Uçakla bir ülkeden diğerine giriş çıkışta mühür, damga vs. basıyorlar mı?




 

hayır. aralarda gümrük/sınır kapısı yok. Sadece sorabilirler. Schengen bölgesine giriş ve çıkışta damgalanırsınız. Bölge içerisinde kontrol yok.

kobretti

girdiğin de çıktığın da şengen ülkesiyse hayır.

in vino veritas

schengen bölgesinin içindeyken mühür basmıyorlar. mesela fransadan almanyaya giderken basmazlar.

bir schengen ülkesinden bir diğer schengen ülkesine hangi yolla gidersen git basmazlar bir şey pasaporta. vizeni kontrol ederler uçakla giderken ama bir şey basmazlar.

fakyoras

Uçakla geçilirken basılıyor, karayolunda problem yok.

yatagants

defalarca bir şengen ülkesinden diğerine uçtum, kimse ne pasaport sordu ne damga bastı ne de herhangi bir kontrol yapıldı giriş çıkışlarda.

aynı şey tren, otobüs ve araba için de geçerli. bir tek deniz yolunu kullanmadım iki şengen ülkesi arasında, o konuda yorum yapamıyorum.

in vino veritas

iç hatlar gibi oluyor zaten, yani schengen ülkeleri arasında sınır polisi olmuyor, direkt inip bavulunu alıyorsun.

lily briscoe

arkadaş şöyle duyuruların altındaki yorunlara hastayım. kesin cevabı olan sorularda bile 2 zıt cevaplar dönüyor.

mühür basılıyor diyenler neye dayanarak diyor bunu. paris'ten berlin'e gitmekle paris'ten marsilya'ya gitmek arasında fark yok. uçağın kalkacağı kapı bile yanyana olabilir. pasaport kontrolü yapılan kapılardan ne geçiyorsun ne çıkıyorsun? hangi ara kim basacak mühür.

tek girişlik pasaport nedir allasen? şengen dediğin şey çok girişlidir ve sürelidir. o süre zarfındaki bütün şengen ülkelerinde sınırsız dolaşım sağlar. kısacası mühür falan basmıyorlar.

milano'dan frankfurt'a, frankfurt'tan berlin'e, berlin'den budapeşte'ye uçtum. bi allahın kulu pasaportuma bir şey basmadı.

spatzle

pasaporta giriş çıkış mührü basma işi ülkenin prosedürüne bağlı olarak değişebiliyor. dolayısı ile ülke bazında sorarsanız daha net cevap alırsınız.

ayrıca; tek girişli schengen vizesi ile schengen bölgesi içerisinde dilediğinizce giriş çıkış yapabilirsiniz. (cevaplarda yanlış anlaşılabilecek bir yorum vardı, onun üzerine yazdım bunu)

icemint

multi yani çok girişli schengen, schengenden dışarı çıkıp girmenizi sağlıyor, ayrı bir konu yani.

icemint

tek girişli şengenin ülke dışına değil şengen bölgesi dışına çıktığında tekrar işe yaramayacağını söyleyelim önce. sonra da sevgili kalte sterne'nin neye dayanarak bu bilgileri verdiğini merak edebiliriz bence.

ha bir de, adam damga soruyor, tek girişlik şengenim var demiyor. kaldı ki beni dinleyip uçağa binse en fazla çıkışta damga basılır, başka sorun yaşamaz, dolayısıyla olacakları izleyebileceği bir durum sözkonusu değil vize süresi yeterliyse.

in vino veritas

@yatagants hangi ülkeler arasında oldu bu dediğin?

@icemint Polonya'dan İspanya'ya.

Vize süresi ile ilgili sıkıntım yok.

Psychender

Sorunun kesin cevabı: Hayır.

Schengen bölgesini tek bir ülke gibi düşün. Hangi ülkeden giriş yaptıysan o ülkeden giriş yaptığına dair damga basılır. Bölge içinde istediğin kadar uç, iç hat uçuşu yapıyorsun, dolayısıyla sınır polisi pasaport kontrolü yapmaz. En son Türkiye'ye dönerken Schengen bölgesi dışına çıktığın için çıkış damgası basılır havaalanı polisi tarafından.

kalte sterne; ifaden kesin olarak yanlış. Ben de İtalya'dan giriş yapıp İtalya-Çek Cum. (uçakla), Çek Cum. - Avusturya (otobüsle), en son Avusturya-İtalya (uçakla) yaptım, oradan da Almanya aktarmalı Türkiye uçuşu yaptım, en son Almanya'da çıkış yaptığıma dair damga bastılar pasaporta, onun dışında pasaport kontrolü falan yok, damga basma da yok. (Tüm bunlar tek girişli Schengen vizesi ile yapıldı) Yalan yanlış yönlendirmeyelim insanları..

Lethe

kesinlikle basmıyorlar diye bir şey yok. karayolu ve trende hiç denk gelmedim ama danimarka'dan almanya'ya uçarken pasaportuma damga basıldı.

ülkesine, hatta pasaport memuruna göre bile değişiyor yani.

slackerbitch
1

mobil görünümden çık