15 yildir devam eden ortakligin giderilmesi davamiz var. davaci taraf buyuk bir insaat sirketi, davali taraf ise 60 kisiye yakin ve cogu kisi varis olmus, olenler var torunlara kadar uzamis is. yani davali tarafta birlik yok.

Simdi rayic bedel belirlendi bilir kisi tarafindan (10 aydan fazla oldu ) ve kasim ayinda satis var.

ancak malum enflasyon firladi ve o bolgelerdeki arsa fiyatlari da katladi. simdi bu durumda biz emsal fiyata itiraz edebiliyor muyuz ? ya da satisa bu fiyatla cikip satilip daha sonra satisa mi itiraz ediliyor.

tesekkur ederim

 

Hukukçu değilim.
Öncesinde itiraz ediliyor. Ancak satış tarihi belirlenmeden önce o itirazın yapılması gerekiyor olabilir. Yani eğer itiraz edecekseniz ve bahsettiğiniz gerekçe yasa ve yönetmeliklere uygunsa bunu belirten bir dilekçe verecek avukatiniz.

Kendi içinde olduğum süreçten bildiklerim bunlar.

encokbenisevinnolur

davadaki değer tespiti ile bağlı değil satış memurluğu. kendileri ayrıca değer tespiti yapıyorlar. ancak sizin yazdığınızdan satış emuru yapmış gibi anlaşılıyor.

ground

Kıymet Takdiri itiraz süresince itiraz edilebiliyor. Çok afaki bir durum var ise belki yeniden kıymet takdiri yapılabilir ama onu da hakim değerlendirecek, 60 hissedarın olduğu bir dosyada kimsenin yeniden kıymet takdirine (çok çok afaki bi durum yok ise) kalkışacağını zannetmem...

Satış herkese açık olduğundan çok büyük bir kaybınız olmaz diye düşünüyorum, en nihayetinde yerin değeri ne kadarsa, nereden satılabilecekse oraya kadar çıkacaktır. 10bin liradan başlayan ama sonunda 300bin liraya satılan bir sürü arsa gördüm şu son bir-bir buçuk yıl içinde...

arpaci kumrusu

riske girip arsayı almadan fiyatı yükselt daha etkili olur gerçekten değerli bri yerse

satıştan sonra itiraz var ama o da uzun bir süreç
ve yine piyasa araştırması yapılacak

bir soru sorcam
1

mobil görünümden çık