hem de tecrübeli amcalardan güzel şeyler öğrenebilirsiniz diye düşünüyorum.

mea maxima culpa
1

mobil görünümden çık